• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
24 Юли 2014 07:37
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Topic Author
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #93225
Изключително добър дебют, който за съжаление става в залеза на първата вълна :wink:
Сюжет: Имаш избор от трима наемници - Хорацио Б. Андреас - благородник, сноб, ужасно богат и отегчен, Стейси Бул а.к.а Червената чума - феминистка и Хамелеона - най-добрият хакер сред наемниците и най-добрият наемник сред хакерите;). Пегас 800C е луксосен космически лайнер, на който се случват куп нещастни случая, твоята мисия е да разбереш защо и да намериш саботьора...естествено нещата не са такива, каквито изглеждат... Интересният момент е, че другите двама наемника, с които не играеш, през играта ти се пречкат...
Положителни страни: интересна история, добра литература, мистерия, възможност за преиграване, това, че другите герои се месят в играта е страхотно, понякога трябва да минеш през епизод и тогава се оказваш на фатален, този подход е супер срещу мамене :wink:, добри логически игри, 200 епизода, но много добра и трудна игра...
Отрицателни страни: обемът наистина е малък...приключението е добро и заслужаваше да е на поне 300 такива епизода...
Много добра книжка - препоръчвам.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

24 Юли 2014 08:52
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #93226
На мен ми се стори уникална книга, като за игра без дневник (или почти)! Имаше си завръзка, няколко критични момента, и естествено накрая не можах да повярвам кой е виновника! :grin:

Шеметен дебют на Грей! Ако беше три пъти по-дебел щеше да е най-добрия дебют евър!

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

24 Юли 2014 11:56
Horacio B. Andreas's Avatar
Horacio B. Andreas
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 24
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #93233
Присъединявам се към горните мнения! Една от любимите ми книги. И тримата герои са страшно колоритни, но Хорацио естествено е номер 1. :dance:
Това, че останалите двама, които не избереш, се включват в приключението, е наистина много оригинално и яко. С Хамелеона играта беше най-трудна. Той трябваше да си пробива път навсякъде, докато за другите двама беше с една идея по-леко, тъй като имаха връзки. 8-)

24 Юли 2014 14:09
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 26
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #93240
Хамелеона най-много ме кефеше, щото бе най-големия изрод 8-)

24 Юли 2014 15:50
Gire
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #93243
И на мен много ми харесва(ше) тази книга-игра. Обикновенно играех така, че да се изправям и срещу тримата възможни герои. На трите ключови места, където можеш да ги срещнеш, избирах, че съм някой от другите двама, за да премина и през трите битки. Иначе не съм усещал проблеми с обема на книгата, но вероятно щеше да стане още по-интересно, ако историята беше увеличена, примерно, с по още една ситуация в която да се срещаш с другите двама наемници. Като цяло, много ми хареса идеята и реализацията й. :-)

Имам и един въпрос, понеже отдавна не съм я чел. До колкото си спомням, имаше един момент, където главният герой разговаряше със своя работодател, ако не се лъжа, и става дума за напредъка на разследването, като се преминава на един определен епизод, номера на който се получаваше от някакви сметки с част от информацията, която сме намерили. Сметки от сорта на "извади/прибави еди колко си към броя на пасажерите на кораба (примерно) и отиди на получения епизод". Имаше ли някаква полза от правилното ориентиране, освен в морален аспект ("The-Smart-Guy-Moment"), защото мисля, че дори да не се справим, последиците не са фатални за играта?

31 Юли 2014 12:15
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #93451

Gire писа: писа:
Имам и един въпрос, понеже отдавна не съм я чел. До колкото си спомням, имаше един момент, където главният герой разговаряше със своя работодател, ако не се лъжа, и става дума за напредъка на разследването, като се преминава на един определен епизод, номера на който се получаваше от някакви сметки с част от информацията, която сме намерили. Сметки от сорта на "извади/прибави еди колко си към броя на пасажерите на кораба (примерно) и отиди на получения епизод". Имаше ли някаква полза от правилното ориентиране, освен в морален аспект ("The-Smart-Guy-Moment"), защото мисля, че дори да не се справим, последиците не са фатални за играта?

Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Разговаряш с капитана на кораба (Алекс Браун). Трябва да отидеш на епизод 25 (5х7 - 10).

Ползата е огромна, тъй като на епизод 44 ти дава възможност да отгатнеш предназначението на кораба „Пегас 800С“. Това е ключово за успешното изиграване. Всяко грешно предположение на този епизод води до летален изход.

Авторът е бил толкова сигурен, че без въпросната информация не може да разкриеш загадката, че дори е включил придобиването й, като част от текста в епизод 89:
„Имало е нещо в тези контейнери, нещо, свързано с животни. Алекс ми каза всичко.“

31 Юли 2014 22:01
Shin's Avatar
Shin
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 126
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #93477
Подведох се по суперлативите и взех да я играя днес, но доста се разочаровах. Не само се умира при всеки грешен избор, ами и в изборите обикновено няма никаква логика. Единствената логика която видях е, че авторът при всеки уж тактически избор се опитва да те метне като печелившият избор почти винаги е този който изглежда най-глупавият. Половината разклонения пък са не след избори, а след въпрос "Кой е героят ти?", което доста орязва геймплея, защото всички такива разклонения са на базата само на един единствен избор, който си направил в началото на книгата при избора на герой.
На две три места има излишни салами, като единият от тях е влудяващо дълъг и по едно време вече си мислех, че никога няма да ми се даде да избирам отново, а накрая завърши пак не със избор, а с въпроса "Кой е героят ти?". Честно казано трудно ми е да посоча някакви достойнства на книгата. Нито литературата е особено добра, нито геймплея... Може би сетингът и героите не са толкова зле, но все пак не са и кой знае какво. Бих и дал оценка 3/10 и може би пак е леко завишена.

Ейдриън Уейн в чата:
"...по чатчетата пишат само нищожества..."
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Кътинова

01 Авг 2014 18:12
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #93526

Shin писа: писа:
... Половината разклонения пък са не след избори, а след въпрос "Кой е героят ти?", което доста орязва геймплея, защото всички такива разклонения са на базата само на един единствен избор, който си направил в началото на книгата при избора на герой ...

Точно затова не се получи и хубаво приложението за андроид, почти навсякъде имаш само един активен бутон и просто продължаваш напред.

Roger, roger!

01 Авг 2014 19:13
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #93528
Дали не е по-добре да сложиш и неактивни бутони с requirement?

04 Авг 2014 01:00
xsmind's Avatar
xsmind
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 13
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #93744
Да, аз точно такива съм сложил. Освен това открих няколко грешки в препратките, дори и едно място, което не можеше да се премине и ги пооправих, и пуснах актуализация.

Roger, roger!

04 Авг 2014 15:45
sarutobu's Avatar
sarutobu
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #93761
Аз я прочетох и препрочетох за пръв път преди няколко дена. Много ми допадна като сюжет, герои и атмосфера, и съм съгласен че по-голям обем щеше да допринесе. Това което не ми хареса беше, че по никакъв начин не можех да отгатна в битките кой е правилния избор, просто нямаше информация на базата на която да избера дали да стрелям с пушка или да хвърлям гранати. Минах я без да съм събрал всичката информация и на срещата с работодателя просто отгатнах какво е предназначението, не е трудно да се досетиш. От героите Хамелеона наистина е най-колоритния :-)

15 Мар 2017 13:00
Away
Der's Avatar
Der
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 511
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #120635
Тази книга беше нещо революционно за мен. Да избереш герой и после да се изправиш срещу останалите двама, ми се стори епично. Наистина жалко, че беше от последните качествени неща на първата вълна.

Always Outnumbered, Never Outgunned

15 Мар 2017 13:07
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #120636
Имаше нещо сбъркано в нея. получаваха се някакви времеви парадокси, а разкриването на престъпника е... нях.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

03 Ное 2019 22:10
gishena
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #132394
След Хлапето и ПнТ, може би любимата ми книга заради Хамелеона.

Единственото, което не ми допадна, е че заради тримата герои книгата е доста изрязана литературно и за да се спестят епизоди има някои странни неща (например Хамелеона да се види накрая с възложителя).

Ако авторът все още е наоколо, бих се радвал много, да напише книга специално за Хамелеона :)

06 Ное 2019 13:30
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
Мистерия "Пегас 800С" от Тед Грей #132421
По мое мнение това е една от най-добрите книги-игри. не казвам най-добрата, защото не искам да правя класации, но определено "Мистерията Пегас 500 C" е високо качество. тя съчетава кибер-пънк и елемент на загадка, а освен това е първата книга-игра в която можеш да избираш между трима съвършено различни герои и с това се доближава до компютърните игри. Също като в компютърните игри който и герой да избереш ще срещнеш останалите двама в битката (поне в турнирите компютърни игри като "Стрийт Файтър" и "Мортал Комбат" нещата стоят така - Ако изберете Рейдън срещате Скорпион, ако изберете Скорпион срещате Рейдън и т.н.)
Забележително е също така, че тук имате развит женски образ - Стейси Бул или Червената чума, която играе яка феминистка. Сетинга е добре изграден, аз най-често играех с Хамелеона, защото е най-голям психар и при това е най-добър с компютрите. Куриозното е, че макар с най-високи бойни умения на него му е най-трудно, защото Хорацио има яки връзки, а Стейси - привлекателен вид и бандата сина своя страна. Стейси донякъде е аналог на героини като Червената Соня и Карела/Червената Каня.
Играта е настроена така, че всеки от героите има силни и слаби черти. Например Хамелеона мачка като танк наред, а и лесно се снабдява с необходимата информация, защото е хакер, но в последната ситуация е много важно да помниш, че той не се справя добре с гравитацията, докато Хорацио, който в много неща отстъпва на Хамелеона, изведнъж на финала успява да набере много точки с неговия екзоскелет. така че героите са крайно равностойни, което е добре. Един е добър в едно - друг в друго

ИНтересно е, че в играта не се гонят някакви статистики, а е обоснована на наблюдение, съоразителност, логични избори - и известна доза шанс.

Например При Хамелеона трябва да помниш обстановката, всичко за противниците и да съобразиш, че
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
при Хорацио не е удачно да ползваш ноктите, и да налиташ на близък бой, защото тежи два пъти повече от теб, а при Бул не разумно да ползваш гранатите, защото терена не го предполага. Там вършееш с помпата и само в една ситуация я "маркираш" с ноктите,

сетинга се е получил толкова блестящ, че по-късно Тед Грей прави още една книга ," Компютърни войни - Алфа срещу Омега, Омега срещу Алфа. където отново се появява Хамелеона, макар и само като поддържащ образ, а на края правят и обща книга с Блонд, като всичките герои са от света на Тед Грей - тримата са основни от първата книга, а към тях се прибавят Б-52 и Кръстника, познати ни от "Компютърни войни"...

игри в които го има Хамелеона като Главен персонаж :
"Мистерията пегас 500 С"
"Бойците на Европа"

поддържащ персонаж/НИП:

"Компютърни войни - Алфа срещу Омега. Омега срещу Алфа"

АВЕ, БАВЕ!

Истината ще те направи свободен

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (86 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Хаджиев
    • Today 21:10
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • Today 17:31
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (13 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Reiko
    • 18 Мар 2023 01:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg