• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри)

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
29 Юли 2011 13:55
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1326
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21220
[offtopic]Затапихте ме бързо бързо! :D[/offtopic]

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Юли 2011 14:22
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21229
Ни най-малко, Никса. Напомнянето е чудесно - а аз и без тва щях да пусна карта (и то страхотна - антична и детайлна, не като горния пример).

30 Юли 2011 00:40
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21295

Branimer писа: писа:
Изгревът над Пустинята, Танер, този ли е кръстен на теб :P
По точно името ми означава - Първият слънчев лъч, който докосва земята.
Но след като е прекалено дълго си го преправих като Изгревът на пустинята, което е с една мисъл е едно и също. :)

Избери своето приключение

31 Юли 2011 22:22
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 19
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21535
Прочетох я, хареса ми. Интересна е...
Идните дни ще се включа с повече коментари :)

01 Авг 2011 14:13
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21598
Хъм, почивам си от работа и ще направя втори опит да прочета книжката, след като вчера се отказах силно разочарован, че съм си похарчил парите. После ще пиша по-пълен коментар - което означава вероятно утре. Но не мога да се въздържа да не задам два въпроса, които иначе ще се позагубят, а живо ме интересуват.

Първият е към автора. Уейн, имаш ли представа въобще какъв език се говори в Персия?

Понеже отговорът е видим :D, ще ти подскажа: не е арабски и не е турски. Езикът се нарича фарси и по времето, в което би трябвало да се развива действието на "историческия" ти роман, е лингва франка в по-голямата част от ислямския свят. Това означава, че повечето аристократи, дипломати и на практика образовани мъже в Халифата, емиратите и султаната го знаят, но на персите не им се налага да учат техните езици. Или с други думи казано, никога не би им трябвало да се кръщават с арабски имена, както правят Ракса и Самир (и още няколко) или да използват турски названия като кервансарай и одая.

Ебати! В каква достоверност мислиш, че ще ни убедиш, след като даже не знаеш на какъв език би трябвало да бъдат чуждите думи в книгата?

(Впрочем ако Самир наистина е от мюсюлманска Индия матерният му говор Е или арабски или персийски, така че и тия глупости за името можем да ги забравим - поне докато не ни кажеш откъде точно си го превел!)

В тази връзка тук му е мястото да помоля Уейн да прояви чувство за хумор и да накара героите си да говорят на японски в следващата част. Повярвай, това по никакъв начин няма да повлияе на "реализма"!

Вторият ми въпрос е към предварителните читатели, които по начало би трябвало да наливат акъл на автора. Имате самочувствието на интелигентни хора, надявам се. Наистина ли на никой от вас не му стига общата култура да знае, че в Персия се говори различен език или причината да не го кажете на Уейн е друга? Може би с прикритото желание да се посмеете на гърба му, след като се изложи?

Като цяло впечатлението ми е лошо, както казах - надявам се повторният прочит да го подобри. Но за мен от сега е ясно, че "качествено нова" не е нищо повече от рекламен лозунг, а "Котаракът..." определено е доста по-добра книга. Но това може да се каже за по-голямата част от старото творчество на Блонд и Уейн като се замисля.

Ще пиша подробно като събера записки, ако Уейн не ме банне дотогава! :lol:

01 Авг 2011 14:39
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21603
You deserve better .

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

01 Авг 2011 15:37
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21614
Ако това ти е проблема с историческата действителност, ще кажа, че си зле, без да ми се обиждаш. Най-малкото, освен ако не ми дадеш нещо като доказателство съм склонен да заложа на арабския като масово разпространен език.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

01 Авг 2011 15:46
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21620
Не мога да се съглася, но няма смисъл да спорим за това. Да приемем, че в Иран или ираноподобната страна, в която се развива действието, е имало араби, които са говорили на арабски и са вкарали чуждици...

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

01 Авг 2011 15:48
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21622
:hi: Най-малкото при наличието на Уикипедия дори човек с ограничена обща култура би могъл да провери какъв език се говори и се е говорил в Иран за няма и пет минути.

И не, това далеч не ми е единственият проблем с историческата действителност - на прима виста мога да изброя поне десетина, като започна от възрастта на Омар Хайам, премина през личността на принца и познанията на викинга и стигна до факта, че главните герои пият кафе. Ще ги споделя по-нататък, за сега фокусът ми е другаде - но ако ти си толкова "добре", може да се опиташ да отговориш например на простичкия въпрос: какво не му е наред на пиенето на кафе в Исфахан през XI век?

EDIT: Това е за Хамелеона, който има навика да се заяжда без да разполага с необходимата основа. Bloucester, разбира се, че е добър повод да се спори. Уейн ни проглуши ушите с факта, че книгата е изключително исторически коректна. Е, не е. Фентъзи е! Ако беше рекламирана като такава, нямаше да има проблем. Обаче, понеже ситуацията е различна, е напълно в рамките на нормалното разговорът да се насочи към нея.

01 Авг 2011 16:23
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21625
"Знам че е така щото го редактирах в Уикипедия" е много стар лаф, добре е да го научите, преди да лепите необмислени глупости.

Anardil писа: писа:
И не, това далеч не ми е единственият проблем с историческата действителност - на прима виста мога да изброя поне десетина, като започна от възрастта на Омар Хайам, премина през личността на принца и познанията на викинга и стигна до факта, че главните герои пият кафе. Ще ги споделя по-нататък, за сега фокусът ми е другаде - но ако ти си толкова "добре", може да се опиташ да отговориш например на простичкия въпрос: какво не му е наред на пиенето на кафе в Исфахан през XI век?

Нямаш кафе от тая страна на кълбото, примерно е добър отговор.

EDIT: Това е за Хамелеона, който има навика да се заяжда без да разполага с необходимата основа. Bloucester, разбира се, че е добър повод да се спори. Уейн ни проглуши ушите с факта, че книгата е изключително исторически коректна. Е, не е. Фентъзи е! Ако беше рекламирана като такава, нямаше да има проблем. Обаче, понеже ситуацията е различна, е напълно в рамките на нормалното разговорът да се насочи към нея.

100% си прав. Факта, че ти се изказваш по възможно най-кретенския начин не променя нещата.

Защо ти се заядох? Ще обясня.

В книга, в която историческите грешки и неточности са сигурно 20 поне (говоря за ясно забележимите такива) ти се заяждаш за езика. При положение, че езиците са били адски размити по това време (да спомена само, че арабския и фарси са езици вземали един от друг с шепите и само лингвистите им пука кой от кой е вземал повече), да не говорим за факта, че не малка част от хората възприемат цялата група за един език. Самия факт, че дори в нашия собствен език имаме заемки от фарси би трябвало да е достатъчен.

До тук добре, нищо сложно. Въпросът е, че по какъвто начин тръгнеш да говориш, така ще ти се отговаря. Почваш да наричаш Уейн идиот, сори майкъл, за мен ти си идиот. И цитирайки ми не друго, а великото, "всезнаещо" уики...

Да, ок, в момента се говори фарси. И? Кервансарай е дума И на фарси. Дааам... предполагам, че ако се разровя ще намеря същото и за одая. Я, ма те май не говорят на арабски а на фарси? ОМФГ!

Тъй като съм сигурен, че не си лингвист-арабист, за това и се заядох. Един истински учен никога няма да си позволи да рантва безцелно, а ще посочи грешките.

За финал:

Вторият ми въпрос е към предварителните читатели, които по начало би трябвало да наливат акъл на автора. Имате самочувствието на интелигентни хора, надявам се. Наистина ли на никой от вас не му стига общата култура да знае, че в Персия се говори различен език или причината да не го кажете на Уейн е друга? Може би с прикритото желание да се посмеете на гърба му, след като се изложи?

Дори Уейн да го е нарекъл арабски, не бих се възмутил. Сам каза, че повечето са го говорили. Та, някаква свясна подкрепена с доказателства критика по езика да имаш? Че до тук нищо съществено.

ПП: Мамка му, чувствам се тъпо да защитавам Уейн. Но пък не виждам причина да не защитавам правия, дори да имам различия с него.

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп

01 Авг 2011 17:11
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21635
Хамелеона, грешиш за кафето. Провери пак! :mrgreen:

Останалият ти е пост е някакъв... странен. Вкарваш в устата ми думи, които не съм изговарял - Уейн бил идиот, казал съм, че повечето били говорили арабски... (е, аз определено не смятам Уейн за такъв, а за езика беше точно обратното, но нека свидетелите сами отсъдят), изваждаш аргументи от контекста (съвсем пък никъде не съм цитирал Уикипедия като научен източник - изтъкнах я като средство за подобряване на общата култура*), импровизираш, пак без да знаеш (кервансарай е дума на фарси, колкото грейпфрут е дума на японски - изговорът е различен и това е необходимо да се отчете - този в случая е турски и е неуместен; логичен въпрос би бил защо не арабски в съответствие с останалия текст) и за капак обиди Уейн доста повече, отколкото аз бих могъл, нарочвайки книгата му за даже по-пълна с исторически неточности.

Не виждам как ще го забележиш, но аз всъщност не се заяждам (а дали подхождам кретенски ще помоля поне няколко странични човека да отсъдят). Не харесвам книгата - останах с впечатлението, че имам право на такова мнение. Споменах, че ще обясня защо я смятам за слаба, когато посъбера допълнителни впечатления - това и смятам да направя. Интересуваше ме една конкретна тема - зададох въпроси по нея - вярно, пропити с ирония :mrgreen:.

И каква реакция последва: един ми каза "грешиш, ама не ми се занимава да ти обяснявам защо", втори предположи, че от критика няма смисъл, а третия започна отговора си с "ти си много зле" (нещо, което не съм казвал по адрес на никого, няма и как да си го позволя). Интригуващ начин за водене на спор, но не виждам с какво точно сте полезни и на автора, и на общността! :)

* Офф-топик: Едно скорошно изследване впрочем доста категорично доказа, че популярните статии в Уикипедия са по-добър източник на информация от Енциклопедия Британика. Сравнявайки материали по скала от 1 до 10 (едно бидейки напълно неотговарящи на истината), изследователите общо-взето изкараха среден резултат 7 за Британика и 5 за Уикипедия. При популярните ентрита - тези, които са по-важни теми и се следят от много хора - резултатът на Уики е между 9 и 10; а скоростта, с която се изчистваха глупостите беше впечатляваща - под половин час мисля за нарочно поставени неточности по време на изследването.

Така че ще ми е интересно, ако Хамелеона намери дори един пропуск в статията за фарси. А че той действително е езикът на Персия е факт, който надявам се само той не знае. Но с образователната ни система...

EDIT: А ето, че ме обидиха и на Майндкрайм. Сериозно, има ли поне един човек, който би могъл да проведе спор по същество или да приемем, че съм прав? :lol:

01 Авг 2011 17:46
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21641
Да не се стигне до публично изгаряне на Асасините като на Хари Потър?

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

01 Авг 2011 17:47
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21643
Интересно, оказа се, че за кафето наистина съм в грешка... но не и за периода. в 11 век кафе не се е пиело.

Чай да почна едно по едно.

Гост писа: писа:

hameleona писа: писа:
Почваш да наричаш Уейн идиот, сори майкъл, за мен ти си идиот

[offtopic]Току виж с тази реплика си уцелил десятката. Гложди ми едно съмнение в начина начина на писане и словореда на Anardil. Това съмнение се засилва от много точното му и професионално ревю за Котарака (което беше похвалено и посочено от Майкъл - какво съвпадение) :D Както и темите, по които се изказва и позицията, която заема! Като любител на конспиративните теории, подозирам че Anardil e втория профил на Мишо:)[/offtopic]

Това е просто лаф, който научих от братовчед си преди много години. Идея си нямам от къде идва.

Хамелеона, грешиш за кафето. Провери пак! :mrgreen:

Останалият ти е пост е някакъв... странен. Вкарваш в устата ми думи, които не съм изговарял - Уейн бил идиот, казал съм, че повечето били говорили арабски... (е, аз определено не смятам Уейн за такъв, а за езика беше точно обратното, но нека свидетелите сами отсъдят), изваждаш аргументи от контекста (съвсем пък никъде не съм цитирал Уикипедия като научен източник - изтъкнах я като средство за подобряване на общата култура*), импровизираш, пак без да знаеш (кервансарай е дума на фарси, колкото грейпфрут е дума на японски - изговорът е различен и това е необходимо да се отчете - този в случая е турски и е неуместен; логичен въпрос би бил защо не арабски в съответствие с останалия текст) и за капак обиди Уейн доста повече, отколкото аз бих могъл, нарочвайки книгата му за даже по-пълна с исторически неточности.

Не виждам как ще го забележиш, но аз всъщност не се заяждам (а дали подхождам кретенски ще помоля поне няколко странични човека да отсъдят). Не харесвам книгата - останах с впечатлението, че имам право на такова мнение. Споменах, че ще обясня защо я смятам за слаба, когато посъбера допълнителни впечатления - това и смятам да направя. Интересуваше ме една конкретна тема - зададох въпроси по нея - вярно, пропити с ирония :mrgreen:.

И каква реакция последва: един ми каза "грешиш, ама не ми се занимава да ти обяснявам защо", втори предположи, че от критика няма смисъл, а третия започна отговора си с "ти си много зле" (нещо, което не съм казвал по адрес на никого, няма и как да си го позволя). Интригуващ начин за водене на спор, но не виждам с какво точно сте полезни и на автора, и на общността! :)

* Офф-топик: Едно скорошно изследване впрочем доста категорично доказа, че популярните статии в Уикипедия са по-добър източник на информация от Енциклопедия Британика. Сравнявайки материали по скала от 1 до 10 (едно бидейки напълно неотговарящи на истината), изследователите общо-взето изкараха среден резултат 7 за Британика и 5 за Уикипедия. При популярните ентрита - тези, които са по-важни теми и се следят от много хора - резултатът на Уики е между 9 и 10; а скоростта, с която се изчистваха глупостите беше впечатляваща - под половин час мисля за нарочно поставени неточности по време на изследването.

Така че ще ми е интересно, ако Хамелеона намери дори един пропуск в статията за фарси. А че той действително е езикът на Персия е факт, който надявам се само той не знае. Но с образователната ни система...

EDIT: А ето, че ме обидиха и на Майндкрайм. Сериозно, има ли поне един човек, който би могъл да проведе спор по същество или да приемем, че съм прав? :lol:
Проверих, оказа се, че не съм знаел, че произлиза от Етиопия. Но пък съм запомнил, че в 11 век кафе не се пие.

Не съм изопачил и една дума, както си писъл, директно съм цитирал и ред по ред съм отговарял. Факта, че не приведе нито едни проклето доказателство за тезата си не се променя по никакъв начин. Да и аз ползвам Уикито. Но не, искам ли да докажа нещо не го цитирам. А относно произношения може да се спори доста. Едва ли има и една дума от не-европейски език, която да произнасяме правилно.
Ясно посочих, че за езикови неточности да се критикува нещо е най-тъпото нещо на света. Какво повече да ти кажа? Преди време спорех и за асасин/хашишин и седнах да прочета малко за тия неща. Оказа се, че на български не произнасяме нито една дума като хората. Заяждането ти в конкретния случай е: Защо е произнесено по пловдивски, а не по софийски. Една ли е думата? Едно нещо ли значи? Какъв ти е проблема тогава?

С Уейн за исторически грешки ще си говоря доста, в момента в който се появи пак по форумите.

Имаш право на мнение. Даже първоначално се зарадвах, че най-накрая някой не я хареса. Обаче после се отвратих от откровено кретенското ти заяждане. Никой не ти разбра иронията. Твой проблем. Каквото повикало, такова се обадило.

Ако беше вкарал едно доказателство, първия можеше и да седне да обясни. Втория е адски прав. Третия съм аз и отговорих най-вече на тона и липсата на доказателства приведени в защита. Факта, че се изказа като професор с осем научни титли, освен да ме ядоса още повече, не доведе до нищо.

За да проумееш най-сетне, щото явно не разбираш защо се заяждам с теб, ще напомня една поговорка:
"Те да напишат, че сестра ти е курва, ти въри им обяснявай после, че нямаш сестра"

Популярните ентрита визират предимно поп-култура. т.е. книги, музика и т.н. Говорим за история и езици.

Езика на персия в момента е фарси. Масовия мюсюлмански език пак е фарси. В поп-културата двата езика се бъркат редовно. За да е по-весело има и защо. Самото фарси си е оставило семената из цяла Мала Азия. И? Не разбрах тезата ти. Не разбрах и доказателствата ти. Всъщност, освен да рантиш с "веселяшко-интелектуалски" маниер друго не правиш.

Ако приведеш доказателства, може и да има спор. За сега всичко е заяждане. Казах ти, не видях доказателство, че думите са на турски, а не на фарси. Между другото, не виждам какво пречи в персия 11ти век да се е говорел И арабски. Та, като изсмучеш някакви доказателства, ела пак. До тогава, по-хубаво си замълчи.

Bloucester писа: писа:
Да не се стигне до публично изгаряне на Асасините като на Хари Потър?

А дано. Тиражът ще се изкупи много бързо. Че и допечатка ще трябва ;)

01 Авг 2011 18:57
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21660

Не съм изопачил и една дума, както си писъл, директно съм цитирал и ред по ред съм отговарял.

Пише се "писал"! След като е така, би ли цитирал реда, в който съм нарекъл Уейн "идиот", ако обичаш! Би ли цитирал къде съм написал "Знам че е така щото го редактирах в Уикипедия" или поне къде съм споменал Уикипедия като доказателство? Би ли посочил в какъв вид точно искаш доказателства, за да ти ги подсигуря - като глинени плочки ли, що ли? :mrgreen:

Ясно посочих, че за езикови неточности да се критикува нещо е най-тъпото нещо на света.

Езикът е най-важното оръжие на един писател. Да се критикуват езиковите неточности е точно първото нещо, което прави всеки редактор. Не виждам какво повече да кажа.

Заяждането ти в конкретния случай е: Защо е произнесено по пловдивски, а не по софийски. Една ли е думата? Едно нещо ли значи? Какъв ти е проблема тогава?

Напълно грешиш. Критиката ми в конкретния случай е от типа: защо е произнесено на унгарски, а пък се говори за България. Това ми е проблемът. Ти не си ли се дразнил на оня американски филм, в който българинът всъщност говореше на сръбски?

Обаче после се отвратих от откровено кретенското ти заяждане. Никой не ти разбра иронията. Твой проблем. Каквото повикало, такова се обадило.

Всъщност засега си само ти. Не знам какво е мнението на хората на форума, но поне не изявявам желание да говоря от тяхно име :yawn:.

Популярните ентрита визират предимно поп-култура. т.е. книги, музика и т.н. Говорим за история и езици.

Не разбирам защо трябва да хвърляш думи неподготвен наистина. В изследването, което цитирам, популярните ентрита бяха преди всичко исторически и географски.

Езика на персия в момента е фарси. Масовия мюсюлмански език пак е фарси.

Няма масов мюсюлмански език. Този на арабите са казва араби (арабски на български). На турците е турски. На чеченците е чеченски предполагам, там не съм компетентен. Не знам второто изречение откъде си го измислил. Това за Мала Азия е меко казано странно твърдение, впрочем, може би би желал да приведеш доказателства (точно да разбера какво разбираш под това).

02 Авг 2011 14:04
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1326
Re: Мнения и коментари за Асасините 1 (без спойлъри) #21799
[offtopic]А ако ти е толкова сложно да вникнеш в смисъла за тона.. ето ти кратко "ревю"

По една случайност имам всички издадени на български книги на Робърт ван Хюлик в библиотеката си ;).

Чиста проба самохвалство и самоизтъкване.

Лачданан, пиша бавно и избягвам сложните думички специално заради теб.

Повърхностно, елементарно и просташко заяждане.

Първо, Робърт ван Хюлик нито веднъж не е проглушил ушите на форума с твърдението, че пише нема тоя реалистичен роман. (Също така не съм го виждал да се хвали, че е предсказал Ал Каида или падането на Кулите близнаци, но айде...) Въпреки че е бил свръхзапознат с Китай като за европеец никога не съм чувал да е подхождал със самочувствието на Уейн. Поне по книгите и биографията му не личи.

Ти чувал ли си някой да се фука в книга или в атобиография? Познаваш ли го автора? Смешен довод.

Това, че ние свързваме араби и кафе е напълно нормално, не виждам какво се опитваш да кажеш.

Човекът се опитваше да каже да си по-широко скроен и да гледаш по-далече от върха на носа си.

Впрочем мега тъпо е да цитираш автори, които не се изучават в училище и не е като да са особено популярни, като пример за евентуалната необразованост на някого.

Да ти цитирам Вапцаров, Дебелянов и Далчев??! Мога (и то без гугъл и wikipedia), но не бих. Смях

Разбери! Проблемът не е, че има пропуски.

В пълно противоречие с предишните ти постове.[/offtopic]

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 11
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Топ 9 любими книги (Колин Уолъмбъри) (4 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Count Monte Kristo
    • Today 21:38
    • Топ 9 любими книги (Блонд и Уейн) (6 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от MrMoustache
    • Today 21:24
    • Топ 9 любими книги (преводни) (11 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Чуждите автори
    • от MrMoustache
    • Today 21:18

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност