• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
"Пустинен огън"

"Пустинен огън"

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
25 Авг 2011 00:59
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
"Пустинен огън" #26198
Имаше и пълна карта, но аз лично не успявах да хвана логиката на изпита за нея.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Авг 2011 01:01
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
"Пустинен огън" #26200
Щото нямаше такава. Както и да е, спирам да храня книгата, щом ви харесва ок.

25 Авг 2011 01:33
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
"Пустинен огън" #26218

hameleona писа: писа:
Имаше и пълна карта, но аз лично не успявах да хвана логиката на изпита за нея.

Логиката е да си избереш "Масова култура" на изпита (след като заучиш входящия тест :D ). Аз лично винаги предпочитах празната карта - бях си отбелязал всички по-интересни места... :D

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

25 Авг 2011 08:15
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
"Пустинен огън" #26240
можеше в няколкото празни епизода от картата автора да среща хора, които да му казват накъде какво се намира. има го само на две места - едни скитник ти казва за два полиса, а ако се напиеш с някакви изроди един от тях ти казва къде е един от секторите, в които е по-добре да не ходиш. но и така става. не ми хареса и това, че празната карта няма номера на епизодите.

не знам какво му недолюбвате на теста. общо взето само БУЗДАДУНИ не ми е ясна...

25 Авг 2011 08:25
Кал
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
"Пустинен огън" #26241
You deserve better .

The more answers you're full of, the fuller you are of yourself.
Care-full! Your gonna choke and suffocate!
:/

25 Авг 2011 19:17
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
"Пустинен огън" #26429

stalk писа: писа:
Не ми е ясно, как може Блонд да напише толкова тъпо нещо, като този Пустинен Огън, оценката ми за него, спадна доста, след прочитането на това. Не мога да разбера, как тази глупост, може да бъде сравнявана със Синът на Пустинята.

Тъкмо това си казах и аз, когато ми попадна "Пустинен огън" (доста след излизането й, едва към 2004 година). Падна ми в очите Блонд и това си е. [offtopic](Всъщност, беше ми паднал в очите и по-рано, но не като автор на книги-игри.)[/offtopic]

Кретенизмът, облечен в "културни"/ "интелектуални" / "литературни" форми, се радва на широка популярност по света, затова и влюбените в това книжно безумие не ме изненадват особено с искрения си прехлас.

25 Авг 2011 19:29
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
"Пустинен огън" #26431
Тази книга е уникално шантава и според мен се радваше на успех. Не ви ли беше писнало от логически задачи тип: единия казва истината, единия лъже, а третия - както му дойде. Тук за първи път срещаш тестове от рода на: С какво ще се опопиш най-яко: бира с водка, джин с тоник или ЛСД с нещо си. Няма такава игра, а аз още си спомням някои от въпросите в началото.

Това за насоките е идейно, а при публикуване на две карти макар и на отделни страници няма да има човек, който да не се изкуши да не хвърли едно око на подробната.

Големия недостатък на книгата е че след един момент нататък оценките ти стават прекалено високи и реално игра няма. Вярно е че към началото си доста уязвим и не е добре да пипаш определени сектори, но след това помиташ цели кервани без да ти мигне окото. С този проблем успя да се справи само Майкъл.

25 Авг 2011 22:13
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
"Пустинен огън" #26493
Между другото и с трите да бъда надрусан, не вярвам тази игра пак да ми хареса. Всъщност тогава едва ли ще съм в състояние да я чета, което е голям плюс. И не мога да схвана как безцелното мотане някъде може да е плюс в една игра. Все едно аз да ида да се мотам безцелно из южният парк, да напиша някаква такава книга, като сложа карта на това, къде съм се мотал, да измисля някакъв лаф от сорта на кукурук например и после ми кажете, че не съм написал нещо върховно. Ако бях на 5 тази книга можеше и да ми хареса, но с 20 отгоре това няма как да стане.

25 Авг 2011 22:26
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
"Пустинен огън" #26505

vg писа: писа:
Кретенизмът, облечен в "културни"/ "интелектуални" / "литературни" форми, се радва на широка популярност по света, затова и влюбените в това книжно безумие не ме изненадват особено с искрения си прехлас.

vg други модове може да търпят завоалирани обиди към няколко души на куп, аз не. Да не се повтаря. Сталк, приближаваш се към спам. Разбрахме, че не я харесваш, не е нужно на всяко мнение на харесал я да я редиш, нали? Или ако я редиш давай фактологична критика.

Личното ми мнение се покрива с това на модератор. Ясно ни е, че единия се смята за нещо повече от 99% от потребителите тука, другия не я е харесал. Първия няма нищо да му кажа. Втория ще го помоля да не ме предизвиква да му показвам, колко е приятно неговото държание. :P

Всички ок? ;)

25 Авг 2011 22:26
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
"Пустинен огън" #26506
ако я напишеш както трябва, така че да се заливам от смях дори след трето прочитане и поне пет лафа да ми влязат в употреба до края на живота, ако успееш и да ме размислиш към края с някой внезапен обрат - да, книгата за разходка в южния парк ще върви при мен.

не знам номер на Блонд ли е, но имаше един друг негов разказ, който се казваше Наркооп преди автора да нарече така един друг разказ, а този да остане в забвение - та в цялото нещо лирическия герой разправя колко е готино да се друсаш по партита, как хората не биха разбрали защо го правиш и после цяла седмица ти е гадно но какво от това, какво от това... и накрая един абзац, когато мацката дето среща внезапно го отказва от дрогата и разказа свършва, а ти като читател седиш и се чудиш какво точно е станало. все едно колата, в който се движиш рязко да направи обратен завой. стори ми се доста майсторско. в Пустинен огън е същото - цяла книга простотии и накрая хоп! то свободата виж всъщност до какви гадни работи води.

25 Авг 2011 22:29
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
"Пустинен огън" #26508
Всъщност, реално погледнато книгата наистина може да се гледа от философска точка. Лично за мен отразява доста добре някои реакции на хората като вид. И се покрива с личното ми мнение, до какво води анархията.

25 Авг 2011 22:30
invincible
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
"Пустинен огън" #26509

xenox писа: писа:
ако я напишеш както трябва, така че да се заливам от смях дори след трето прочитане и поне пет лафа да ми влязат в употреба до края на живота, ако успееш и да ме размислиш към края с някой внезапен обрат - да, книгата за разходка в южния парк ще върви при мен.

не знам номер на Блонд ли е, но имаше един друг негов разказ, който се казваше Наркооп преди автора да нарече така един друг разказ, а този да остане в забвение - та в цялото нещо лирическия герой разправя колко е готино да се друсаш по партита, как хората не биха разбрали защо го правиш и после цяла седмица ти е гадно но какво от това, какво от това... и накрая един абзац, когато мацката дето среща внезапно го отказва от дрогата и разказа свършва, а ти като читател седиш и се чудиш какво точно е станало. все едно колата, в който се движиш рязко да направи обратен завой. стори ми се доста майсторско. в Пустинен огън е същото - цяла книга простотии и накрая хоп! то свободата виж всъщност до какви гадни работи води.

Нямам идея как ще подходиш към неочаквания ми съвет, но все пак - прочети "Алкохол" на Калин Терзийски.

<!-- w --> www.cherepov.free.bg <!-- w -->
... e=youtu.be

25 Авг 2011 22:31
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
"Пустинен огън" #26510

Moore писа: писа:
Тази книга е уникално шантава и според мен се радваше на успех. Не ви ли беше писнало от логически задачи тип: единия казва истината, единия лъже, а третия - както му дойде. Тук за първи път срещаш тестове от рода на: С какво ще се опопиш най-яко: бира с водка, джин с тоник или ЛСД с нещо си. Няма такава игра, а аз още си спомням някои от въпросите в началото.

Не съм голям почитател на логическите задачи. Но това няма нищо общо.

Изборът на упойващи вещества няма място в книга-игра. И там, и в живота като цяло, е безсмислица. Тъпотия, простащина и безочие от страна на Блонди да ни предлага такива плоски и гнусни приключенийца, когато мнозинството от нас са били малолетни. Да си пие по кръчмите, пък който иска да му бъде другар по чашка.

25 Авг 2011 22:35
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
"Пустинен огън" #26520
тука нещо моралист до моралиста се наредиха...

25 Авг 2011 22:35
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
"Пустинен огън" #26522

hameleona писа: писа:

vg писа: писа:

vg други модове може да търпят завоалирани обиди към няколко души на куп, аз не. Да не се повтаря. Сталк, приближаваш се към спам. Разбрахме, че не я харесваш, не е нужно на всяко мнение на харесал я да я редиш, нали? Или ако я редиш давай фактологична критика.

Личното ми мнение се покрива с това на модератор. Ясно ни е, че единия се смята за нещо повече от 99% от потребителите тука, другия не я е харесал. Първия няма нищо да му кажа. Втория ще го помоля да не ме предизвиква да му показвам, колко е приятно неговото държание. :P

Всички ок? ;)

Не съм казвал нищо за 99 %. Думата ми беше за качествата на книгата. Защо някои харесват нещо подобно - те си знаят; за мен проявяват предпочитания към нещо долнокачествено; но съм свикнал с такива вкусове. Но никакви определения не съм използвал за почитателите на тази книга като цяло, още по-малко пък лични квалификации.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
"Пустинен огън"
Time to create page: 0.078 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Флууд (5574 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Mindcrime
    • 25 Мар 2023 04:51
    • Пъстра Никса 2022 (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • 24 Мар 2023 13:51
    • Най-слабият български автор. (54 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от LethianDreams
    • 24 Мар 2023 11:01

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg