• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
За бойната система и дневника в Асасините

• 1
  • 1
26 Окт 2011 15:58
The Demon
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
За бойната система и дневника в Асасините #34839
Не можах да намеря подходяща тема, където се обсъждат тези неща. Затова моля да ме извините, ако не съм видял хубаво.

Имам няколко въпроса, относно бойната система.
Значи до колкото съм разбрал, идеята е следната. Изпробваш някои от 6-те техники, докато видиш кои 2 са ти най полезни и започнеш да ги редуваш. (за да не губиш второто зарче, поради предсказуемостта) Ако имаш късмет при избора на умение, то може да ти помогне в началото или при първото използване на дадена техника (в зависимост от ситуацията) Въпроса ми е за предсказуемостта. Ако повтаряш един удар, трябва да мяташ един зар, вместо два. Обаче противника ти съответно повтаря и неговата защита. И той ли губи вторият си зар? Другият ми въпрос е за захвата. Ако го спечелиш с разлика 2 точки, тя се добавя към следващата ти атака. Обаче при следващата атака противника ти отново се отбранява и ако я загубиш (въпреки 2-те точки отгоре), значи не правиш никакви поражения. Т.е. при захват трябва да имаш по голяма разлика 2 пъти подред?

Дневника за схватките ми е много неудобен.
Пример- битката на епизод 124: Мястото за писане на техника е много малко в едно квадратче, но да кажем че със някакви съкращения 2-3 букви ще се оправим. ТАР (таран). В квадратчето Стойност - сила 6 + бързина 7 = 13. Умение - пишем 3 заради умението 7стъпки.
Меч пиша 1. Тук идва въпроса ми. Като съм избрал предварително меча САФИХАТ +2С - 1Б. Toй още преди битката ми вдига Стойността на Таран от 13 на 14. (Тарана се определя от сила и бързина) Мъсилта ми е, тази допълнителна точка дето се дава на 128 за използването на САФИХАТ нова ли е или е изчислена предварително по някакъв начин? Тоест 14 или 15 става?
Нататъка зар, опит, резултат са ми ясни. Обаче каква е тази графа "име" при противника. За какво ми е да му пиша името в квадратче? ЧП - човека паяк. :) Както и да е, апсолютно най-важната графа точки живот за противника липсва. Затова почнах да ги пиша под "име". Но проблема е, че цялата страничка я запълних след размяна на 15-16 удара и това само в първата битка. Ако са 5 за цялата книга и всеки път ги трия, ще скъсам страницата със сигурност. Аз обичам да си стоя само с книгата и молив. Не че не мога да си начертая на лист някакви таблици, ама предпочитам да няма други хвърчащи листа. Дневника на схватките трябваше да е поне 5 листа и (или) да е направен по съвсем друг начин. Според мен е важно, книгата да може да се играе, без допълнителни листове. Надявам се в следващата част да видим по добре направен дневник за битките, ако е нужно дори на повече страници. Ще помисля по въпроса за по-удобни таблици и ако ми хрумне нещо ще пиша. Да не кажете че само недоволствам. :)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Ное 2011 03:19
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
За бойната система и дневника в Асасините #35875
Има тема, но нищо. :) Отговорите накратко:

1. Предсказуемостта важи само за играча, не закачайте противниците.
2. Захватът е рисков, да - може да не нанесеш никакви щети (ако си голям карък).
3. Мечовете качват два пъти (евентуално) сбора на атаката/отбраната: веднъж с принципния си бонус при избора на меч - и допълнително, ако са споменати в епизода на конкретната техника, при избора на техника.
4. Дневникът е по-скоро за ориентация, не ми се иска да хабим повече от 2 страници за него. Но ако втората страница не е разграфена подробно, както сега, може и да побере всичките битки.

13 Ян 2012 20:58
The Demon
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
За бойната система и дневника в Асасините #41979
Малко се забавих с книгата, защото ми се искаше да я мина честно с точните правила. А като чета в стаята нямах възможност да мятам зар (на леглото). Държа на заровете по някаква причина, нищо че книгата си имаше по страниците и в крайна сметка мятах в капак на кутия за обувки. :) Мисля че най-накрая свикнах със системата, обаче нямаше много битки. При мен бяха 3. После видях, че има и една която можеш да пропуснеш в началото с негъра изнасилвач.

Искам да попитам има ли още битки, които съм пропуснал или са само 4-ри? Смятам по-натам да превъртя книгата отново, само заради битките. И още един въпрос.

Как е редно да се постъпи в следната ситуация?
Преди финалната битка (да кажем) си с много малко точки живот. Умираш и следователно сваляш 10 точки от финалният резултат и нулираш точките опит за допълнителния бонус в битките.
Какво е редно да направиш след това?
1) Започваш битката отначало с максималните точки живот?
2) Започваш битката отначало с точките които си бил преди нея? (обаче ако са малко и умираш постоянно?)

Не е ли редно да за следващия път да има някакви поушини или билки за използване след някоя битка, че на косъм оцелях този път. :)

18 Мар 2012 10:15
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
За бойната система и дневника в Асасините #50928
Тази сутрин се опитах да се преборя с Абу Борук, но не успях. Ще се радвам някой да ми каже с каква конфигурация мога да го победя.

Играх с 9 точки бързина и ловкост (заедно с бонуса от меча), по 5 сила и точност и 4 издържливост. Започнах със серия, засилена с 7 крачки (+2). Общо 20 точки, при защита 14. Реших да не хвърлям зарове нито за Самир, нито за Абу. Някакви жалки 6 точки щети. При следващата му атака използвам отскок и получавам бонус от 20-16=4 точки за следващата ми атака. Които са си фъстъчки, като се има предвид наказанията върху следващата ми серия и това колко ще са ми ефективни другите бойни техники с тези показатели.

Сега гледам, че при други техники Абу не се справя толкова добре и после атакува по-слабо. Ама пак битката явно се очертава да е адски дълга.

Явно нещо не правя както трябва, по принцип не разбирам много от бойни системи.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Time to create page: 0.054 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Всички грешки в книгите-игри на 1 място (111 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / No Exit?
    • от Вилорп
    • 10 Юли 2025 16:04
    • Поредица "Приключенията на Лорън" (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 08 Юли 2025 13:35
    • Fighting Fantasy от 80те на Puffin и други (25 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 07 Юли 2025 15:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност