• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Неделчо Богданов
/
Българ 3

Българ 3

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
19 Дек 2016 13:29 19 Дек 2016 13:35 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Българ 3 #118302

ze BG писа: писа:
Не може да няма разлика - двете са писани от Блонд, а третата от някакъв аматьор.

Сигурен съм, че има и други причини - затова и питам какви може да са.

Франчайз умора например - но това не вещае нищо добро за четворката.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

19 Дек 2016 13:30
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 438
Българ 3 #118303
И Блонд и Торо, както и качеството на 3-те книги на Българ, са доказателство че именно марката продава книгите. И Майндкрайм да напише КИ по Българ ще се продава това ми е болезнено ясно.
От друга страна пък качеството на книгите игри потвърждава стабилноста в продажбите. Първата и втората книга на Емил Конрад ги няма в топ 200 за тази година, докато 1 и 2 на Българ си седят стабилно
60 / 65 / 190 място не са като миналогодишното топ 3, но се вижда че година/2 по-късно още се търсят

В отговор на Уейн, предполагам че искаш да съпоставиш Блонд и Торо, но истината е просто, че 3-тата КИ излезе през Юни. И трите се продават абсолютно еднакво! Докато на втората отказах турне, то третата пък е единствената без лична анимационна реклама

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

19 Дек 2016 13:39
ze BG's Avatar
ze BG
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 394
Българ 3 #118304
Искаш да кажеш, че това, че едната се е продавала наполовината на времето на другите може да е причина, че и продажбите и са наполовина? Хм, не ми беше хрумвало. Явно и на Уейн.

Най-най-голямото приключение на малкото таласъмче
prikazka-igra.com/book3-10-years.html
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov

19 Дек 2016 13:40 19 Дек 2016 13:45 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Българ 3 #118305

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
В отговор на Уейн, предполагам че искаш да съпоставиш Блонд и Торо, но истината е просто, че 3-тата КИ излезе през Юни. И трите се продават абсолютно еднакво! Докато на втората отказах турне, то третата пък е единствената без лична анимационна реклама

Не, не - по никакъв начин не искам да съпоставя Блонд и Торо - а и това поначало е невъзможно.

Интересна обаче ми е динамиката на отделните части в една серия, защото и на мен скоро ще ми опре това на главата (Асасините, Тигъра, Валенс и много други). Затова исках да ти чуя мнението и някакво вътрешно инфо - а и тоя въпрос го бяхме обсъждали преди половин година.

Това за тройката си го помислих и аз, че е нова и е имала двойно по-малко време за продажба от другите. ОБАЧЕ - тъкмо защото е нова, би трябвало отначало да продава несравнимо повече от старите - точно както и те са продавали много повече в първите си 6 месеца след издаването, преди да се позабавят до сегашните нива...
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Nedelcho Bogdanov

19 Дек 2016 13:42
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1185
Българ 3 #118306
Де да знам на моите бройки пише Неделчо Богданов...

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

19 Дек 2016 13:44
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Българ 3 #118307
Ами и 2 и 3 нямаха старта на първата. След като вече е рутинно и се изкараха 3 книги игри за (буквално) по-малко от година може би няма как старта им да е огромен. Ти ще кажеш... имате опит от първата вълна, ако си спомняш и сте следели първите месеци...

Дон Мон и Отново заедно - бестселърите на новата вълна. Търсете ги в книжарниците! "Страхотно четиво - вестник Труд" "Чел съм и по-добри - Джордж Ал"

19 Дек 2016 14:20
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1309
Българ 3 #118308

ze BG писа: писа:
Не може да няма разлика - двете са писани от Блонд, а третата от някакъв аматьор.

Това ми звучи като нещо казано от един автор (например Уейн) пред някой съфорумец (например tonystarks) :))))))

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

19 Дек 2016 14:44 19 Дек 2016 14:46 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Българ 3 #118310
Мм, предвид че току що беше казано и в тази тема - нали не смяташ, че са някаква тайна тези общи положения?

Неделчо, уви нямаме никакво почти вътрешно инфо от 90те. Тогава авторите ни държаха извън цялата игра. Но сега вече наваксваме с целия необходим опит и по тази линия.

Иначе - както и бях казал отдавна - нормално е тройката да забави малко спрямо предните. Ако забави обаче с повече, да речем:
Б1 - 9000
Б2 - 8000
Б3 - 4000 продажби за аналогично време,
значи не са наред нещата. Разбира се и 4000 тираж сигурно устройва издателите - така че серията явно ще си продължи.

19 Дек 2016 14:53 19 Дек 2016 14:53 от Nedelcho Bogdanov.
Nedelcho Bogdanov
Автор
Автор
Скрий Още
Българ 3 #118312
Тиражите по печат са следните:
Б1 - 15 000
Б2 - 9 000
Б3 - 4 000

Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ейдриън Уейн

19 Дек 2016 14:59
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Българ 3 #118314

Nedelcho Bogdanov писа: писа:
Тиражите по печат са следните:
Б1 - 15 000
Б2 - 9 000
Б3 - 4 000

Мерси, това е много важно инфо!

Ще помоля никой повече да не се опитва да изкривява темата към гоуст-райтърите. Те нямат почти никакво отражение върху горните цифри. Интересува ме точно как се променят тиражите в една серия от чисто пазарните фактори - и ще е безценно, ако може да следим това при Българ серията.

19 Дек 2016 17:17 19 Дек 2016 17:18 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 609
Българ 3 #118319
АЗ пък още като прочетох 3-ти книги бях на мнение, че втората е най-добра. Дали причината за това е бил Блонд - не мога, да кажа, той е участвал и в първата, а тя не бе толкова добра като втората - лично мнение. (Така че едва ли причината е, само в Блонд.) Но в нея имаше страхотен хумор на тема древногръцка митология и книгата бе в голяма степен и образователна. Това не значи, че другите два Българа са лоши, но са по-различни. Отделно на ръка разбира се има моментът, че марката продава, но с течението на времето рекламата се износва. Съвсем нормално би било 4-тият Българ да има по-малко продадени бройки от първите 3.

Истината ще те направи свободен

19 Дек 2016 22:29
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 219
Българ 3 #118328
Хеликон нещо са объркали автора на книгите B) Иначе както каза Неделчо книги на една и съща тема излизат за кратко време и е нормално да паднат продажбите .
ПП . При Уен няма такава опасност все пак неговите серии ще излязат в периоид от 50 години .

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

25 Дек 2016 11:55
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 792
Българ 3 #118427
На панаира на книгата най-после се сдобих с Българ 3. Понеже смятам, че не съм в таргета на произведението все го пренебрегвах, но се оказа че не е трябвало. За разлика от първите 2 книги, тук нещата не са толкова лесни :hello:
Сюжетът, та след като беше спасен Несебър, светът, следва и Галактиката. ГоГо се качва с Капитана и Куката на Хилядолетният гларус и поема из Слънчевата система. Следват приключения на Марс, Венера, Уран и т.н. Всякакви всевъзможни твари, същества и разбира се баба Кукуруз. По сюжетът - отново историята постепенно се разплита и следва схемата от предните книги - като пак има финална битка с Боса.
Игровата механика - е тук е силата на Българ 3, но все пак не знам, дали на хлапетата ще им хареса...някакси имам впечатления, че са свикнали с по-лесното :) НО Торо се е справил супер - плаващите кодировки са много добре изпълнени; точките светла и тъмна страна - пак адмирации; здравина, амулети = живот и пари; но бижуто на произведението са предметите, логическите задачи и медалите. Логическите задачи определено ме накараха да се замисля - първата с оранжерията си я чертах и най-много ме затрудни, явно нямам такова мислене; тази с чиниите ми беше лесна; а тази с кода на катинара - в началото гледах тъпо, но после просто я разписах на лист и веднага я реших. Все пак нямаше задача, която да не ме накара да се замисля. Въпростите на Гальо са и с образователен характер :hello: Въобще много добро изпълнение в тази част. Не бива да се забравя и последната битка, която има два начина да се спечели - аз заложих на преговорите, който намирам и за по-моралния :)
Само преиграевамостта е малка, но така беше и в предните Българи.
Оформление - тук нещата обаче са по-зле на база предходните - корицата идва много тъмна, надписът Българ се губи; в предните имаше и повече
илюстрации.
Удоволствие - лично на мен най-много ми харесва от трите и смятам, че е най-подходяща за такива стари кучета като нас във форума. Но тук идва и момента, че може да не се хареса на по-малките читатели. Идеята е, че най-много ми бяга от света на Българ (не че го познавам много, много) , но това и е това субективно. Хуморът не го коментирам - на моменти се смях, на други гледах тъпо, но това е нормално.
Както и да е, препоръчвам Българ 3 на всеки от форума и желая много продажби :)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо, ze BG

02 Ян 2017 18:54
sarutobu's Avatar
sarutobu
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Българ 3 #118591

Monevwww писа: писа:
Игровата механика - е тук е силата на Българ 3, но все пак не знам, дали на хлапетата ще им хареса...някакси имам впечатления, че са свикнали с по-лесното :)

Мен също ме затрудниха някои от загадките в третата част, въпреки че имам опит с най-разнообразни логически проблеми. Отчитам нарастващата сложност на логиката и литературата в поредицата като силен плюс. Тази насока ще повлияе отлично на младите читатели, като постепенно им предоставя повече предизвикателства и развива литературната и игровата им култура. От своя страна една по-начетена аудитория е по-изисквателна, и съответно дърпа жанра напред. Тези които вече са чели Билгар 1 и 2 със сигурност ще оценят развитието в Българ 3.

08 Ян 2017 22:46
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 601
Българ 3 #118823
Прочетох я току-що. Най-интересната книга от трилогията, заради механиката на игра. За разлика от предишните, тук няма празни епизоди, които са сложени за пълнеж. Навсякъде има какво да се прави и играта става доста тактическа, след като разбереш какви предмети трябва да се намерят за различните локации. Логическите загадки бяха предизвикателни и интересни. Откъм хумор може би е малко по-слаба от първа книга. Като че ли там имаше 1-2 по-свежи майтапа, но не се наемам да ги посоча, просто съм останал с такова впечатление, може и да е грешно. Много харесвам античийт системата с преминаване на нов епизод след сбор на код. Очароваше ме още през 1996-та, когато я открих в "Магьосничества", а сега, след като разбрах, че Неделчо я е измислил съм истински впечатлен. Преди време водехме дискусии дали има смисъл от нея и някои хора казваха, че нямало, че не можеш да накараш читателя да не лъже. Е, не можеш - но можеш много да го затрудниш, което е в негов интерес. Много ми хареса и моментът, че има фалшив пръстен. Интересно откъде се намира истинския... Известен проблем на играта, според мен има в сцената с призоваването на Капитан Планета. Забавно е и в духа на нещата, че Куката не може да изговори елемента си и съсипва ритуала. След това обаче се присъждат -3 точки гняв, въпреки че читателят е успял да събере всички пръстени, което не е толкова лесно. Нещо повече - тези -3 точки са едва ли не наказание, понеже след като си тръгнал по пътя на призоваването на Капитана, после трябва да атакуваш Малкия принц с пръстените поотделно, при което целта е да акумулираш гняв, а не да го редуцираш. Присъединявам се към мнението, че корицата е тъмна и неясна. Вътрешните илюстрации, обаче са на ниво. Цветността им предава настроение на повествованието и вдига общата оценка. Като цяло - доста добре се е получило.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
Нови книги-игри
/
Неделчо Богданов
/
Българ 3
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (508 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 11:37
    • Пълен списък книги-игри - Нова Вълна (209 Мнения)
    • в Книги-игри / За книгите-игри
    • от Вилорп
    • 17 Юни 2025 15:20
    • Дигитализирани заглавия (36 Мнения)
    • в Работилница / Дигитализиране
    • от ringlas
    • 16 Юни 2025 21:47

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност