Значи, след като попитах изрично и получих пак този отговор, специално изчаках да видя дали някой ще се усети или се пише просто наизуст. Никой не се усети, даже парци щракна палче.Като атакувам с таран той може да ми се защити с всяка от защитите. Това отговаря на реалистичността, но нарушава възможността за тактика на играча. По този начин, по който е в момента ми се налага да се досещам автора какво е написал в книгата, а не да правя реални преценки на опонента.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Виждаш логиката в горното? Затова е тактическа битка, за да използваш най-добрата си за конкретната ситуация и противник възможност, според собствената си преценка. Останалото не те касае и е работа на автора. Просто избери атаката, която според теб ще влезе най-добре на Паяка, да речем, и има голяма вероятност най-смислените техники да имат и най-голям шанс за успех. Като тежестта на горното е все по-голяма в следващите книги. А там и битките ще свършват за броени рундове, така че ще е съвсем кофти идея да се пробват всички техники, за да се види къде отговорът на противника е най-слаб.Наистина няма как да предугадиш с какво ще се защити противникът - особено преди да си решил с каква техника ще го нападнеш. Така че единственото, което се очаква от играча, е да се опита да прецени срещу какви от достъпните му техники, умения и оръжия врагът му ще е най-слабо защитен (по принцип). И да използва точно тях, разбира се.
Пълни глупости! Ето за това ти говоря - ти, като автор, подвеждаш с подадената информация. Аз, като читател, не искам да тълкувам написаното. Щом избирам това умение, то е с презумпцията, че съм на ниво "голям майстор на боя", в частност - в използването на това точно умение. То нали затова е там? ОК, приемам, че може да има вариативност в КПД-то му при разликата ти на точките Сила (7,8,9,10) и/или някое друго умение, което да "подхранва" избраното. Но да ми дадеш тази опция за едно умение и аз да не съм "майстор" на неговото изпълнение, при положение, че имам ограничен брой "слотове" за умения, без да го упоменеш в текста, си е чисто лицемерие към читателя.Парци, прочети пак цитираното описание на Бойния вик (подсказка: в самото му начало) и ще видиш къде си се подвел (сам).
Това исках да чуя, така че ще спра дотук споровете по това какво е работа на автора и кое - не. Искам подобрение на системата за битките (защото текущото състояние на нещата не ме удовлетворява) - ще я имам.Можеш да си спокоен и за другото: системата, разбира се, няма да се променя, а чисто тактическите избори, извън размяната на техники + зар, ще нарастват непрекъснато.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas