• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
"Франция '98"

"Франция '98"

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
07 Апр 2011 20:57
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Topic Author
"Франция '98" #8169
Да бе, това ясно. По едно време ми искаше 14(!!!) центриране...
Имам предвид, че аз го играх така, че не може на един показател да сложа 10-ката, а после и да добавям отделни точки.

"Код за достъп"
Nerd Zone

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Апр 2011 21:20
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
"Франция '98" #8172
И с тази тактика минаваш ли 40 точки за мощ на атаката да кажем? Даже мисля за Италия или Германия ти иска 44. Това не може да го стигнеш без абюз мисля. За защитните тактики не знам честно, но те се използват по-често.

Аз щях да отворя една скоба за "Гоол Българи юнаци" на Слейтър. Там не смятате ли че оценките са адски преебани. Трябва да сложиш доста точки на оценките, от които зависят тактиките ти и не остават точки за други неща. Отделно няма как да имаш висока оценка за защита, средна линия (халфове) и нападение. 4 3 3 - май дава най-добри бонуси, но ако използваш нея срещу Испания ще паднеш с едно 3 на 0 да кажем.

08 Апр 2011 01:37
kartacha's Avatar
kartacha
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
Topic Author
"Франция '98" #8204
Е, това ще го избегна в моята.

"Код за достъп"
Nerd Zone

16 Май 2011 17:07
KirilS
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Франция '98" #13108
Здравейте, бих искал да кажа няколко думи във връзка с тази книга-игра, чийто автор съм аз (леле, кога минаха 13 години).

Много хора са ми казвали, че единственият начин да победиш е да счупиш крак на Роналдо. Не е вярно ;) Чупенето на крака е нарочно поставен "cheat" за тези, които искат да спечелят, но не успяват по нормалния начин. И в предишните си книги-игри оставях подобни "cheats". Като цяло подредих системата така: групите изискват едно минимално ниво на оценки. Осминафинал-четвъртфинал искат малко под средното. Полуфиналът и малкият финал се минават със средни оценки. Финалът е най-взискателен и иска над средни показатели. Не е трудно да спечелиш.

Нямам пристрастност към Гонзо или който и да било футболист. Качествата им в книгата зависят най-много от оценката за "форма", която се определя със зар ;) Гонзо може да е звездата при едно преиграване, в следващото да е с плачевни показатели, а в трето да е средна работа.
Бербатов не беше известен все още в онзи период. Но затова и добавих възможност "Създай футболист" ;) И не е случайно използването на думата "препоръчително", а не "задължително" при броя на точки, които да се дават но създадените играчи.

Първоначално книгата трябваше да е доста по-голяма, но много от идеите ми отпаднаха, защото издателите естествено искаха да не надвишават определен обем страници. Като цяло съм доволен от това, което се получи, но с течение на времето все идваха идеи как можех да направя играта по-добра, въпреки ограниченията.

16 Май 2011 17:13
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
"Франция '98" #13111
Никога не съм бил запален по футбола, но помня как в 8-ми клас я играех докато с класа бяхме в природонаучния музей. Вървях и четях, толкова ми беше харесала.
За мен е в топ 2 на спортните книги-игри :) (след "Пробив в NBA)

16 Май 2011 17:35
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
"Франция '98" #13119
Тъкмо се чудех тоя новият ник на какво ми напомня. :)

Добре дошъл на форума!

16 Май 2011 18:54
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
"Франция '98" #13138
Ок Слейтър е отговорил на част от въпросите, на които исках да получа отговор в тази книга.
Бтв мисля си че за да спечели Европейско или Световно - България трябва да играе като Гърция - яко защита с един гол /дай боже/. А така направена една книга би била или много скучна или много ЕПИЧНА.

09 Юли 2014 10:34
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
"Франция '98" #91979
Покрай това световно се сетих за една от най-преиграваните ми спортни книги-игри...и останових, че и сега е подходяща :grin:
Сюжет: Световното 98-ма във Франция. Мачове с Парагвай, Нигерия, Испания, Франция, Италия, Германия и финал с Бразилия (или трето място с Югославия).
Положителни страни - много варианти за преиграване, 35 футболиста+ опция за нови, много оценки, ситуации и различни варианти. (спомяням си как умишлено взимах посредствени играчи, за да видя до къде ще стигна и максимума ми беше четвъртфинал...)
Отрицателни страни: който не е бил роден преди 1990 едва ли би му била много интересна, на места (в ситуациите) не е посочено кой е футболистът и това води до "логичния" избор за този с най-високи оценки :grin:
Качвам и един вариант на дневник...не е нещо особено и има какво да се пипне по него, но може да се използва поне за избора на играча и съставянето на нови:

Този пост съдържа прикачени файлове.
Моля, влезте в системата, за да ги достъпите.

09 Юли 2014 21:26
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 9
"Франция '98" #92031
Много сложна ми се видя, много писане, много неща и се отказах да я играя. А и тва световно ми е едно от най-противните и някак си не ми се иска да си спомням за него пък било то и под доста по-различен вариант базиран на фантазията на автора.

19 Юли 2023 03:53
Elan Morin Tedronai's Avatar
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 33
"Франция '98" #141889
Много добра книга-игра на спортна тематика. Малко е сложна за мен и съм я играл дори като книга и за кеф. Виждам, че авторът е идвал във форума. Мен ми е една от най-приятните заедно с "Бойците на Кунг Фу" на такава тематика.

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Автори с малко издадени книги
/
"Франция '98"
Time to create page: 0.067 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Всички грешки в книгите-игри на 1 място (111 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / No Exit?
    • от Вилорп
    • 10 Юли 2025 16:04
    • Поредица "Приключенията на Лорън" (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 08 Юли 2025 13:35
    • Fighting Fantasy от 80те на Puffin и други (25 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 07 Юли 2025 15:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност