• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри)

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
20 Юни 2013 18:58
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #73999
Обемната хартия е доста по-скъпа, но изглежда много по-добре. Още ме е яд, че ми пробутаха Патрула на по-тънка. (Иначе всички мои КИ са и ще бъдат 10 коли (160 страници наблъскани на макс), това е важното.)

Старите бяха с възможно най-евтината и калпава вестникарска хартия, което е още едно от многото ужасни неща в старата вълна. Не че тогава сме ги забелязвали.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Юни 2013 22:06
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #74008

Ейдриън Уейн писа: писа:
Обемната хартия е доста по-скъпа, но изглежда много по-добре. Още ме е яд, че ми пробутаха Патрула на по-тънка. (Иначе всички мои КИ са и ще бъдат 10 коли (160 страници наблъскани на макс), това е важното.)

Старите бяха с възможно най-евтината и калпава вестникарска хартия, което е още едно от многото ужасни неща в старата вълна. Не че тогава сме ги забелязвали.

Съгласих се с обемната хартия :)
Тема за Патрула има ли отворена? Тъкмо го прочетох и да споделя мнение.

А иначе за колите ... ако някоя книга се наложи да е с няколко странички повече - няма да се разсърдим :)

20 Юни 2013 22:54
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #74014
Малко справочна информация:

Обемната хартия е по-евтина от канцеларската и гланцовата, веднъж защото е по-лека, веднъж защото не е толкова бяла. Разбира се, тя е по-скъпа и качествена то вестникарската, а се нарича обемна защото е по-пухкава. 100 листа на 80 грама канцеларска хартия е около 1 сантиметър, 60 грама обемна с коефициент 1,2 е почти същата дебелина при 100 листа.
Тънка хартия се използва за много дебели издания - библията например, там хартията пада до 45 грама и така книгата тежи половин килограм вместо 3.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

21 Юни 2013 02:54
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #74027
Разбира се, че има тема за Патрула. Пускай направо в рецензиите.

22 Юни 2013 16:16
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #74075

Вилорп писа: писа:
Малко справочна информация:

Обемната хартия е по-евтина от канцеларската и гланцовата, веднъж защото е по-лека, веднъж защото не е толкова бяла. Разбира се, тя е по-скъпа и качествена то вестникарската, а се нарича обемна защото е по-пухкава. 100 листа на 80 грама канцеларска хартия е около 1 сантиметър, 60 грама обемна с коефициент 1,2 е почти същата дебелина при 100 листа.
Тънка хартия се използва за много дебели издания - библията например, там хартията пада до 45 грама и така книгата тежи половин килограм вместо 3.

Тъй като напоследък купувам голямо количество книги с гланцирана хартия (вероятно заради изображенията) питам тя ли е най - скъпата като хартия за нормален печат и с колко оскъпявя печата с 30% - 50% или повече самата книга?

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

23 Юни 2013 00:01
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #74085
Най-скъпата хартия за нормален печат е рециклираната гланцова. Скъпа е защото рециклирането е по-скъп процес от производството на нова хартия. Гланцовата хартия си заслужава когато става въпрос за илюстрации или снимки, за да се виждат по-добре нещата. За книги е непрактична. Разликата между офсет (канцеларска), обемна и облагородена (гланцова/матова) може да се торази на цента при голям обем на произведението и от среден тираж нагоре иначе не кой знае какво. На прима виста:
обемна 70 грама - 0,089 лв./лист (със същия обем като другите по-тежки хартии)
офсет 90 грама - 0,105 лв./лист
гланц 90 грама - 0,110 лв./лист

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

19 Юли 2013 09:11
Oрк
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #74711
Най-после и аз да я прочета книжката. Разбира се веднага ми направи неприятно впечатление линейния сюжет без право на грешки и сложната бойна система при наличието на 3-4 битки. Тя бойната система, не че е сложна, ама той човека нокаутира половината дворцова стража без да си извади меча, а няколкото двубоя бяха колкото да не заспим при четенето. Четенето разбира се беше интересно, и не ме интересува нито в кой крачол на кервансарая се намира най-вътрешната одая, нито дали са си пили кафето със сметана в шахиристан през хилядаинезнамсикоя година.

Като цяло, правилата са чудесно замислени, но зле изпълнени. Ще се опитам да опиша по точки наблюденията си:

1. 4 основни характеристики, които се комбинират по двойки за осъществяване на успешна атака/защита - [u:2kdywai6]брилиантно хрумване[/u:2kdywai6], обаче според мен липсва елемента "камък-ножици-хартия", т.е. бонус на дадена атака/защита при противникова защита/атака.

2. Връзка между основните характеристики и възможните умения - [u:2kdywai6]отново "ноу-хау"[/u:2kdywai6], поне за родния пазар. Обаче употребата на уменията ме озадачи. Просто зле изпълнена. Според мен трябваше да бъдат разделени на 3 групи - а)умения приложими преди битка, б) умения приложими в битка, в)пасивни умения. Какво имам в предвид - няма логика, да използвам умението за скоростно изтегляне на меча през 4 рунд например, или там седемнте крачки. Няма логика да не мога да ползвам умението акробатика всеки рунд. Няма логика да владея умението желязна ризница (или както там се казваше, дето намалява щетите) и да не мога да го използвам във всяка битка.

3. Предсказуемост на противниците. Ужасно. Циклим едни и същи епизоди. Не ти ли хрумна, че при 6 възможни отигравания, противника може да хвърля зар за да "реши" как да атакува или да се защитава?

4. Никъде не се срещна възможност за лекуване на героя. Практически излиза, че или трябва да печели битките без рани, или е обречен. Което обезсмисли битките на практика и предполагам 100% са ги скипвали и после са ги преигравали просто за кеф.

5. 12 меча. Ужас. Може да носи 3!! Един на левия, един на десния хълбок и 1 на гърба? Ходещ арсенал? От тях са приложими само тези дето дават по 2 точки към един показател. По спомени бяха само 2 такива. Двата малки меча с боксове и големия тежък меч. Останалите 10 са пълнеж. Просто излишно. Можеше да се постараеш повече ;)

Айде стига толкова, че стана дълго. Чакам с нетърпение продължението :hi:

22 Сеп 2014 15:41
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #96376
Така........На Алеята на книгата взех 1 от последните 5 книги от тиража и Уейн ме помоли да дам мнение.Сага е време :grin:
История и сюжет
Самата история и сюжет ми харесаха като цяло,но имам няколко въпроса.Защо Ерик (мисля че така се казваше) по едно време препречва пътя на Самир и Ракса,след като Ракса е убила Първородния?Нямаше начин да се измъкна (аз книгата още не съм я довършил,де :-) ).Понеже още не съм я прочел,искам да дам едно предположение:Според мен Ракса е нещо като хипнотизирана относно тази музика.Тоест като я чуе,се превръща в майстор убиец и по този начин тя не е имала мисли за убийство и тя не знае,че е убила Първородния.Нещо като сонамбул според мен.И по този начин четецът на хора не я е засякъл.
Начин на игра
Начинът на игра много ми допадна,точките опит и наказателните също.Ама като за първи път срещнах Ракса и тая кокошка ми докара 5 Наказателни точки ми излезе само една дума в главата:Жени!
Не ми хареса това,че ако изоставя тая откачалка-сонамбул-автоматично губя играта!Уейн,ти изкарваш Самир,като някакъв,дето не може да живее без Ракса и ще умре,ако отиде сама до магазина или прочие :grin: Също,като Ракса убие Първородния,още не мога да разбера как да се измъкна от двореца?!Проклетият викинг ме напада без причина,въпреки,че е видял,че не съм убил аз Първородния!

Положителни черти:
1.Интересна история
2.Доста готини герои
3.Трима герои,от чието име да се играе

Отрицателни черти:
1.Доста трудно измъкване от двореца
2. (Не знам дали се брои за отрицателна черта,но) Не се казва в коя година се развива действието.Има елементи на 20 и 21 век,има и от 5 век.

Книгата като цяло ми хареса и бих и дал 8 от 10,ако я оценявах.
Ама кога ще пускаш продължението,Уейн?

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

22 Сеп 2014 16:03
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #96378
:lol: Супер ревю.

Между другото, Тити от висотата на 13те си години, и изчел при това само половината книга, има изненадващо добри догадки за историята нататък.

Подсказка: Ерик ти е най-добрият приятел все пак. Пробвай да се разбереш някак с него. :wink:

По последния въпрос: единицата наистина вече е в историята, така че двойката трябва да се пусне ВЕДНАГА!! :twisted:

Но преди нея е КИК2 (Градската Вещица + Ловецът на Таласъми) разбира се.

22 Сеп 2014 18:37
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #96380
Ама тоя не иска да слуша!Три пъти се опитах да се разберем,ама тоя викинг направо.....

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

22 Сеп 2014 19:19
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #96382
И какво му направи на човека?

22 Сеп 2014 20:20
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #96386
Тити утрепи го тоя викинг най- накрая де :-)

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

01 Окт 2014 22:20
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #96746
Тити, как доизкара книгата (след като се разбрахме на лични как да минеш викинга)? :-)

29 Авг 2022 23:56
Radko's Avatar
Radko
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 304
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #140569
Едвам намерих темата за тази книга-игра, човек да не повярва под колко прах е скрита. Пфуй.. :unsure:

Трудно започвам това ревю, но все пак ще опитам. И то от общия изглед на книжлето, защото мисля си това е най-впечатляващото в нея. Корицата ми харесва (особено с леката лакировка по нея - професионално изкривяване, признавам). Малкото на брой илюстрации в книжното тяло също са на ниво, включително екипировката, макар да не блестят с нещо особено. Стилът е същия като от комиксовите списания, повлияни от японската манга, които излизаха мисля в същия период.

Наред е историята, тя за жалост куца тежко, според мен, генерално като сетинг, като нереализирани продължения и дори в дребни детайли. Без да съм фен на "Принцът на Персия" (компютърните игри), пак според мен, всичко в тази книга-игра е повлияно оттам. Уейн видимо има по-задълбочени познания по темата, което си е плюс, но въпреки това не успя да ме въвлече в сюжета, както в други книги. За начало на новата вълна никак не добър атестат и начало, но си давам сметка, че сега съм по-критичен, отколкото ако я бях чел при издаването и',

Геймплейът е приятен, докато не се стигне до битките... Ах, тия битки. Още първата такава с гигантския скорпион на покрива на къщурката на протагониста стигаше да ме откаже от доиграването на книгата. В смисъл, бойната система е добре замислена с разните статистики, различни оръжия и т.н. но да сваляш десетки точки живот на врага в няколко часов бой е наистина досадно. Новаторското е наистина участието на повече от един персонаж в една свързана история без да навреди, а напротив, да подпомогне геймплея.

Кратко, ама от сърце, тя и самата книжка е кратка. Просто моите пет стотинки по темата. :)

Би-бийп!

„Мелонският завет“
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin, Etom, banskidedo

30 Авг 2022 12:30
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 594
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #140571
Очакваме втората част ..

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

• 1
  • ...
  • 9
  • 10
  • 11
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Time to create page: 0.079 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Всички грешки в книгите-игри на 1 място (111 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / No Exit?
    • от Вилорп
    • 10 Юли 2025 16:04
    • Поредица "Приключенията на Лорън" (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 08 Юли 2025 13:35
    • Fighting Fantasy от 80те на Puffin и други (25 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 07 Юли 2025 15:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност