• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Хижата - Ревю

Хижата - Ревю

• 1
  • 1
14 Дек 2019 20:08 14 Дек 2019 20:19 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 590
Topic Author
Хижата - Ревю #133026
Здравейте скъпи колеги,

"Хижата" на бай Неделчо, е един разказ, който успя да ме впечатли. В жанрово отношение разказа е дост близък до "Онази зимна нощ" - нещо средно между криминален трилър и психо. Темата е нещо средно между "Ловци на духове" (или в най-лошия случай - "Скуби Ду") и "Досиетата Х". Финалът е Лъвкрафтовски неочакван.. Литературата определено е добра, (е, не бих се осмелил да сравнявам с Красимира, за този жанр, но все пак...)въпреки че някои от епизодите са доста длъжки, а и немалко от тях са "салами". Това което обаче ми допадна е играта. Неделчо е успял д реши проблемата с плаващите кодировки използвайки Контролни Суми (КС) каквито имаше някога и при Джордж М.Джордж в книгите му за "Звездните Рейнджъри" и "Планетата на смъртта". Дори е вкарал епизод -разпределител на 17 епизод, който да ти помогне с това да анализираш какво си пропуснал до момента и къде може да го намериш - нещо, което решително ми липсва в "Капан от сънища".
Разбира се имаше и недомислици - правя КС 3 равна на 1, на някакъв етап слизам долу с лампата в мазето и правя КС 3 - 30, после пак излизам от къщата и ето че тя е пак 1. Проблемът е че ми се случи на няколко пъти да излизам и влизам от къщата, за за преспивам в нея, не съм убеден, че е нужно да се "занулява" отново стойността при всяко излизане по-скоро го имам за бъг.
Играта ми допадна - хем има механика, хем тя е сравнително проста (мразя сложните решения, те винаги предполагат грешки). Освен това в играта не разчитате на зарове, което е добре. Имате две възможни линии по които да "Забиете" - да търсите извънземни или да търсите духове. Вие избирате. Трябва да кажа, че макар Вътрешните илюстраци да не са това, което съм свикнал от Нед (той участва и там), то илюстрацията на стр. 13 е една голяма подсказка и е добре да я гледате внимателно. Впрочем финалът е драматичен. Без да смятам че "Хижата" ще стане голям хит, смятам че е един прият страховито-ужасяващ разказ, от който да ви настръхнат косите. Особено ако го четете среднощ!

Охохохохохохо! (тук следва зловещ смях)

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov, Der, banskidedo

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Списание Книги-игри
/
Всичко за списанието
/
Хижата - Ревю
Time to create page: 0.071 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (23 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Meriadoc
    • Today 22:29
    • Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Today 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • Yesterday 12:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg