Само да поясня, ако някой се чуди, че откъсчето от книга-игра по-горе беше от ПАТРУЛ ЗА АДА 2, която с Боби написхаме цялата някъде '98ма. Това дебелото (150кг пуканков хищник) си е Тоби Джърк, който с парите за главата на Полковник Полковник си е купил собствена планета (окупирана впоследствие от нагли квартиранти, като нашите мангусти) и се е наклал като прасюга. Проблемите почват, когато въпросният Полковник на квадрат излиза от затвора, за добро поведение... Джърк трябва да си припомни как се шофира стария патрулен катер (не че някога е знаел) и да събере стария екип, към който в решителния момент се присъединява и самият... да, Езъл Мухата. Брррррррммммм!
5.
Записваш се под фалшиво име в малък евтин мотел в покрайнините (доколкото на Комар19 изобщо има евтини неща) и боязливо се намъкваш в сумрачната си стая - номер 13, естествено. Голямото силиконово легло в средата й охотно приема обемистите ти форми и за миг ти се струва, че можеш да забравиш грижите си.
В следващия момент откъм банята се чува отвратителното стържене на добре наточени метални нокти по розови фаянсови плочки на червени сърчица. В стаята ти с мека стъпка влиза не Фреди Крюгер, както си помисли отначало, а самият Хамелеон - митичният хакер-воин (или воин-хакер, избери си). Полковник явно добре си подбира наемниците.
- Здрасти, хипар - казва мрачно Хамелеонът.
Опитваш се да изпищиш, но не успяваш. Знаеш, че дере жертвите си живи - или нещо подобно. Всички известни изроди правят такива неща.
- Имам чувството, че тази среща ше завърши печално за един от двама ни - заявява Хамелеонът с добре премерен фатализъм, като сменя набързо няколко нюанса, установявайки се на зловещо тревнозелено.
- Ъ-ъ - отвръщаш.
Трябва ти някакво чудо, за кой ли път от известно време насам.
- Да не губим повече време - казва делово Хамелеонът, като ловко улавя една муха с дългия си лепкав език.
И така. Какво според теб ще направи хакерът?
Ще те задуши с граната с отровен газ - на 10.
Ще използва огнестрелно оръжие - на 11.
Все пак ще те подере малко - на 12.
Кво избирате? Айде 10. И без тва е все тая.
10.
Ами, не. Действията на другите герои по принцип не зависят от теб. Подобно изкривяване на причинно-следствените връзки може да съществува само в субреалността сътворена от Сим Николов.
Хамелеонът акуратно отваря добре прикритата вратичка в гръдния си кош и изважда оттам обемиста тежка картечница с висящи от нея ленти с патрони. После затваря със скърцане вратичката и прилежно те взема на прицел.
Ще се хвърлиш изненадващо към него с устрема на над сто и петдесет килограма живо тегло - на 13.
Ще призовеш съвестта му - на 14.
Ще изкрещиш - на 15.
Препоръчвам ви 15. Иначе лошо.
15.
Внезапно се събуждаш, задъхан и облян в пот. Стаята е същата, но Хамелеонът го няма. Сънувал си. Заспал си неусетно и онзи е бил само сън. Ама че кошмарен образ!
И все пак имаш неясното чувство, че ако не се беше събудил сега, можеше никога да не се събудиш. Може би Полковник ще те преследва и в сънищата ти?
Не можеш да останеш повече тук. Комар19 те чака на 19, разтворил широко обятията си.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Сталк, с кой акъл изобщо си хванал старата бета-версия (да не кажа чернова), при положение, че вече я има пълната? ЦЕЛИЯТ гейпмлей (или поне голямата част) е в новата книга, старата няма много. Нали се кефиш точно на избори и разклонения, без зарове?Изчетох първият патрул и честно казано не ми направи някакво невероятно впечатление, нито пък ме накара да се по-пилея от смях. До половината даже ми беше доста скучна, имаше някои забавни моменти, които ме изкефиха, това със суперагента беше готино, както това с пародирането на междузвездни войни, дето Езъл бил баща на Джърк, това с поговорките и още няколко. Но определено не ме разби от смях, може да нямам чувство за хумор, но това е, Херкулес ми беше по-смешна, както и някои други хумористични книги-игри.
Танер. Теб черновата ти е любимата КИ изобщо, така че за какво говорим.Уейн. Мен черновата по ме кефи от пълната версия.
Сталк, с кой акъл изобщо си хванал старата бета-версия (да не кажа чернова), при положение, че вече я има пълната? ЦЕЛИЯТ гейпмлей (или поне голямата част) е в новата книга, старата няма много. Нали се кефиш точно на избори и разклонения, без зарове?Изчетох първият патрул и честно казано не ми направи някакво невероятно впечатление, нито пък ме накара да се по-пилея от смях. До половината даже ми беше доста скучна, имаше някои забавни моменти, които ме изкефиха, това със суперагента беше готино, както това с пародирането на междузвездни войни, дето Езъл бил баща на Джърк, това с поговорките и още няколко. Но определено не ме разби от смях, може да нямам чувство за хумор, но това е, Херкулес ми беше по-смешна, както и някои други хумористични книги-игри.
Рони (или някой по-могъщ мод), премести моля мнението на Менсън в общата тема за новата книга, за да му отговоря там - и добави в заглавието на тукашната тема (старата книга) или нещо такова, за да не се объркват хората пак. Мерси.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas