• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 12 - обща тема

Брой 12 - обща тема

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
09 Апр 2020 23:11
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1097
Брой 12 - обща тема #135301
Два съвета, та да има и такива:
1. Не приемай всеки коментар на творчеството си на нож.
2. Най високата оценка дадена от Шин досега е 2,5, приравняваме 2,5 към 10 и получаваме, че Шин те е оценил с 6-ца. Ей на вече можеш да се радваш и да не се отчайваш от ниски оценки.
3. Бонус съвет - Запиши се тук: horror-bg.com/club/ не само че ще получаваш градивна критика под формата на похвали, а и ако някой си позволи да пише такива неща като наш Шин ще усетиш силната морална и чат пак юмруча подкрепа на съклубниците срещу тия долни хейтъри, които се опитват да спрат всеки порив за писане на български!

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin, kiril_ps

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Апр 2020 23:12
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Брой 12 - обща тема #135302
Не се оплаквай, оценката на Кулата не е зле :). Ако не ме лъже паметта, Дон Мон получи 0.5/10 или 1/10

Аз продължавам да си пиша, защото ми харесва, а и не съм се засилил да печеля Пулицър.

Ето, прочети това, ако още не си го чел и напиши всички упражнения. Ще ти помогне! (Торо ми го препоръча)

chitanka.info/text/36068-kurs-po-tvorchesko-pisane

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin, the_arsonist

10 Апр 2020 01:11 10 Апр 2020 01:20 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1998
Брой 12 - обща тема #135305
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]

Вилорп писа: писа:
2. Най високата оценка дадена от Шин досега е 2,5, приравняваме 2,5 към 10 и получаваме, че Шин те е оценил с 6-ца. Ей на вече можеш да се радваш и да не се отчайваш от ниски оценки.
Това не е съвсем вярно, Щурмберг е с 4, аз имам 5 и 5.5 с последните си два разказа (не че се хваля :) ), а Поробената принцеса е с 6. Няма да се учудя да има и по-високи оценки на места. Иначе това с оценките винаги е било много субективно. За едни оценките 1 и 2 значат долните 10-20% от произведенията (линейна скала), за други 1 и 2 са за долните 95-99% от произведенията (сравнение с божественото и какъв процент от нещата в едно произведение са перфектни). За трети оценката 5.5 е тази която е е на кантар дали си е струвало да се обърне вниманието на нещо.

От чисто любопитство проверих на базата на оценените от мен филми до колко ми е линейна системата на оценяване и влиза в третия тип - тези под 6 са загубено време. Предвид, че (естествено) се старая никога да не попадам на такъв, който не си заслужава гледането и ги проучвам предварително, резултатите ми се струват горе долу логични. По тази система точно, ако някой оценява повече от 5-10% от нещата, на които отделя време, за загуба на време (оценка под 6)... то значи въобще не може да подбира с какво да се захваща, а да не говорим пък ако се набива на нещо с оценка 1-2 повече от няколко пъти годишно, освен ако това не му е работата под някаква форма - би трябвало отдалече да вижда, че въпросното нещо не е за него.
Scoring.png
Прикачени файлове:
Scoring.png
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

10 Апр 2020 01:42
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Брой 12 - обща тема #135306

Вилорп писа: писа:
2. Най високата оценка дадена от Шин досега е 2,5
Давал съм и оценки над средната, а скоро ще напиша и две ревюта с доста добри оценки.

sipko1 писа: писа:
С такива оценки направо би отказал учениците си да полагат каквито и да било усилия.
Има два типа ученици. Такива които се борят за висока оценка и такива, които се борят за повече знания. Първите се демотивират щом получат ниска оценка, а вторите се амбицират да покажат, че могат да се справят и по-добре. Въпрос на избор от коя група ще си.

...Заради негативизъм от такава степен спрях да пиша на български... ...който си позволява да "храни" другите толкова жестоко...
Ако обичаш това, което правиш и искаш да се развиваш в него, всяка критика е добре дошла, защото ти показва къде са слабите ти места, върху които трябва още да работиш за да се подобриш. Погледнато от този ъгъл няма такова нещо като негативна критика. Ако обаче пишеш за да те потупат по рамото, тогава всеки коментар различен от "Евала" е "негативизъм" и "хранене". Първите като ги "нахраниш" сядат да четат курсове по творческо писане, а вторите се отказват да пишат на български, заради неблагодарната българска публика или напускат форума.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

18 Апр 2020 17:10
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Брой 12 - обща тема #135398
Крехка красота

Не ми хареса. Историята е типичното за детективския жанр клише - частен детектив, който по някаква случайност не е алкохолик. На вратата му се появява загадъчна красавица и му възлага случай. Сериен убиец на жени и т.н.
Изборите са преобладаващо слепи, като единственият начин е да налучкваш случайно верния, а много често правейки съвсем логичен избор те пречукват директно и трябва да започваш отначало. Имаше момент, в който
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
злодеят те залавя и няколко пъти поред ти се дава възможност да се измъкнеш, като всеки такъв опит се наказва със смърт, а ако послушно и кротко се оставиш в ръцете на психопата, нещата завършват благополучно.
Това, което ме подразни най-много беше, че ако по някаква щастлива случайност си налучкал всички верни избори и си стигнал близо до края, задължително минаваш през епизод, в който хвърляш зар и при лош късмет пак директно си умираш, без дори да си допуснал някаква грешка. Подобни извращения тотално ме демотивират да играя и още повече, да преиграя разказа, а за да стигне успешно до благополучния финал, човек трябва да го преиграва доста пъти, отново и отново. Поиграх си да разкостя произведението само и само да видя дали поне развръзката няма да си заслужава, но и при разплитането на случая не останах очарован.
Слабо произведение, което не бих препоръчал никому.

Оценка: 2.5/ 10

Разказа на Моралез не смятам дори да му давам шанс, тъй като авторът вече многократно ме е разочаровал, така че ми остава само Етер, който съм оставил за десерт, тъй като там вече имам високи очаквания.

Ейдриън Уейн в чата:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, the_arsonist

24 Апр 2020 20:23 24 Апр 2020 20:59 от Shin.
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Брой 12 - обща тема #135460
Етер
От трите разказа на Щрут излезли в Списанието този ми се стори най-слаб. Все пак по-скоро ми допадна, особено на фона на останалите разкази в броя.
Готина атмосфера, мистерия за разгадаване, трябва да оцелееш въпреки, че ти е писано да умреш... все неща, които създават тръпка.
Не ми хареса, че повечето избори са твърде на сляпо и често се умира просто защото не си нацелил верния път или пък не си издържал проверка на уменията. Успях да го мина успешно чак на 4-тото изиграване и като цяло шансът някой да го мине от първия път е нищожен и ще се дължи на късмет, а не на наблюдателност, аналитичност или някакви други качества на читателя. Просто като при книгите от ББ серията, трябва да умираш отново и отново и да започваш отначало докато постепенно не налучкаш верния път до финала.
Имаше един кофти момент където умираш ако издържиш проверката на умение, което е дразнещо, но поне беше обосновано и оригинално като идея защо успехът ти води до смърт.
На друго място пък имаш поредица от избори един от които е да изпробваш едно от уменията си и при неуспех се връщаш на предния епизод, където можеш отново да избереш да изпробваш умението си. Това напълно обезсмисля проверката, защото можеш да го изпробваш до безкрай докато не хвърлиш нужните ти зарове. При неуспех не губиш нито време, нито някакви точки, което би направило този избор по-смислен в игрово отношение.
С две думи: съвсем нелош разказ, но и с немалко минуси. Въпреки това по-скоро ми хареса.

Оценка: 5,5/10

Ейдриън Уейн в чата:
Следните потребител(и) изказаха благодарност: the_arsonist

25 Апр 2020 15:04
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 584
Брой 12 - обща тема #135464

Шин, надявам се да не си учител по професия. С такива оценки направо би отказал учениците си да полагат каквито и да било усилия. Всъщност, 1,5 ми се струва като комплимент след 2-2,5 оценки на Шарп и Бенкс. Все пак, не съм чак толкова далече от тях. Заради негативизъм от такава степен спрях да пиша на български, а като гледам и доста други прохождащи нашенски автори се отказаха заради неградивна критика. Всъщност, много бих се радвал да прочета по нещо литературно от всеки критик в този форум, който си позволява да "храни" другите толкова жестоко.

Ама човека си критикува, той Шиноби не е представителна извадка... за форума на практика никой не и чувал, нито се интересува. Повечето хора (питай Вилроп) си купуват КИ от панаири и хич не им дреме за форум, за ревюта и за мненията в него... отиват, дават десет лева и туй то....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, kiril_ps

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Брой 12 - обща тема
Time to create page: 0.164 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (23 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Meriadoc
    • Yesterday 22:29
    • Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Yesterday 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • 26 Ян 2023 12:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg