• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
Варварския Бог

Варварския Бог

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
04 Ян 2015 01:14
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Варварския Бог #99946

Ейдриън Уейн писа: писа:

Monevwww писа: писа:
Сега понеже нещо съм болен реших да почета нещо по-дълго...и останах разочарован. Наистина е система салам-битка-салам, но не е това проблема.
И какъв е проблемът, че не разбрах. :-) (а ме интересува) "Ревютата" ти винаги са написани по абсолютно еднакъв начин, независмо дали става въпрос за Сим Николов или за любимата ти книга (ако има такава).
Пиша "ревюта" колкото да трупам мнения във форума...може да ми дадат медал за това :lol:
Проблемът...хм..спомените, че беше нещо добро, това е проблемът. Не ми е до изброяване на слабите неща, затова и писах това, което все пак ми хареса, дори и сега.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

04 Ян 2015 01:35
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Варварския Бог #99949
Абе ясно, но според мен трябва да почнеш да пишеш отчетливо всички плюсове и минуси, които можеш да формулираш. Така ще има някаква полза от мненията все пак. И само така може да се види колко е добра или не въпросната книга.

Ето пример, за ВБ:

+ и досега си остава най-епичната като обхват книга
+ свободно движение по картата и събиране на информация
+ и т н

- личи си, че е писана от петнайсетгодишни (макар и гениални такива :-) )
- купища грешки в препратките и др (това изцяло по вина на издателството)
- и т н

13 Ян 2015 18:37
BatBoril
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Варварския Бог #100196
За тази книга пазя само хубави спомени. Първото нещо което се сещам е Конан Варварина (който е виждал корицата ще се съгласи). Мисля, че до тогава нямаше книги където бе възможно толкова относително свободно да се рееш из картата (даже помня, че бяха отпечатани две, на континента и Езерния град :-) )Не мисля, че остана път по които да не съм минавал в тази книга. Сега сигурно някой ще каже "Как така". Е тогава книгите излизаха по-нарядко и можеше да се отдели повече време на дадена книга преди новата да е на пазара. Поради този факт се бяхме събрали 3 приятели много ядосани от многото грешки и за около 5 дни (тогава бяхме 4 клас - свободно време бол) оправихме препратките и гордо започнахме да препрочитаме. Нещото което не ми хареса е, че няма начин да спасиш някои от първоначалната група. Не че разваля играта, ама все се надявах да оставя някъде ранени или дори арестувани другари за по-happy end.
Като цяло си заслужава, но ако някой смята да я чете за първи път обезателно първо да коригира грешките преди да започне четенето.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ейдриън Уейн

06 Май 2015 19:24
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 22
Варварския Бог #105273
Хубаво заглавие, без съмнение едно от добрите попадения на Блонд и Уейн. Кой не обича фентъзита?

Но причината да си спомня за нея не е, че съм я играл наскоро. Прибирам се оня ден към вкъщи и пътя ми минава покрай едно от училищата в града и зад оградата слушам детски гласове, които говореха за книги-игри. Не говореха, направо си викаха, къде ти деца да говорят;) Та надзирнах да видя за какво става дума - 3 деца на по 12 години някъде (едно от тях ми е съсед та понего се ориентирам:), седнали на една от пейките в двора и умуваха къде да играят, защото "предния път оня малкия само ни разваляше играта".. някой малък брат ... познато:) Та загледах корицата - Варварският Бог и то изданието на Плеяда. Питам от къде бре адашче (съсед пък и адаш:) имаш тая книга? Каза от чичо му и почна едно разпалено да ми обяснява как се чете и играе :-). Ама седнали тримата с книгата, тетрадка и химикал - спомен как ние с мои другари се събирахме да четем;) Казах му ако я минете, ама честно, ще дам да изиграят и продължението. Пък то и продължение имало:)
В предния пост на BatBoril видях споменатите грешни препратки... съвсем бях забравил за тях, но едва ли има някъде издание на Плеяда, където не са поправени и то с химикал!

Та има някаква надежда и сегашните хлапетии да не оставят всичко само на компютърните и видео игрите. Сега само ще трябва да видя къде ми е "Принца..." сигурно в ще ме потърсят тия дни!:)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Добромир, banskidedo

07 Май 2015 10:23
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Варварския Бог #105278
Ако ти трябват още книги свиркай, ще удредиме квартала =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

12 Юли 2015 12:17
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Варварския Бог #107584
На моята книга е пропуснат 645 епизод,какво пише на него?

"Въображението е по-важно от знанието."-Алберт Айнщайн

12 Юли 2015 12:17
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Варварския Бог #107585
На моята книга е пропуснат 645 епизод,какво пише на него?

13 Юли 2015 09:08
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Варварския Бог #107591
заповядай: library.knigi-igri.bg/Varvarskia ... kanove.pdf

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

13 Юли 2015 18:52
titi_2001
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Варварския Бог #107607
Благодаря :-)

14 Дек 2015 23:47
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 612
Варварския Бог #110745
Уейн искам да те питам нещо. В Древният враг, ЯКрот умира и вълната от Умение ви изхвърля някъде на непознато място. Къде се озовавате - Назад във времето? напред във времето? в друга вселена? Каква е била идеята навремето? Финалът е отворен, затова винаги съм се чудил!

Истината ще те направи свободен

14 Дек 2015 23:51
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 612
Варварския Бог #110746

BatBoril писа: писа:
За тази книга пазя само хубави спомени. Първото нещо което се сещам е Конан Варварина (който е виждал корицата ще се съгласи). Мисля, че до тогава нямаше книги където бе възможно толкова относително свободно да се рееш из картата (даже помня, че бяха отпечатани две, на континента и Езерния град :-) )Не мисля, че остана път по които да не съм минавал в тази книга. Сега сигурно някой ще каже "Как така". Е тогава книгите излизаха по-нарядко и можеше да се отдели повече време на дадена книга преди новата да е на пазара. Поради този факт се бяхме събрали 3 приятели много ядосани от многото грешки и за около 5 дни (тогава бяхме 4 клас - свободно време бол) оправихме препратките и гордо започнахме да препрочитаме. Нещото което не ми хареса е, че няма начин да спасиш някои от първоначалната група. Не че разваля играта, ама все се надявах да оставя някъде ранени или дори арестувани другари за по-happy end.
Като цяло си заслужава, но ако някой смята да я чете за първи път обезателно първо да коригира грешките преди да започне четенето.

На мен пък страшно ми хареса именно че Слим умираше навсякъде. Каквото и да правех не можах да го спася. В езерния град,с пиратите, и на още пет-шест места. СТрашно готино. А накрая ти се появява духът му.

П.С. Уейн още нещо искам да те питам - защо в нито една друга книга освен във Варварският бог и Принцът не приложихте тази бойна система. Беше много авангардна и работеше добре. Наистина - Блонд опита нещо подобно в Синът на Пустинята, но не се получи.
И последно - чудовището в Черната гора от Гората на на Демона ли го заимствахте?поне като илюстрация ми напомняше на него.
П.С. на моята корица от Плеяда някакъв варварин размахва брадва, а зад него е червенокоса дивачка с череп....нищо общо няма с Конан, както го рисуваха Бард през 1994-1995

Истината ще те направи свободен

23 Ное 2016 22:27 23 Ное 2016 23:35 от Добромир.
Добромир's Avatar
Добромир
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 91
Варварския Бог #117655

Колийн Ливингстън писа: писа:
От друга страна аз в детските си години и на Manowar много се кефих, но после го преживях този си период.
Въобще хора допуснали да загубят юношеския си ентусиазъм към Manowar и незапазили го в зряла възраст, автоматично губят авторитет пред мен и мнението им за каквото и да било изпада в безтегловност! :lol:

А Варварският бог си е епичен дебют, класика на класиките! Тъй както е класика и Battle Hymns - ей тъй - и двата по младежки надъхани и натъпкани с първична, сурова сила. Не знам половината от коментиралите, а и самият Уейн, какво не му харесват, предвид че е авторски дебют и въобще една от първите писани/излезли в България и въпреки кусурите, си е крайъгълен камък в жанра. Както с бойната си система(една от най-реалистичните и същевременно максимално опростена), така и със силната литература и добрата, пълнокръвна сюжетна нишка. Фен съм на Варварският бог, макар като цяло близо половината от творчеството на Уейн и Блонд да не ми е по вкуса. Но има няколко книги от първата вълна, които днес - след 20 години - ми се щеше да не съм чел никога, за да мога да имам удоволствието да ги прочета за първи път! Варварският бог е една от тях! И като си помисля, че последно съм я чел преди 15 и съм забравил почти всичко, с удоволствие ще си я припомня когато се върна в България и си я издиря в старата колекция.
Между впрочем първото ми впечатление от книгата(преди да я отворя въобще) беше, че юначагата с голямата секира на корицата е главният герой, а Варварският бог е... Добрият, който ще му помага :silly: Може решаваща роля за това да е изиграл факта, че 93-а беше точно времето когато се запознавах с творчеството на Р. Хауърд, а и тъкмо се заслушвах за пръв път в... Manowar! :P
Въпрос към Уейн и Блонд: От къде ви хрумна първоначалната идея въобще за завръзката и началната постановка? Плод изцяло на фантазията ли или имахте и някакви външни вдъхновения? Защото тогава не ми е хрумвало, но в последствие, с минаването на годините, ми се натрапи приликата с историята на Йоан Асен II и брат му Александър, които заминават на север в изгнание, точно след преврата на Борил, а после се връщат на юг в бащиното си царство за да завладеят короната отново
:)
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Zort, Longshot, George-AL, banskidedo

24 Ное 2016 14:39 24 Ное 2016 14:39 от Ейдриън Уейн.
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Варварския Бог #117665
Мерси. Менуъор са си любима класика и сега :) както и Варварският Бог в книгите-игри, няма спор. Просто аз харесвам повече Принцът на Алкирия и Сонора.

Историята ми в Алкирия си е напълно измислена и нямаше никаква амбиция - освен да е поне малко оригинална спрямо подобните си.

06 Апр 2020 02:13 06 Апр 2020 02:18 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2430
Варварския Бог #135248
Препрочетох я и отговори на очакванията ми в добрия и лошия смисъл.
Да започна с лошото, книгата е насаламена с многобройни излишни препратки. Няма много избори - след като се въоръжиш, по-голямата част от разклоненията са свързани или с ползване на предмет, или с хвърляне на зарове. Парите ти се ползват за досадни ежедневни разходи и поне аз не намерих едно място, на което да си купя нещо с тях или да не ми стигат. Предметите не се ползват достатъчно често. Дори с поредица от лоши хвърляния и избори, не успях да загубя живот дори и за да смъкна едно от нивата на живот, да не говорим да почувствам реална заплаха.
Натам, литературата е... като писана от деца - ако човек тръгне да се замисля върху сцените или цялостното изграждане на света, няма да стигне далеч с книгата. Въпреки това, обаче, успява да потопи. Голямата цел пред героите, усещането за някакъв голям свят, в който приключенстват, незнанието какво ги очаква, магическите предмети. Приятно е. Честно казано, забравих за всички минуси и наистина се насладих на приключението, без да обръщам внимание на слабостите. Сюжетът те вкарва в екшън сцена след екшън сцена, без да губи време в каквото и да е друго - качваш се на кораб -
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
БАМ, ПИРАТИ, БУРЯ, КРАКЕН
- жив ли си? - продължаваш! Предметите - изборът им беше със сигурност най-интересният такъв в цялото приключение.

Ако трябва да посоча най-голям минус, той идва в края - а именно, че е крайно неудовлетворителен.
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
Няма битка, няма дори някакво ползване на предмети, сюжетно дори няма някаква достатъчно епична конфронтация - просто стигаш там и всичко приключва.
Много е зле и в игрално, и в литературно отношение.

Честно казано ми липсва сякаш точно стил повърхностно меч и магия фентъзи в новата вълна, който беше толкова характерен за старата - и за Блонд и Уейн, Колин, Върдж, Джордж, даже и Майндкрайм - всеки написа поне по няколко книги в него. Да се заровиш в оръжия и магически предмети, всяка сцена да си е сама за себе си, но пък да не е фрустриращо трудно и с наказания за неинформирани избори и да трябва да я изиграеш 40 пъти книгата за смислен резултат, като западните. От новите, дори разтоварващата Петият Принц е много по-сериозна от това и акцентира на смислен сюжет и свят, а също и новият Ринглас - на бая завъртяна сюжетно ситуация с акцент на разплитането ѝ, постоянно следене на време, карти и т.н. Хубавото е, че имаме доста в лековатия стил да си препрочитаме от старите, ако не друго. Според мен си струва да се препрочете Варварския бог, само задължително вижте темата с грешките в книгите-игри преди това и си нанесете корекциите, че със сигурност ще се наденете на поне няколко сбъркани препратки иначе.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, psicho_lg, Stayfun

06 Апр 2020 21:40
Super M's Avatar
Super M
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 31
Варварския Бог #135257
Толкова я обичах. Няма да посмея да я изиграя. Май искам да си остане със свещения ореол - също както "Синът на пустинята" и "Мъртви звезди"

Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво: troshanov.wordpress.com

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/