Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
[offtopic]Не мога да правя психологически анализи, понеже смятам, че за това е нужна практика и теоретична основа, която аз нямам. Относно Бихейвиоризма - някои психолози в тези школи отричат несъзнаваното, с което аз не мога да се съглася, но не мога и да докажа мнението си.[/offtopic]А бихевиоризма къде го оставихте? Уейн да разкаже какво е било детството на героите, за да може Кирил да направи един психологически анализ и по двете школи.
Също така искам и химически анализ на меча на Самир за да съм сигурен, че това е персийски меч, а не някакво менте.
[/i] разни неща по нашите специалности - но сме толкова тъпи, че не схващаме.
Хъм... интересно как тогава защитаваш теориите на Уейн за логиката в мотивацията. Наистина не мога да си го обясня това... никак.
Чел съм Фройд, чел съм Айзенк, чел съм Албърт Елис, чел съм Фриц Риман, чел съм Хоуърд Гарднър... да продължавам ли да изреждам. Естествено чел, не означава разбрал! Може и нищо да не разбирам от динамикатата на психичните процеси, не споря. Може и да съм изцяло в грешка, не споря, само изказвам мнение.Хайде почети малко Фройд преди да правиш такива изказвания...
Просто ми е чудно, къде според Психоаналитичната теория на Фройд аз греша в контекста на описаната фентъзи ситуация.
И аз искам да знам дали мечът не е менте... може да е от ламарина. Или всъщност да е пластмасов и да е увит в станиол... на няколко места в книгата има такива изпълнения, та по-добре наистина да проверим.А бихевиоризма къде го оставихте? Уейн да разкаже какво е било детството на героите, за да може Кирил да направи един психологически анализ и по двете школи.
Също така искам и химически анализ на меча на Самир за да съм сигурен, че това е персийски меч, а не някакво менте.
Не мога да преценя дали са адекватни психологическите ситуации и мотивацията на главните герои в книгата, просто казвам, че нямам достатъчно информация. Може Уейн да греши, но как да знам, като съм чел само една малка част от историята. Пък и пак казвам, не съм ПсихологАми смятам, че е много трудно да се каже дали е правилно и адекватно поведението на главната героиня. Действието се развива в друго време и друга държава. Никой от нас не е живял тогава и надали някой е ходил в Персия. Затова и смятам, че Уейн/Блонд могат да си позволят своя интерпретация на адекватно за дадената ситуация поведение, стига да е съобразено с историческите факти.
И все пак на базата на елементарната логика не би ли следвало персонажи с modus operandi, подобен на този на Ракса и Самир, да са фатално застрашени в една нормална обстановка с посочените исторически характеристики?Не мога да преценя дали са адекватни психологическите ситуации и мотивацията на главните герои в книгата, просто казвам, че нямам достатъчно информация.
Това са си някакви твои ментални субпродукти, които нямат нищо общо с реалната история и герои. И както много пъти стана ясно, те (субпродуктите) ЩЕ умрат много бързо в такива обстоятелства, просто щото са злобни, недоверчиви, дразнещи и ограничени същества. :geek: Докато истинските герои се справят чудесно засега - и точно това доказва истинските им качества.По-точно въпросът ми е: Като Ракса и Самир са толкова пасивни и наивни и не могат да мислят тактически
K'во стана с мат'риализъма, другарю Хорхе ?Христос Возкресе!
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas