• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Правилата на Асасините

Правилата на Асасините

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
08 Окт 2012 17:09
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Правилата на Асасините #62381

metanoia писа: писа:
Като атакувам с таран той може да ми се защити с всяка от защитите. Това отговаря на реалистичността, но нарушава възможността за тактика на играча. По този начин, по който е в момента ми се налага да се досещам автора какво е написал в книгата, а не да правя реални преценки на опонента.
Значи, след като попитах изрично и получих пак този отговор, специално изчаках да видя дали някой ще се усети или се пише просто наизуст. Никой не се усети, даже парци щракна палче. :)

Истината, метанойа, е точно обратната на това, което толкова уверено твърдиш (и доразвиваш в теории). "Като атакуваш с таран, противникът ти не само, че НЕ може да ти се защити с всяка от защитите", както си написал ти в цитата си, а и ВИНАГИ се защитава с една-единствена точно определена защита. Така че всичко, ковто си написал като изводи после явно следва да се приема наобратно. :)

Парци, прочети пак цитираното описание на Бойния вик (подсказка: в самото му начало) и ще видиш къде си се подвел (сам). :)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Окт 2012 01:32
metanoia
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Правилата на Асасините #62404
Уейн, мисля, че не става ясно, че според мен, това, което се случва в битките е ... неправилно. Ти (като автор) си решил, че дая се защитава с Отвод при Таран, но би ли ми обяснил на каква логика? Сигурен ли си, че бърз боец винаги ще се опитва да се защити с най-слабата си защита при силна фронтална атака? Аз смятам, че не. Може и да бъркам, но при Таран той ще прави Отскок. Само че, тъй като не съм писал аз книгата и битката протича по друг начин, който е точно толкова логичен, колкото и моя. Което обезсмисля "стратегията", която си опитал да създадеш в битките.
(надявам се се разбира какво искам да напиша в 1:30)

И, между другото, според мен би било грешка да се сменя метода на битка в следващата книга от трилогията. Хубава-лоша - няма значение. По-добре да има последователност, но да бъдат добавени елементи както при края на битката с дая. Тогава, според мен, ще стане хубава книга-игра, а не просто хубава книга.

Blackjack - вече само тарани и блокове до скъсване.

www.smallbusiness.bg

09 Окт 2012 02:20
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Правилата на Асасините #62405
Нали се разбрахме вече нещо, още отначало?

Наистина няма как да предугадиш с какво ще се защити противникът - особено преди да си решил с каква техника ще го нападнеш. ;) Така че единственото, което се очаква от играча, е да се опита да прецени срещу какви от достъпните му техники, умения и оръжия врагът му ще е най-слабо защитен (по принцип). И да използва точно тях, разбира се.

Виждаш логиката в горното? Затова е тактическа битка, за да използваш най-добрата си за конкретната ситуация и противник възможност, според собствената си преценка. Останалото не те касае и е работа на автора. :) Просто избери атаката, която според теб ще влезе най-добре на Паяка, да речем, и има голяма вероятност най-смислените техники да имат и най-голям шанс за успех. Като тежестта на горното е все по-голяма в следващите книги. А там и битките ще свършват за броени рундове, така че ще е съвсем кофти идея да се пробват всички техники, за да се види къде отговорът на противника е най-слаб.

Можеш да си спокоен и за другото: системата, разбира се, няма да се променя, а чисто тактическите избори, извън размяната на техники + зар, ще нарастват непрекъснато.

09 Окт 2012 09:21
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Правилата на Асасините #62408
Врътката Уейнски е, че ако ползваш най силната си атака в случая най-силните си две трябва да менеш с два зара 7 или по-малко при почти всички противници. Ако ползваш „най-подходящата”, имам предвид тази при която противника ти е с най слаба защита, нещата варират доста. Оше при тестовете в цитаделата ти посочихме с Танер проблема и ти го реши до донякъде.
Въпреки това най-силната ти атака е по-добра от най-подходящата в 99% от случаите. Чисто математическо погледнато. Ако си направиш тотално балансиран герой играта ще ти е доста интересна. Стига да си падаш по хвърляне на зорове, защото тогава ще си разменяте щети от порядъка на 2-3.
Аз като играх и ползвах само най-силната си вадех разлика от 5 при най-силната и 3 при най подходящата. В случая когато най силната ми беше и най-подходяща разликата стигаше до 12.
При добър зар можеш да разкараш противник с два три удара. При лош ще понесеш някакви удари.
За цялата игра ме удариха 2 пъти заради ниски зарове и тъй като паднах едно ниво намалих най-слабия си показател, не най-силния.
Да вметна че от два удара не може да загубиш ниво на живота освен при страшен кърък на зоровете, просто единия удар беше с отрова което удвои щетите.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

09 Окт 2012 09:52
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Правилата на Асасините #62410

Ейдриън Уейн писа: писа:
Парци, прочети пак цитираното описание на Бойния вик (подсказка: в самото му начало) и ще видиш къде си се подвел (сам). :)
Пълни глупости! Ето за това ти говоря - ти, като автор, подвеждаш с подадената информация. Аз, като читател, не искам да тълкувам написаното. Щом избирам това умение, то е с презумпцията, че съм на ниво "голям майстор на боя", в частност - в използването на това точно умение. То нали затова е там? ОК, приемам, че може да има вариативност в КПД-то му при разликата ти на точките Сила (7,8,9,10) и/или някое друго умение, което да "подхранва" избраното. Но да ми дадеш тази опция за едно умение и аз да не съм "майстор" на неговото изпълнение, при положение, че имам ограничен брой "слотове" за умения, без да го упоменеш в текста, си е чисто лицемерие към читателя.

Това умение автоматично става паразитно, ненужно.

Или го махни от книгата или го изравни с останалите умения.

* * * * * * * * *
Относно по-горе където си говорите - напълно нормално е спрямо уменията, които си избрал, да си си разхвърлял стойностите по различните коефициенти (сила, ловкост и т.н.). Срещаш "powerhouse" враг с "powerhouse" развит герой - титаничен сблъсък на двама силови героя = повече размени на удари, едно умение може да наклони везните към победата. "Powerhouse" срещу "бързак" - тази битка може да свърши с един удар в коя да е от двете посоки - бързакът подцени ли силата и бързина/ловкостта на бабанката, може да се окаже разполовен насред салтото, с което го прескача за да го прониже в гръб.

Да има един единствен начин по който се провежда една битка убива вариативността на тези типажи, защото след само едно изиграване знаеш точно какво ти е нужно за да "изметеш" даден враг. Когато имаш вариативност за това как точно да го посечеш, нараства и преиграваемостта. С различните типажи да ти е тегаво срещу едни и леко срещу други - това е балансирана игра.

Щом има вариант да си напомпаш точно определени показатели и буквално да изметеш цялата книга по този начин - това не е мамене - просто авторът така си е свършил работата (да не кажа, че си е оставил ръцете).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Shin

10 Окт 2012 00:58
metanoia
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Правилата на Асасините #62438

Ейдриън Уейн писа: писа:
Можеш да си спокоен и за другото: системата, разбира се, няма да се променя, а чисто тактическите избори, извън размяната на техники + зар, ще нарастват непрекъснато.
Това исках да чуя, така че ще спра дотук споровете по това какво е работа на автора и кое - не. :) Искам подобрение на системата за битките (защото текущото състояние на нещата не ме удовлетворява) - ще я имам.

partci, има истина в думите ти за Боен вик, но, в случая, май съм по-съгласен с Уейн във вашия спор. Уменията не е нужно да бъдат "изравнени", още повече в първата книга (разговора можем да го продължим на лични, ако искаш да ти обясня какво по-точно имам предвид).
Между другото, като стана дума за умения се сетих, че ако нямаш "Хватки и ритници" си наказан с 1 зар +3 щети в последната битка в играта, без възможност да направиш каквото и да е.

www.smallbusiness.bg

27 Мар 2015 15:16
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Правилата на Асасините #104458
Като изчетох темата след две и кусур години ми се струва че това да даш на играча да разпредели точки вместо направо да му дадеш готов герой е било грешка. При равни показатели щеше да се наложи той да търси тактическо решение, а не да ползва това което най-го устройва.

пп. Хамата е писал в едно мнение, че може да ни се родят деца докато излязат новите асасини и то взе че се случи с мене =)))

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

27 Мар 2015 15:28
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
Правилата на Асасините #104459
Да са ти живи и здрави. :-)

Иначе тези правила на Асасините вече са в историята, знаете - и ще са налични и валидни само във вече изчерпаното издание на 1ва книга.

• 1
  • ...
  • 11
  • 12
  • 13
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
от ИК "Книги-игри"
/
Асасините на Персия
/
Правилата на Асасините
Time to create page: 0.067 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

496 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Отмъщението - Пламен Иванов (29 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:45
    • Авторите на КИ извън интерактивния жанр (190 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от Efix7
    • Yesterday 13:12
    • Коментари и въпроси относно Инициативата (513 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Ал Торо
    • Yesterday 00:16

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност