Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
А аз те съветвам да повярваш. За теб може да са дребна работа, а за друг да не са!- Историческите несъответствия са си сравнително дребна работа и изброяването им едно по едно си е чиста форма на заяждане, а аргумента че пречели на читателя да почувства обстановката е доста тесногръд - още първите епизоди на играта (когато Ракса върви през пустинята и нощните улици) въвличат доста силно в атмосферата на играта и не мога да повярвам, че някой се завръща в реалността само защото пиели кафе, а не чай например.
А какво стана с мотото "не можем да си позволим да издаваме нещо, което не е перфектно, защото пазарът е нов"? И сериозно ли мислиш, че който си купи книгата от нормална книжарница, без да има навик да участва във форуми, ще го приеме като тест?Начина, по който виждам нещата е, че първата книга е нещо като тест за нас - читателите, и даже съм доволен, че, като за тест, книгата всъщност си е добра. Ако се представим на ниво и издържим теста (който не е много труден - една/две бройки на човек от форума не е кой знае какво) - минаваме нататък. Втората и третата книга от поредицата обаче, както и книгите на Колин, Джордж и Върдж, ще са вече тест за самото издателство и авторите в него - и там те ще трябва да се представят на ниво, ако искат нещата да не свършат твърде бързо.
Калине, "художествени" в случая е там, за да разграничиш художествения от игровия елемент в книгите на Майкъл, нали? Точно игра си имаше, при това добре разработена. Друга тема е дали на някого е харесала. Аз, примерно, не му бях фен.П.П.П. Ако някой се сети да ме пита защо съм вмъкнал думата "художествени" на едно място по-нагоре... почвам да му мисля награда.
Не знам, кой твърдеше, че нямало фиктивни избори в книгата. На практика едно 95 % от изборите в книгата са фиктивни.
В книгата няма НИТО ЕДИН фиктивен избор
+ 1Въпросът не е какво аз си мисля. За всеки интелигентен човек е видимо, че обвинения без фактология са празни приказки. Ако можеше, щеше да дадеш пример. Ти не можеш и се мъчиш да се измъкнеш. Разбираемо е!
Ето пример от рецензията на "Кал" в тема Читателски рецензии за "Асасините на Персия 1" (рецензията е на първа страница):
"Харесва ми: Разнообразието от бойни техники, съпровождащи умения и мечове. Дава множество възможни подходи в битките."
Аууу, множество!? Всички говорят за линейността на книгата, тя не се отрича и от автора. А един самотен, неустрашим воин изказва смело мнение за "множество възможни подходи", но... не дава дори един пример. Пък ако уважаваме мнението му, бихме очаквали, че книгата изобилства с множество добре развити битки.
А докато те няма, предлагам да ми мислиш наградата !
Хладно...Калине, "художествени" в случая е там, за да разграничиш художествения от игровия елемент в книгите на Майкъл, нали?
... топло!И вече съвсем друга тема е какво ти е мнението за критика от него на художествени теми.
Ако трябва да сме формални, какво означава "подход" (докато сме на вълна формализъм, да отбележа, че има "подход към битка", а не "подход в битка") в рецензията на Кал? Дали означава "избор на това с кое оръжие да атакуваш", или избор "на кое свое умение да се довериш"?
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas