• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Списание "Мегаигра"

Списание "Мегаигра"

• 1
  • 1
19 Дек 2011 20:35
agent47
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Списание "Мегаигра" #39647
здравейте всички фенове на книгите игри отварям темата защото търся информация относно списанието мегаигра издавано от "плеяда" и "мега" понеже по форума е засегната темата частично и информацията не стига да се добие някаква представа та пуснах темата.
мойте лични вапроси по тази тема са
1.може ли да ми изброите броевете издавани отделно от плеяда и отделно за мега
2.заглавията на отделния брой и техните автори
3.някой броеве не бяха ли просто преиздадени книги-игри? с леки промени???
4.вярно ли е че имало неиздадени броеве????(слух за който бях дочул някаде)

ако някой може да помогне с информация ще съм благодарен

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Дек 2011 22:15
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Списание "Мегаигра" #39652
Що се отнася до Мега, си мисля, че по-скоро книгите-игри излезнаха след като бяха разказани първо в Мегаигрите. На Плеяда, не съм ги чел, но доколкото разбрах са били 5 на брой. Аз имам само първите 5 броя на Мега: От 1 до трети брой са трите части на Торнадо 6 на Майкъл, от 1 до четвърти са четирите части на Прокълнатата Книга на Колин. В трети брой се появява Ринглас Мечоносеца на Върджил. В пети го има също. В четвърти брой е първата част от разказа-игра Бягството на Майндкрайм. В пети брой е първа част на Конан от Колин. Не се сещам в кой брой имаше една игра: Пръстен на Острова от Грег Гатлин, автора няма други неща доколкото знам. Има и някои разкази, честно казано ме мързи да погледна списанията и затова карам по памет. В някои от 5-те броя, бяха разказа за Бонанза Джо на Колин, който е към Прокълнатата Книга и разказа Принципи на Оцеляване на Майкъл, който пък е към Торнадо 6.

19 Дек 2011 22:33
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Списание "Мегаигра" #39656
"МегаигрИ" на Плеяда (94-а) имаше 5 броя, все страхотни. Повечето книги-игри, които започнаха да излизат на части там, после излязоха като самостоятелни книги - и се превърнаха в култови заглавия. Измежду тях Реката на Колин, Тъмната страна на Майндкрайм, Патрул за ада на Блонд и Уейн. Наш беше и първият комикс-игра в три части "Кралска кръв", нарисуван от великия Евгений Йорданов.

19 Дек 2011 22:36
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Списание "Мегаигра" #39657
Тема с пълен списък на книгите игри излизали в България - в това число и списания

Списанието на Плеяда излиза от 1 до 5 брой през 94 година ако не ме лъже паметта и там се публикуват части от книги игри на Уолъмбъри, Майндкрайм, Блонд, Уейн и Були - Тъмната страна на земята, Патрул за ада, Реката и др.
Списанието на Мега излиза от 1 до 14 брой в периода 95 - 97/8 (тука мога много да греша в интервала). От първи до 5 брой е с Майндкрайм в екипа, а след това е без него, но с Джордж и доста други.
От 1 до 5 брой по-големите неща са Прокълната книга на Колин, ТОРНАДО на Майкъл и Ринглас на Върдж. Майкъл излиза още с Бягството и няколко материала за Чарли Брейн, а Колин - с Конан.
От 6 до 14 брой има доста неща - Колин продължава разказа за Конан, Майкъл довършва Бягството (с разрешение на екипа на МЕГА), излиза Виртуална полиция и началото на сагата за Будигър. В списанието върви някаква игра между читатели от една страна и Колин, Върдж и Джордж от друга. Логическите задачи са поставяни от Джордж за Бъгс Роджър и .... ами май е това. Има доста разкази, които така и не намерих време да изчета.

20 Дек 2011 00:41
agent47
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Списание "Мегаигра" #39661
демек списанието представлява откаси от избрани книги-игри, разпокъсани да излязат в няколко броя и накрая ако имаш всички броеве ще имаш няколко книги игри нещо като да започнеш да четеш началото на една история след това се прехварляш на друга и на друга а продалженията им излизат в следващия брой на списанието???? а аз си мислех че са съвместна продукция между авторите с нова история която няма да излезе на книга..... Благодаря за информацията.....

20 Дек 2011 00:47
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Списание "Мегаигра" #39662
Не, виж, просто е: първо историите започват като сериал. Даже в Патрул за Ада е особено видно, защото всяка от 5те части е като малък отделен тв-епизод с начало и край, навързани в обща история. Едва СЛЕД като излизат в този си вид, и пожънват голям успех, бива решено да излязат и в отделна книга, събрани.

20 Дек 2011 02:01
mitcoiv's Avatar
mitcoiv
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 30
Списание "Мегаигра" #39666
От тези на Плеяда имах 2 броя - 4-ти и 5-ти. Разменяхме си подаръци преди Рождество в училище, и аз реших да бъда щедър - подарих и двата броя на едно момиче, което всъщност доста харесвах тогава. Разбира се, прочетох и двете преди да ги подаря.
В час на класа изчетох на глас "Тъмната страна" и целия клас взимаше решенията колективно. Помня комикса "Кралска кръв" - беше особено интересен на няколко съученика, които го четяха в захлас през междучасието.

Инициатива за нова книга-игра от Майкъл Майндкрайм

mitcoivanov.com/bg/

20 Дек 2011 02:22
Грозев
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Списание "Мегаигра" #39669
"Мегаигра" беше нещо много, много яко. Най-вече последните четири броя, които излязоха през 1998 г.
Имаше хляб в това списание, но уви!

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Списание "Мегаигра"
Time to create page: 0.060 seconds