Пътят на пъдпъдъка Отдавна се носят слухове за това произведение, браво че най-накрая се пусна откъс та да разберем с какво точно си имаме работа. А именно, един зар-фест. Хвърляй зара и записвай отстреляните пъдпъдъци! Честно казано представях си го по друг начин. Нещо по-хумористично, дори сатирично... Каква е идеята героите да са пъдпъдъци? Та ако ги нямаше илюстрациите по какво щеше да се разбере тази нестандартна особеност на повествованието?
Any why quails – how do they fit the storyline and setting?
Simon: I’ve always enjoyed fantasy scenarios with anthropomorphic animal characters (I was a huge fan of the Redwall series as a kid), so when I started writing gamebooks, the idea of having animals as protagonists naturally came into mind. Before TWotQ I wrote a smaller (unpublished) gamebook in a classic, western-medieval scenario inhabited by toads. During that process I had the idea of writing a larger, more complex story, taking place in a more exotic environment. Japan came into my mind and quails were the first animals that I associated with Japan (look up Coturnix Japonica for further information…). Additionally, they were my favorite animals when I was a kid.
Last but not least: the German title of TWotQ ‘Der Weg der Wachtel’ is an alliteration hinting at ‘The Way of the Warrior’ (Bushido), the Japanese term for the samurai way of life.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
- Липсват ми илюстрации, за да наредя автора до новото на Монт Диас
Заветът на Зендари
Седнах и прочетох по-подробно разказа. Като фен на Стар Крафт началото ми допадна. Мекове (напомнящи Голиатите, които обаче не летят), извънземни нашественици Зендари (приличащи на Протосите)... изобщо, обещаващо начало. Стига се до малко екшън преди да започне същинската мисия, което също ми хареса. После идват случайните избори и обикалянето на сляпо. Не че за мен тези неща са лошо нещо, но трябва да си в подходящо настроение за преиграване, ако си честен играч и нямаш късмет. Интересно как авторът е написал за 12-годишният си син нещо пълно с толкова свалки и междуполови отношения. Не ми се мисли, какво му е подарил за 13-тия рожден ден...
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas