• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Re: Ной

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
01 Авг 2011 15:24
The_Olimpic
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Re: Ной #21613
Искам да попитам тук някой има ли информация за Кейн Тейлър, кой е той, дали изобщо следи форума и т.н. Интересно ми е, защото аз съм от Българското Кеч Общество(BWC) и тъй като съм фен и на книгите-игри искам да го попитам някои работи. :)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

01 Авг 2011 17:09
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Re: Ной #21634
И аз ще го питам- с кой акъл е седнал да пише книга-игра. Нищо де. Все пак не е единствения некадърник занимавал се с тази дейност. Пък и от неговата книга съм научил че Дан Колов е бил докер в САЩ.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

02 Авг 2011 13:33
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Re: Ной #21789

seriosblack писа: писа:
И аз ще го питам- с кой акъл е седнал да пише книга-игра. Нищо де. Все пак не е единствения некадърник занимавал се с тази дейност. Пък и от неговата книга съм научил че Дан Колов е бил докер в САЩ.

Това, че някой е написал некадърна книга- игра не означава, че е некадърник.

02 Авг 2011 17:32
Longshot's Avatar
Longshot
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 86
Re: Ной #21823
Предполагам, (щото без да го познавам му отпускам кредит на доверие за наличието на интелект) че сериосблак е използвал "некадърник" като словесен шорткът за "некадърнен в писането на книги-игри по онова време" и, ако ме не лъже паметта за въпросната книга, в това си изявление е прав. Но.

@seriosblack
Ти се изказваш доста грубо по отношение на човек, който е имал желанието да напише книга-игра, отделил е времето да я напише и е положил усилие да я види издадена (независимо от качествата й), след което си е понесъл последствията и изводите от всичко това.

В същото време, аз съм убеден, че дори по онова време бих могъл да напиша книга-игра вероятно сто пъти по-добра от "кралете на кеча", но така и никога не съм предприел сериозни стъпки по въпроса.

Кой според теб е извлякъл повече от увлечението си по книгите-игри и се обогатил повече като личност (кой е качил повече експириънс, ако щеш) - аз, нереализираният гений или Кейн Тейлър?
Това е риторичен въпрос, с който само искам да ти покажа една по-различна житейско-философска перспектива, която мисля е проложима за далеч по-широк кръг неща от КИ; дали ще я обмислиш и/или оцениш е изцяло твое решение, разбира се.

А и в крайна сметка - Кейн все пак е успял да те научи на нещо, нали?

02 Авг 2011 18:27
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Re: Ной #21827

Longshot писа: писа:
Кой според теб е извлякъл повече от увлечението си по книгите-игри и се обогатил повече като личност (кой е качил повече експириънс, ако щеш) - аз, нереализираният гений или Кейн Тейлър?
Очевидно той, но на каква цена и защо трябва да страдат невинни? :)

Всъщност, не съм я чел, шегувам се само (за нещастие това трябва да го пиша всеки път в този форум... Трябва да си направя резервен акаунт...).

02 Авг 2011 20:00
grigorov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
Re: Ной #21836

Longshot писа: писа:

Кой според теб е извлякъл повече от увлечението си по книгите-игри и се обогатил повече като личност (кой е качил повече експириънс, ако щеш)

Със сигурност хората, които са си я купили са качили повече "експириънс". И този експириънс се състои в това да избират много внимателно какво си купуват занапред. Пълен боклук си беше книгата, нека си го кажем директно. Пълна с грешки , абсолютно неиграема.. Мерси за такива книжки. Точно заради тях умря и жанра.

03 Авг 2011 04:03
seriosblack's Avatar
seriosblack
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Re: Ной #21859
Май трябваше да сложа 1-2 усмихнати евоти, за да не изглежда толкова злобен поста.
Пропуснал съм и уточнение. Имах предвид некадърен автор на книги-игри, а не некадърник по принцип, ама това си е мой проблем. Сори за грешката(ите).
Нарочно бях написал, че съм научил нещо от книгата, за да е ясно че намирам нещо хубаво дори и в боклуците, които ми се изпречват.
Не мисля че някой изобщо е спечелил ЕХР. Или то е само отрицателно както казва Григоров.
Жалкото в случая е че книгата беше издадена по времето когато се водеха спорове дали да се дава кеч по националния ефир в следобедните часове. А и изобщо в пига на кечманията. Та сигурно се е продала в много добър тираж грабейки от тиража на много по изпипани и заслужаващи творби.

The dark side of the force is a pathway to many abilities some consider to be...unnatural

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

03 Авг 2011 08:09
The_Olimpic
Котарак
Котарак
Скрий Още
Topic Author
Re: Ной #21865

seriosblack писа: писа:
.
Жалкото в случая е че книгата беше издадена по времето когато се водеха спорове дали да се дава кеч по националния ефир в следобедните часове. А и изобщо в пига на кечманията. Та сигурно се е продала в много добър тираж грабейки от тиража на много по изпипани и заслужаващи творби.

Всъщност грешиш адски много. Книгата е от 1998-а, а кеч в България започна да се излъчва през 2000-а година, така че не е изобщо в пика не кеч манията.

03 Авг 2011 08:10
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Re: Ной #21866

grigorov писа: писа:
Със сигурност хората, които са си я купили са качили повече "експириънс". И този експириънс се състои в това да избират много внимателно какво си купуват занапред. Пълен боклук си беше книгата, нека си го кажем директно. Пълна с грешки , абсолютно неиграема.. Мерси за такива книжки. Точно заради тях умря и жанра.

Много точно мнение!

А като се комбинира с това:

книгата беше издадена по времето когато се водеха спорове дали да се дава кеч по националния ефир в следобедните часове. А и изобщо в пига на кечманията. Та сигурно се е продала в много добър тираж грабейки от тиража на много по изпипани и заслужаващи творби.

се получава добра моментна печалба за издателството, много разочаровани читатели и ...пирон в ковчега на жанра. :(

03 Авг 2011 10:00
The_Olimpic
Котарак
Котарак
Скрий Още
Topic Author
Re: Ной #21871
vanio, ти изобщо четеш ли какво съм написал? Ще се самоцитирам:

The_Olimpic писа: писа:
.

Всъщност грешиш адски много. Книгата е от 1998-а, а кеч в България започна да се излъчва през 2000-а година, така че не е изобщо в пика не кеч манията.

Така че книгата няма нищо общо с бума на кеча. Явно авторът е гледал кеч и преди БТВ периода иначе просто няма как да напише подобна книга.

03 Авг 2011 10:52
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2308
Re: Ной #21875

Кеч се гледаше по кабеларките в България със сигурност години преди 98', кога е бумът не знам :)

03 Авг 2011 11:41
The_Olimpic
Котарак
Котарак
Скрий Още
Topic Author
Re: Ной #21880

aToro писа: писа:

Кеч се гледаше по кабеларките в България със сигурност години преди 98', кога е бумът не знам :)

Той се е гледал, но не толкова масово, колкото през периода 2000-2002. През 90-те само в някои градове имаха Sky Sports, DSF ... по които се излъчваше кеч. Бумът е 2000-2002, когато се излъчваше по БТВ и се гледаше от около 500 000 човека всяка седмица.

03 Авг 2011 12:36
KirilS
Автор
Автор
Скрий Още
Re: Ной #21890
Ей сега разбрах защо ме питаха хората за "онази моя книга" с кеча... :huh: И аз всеки път така гледам. Имало таквоз чудо значи, не знаех. Че и псевдонимът е сходен. Все обяснявах "кунгфуто ли?", а те "не, ве, кеча" :lol: Ще трябва да си поправя мнението за онез бедни хорица, мислех ги за малко отнесени :rolleyes:

03 Авг 2011 20:16
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
Re: Ной #21988

vanio, ти изобщо четеш ли какво съм написал? Ще се самоцитирам:

.

Така че книгата няма нищо общо с бума на кеча. Явно авторът е гледал кеч и преди БТВ периода иначе просто няма как да напише подобна книга.

Хм, ако ще си говорим така ...а ти знаеш ли какво е часовник , за какво служи и как се работи с него ;)
Щото ако знаеше (виж кога е твоето и кога моето мнение) щеше да схванеш, че когато съм писал мнението си твоето не е съществувало :idea:

А книгата съм правил опити да я чета, но неуспешни. Категорично не става!

05 Авг 2011 22:05
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Re: Ной #22440
Аз май я прочетох..
Ама нищо не помня.
Беше по времето, когато купувах всички излезли книги- игри и голяма част ги четях диагонално...

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Тема за въпроси и коментари (165 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 15:27
    • Пролетен панаир на книгата 2025 г. (3 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от pycku
    • 20 Май 2025 10:59
    • Дуел Мечът на самурая VS Проклятието на меча (7 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Общи приказки
    • от Count Monte Kristo
    • 18 Май 2025 23:34

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg