• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП

За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 12
24 Фев 2012 11:37
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48562
Проблемите са дъвкани многократно в съответните съседни теми, а колкото до "интерактивност" или "игра" - аз първото нещо не го видях... :mrgreen: Видях турнирна игра омешана с новела + проблеми. :mrgreen:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Фев 2012 11:42
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48563
Предлагам да сложим точка на въпроса за това Самир и Ракса на кого приличат. В момента има толкова много изписана литература по света, че просто е невъзможно да създадеш абсолютно оригинални герои.

На времето четох как всички се изреждат да "налагат" Уейн за глупости и си казах "Е това няма как да се случи при нас". Призовавам за повече уважение към един от най-важните хора в българската настояща и бъдеща история на КИ. От авторите с голям опит, в момента разполагаме само с Уейн и Джордж, така че, съветът ми е, за благото на целия форум, да не прекалявате с критиката поне към тях.

По едно стечение на обстоятелствата съм по-наясно с бъдещето развитие на историята и мога да кажа, че ще е с най-трогателния сюжет, който някога се е появявал в интерактивна форма.

24 Фев 2012 11:44
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48564

Рони# Мейдей писа: писа:
По едно стечение на обстоятелствата съм по-наясно с бъдещето развитие на историята и мога да кажа, че ще е с най-трогателния сюжет, който някога се е появявал в интерактивна форма.

Не си единствения наясно. И докато ти се затрогваш, аз се прозявам отегчено. ;)

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

24 Фев 2012 11:51
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48565

Предлагам да сложим точка на въпроса за това Самир и Ракса на кого приличат. В момента има толкова много изписана литература по света, че просто е невъзможно да създадеш абсолютно оригинални герои.

На времето четох как всички се изреждат да "налагат" Уейн за глупости и си казах "Е това няма как да се случи при нас". Призовавам за повече уважение към един от най-важните хора в българската настояща и бъдеща история на КИ. От авторите с голям опит, в момента разполагаме само с Уейн и Джордж, така че, съветът ми е, за благото на целия форум, да не прекалявате с критиката поне към тях.

Ми нормално - то вече е трудно да направиш каквото и да е без да прилича на нещо друго. А, никой не критикува Уейн, объркал си се. Критикуваме Асасините. :mrgreen:

24 Фев 2012 12:17
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48569

SatanicSlayer писа: писа:
- Тя е жена, която не писка за помощ!!!
Да бе, съвсем нормално е да писка за помощ, когато се опитва да се покрие.. я пак си помисли, че и теб ще те погна... :evil:

С другото съм съгласна.

kiril_ps писа: писа:
Надали ще посмееш да твърдиш, че твоята представа за реалност, трябва да бъде моята представа за реалност.
Реалността е една - фактите се или не се случват и те водят до едни или други изводи. Вероятно имаш в предвид, че моята интерпретация на тези изводи е различна от твоята, за което съм съгласна. Но това не прави едната представа по-вярна от другата - те и двете са части от общото цяло и следователно са верни.

Нормално е някои герои да имат общи черти, но точно тук се изисква майсторство от автора за да представи вече известни неща по нов и интересен начин. Ако приликите са прекалено очевАдни, значи не си е свършил работата кадърно.

Точно защото Уейн претендира да е опитен автор е нормално от него да се очаква повече и когато прави фрапиращи грешки заслужава да бъде "налаган" още по-жестоко... просто защото е нормално да се е научил от опита си да не прави такива грешки. След като има претенции, трябва да изпълнява и условията за тях, нали?

Ок, ще видим, но за сега мисля, че въпросът с интелигентността на персонажа Ракса е безвъзвратно загубена кауза.

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Ми нормално - то вече е трудно да направиш каквото и да е без да прилича на нещо друго. А, никой не критикува Уейн, объркал си се. Критикуваме Асасините.
И Уейн отнася малко критика покрай тях, защото е написал едно, а спори че е друго... като донапише още и промени ситуацията може да има прогрес и в мненията... но както казах - в сегашното състояние не виждам възможности за развитие в преспективата, която той описва.

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

24 Фев 2012 12:23
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48570
бтв, аз ли съм единствения, дето не го такова, че Ракса си прилича с Ривър, а че Ракса и Самир са общо-взето като изтръгнати от Плач? В смисъл, да, така е, ок, няма лошо. Книжката не е чак толкоз лоша, а и не мисля, че дори да бяха убер-уникалните и дълбоки герои щях да си сменя оценката.

24 Фев 2012 12:29
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48571
Ако Уейн прочете този спойлер моля да не взима идеи от него, че следващите книги от "Асасините" съвсем ще се сбозясат.
[spoil]

hameleona писа: писа:
Ракса и Самир са общо-взето като изтръгнати от Плач
И аз забелязвам доста прилики, но поне липсват 1000 страници описание как Ракса се тръшка и реве, че Самир не й обръща внимание.[/spoil]

Arbitrium vincit omnia

24 Фев 2012 12:31
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48572
По-малко флейм. Можем да критикуваме и без неглижиращи версии на имената на героите. :geek:

24 Фев 2012 13:32
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48576

бтв, аз ли съм единствения, дето не го такова, че Ракса си прилича с Ривър, а че Ракса и Самир са общо-взето като изтръгнати от Плач? В смисъл, да, така е, ок, няма лошо. Книжката не е чак толкоз лоша, а и не мисля, че дори да бяха убер-уникалните и дълбоки герои щях да си сменя оценката.

О, за мен няма никакъв проблем, че един или друг герой приличал на някой си от някоя различна история. Неприятното в "Асасините", нека се цитирам отпреди няколко месеца, е, че:

В книгата – вече споменах – герои няма. Всичките по-главни са по-стереотипизирани и от восъчни фигури. Всъщност не си спомням кога за последно съм чел книга, в която чак пък въобще да не се излиза от стереотипа.

И дори това нямаше да е кой знае какъв проблем (книга-игра все пак, нормално е да се следва стереотип), ако Уейн не се опитваше да ни убеди, че героите му са някакви супер уникални (точно същото се отнася и за историята, впрочем - напрегната е, но е напълно стандартна за фентъзи жанра). Да говориш за уникалност в "Асасините..." означава 1. или че ти самият не си чел много книжки - което няма нужда да обяснявам защо е много лошо за един писател; или 2. че се мъчиш нещо да мамиш читателите - а това е още по-лошо ;).

24 Фев 2012 13:46
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48577
Бе за това не знам - на мен си ми хареса книжлето. Колко е уникално няма да коментирам - вече мисля, че й таковахме мамата на тая книжка. Но че има хаос в няколко момента - не споря.

24 Фев 2012 14:43
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48578
Не пуснах темата за да таковаме или онаковаме каквото й да е на книжлето - пуснах я защото ми писна Уейн да мрънка за това, че смятам Ракса за тъпа, но вместо да ми да де аргументи насреща просто да флуди и да намесва "Асасините" във всяка друга тема.

Arbitrium vincit omnia

24 Фев 2012 16:56
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48586

Не си единствения наясно. И докато ти се затрогваш, аз се прозявам отегчено. ;)
Хами, някога харесвал ли си романтични истории?

24 Фев 2012 23:36
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48621
Бюджолд ми е любимата авторка. Мисля, че това ти отговаря на въпроса.

25 Фев 2012 07:31
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48635

SilverWolf писа: писа:
Не пуснах темата за да таковаме или онаковаме каквото й да е на книжлето - пуснах я защото ми писна Уейн да мрънка за това, че смятам Ракса за тъпа, но вместо да ми да де аргументи насреща просто да флуди и да намесва "Асасините" във всяка друга тема.
Да, смятам, че Уейн е добре да ти покаже "записките" си. Имам усещането, че ще ти промени представата за Ракса. И да, както казах и горе, наистина е куха лейка в Асасините 1. И, си има причина... и освен това може да се види и в коренно различна амплоа (както каза Уейн).

Ако Уейн споменава Самир и Ракса за щяло и нещяло, поне има оправдание - всички (вероятно) сме чели тази история (Асасините 1). Ако ми даде пример за Песен за Огън и Лед, няма да го разбера. Сега, Хами ми е дал скрита задача да проуча любим романтичен автор :).

Разбирам и двете страни. Пийс :lol:

25 Фев 2012 08:53
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
За Ракса (и Самир) и мотивацията на героите в АнП #48637
Според мен, това с палтото беше смешно, понеже не си и дал палтото на секундата и изведнъж ти дава веднага три наказателни точки и след това трябва да прочетеш още няколко епизода за да разбереш, че губиш играта, поне да беше казано в началото. Уж Самир я пази, не може да се защитава сама, изгубила си паметта, обаче не и дал палтото веднага и тя си заминава. И въобще тези наказателни точки нещо ми куцаха из цялата книга.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 12
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 12
Форум