Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Като не си дал повече "база" няма какво да се оплакваш. Ще продължим обсъждането като издадеш още 1-2-5-7 книги.1. Това не са критики (а наблюдения над героите в един силно ограничен контекст).
2. Просто защото нямаш базата за тях (друг контекст не ти е достъпен засега).
Спорът го започна ти - не можеш да спориш с читателя как интерпретира историята ти, ако не си му дала "базата" да я интерпретира по начина, по който ti си искал. И всъщност май доста хора интерпретират нещата по по-различен начин от този, който си искал... замисли се за това. Отделно, че още не съм ги видяла тези изненади и обрати, а уж са "на всеки ъгъл". Обратите и изненадите трябва все пак да разчитат на логика, а не единствено на аргумента "ми така реши автора, пък ако не ви се вижда логично, значи вие просто не разбирате". Отново същата забележка за точките и подточките...3. Не можеш да спориш с автора за историята му - особено за такава, която очевидно разчита на изненади и обрати на всеки ъгъл.
4. В случай, че знаеш едва една десета от нея, разбира се.
Посочи поне поне един пропуск в коментарите ми, който има съществено значение за тезата, която защитавам или за тезата, която оборвам, ако обичаш...5. И дори тази част си чела през пръсти (съдейки по многото объркани или пропуснати моменти в коментарите ти).
Ако всички думи, които се пишат с "А" и "Б", а въпросният човек ми казва, че някоя от тези думи се пише различно... значи той не си знае азбуката... и това щеше да е подподточка на точка 3.6. Това е все едно да се опитваш да спориш с някой, който знае цялата азбука, докато ти знаеш само "А и Б".
Една история в никой момент не трябва да има plot-holes, или най-малкото те трябва да имат някакво привидно обяснение, ако искаш обрати и изненади - те трябва да произлизат от това, че въпросното привидно обяснение не се е оказало вярно, а не че такова просто липсва.7. Повечето нормални хора са наясно с това и си позволяват да търсят plot-holes едва когато са видели цялата история (гледали филм, да речем).
А защо мислиш, че е цялото това мрънкане от страна на всички (и моя в това число)?8. В противен случай чакат следващата част на историята, за да отговори на въпросите им.
Това кога ти хрумна? По-скоро подозирам, че те мързи да си изпипаш героите... и ме е яд основно защото мисля, че можеш да го направиш ако решиш, но явно ти е по-забавно да те тормозят за пропуските.9. А ако наистина са убедени, че са по-умни от автора, просто не си купуват повече книгите му.
А ти виж отговора на точка 6.10. Последно, ако нещо в първа част на такава история ти се струва странно, нормалната реакция е да искаш да видиш обяснението в следващите части - а не да се поставяш мислено над автора (не за друго, ами виж пак точка 6).
По-скоро критиката към теб е, че не си доволен от изводите, които правят и вместо да издадеш по-бързо следващите книги и да гледаш в тях да наложиш своят начин на интерпретация, ти се оплакваш, че си "недоразбран" и се дразниш, че читателите не мислят като теб за някои неща.Единствената критика на този етап може да е, че съм НАДЦЕНИЛ читателите, като съм им предоставил правото САМИ, постепенно да се ориентират в огромната разплитаща се история - без да им обяснявам директно от самото начало какво и защо.
![]()
Само и там да няма с какво да се заяждам... не обичам да се заяждам... дразня се на себе си.Айде, умната.
Втора книга излиза скоро.
Единствената критика на този етап може да е, че съм НАДЦЕНИЛ читателите, като съм им предоставил правото САМИ, постепенно да се ориентират в огромната разплитаща се история - без да им обяснявам директно от самото начало какво и защо.
![]()
но не вярвам, някой да може да ми даде пример, че е направил нещо кой знае какво за мацка, която вижда за първи път преди... 20-ина минути
Oгледай се, Хами.
И се опитай да убедиш един-единствен човек в безсмислиците си. Нещо в чата не ти се получи вчера?
Не знам в кви невероятни филми се вкарваш, но нямат нищо общо с историята на Асасините и историческата реалност.
Още веднъж, специално за тебе: единственият, който има проблеми с елементарни положения:
1. След десетгодишна безмилостна война с хашишините
2. Те най-сетне успяват да осъществят покушение срещу принц Шахин, сина на султана
3. Личните му високопоставени телохранители са свидетели на убийството
4. Извършителите са хванати на местопрестъплението, в центъра на двореца
5. Телохранителите вдигат обща тревога (има си устав за тия неща)
6. Извършителите се опитват да избягат, разменяйки удари с всеки страж на пътя им
7. Така че вече всички ги знаят кои са
8. Въпреки всичко, използвайки хаоса и преднината си, бегълците успяват да се измъкнат от двореца
9. Но вдигнатата тревога вече е в рамките на целия град, така че скоро градските порти се хлопват и занапред лицата на всички пътници ще бъдат проверявани
10. Бегълците няма как да напуснат града, всички вече знаят кои са, така че е само въпрос на време да бъдат открити и заловени
Нещо неясно? И като си толкова наперен, ще дадеш ли своята версия на събитията в моята книга по също толкова разбран начин?
Ако ти се върже барем един човек, даже може да напишеш алтернативна версия.
Ок, чакам пример. Само "хахаха" не е аргумент.
хахаха, не бъди толкова сигурна.написа:но не вярвам, някой да може да ми даде пример, че е направил нещо кой знае какво за мацка, която вижда за първи път преди... 20-ина минути
![]()
Това "достатъчно" доста зависи от мацката и ако не се дава лесно съвсем лоша става работата... за който се пробва...Чак кой знае какво незнам, ама достатъчно.
Това за врачката го казах уж на шега, но ти явно си "мнооого" навътре в материята. Обаче това всеки може да го намери с Google. Ако ми кажеш кога се използва подредба "Католически кръст" и кога "Елипса" ще призная, че може да "поназнайваш" нещо. И все пак това не е "аргумент", а просто суеверие.Като си говорим за това колко умни или тъпи са главните герои се подсетих за нещо. В картите таро първата карта се нарича "The Fool" (глупакът). Едно от значенията й освен глупост, наивности и т.н. е и мъдрост.
Ако е така значи обучението й не струва - дори да й липсва памет трябва да са й останали рефлекси и здравословно чувство за самосъхранение и леко преувеличена доза параноя - ако цял живот си се оглеждал дали някой не те следи дори да не помниш защо пак ще го правиш - това е почти като нервен тик и не зависи от паметта. Отделно, че това, че е китайка не ства ясно никъде в книгата, но не мисля, че националността й има значение в случая. Но пък има отношение към следващия ти "аргумент":Ако тя е от източна азия (било то китай или нещо подобно), това означава че поведението й е коренно различно от това на местните девойки. В момента естествено само мога да спекулирам. Нямам представа дали е била отвлечена от бебе и обучена от персийски убийци.(!)
На Самир може да му е ясно, но не и на читателя... нито ства ясно от книгата, че на Самир му е ясно - това си е логически пропуск откъдето и да се погледне. Отделно, че нали до сега Уейн ни убеждаваше, че Ракса не е в час какво става докато танцува, следователно едва ли е обърнала внимание на нашия 'убавец Самир, докато той я е зяпал. Уейн (или Блонд) не може да иска(т) читателят да мисли нещо, което не са написали в книгата си. Изводът какъв е?Ясно е, че Самир я харесва по време на танца, защото източната й красота му се струва екзотична.
Дам, действието се развива в Персия т.е. Иран - познавам една девойка от там и тя си се държи съвсем в ред... поне когато е в България... докато друга позната, която е със зелена карта от 12 години и живее в китния щат Юта е доста по-... консерваивна в доста отношения... и повярвай ми не е заради характера. И не е въпросът в "съвременото виждане", а в това, че и в исторически план, ако бездействаш, умираш. Пасивното поведение винаги води до гибел, и това не зависи от пола или от историческата реалност.SilverWolf ти търсиш прекалено съвременно виждане за жените. Да бъдат самостоятелни, независими и прочие. Обаче действието се развива в миналото. Дори и днес жените в източна азия (япония, китай, корея) се държат по съвсем различен начин от европейките и американките.
Това само да знаеш как "прозвуча"...Но за самата Ракса има два варианта. Първият е, че тя е опитна.
Дам, ти я изкара даже по-тъпа отколкото аз я мислех. "Тоя ме гледа все едно ще ме изнасили, така че дай да ходя с него пък да видим какво ще стане"... забавен начин за мислене... я питай някое момиче дали би постъпило така? Според мен по-скоро ще се разпищи (което можеше да направи дори в предишната ситуация).Виждала е много пъти този поглед на мъж, който е привлечен от красотата й. Като казах това, че крайностите не са хубаво нещо имах предвид, че тя си има едно на ум но му се доверява. Може мислите й да са били нещо от сорта : "Той е малко подозрителен, ама ме спаси. Виждам че ме харесва и за момента е по добре да се възползвам от това и да видя до къде ще стигне. Тъкмо през това време ще имам възможност да го поопозная повече. Освен това, ако наистина ми е враг и ми мисли лошо, така и така няма да мога да се измъкна. Трябва да се преструвам, че му вярвам и ако е така да издебна подходящ момент да избягам..."
И тя откъде помни, че е била все сред мъже (което според мен е тъпо - жените са по-добри убийци, понеже и тогава и сега им обръщат по-малко внимание)? И то за нея всичко е нещо ново, като не помни нищо, това значи ли, че трябва на всяка крачка да въздиша "О, какви прекрасни тъмни улички, не съм виждала такива! О, каква прекрасна нощ, не съм виждала такава! О, какъв прекрасен сарай, не съм виждала такъв! О, какъв прекрасен уличен плъх, не съм виждала такъв!..." и т.н. в същия стил?Вторият вариант за мен е по правдоподобен. Досега тя е живяла в изолирана обстановка, обучавана от разни хора и не се е срещала с мъже на нейната възраст. Това че попада на Самир, за нея е нещо ново. Непозната ситуация в която не знае как да рейгира. Привлечена е от него и се поддава на това непознато чувство
)) Забравя за самосъхранението и тръгва с него. Добре, признавам. Малко смешно го обясних, но надявам се да сте ме разбрали. Нещо такова, може би в по малка степен...
![]()
Ами поне имам доводи за разлика от теб... и от Уейн. Освен това имам около 24 години повече опит от вас като женски индивид и вероятно имам идея как би било логично да се държи един такъв индивид. Отделно, че задавам и по-глобални въпроси, които вие пренебрегвате защото или не знаете какво да отговорите или не ви харесва отговорът.Сигурен съм, че едва ли мога да убедя SilverWolf в каквото и да е, не че доводите й не са силни и без това.
Това щеше да е също толкова неразумно от негова страна (даже намекнах, че сигурно би изял малко бой от другите зяпачи), но щеше да пасва много по-добре на теорията ти за "влюбването от пръв поглед" - понеже щеше да покаже, че му пука за достойнството на мацето.Много ме разсмя това дето разказа, че Самир е трябвало да я спре, когато танцува в началото.
) Представих си как всички в бардака се обръщат към него и му крещят "Ей това да не ти е закусвалня, всички жени тук ходят така" Едно на ръка че той за първи път я вижда и няма представа дали това не е някакво специално шоу.
Хайде пак с суеврията... спор се води с аргументи, а не с лигави излияния, които служат за оправдание, че нещата се случват по начина по който се случват (това е "съдбата", ако някой се чуди).Освен това, Самир не е единствения й път към двореца. За мен по скоро той е нейната съдба. Човек който ще я извади жива от там.
Ако не си забелязал сме поне ДВАМА, дето имаме проблем с елементарната липса на логика в положенията. Или може би мен не ме броиш за "човек", защото съм (леле представи си само) жена?Oгледай се, Хами.
И се опитай да убедиш един-единствен човек в безсмислиците си. Нещо в чата не ти се получи вчера?
Не знам в кви невероятни филми се вкарваш, но нямат нищо общо с историята на Асасините и историческата реалност.
Още веднъж, специално за тебе: единственият, който има проблеми с елементарни положения:
Това и аз го забелязвам, но когато човек просто е имал лош ден, малко спорове с Уейн действат отпускащо на психиката.Уейн отново си тълкува всичко, както му е кеф. Дразнещ факт, но типичен за хората без аргументи в защита...
Е, сега... може като роман да става за четене. Недей така с лошо.Аз мисля, че просто си подценил читателите си, опитвайки се да им пробуташ една наистина второкласна история в една книга. Ако някой е виновен за всичкото редене, това си ти - ти си този, който реши, че тънки книжки му е майката.
Нали с тази цел го редим сега - за да напише следващите книги по-добре. Ако се постарае сигурно ще успее и няма да има за какво да го тормозим. Аз на това разчитам.Напротив, дори ще се засилва с времето, особено, ако втора книга е пълна със същите нелогизми, анахронизми и откровени глупости.
Един малко злобен, но според мен практичен въпрос - защо да чакат? Като така и така са решили да секат глави, направо да почнат наред и да подпалят града - тогава няма измъкване за Самир и Ракса, защото всички отиват под ножа. Не е като да няма примери за такива изпълнения в историята.Нищо неочаквано. Но при безпрецедентната степен на мобилизация и блокада на града - все пак самият султан е заявил, че ще хвърчат глави наред, ако не заловят убийците на сина му - само в едно от тези има някакъв шанс. Или в още едно-две - ако има специализирана външна помощ, както казах.
Гледай тия обещания да ги изпълниш.Както и да е, ще видим точно кое. (Сигурно най-интересното.
) Но преди евентуалното бягство от града, във втора книга трябва да бъдат свършени по-належащи неща (+ отговори на важни въпроси).
Определено обемът е почти достигнат, но е доста по-забавно от часовете по литература. Пък и Уейн уж искаше книгата да се обсъжда. Дори понякога подозирам, че нарочно я е написал с толкова логически пропуски само и само да има за какво да се дърлим и темата винаги да е актуална.Интересно ми е дали всички коментари по въпроси свързани с Асасините като обем не се доближават до този на едноименното произведение. Ситуацията взема да ми прилича на типичната за час по литература, в който се разнищват и анализират определени творби. В нашия случай, обаче, темата е една и съща от безобразно много време. Дори всички разкази-игри от списанието взети заедно явно не са толкова интересни и противоречиви, колкото Асасините.
"Играе" ли ми се?Вълчо, вярно, че си единственият деен женски ползвач на форумчето ни и несъмнено имаш ценни изказвания, НО одумката по "Асасините 1" вече отиде безнадеждно извън пътя, а хъсът в многостраничните ти доводи в подкрепа безсмислени твърдения става дразнещ и за иначе безпристрастните (какъвто съм аз).
Ако ти се играе на амазонка, далеч по-сполучливо ще бъде да го правиш в някоя ролева игра. Досадно е. :yawn:
[offtopic]Какво ти се играе - ти си знаеш. Но настояванията ти идват малко тежичко понякога, пък аз съм тук за разтоварване. :angel:[offtopic]
"Играе" ли ми се?Вълчо, вярно, че си единственият деен женски ползвач на форумчето ни и несъмнено имаш ценни изказвания, НО одумката по "Асасините 1" вече отиде безнадеждно извън пътя, а хъсът в многостраничните ти доводи в подкрепа безсмислени твърдения става дразнещ и за иначе безпристрастните (какъвто съм аз).
Ако ти се играе на амазонка, далеч по-сполучливо ще бъде да го правиш в някоя ролева игра. Досадно е. :yawn:
А ако държиш да се включиш в дискусията, като "безпристрастен", пробвай да кажеш нещо по темата за да "влезе в пътя", вместо да обсъждаш какво ми се играе. Освен това и аз усещам, че вече започвам да се повтарям, но явно хората не умеят да четат нищо писано 1-2 страници преди собственото им мнение.
Отделен е въпросът, че днес беснея срещу общината и не ми е ден и това, че някой просто беше драснал в темата ми даде повод да си излея лошото настроение върху горкичката слабоинтелигентна Ракса.
Пък и утре имам ролева сесия та "тренирам", как ще погна другите герои.[/offtopic]
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas