• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 15
  • 1
  • 2
  • 3
  • 15
05 Авг 2011 10:38
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Topic Author
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22307
Мненията тук се отнасят към рецензиите преместени в тази папка: viewtopic.php?f=76&t=1381 Може да се ориентирате по датите.

След като постнах отрицателното си мнение относно новата книга- игра на Уейн "Асасините на Персия", само в рамките на два дни същото това мнение беше местено, трито, редактирано не от мен, отцепвано в отделна тема и прочие, то сега си позволявам да дам старт на чисто нова тема. Призовавам авторите на подобни отрицателни коментари, които вече са постнали своите мнения, да ги пренесат тук /говоря основно за мненията на Anardil и Invincible/.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

05 Авг 2011 22:07
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22441
Пиша тук, защото ... тази тема изглежда най-близка към нагласата ми за книгата.
Не съм я чел - засега не смятам и да го правя.
Причини:
1. От предварителните демота пуснати във форума прецених, че това не е моята книга
2. Прекалена реклама, казваща колко е добра книгата, но като се разграничим от безбройните теми на практика само един недопадащ ми демо епизод :(
3. Единодушно хвалене на книгата от тестерите - в които в дъъълги локуми на практика се казваше че .... кориците са супер ?!? А това между тях?
4. След появата и се появиха и отрицателни рецензии - вече от хора купили си книгата (т.е. дали пари, за да я прочетат). Тези мнения можеха спокойно да завиждат на дължината на живота на мухата еднодневка. :O А бяха доста добре аргументирани.
5. Направи ми впечатление, че всички теми на първа страница без една са свързани с въпросната книга. В една от тях написах това си впечатление и предложих някои нови теми дето бяха пропуснати - нещо от сорта на "Носят ли Асасините чорапи" и разни други такива важни неща. Не мисля, че тонът ми беше заядлив - но това ми мнение или изчезна или аз не мога да го видя и сега пиша глупости.
6. Да се откаже единият модератор да модерира поради прекалена цензура от другия прави кофти впечатление... тука не беше ли свободен форум?
7. Много от положителните рецензии звучат доста сервилно и откровено подмазвачески без да казват нещо конкретно - освен че кориците са супер. Някои от тях са от уважавани от мен членове на форума ... та може и проблема че нещата ми звучат така да си е чисто мой
8. Като съавтор на книгата Блонд не е написал и една дума в този форум, където има много негови фенове. Ако има действително някакво участие (не крия - искрено ме съмнява че има след прочетените рецензии и мнения) това е неразбираемо поведение. Една негова дума би повишила много тиража, което касае пряко джоба му.
9. Ал Торо получи професионална рецензия от Майкъл. От кой автор получи рецензия Уейн. Днешното сервилно-оправдателно-угодническо мнение на Джордж предпочитам да се направя, че не съществува
10. Невероятните проблеми с покупката на книгата от които някои членове на форума се оплакват. Разбираемо е ако Уейн е решил да направи книгата апокрифно издание и с това да вдигне неимоверно цената и сред колекционерите ;)

Моля, да ме извините ако мнението ми е прекалено грубо или съм написал много глупости и неверни неща. Просто малко горчиво ми стана като не намерих мнението си и реших че е минало под брадвата. Ако взема да го намеря ще трябва доста да се самоцензурирам :?
С интерес ще следя всички рецензии и мнения и може би някой ден ще си кажа мнението вече като прочел книгата (засега е малко вероятно)

06 Авг 2011 01:02
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22461
Спамя тука защото... тази тема е най-свободна от баласт.

vanio_l писа: писа:
Пиша тук, защото ... тази тема изглежда най-близка към нагласата ми за книгата.
Не съм я чел - засега не смятам и да го правя....
... С интерес ще следя всички рецензии и мнения и може би някой ден ще си кажа мнението вече като прочел книгата (засега е малко вероятно)
Това "мнение" направо ме разби! Значи vanio_l, какво излиза - не си чел книгата, но имаш толкова точна представа за качествата й, че обяви всички несъвпадащи с тази представа мения за сервилно-угодническо-подмазвачески.
И как получи тази представа... от други коментари. Създал си си някакво мнение и започваш да подбираш доказателства в негова подкрепа. Всичко, което не съвпада с мнението ти отхвърляш. Те на това му се вика "класически дедуктивен подход" :clap: не го приемай като обида и Аристотел е правил така.
Обаче за моя коментар. Това си е мое мнение, книгата ми харесва и няма защо да ми предписваш подмазване и т.н. Уверявам те, че нямам нужда да се подмазвам, нито на Уейн нито на който и да е било.

06 Авг 2011 06:27
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 510
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22467
Не може да се отрече, че Уейн прекали със самохвалството за тази поредица. Изкара, че е писал тази история половин живот, прекарвайки години в старателни проучвания. Експлоатирал е и друг път образованието си, сега е редно да обясни дали критиците му са в грешка поради липса на висше образование по специалността, или всичко е част от дълбок авторски замисъл, или пък са допуснати някои грешки.
След усилената реклама за историческата достоверност, интересно е да се видят отговорите на Уейн. Особено при положение, че хората, които дават положителна оценка на книгата, всъщност не казват кой знае колко смислени неща, само редят хвалебствени прилагателни. Уейн намери време да напише нещо на тези хора, сега е редно да каже нещо и на критиците си.
С интерес прочетох отрицателните рецензии, които според мен са много по-качествено написани от хвалебствията. И моят въпрос към Уейн е: ще им отговориш ли и ако ДА, как и кога?

Неприятно впечатление прави форумното отсъствие на съавтора му, за което може да има много обяснения, но едно изглежда най-логично. Та, това е нещо, което ми прави неприятно впечатление. Разбирам, че Блонд е издал истинска проза и осъществява блестяща в много отношения кариера, но... на този форум има доста хора, които харесват този автор, не можеше ли да им каже едно здрасти?! Нелогично изглежда и да не се включи по някакъв начин в рекламата на книгата, все пак когато човек си дава труд да напише нещо, обикновено целта е да го прочетат.
Още въпроси към Уейн: поддържаш ли връзка с Блонд? Той ще се появи ли някога на този форум, за да зарадва хората, които го харесват? Ако в близко бъдеще това не се очаква... можеш ли да посочиш причината? Блонд ще участва ли по някакъв начин в рекламата на тази поредица и ако ДА, по какъв начин и кога?

Разбира се, може да бъдат зарязани без внимание хората с негативни мнения, изолирани в една хейтърска тема. Но едва ли само vanio_l ще използва дедукция. Дали това е правилно или не... След преглед на читателските мнения, единствената причина да си купя Асасините 1 е да бетонирам мнението си за Уейн.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

06 Авг 2011 09:00
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22468
Джордж,
твърде лесно се разбиваш и май лесно палиш ;) Но все пак:
1. Моето "мнение" всъщност го считам за мнение (без кавичките), колкото и нехаресвано да се получи
2. Да, не съм чел книгата, а предствава за качествата и имам само от демо епизода и рецензиите, които прочетох. Това проблем ли ти е (на тази база да си правя изводи и да ги споделям) ?
3. Никъде не съм писал, че всички положителни мнения са сервилно-угодническо-подмазвачески. Писах, че някои от тях ми изглеждат такива. Писах, че има положителни рецензии от уважавани от мен членове на форума и е много възможно проблема да е и в мен и ... абе защо трябва да ти преразказвам какво съм писал като всички (включително и ти) го виждат ?
4. Споко, не се обиждам. Влизам тук да се забавлявам :)
5. В това, че книгата ти харесва няма нищо лошо, лошо ми звучи да се палиш че някой си е позволил да не се е разтопи от кеф само от факта че е видяла бял свят и даже споделил мислите си (малко объркани заради балтиите по нехвалебствените мнения)
6. За твоя коментар - написал съм как ми звучи. Ако не се намери на друг на който да е прозвучал така приемаме, че проблема си е в мен. Доволен?
7. А за

Уверявам те, че нямам нужда да се подмазвам, нито на Уейн нито на който и да е било.

... ти нямаше ли да издаваш книга в издателството на Уейн? :rolleyes:

Айде мир - не съм искал да засегна никой :)

06 Авг 2011 10:10
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22472
За vanio_l
Добре де признавам вчера бях в настроение да спамя и да се заяждам. Може би прекалих. Извинявай!
Наистинане си заслужава да си разменяме остри реплики. Пиша това само окончателно да разсея подозренията за подмазване на Уейн.
Правилно смятам да издам книга-игра. Може би няколко. Може да е чрез издателството на Уейн. Обаче това, което пропускаш, е че ако въобще направя книга сам ще си платя всички разходи. Нямам нужда от художник, предпечат и печатница. Мога да си уредя и разпространение. Не толкова мащабно, но ще се справя. И най-накрая вече съм го казвал, но пак да повторя, отдавна мина времето, когато ме интересуваше печалбата от писането на книги-игри. Така че пак казвам - нямам нужда да се подмазвам.

06 Авг 2011 10:16
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22473
Няма проблем - всичко е наред
А ако книгата ти е добра (но наистина) дори и без разпространение само от този форум може да почнеш с тираж около 400 броя - трябва да стигнат поне за избиване на разходите. А нататък - колкото повече толкова повече :)
Успех!

06 Авг 2011 12:07
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22482
vanio_l, все пак не може да се отрече, че е поне малко глупаво да се оценява дадено нещо без да е видяно, в случая прочетено :)
Иначе Уейн дразни с рекламата си...

06 Авг 2011 12:46
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22487
През цялото време оценяваме неща, преди да сме ги видели, особено когато става дума за книги. Преценяваме дали си струва да ги купим, за начало.
По същия начин аз съм преценил, че си струва да купя Асасините, без да съм ги чел. Това глупаво решение ли е според теб :mrgreen: ?
След това вече какво съм мислил за самото ИР е една друга тема ;) . Или може би е същата тази тема :twisted: .

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

06 Авг 2011 16:25
Blackjack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22520
След толкова прочетени позитивни и негативни коментари за първата част на Асасините на Персия, успях да прочета и самата книга, та да мога да дам и аз една малка оценчица. По-причини, обяснени по-долу, ще пост-на мнението си и при положителните и при отрицателните рецензии.

Като гледам повечето мнения във форума са доста поляризирани, което ми изглежда малко странно - аз оценявам книгата като нито много добра, нито много лоша, но все пак с малко повече плюсове отколкото минуси.

По-съм изненадан обаче от факта, че в много от мненията си личи едно твърде натрапчиво лично отношение.

След като вече съм прочел книгата ми изглеждат малко смешни рекламите на Уейн за нея и хвалебствените коментарите на тези, които четоха книгата преди да излезе официално, и докато Уейн го разбирам напълно - това е единствения възможен начин за реклама за книга, от която не се очакват големи продажби (та да направиш по-сериозна и скъпа реклама), и от която над 90% от копията ще бъдат купени от хора от този форум или евентуално техни близки приятели - 'редакторите' вече не мога да ги разбера - малко по-реални коментари от ваша страна вероятно биха довели и до по-малко критика след това, тъй като и очакванията на читателите биха били по-малки.

Още по-смешни са ми обаче силно негативните мнения, които напоследък се сипят из форума. В тях си личи едва ли не лична обида, че книгата не е достигнала високите очаквания на читателя, както и солидна порция злоба, докато се описват един след друг проблемите на книгата и особено при финалното заявяване, че "аз втората книга никога няма да си я купя" (най-смешно ми е като второто изречение продължава с "...но ще я взема назаем от някои приятел да я прочета).

А всъщност, би трябвало всеки да се сети, че тази книга няма как да е много добра, и че авторът ще и е отделил по-малко време от необходимото. Тя служи главно, за да се провери колко твърди фена на жанра има из страната (под твърди разбирам такива, които наистина се надяват жанра да се възроди, колкото и малък да е шансът за това, а не такива, които просто искат да си пишат по форумите от време на време и ако може да разкарат някоя стара книжка за прилични пари).

Ето защо аз още в началото предполагах, че първата книжка ще е средна работа, с доста повече пропуски от необходимото, но ако тя покаже че има кой да купува книги-игри, то следващите вече ще са доста по-добри, защото авторът ще види че трудът му би си струвал (това важи за всички автори - не само за Уейн). Именно по тази причина ми се струва доста глупаво някой да си купи само първата книга и нито една след нея.

Да кажа накрая и нещо за качествата и недостатъците на книгата. Тъй като едва ли ще мога да кажа нещо ново (бидейки сигурно 100-ния коментиращ), просто ще засегна някои обсъждани вече точки.

- Историята в книгата има известно количество бели конци, но като цяло има доста интересни моменти и успява да грабне читателя. Още по-важно е, че има много сериозен потенциал за развитие в следщите книги от поредицата.

- Някои читатели осъдиха стила и езика на автора - те на мен ми изглеждаха прилично - нищо, което да ме грабне кой знае колко и нищо, което да ме подразни кой знае колко. Аз обаче не съм филолог и моето мнение едва ли е особено меродавно в случая.

- Историческите несъответствия са си сравнително дребна работа и изброяването им едно по едно си е чиста форма на заяждане, а аргумента че пречели на читателя да почувства обстановката е доста тесногръд - още първите епизоди на играта (когато Ракса върви през пустинята и нощните улици) въвличат доста силно в атмосферата на играта и не мога да повярвам, че някой се завръща в реалността само защото пиели кафе, а не чай например.

- Изобилието на фиктивни избори вече си е проблем, но напълно очакван такъв - на няколко пъти срещах коментари на Уейн из форума, че първата книга от поредицата ще е много по-праволинейна, за да може да въведе читателя в историята. Всички са били предупредени подобаващо, така че не разбирам защо сега са изненадани. Естествено, ако тази праволинейност продължи и по-нататък, работата става съвсем друга. Тогава вече ще се присъединя с две ръце към мнението, че Уейн си е 'оставил ръцете'.

- Най-големият проблем е, че хората извън София нямат как да си набавят книгата. Още по-голямо неуважение показва фактът, че и май-май нищо не се прави по-въпроса. Макар че не разбирам хора, които теглят една на поредицата, новото издателство и минималната надежда за втора вълна след една прочетена средна като качество книга, то напълно бих разбрал някой, който го прави заради неуредиците с доставките и особено липсата на старание при решаването им.

Като обобщение мога да кажа че Асасините 1 е една по-скоро добра, отколкото лоша книга, с много неща за доизкусуряване, но и че това е НОРМАЛНО и даже логично (ако някой е очаквал, че Уеин ще вложи хиляди часове труд, за да напише някои шедьовър, без да има идея дали въобше ще има кой да го купи или - проблемът си е негов).

Начина, по който виждам нещата е, че първата книга е нещо като тест за нас - читателите, и даже съм доволен, че, като за тест, книгата всъщност си е добра. Ако се представим на ниво и издържим теста (който не е много труден - една/две бройки на човек от форума не е кой знае какво) - минаваме нататък. Втората и третата книга от поредицата обаче, както и книгите на Колин, Джордж и Върдж, ще са вече тест за самото издателство и авторите в него - и там те ще трябва да се представят на ниво, ако искат нещата да не свършат твърде бързо.

П.С. Ако някой се е засегнал от някой мой коментар, предлагам извиненията си (не ми е била това идеята) и му давам пълното право да ме засегне още по-силно в отговор. :-)

П.С.С. Ако имам правописни грешки в коментара, то е защото нямам фонетика на комп-а и пиша на латиница, като после превеждам текстта в 'абв'. Просто не знам дали ще успея за забележа и оправя всички грешкии затова, за всеки случай, предлагам извиненията си по този въпрос предварително ;-)

07 Авг 2011 03:24
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22599
You deserve better .

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

07 Авг 2011 03:43
hyper
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22600
Кал, защо пък хората трябва да поглеждат на книгата от други гледни точки? Та нали те си купуват тази книга за собствено удоволствие, не за да я тълкуват, преразказват на някого или най-малкото се изявяват като медии, даващи професионални оценки. Хората си купуват книгата с някакви очаквания, оформени от съответния жанр и разговорите тук и после дават тяхното мнение. И не знам по какъв начин засягат някого, аз нямам против да чета и положителни, и отрицателни мнения, нека има различни гледни точки. Най-малкото това ще е само за добро за пишещите книги-игри в момента. Хайде със здраве.

07 Авг 2011 03:54
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22601
You deserve better .

07 Авг 2011 04:15
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22602
You deserve better .

07 Авг 2011 05:46
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 66
Дискусии по рецензиите на "АнП", СПОЙЛЕРИ #22605
Кал, бих искал да ми кажеш кое в рецензията ми или тази на Лисичков е самоцензурирано? За моята знам, че не съм пипнал нито дума (тъй като е копи-пейст от другата тема), при Лисичков също не виждам промяна. Но ти имаш "личен архив", така че не би трябвало да ти е трудно, м?

(А като не успееш, ще стане достатъчно ясно, че говориш празни приказки!)

Впрочем един пример за това къде аз или Лисичков сме обидили личностите на позитивните критици, би вкарал малко фактология в разговора. Но ти не можеш да дадеш такъв, нали?

Останалите ти коментари са пълна глупост и не заслужават да им се обръща внимание. Не си доказал пред мен, че имаш каквито и да било литературни умения или поне такива за водене критична дискусия - тъкмо напротив - така че не виждам причина да не ги игнорирам.

Блекджак,

Начина, по който виждам нещата е, че първата книга е нещо като тест за нас - читателите...

С други думи, ако утре се разболееш и не получиш професионално медицинско обслужване... е, няма проблем, това си е тест за нас пациентите и понеже е някакво прилично такова ще може да останеш доволен. Виж следващият път вече ще е тест и за болницата! :D

Не знам що за логика е това. На практика всички франчайзи и продукти във всяка възможна сфера (особено в поп-културата) се стремят към силен старт, защото в една конкурентна среда без такъв продължението никога няма да се продава. Уейн даде предостатъчно заявки, че смята старта си много силен. Това е достатъчно, за да се прецени, че едва ли ще има по-добър последващ продукт, така че мнението на човека, който не смята да си купи повече негови книги, е напълно оправдано.

Аз не смятам "Асасините" за силна книга, ти също. Разликата (поне видимо) е, че аз не виждам смисъл да си давам парите за нещо, в което не виждам потенциал. Това може и да те учуди - както аз се чудя на твоето мнение - но, понеже става дума за моите пари, какво мисля аз е единственият меродаван фактор.

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 15
  • 1
  • 2
  • 3
  • 15
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Time to create page: 0.094 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1009 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:24
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (523 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от zaek
    • 17 Юли 2025 22:11
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност