• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
Re: Синът на пустинята

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
25 Фев 2015 20:59
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1005
Re: Синът на пустинята #102429
Искам да благодаря на участниците в дискусията, както и специално на Анардил за линка. Припомних си колко интересен е бил сайта тогава и колко много работа са свършили хората, които са го създали. Заради този сайт си припомних (и изживях отново) прекрасни моменти свързани с книгите-игри.
Не смятам Синът на пустинята за КИ която заслужава да бъде в топ 3, но въпреки това е готина. Разнообразната игра е силата и', но балансът...

kiril-ps.itch.io/

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

25 Фев 2015 21:09
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
Re: Синът на пустинята #102430
Линкът е от Торо. :-)

Поводът да видим пак хубавия стар сайт - от мен.

От Анардил (никса 2) - само подлостта. Друго никога нищо не е имало. :-)

25 Фев 2015 21:11
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1333
Re: Синът на пустинята #102431
Вземи се уточни последно. Подлата Никса ли съм или Злата Никса? Не беше ли Подлата Пешка? :lol:

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

25 Фев 2015 21:40
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 12
Re: Синът на пустинята #102432
Не знам какви са ви споровете. Но ако някой от някъде успее да извади анкетата ( цялата, не само част), ще се изложите и в този спор ще загубите. Такава анкета ИМАШЕ! Готов съм да се хвана на бас с всеки! И Сина на Пустинята беше на първо място! И що се касае до моето мнение, за мен е напълно заслужено. За мен по-добра книга игра не е имало, няма, а вероятно няма да има! Но това си е мое мнение!

25 Фев 2015 21:48
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
Re: Синът на пустинята #102433
Такава анкета имаше и беше отделна от форумната.

Избери своето приключение

25 Фев 2015 22:18
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 576
Re: Синът на пустинята #102434
Виждам, че спомените ми са верни. Аз съм се записал на сайта в края на януари 2011г., а резултати е имало и на 6-ти януари. Вижда се, че на 6-ти януари дори не съм бил в петицата. Пак има някаква пустиня на първо място, но не е точно тази, за която говори Уейн.

Темата, която сега изнамерихте, е пусната чак в края на февруари. Как е правена класацията преди това едва ли някой помни. Не знам и колко е важно.

Най-вероятно нещата са били силно манипулирани от това кой какво прави. В началото повечето от създателите са харесвали чуждите книги и тези на Любо, после Уейн се е намърдал в управата, започнал е да им обещава много нови книги и завръщане на всички стари автори, а пък аз съм започнал да отговарям на въпроси. И Любо Николов е изпаднал надолу в класацията.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

25 Фев 2015 22:27
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
Re: Синът на пустинята #102436
Моля, нека вместо да се замеряме с твърдения, хората, които твърдят, че е имало анкета, класираща 100 заглавия на сайта knigi-igri.net просто да ни я покажат. Ние имаме запазено съдържанието на целия сайт през всеки един от месеците на 2011 г. (а в 7 от тях го имаме запазено на 2 и повече дати).

Аз си направих труда да го прегледам - прегледайте го и вие. Ако можете да докажете, че сте прави, хубаво, ще се радвам да го видя - ако не, е редно да признаете, че реалността има предимство пред убежденията :wink:.

П.С. На 6 януари, ако обърнеш внимание, е нареден списъкът със заглавията от февруарската тема в точно същия ред. Хората зад сайта първоначално са си направили списък с 30 заглавия, които ги кефят, и като потръгна форума са го пуснали за гласуване в него, просто.

25 Фев 2015 22:38
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1333
Re: Синът на пустинята #102439
Тази Машина на времето е готина. Благодарение на нея може да се възстановят интересни статии и материали, които могат да се прехвърлят на нови сайт.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

25 Фев 2015 23:03
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Re: Синът на пустинята #102441
През оная ми работа Анардил е дали ми вярваш. Аз пък ти казвам, че дрънкаш глупости. Въобще нямам намерение да се занимавам да ровя из сайта за доказвам твърдение на което съм на 100 процента убеден!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Как изведнъж се оказа, че не помните тази анкета, като не веднъж сме говорили и сме я обсъждали даже вече в липсващия чат, не знам как става тоя номер.

25 Фев 2015 23:16
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Re: Синът на пустинята #102442
Всъщност не е имало анкета! Прави сте! И форума не съществува! И Сина на Пустинята не съществува като книга. Всичко Това е една долна МАНИПУЛАЦИЯ!!!!

25 Фев 2015 23:18
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1005
Re: Синът на пустинята #102443
Проблемът с посочените архиви е, че има промеждутъци с над 30 дена, което си е доста. Кой да ти каже дали не е правена анкета тогава.
Но пък ако е имало такава, защо Огнена пустиня стои на първо място в архивите, кой я е сложил там?
Аз помня само анкетата за авторите.

kiril-ps.itch.io/

25 Фев 2015 23:25
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Re: Синът на пустинята #102445
ВСИЧКО ТВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ! ТАКАВА АНКЕТА ИМАШЕ ПЪРВА БЕШЕ СИНЪТ НА ПУСТИНЯТА, ВТОРА ТЪМНАТА СТРАНА НА ЗЕМЯТА!

25 Фев 2015 23:28
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
Re: Синът на пустинята #102447
През януари и февруари 2011 г. анкетата е с тема: Помниш ли все още книгите-игри?
През март и април: От къде разбрахте за сайта Knigi-Igri.NET?
През май, юни и юли: Подредете новия ТОП 6 на сайта като гласувате за Вашия любим автор на книги-игри!
През август и септември: Коя нова книга-игра очаквате с най-голямо нетърпение?
През октомври, ноември и декември: Коя ще е най-чаканата за вас рубрика от предстоящото ни онлайн списание за книгите-игри и Новата вълна?

На практика няма промеждутък, в който да се вмъкне друга анкета, а и не е логично да има такава, съдейки по това, че минималното време, което е задавал Вилиан за анкета е 2+ месеца.

27 Фев 2015 01:06
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Re: Синът на пустинята #102540
Имаше такава анкета. Седя близо половин година на сайта ако не и повече. Сега някви клоуни се опитват да овъртят и да твърдят, че не я били помнили. Аз тогава бях повече от щастлив от този форум, повече от очарован най-малкото защоото въпросната анкета съвпадаше с моя вкус. И наистина много ми допадаше. За жалост форума се промени значително и вече не е това което беше. Сега се опитва да се отрече очевиден факт, който се помни от повечето тук само и само за да се докаже че Уейн бил троляч- Пълна простотия. Само, че така тролячите излизате вие, защото хората като мен които уважават и Майндкрайм и Уейн и изобщо авторите на старите книги-игри, виждат кой лъже и кой не. Не, че и на Уейн му беше работа да вдига тая тема де и само да събужда духовете и да нервира обстановката. Ама вашите лъжи минават границитие на допустимото, та тази анкета седя близо половин година на сайта,че и повече. И са някъв клоун се опитва да ни убеди, че не е съществувала. Смешно и позьорско е, това което правите. Защото така губите аудитория и хора на които им е било през левия ташак за споровете ви. Но след този случай, лично аз заставам на страната на Уейн и за мен смешните сте вие, а не той. Нямаше да ми пука принципно, но тук вече прекалихте и минахте границите. И Анардил единственото което ме спира да не те напсувам зверски е че уважавам Майкъл Майндкрайм като автор много, а знам че сте някакви приятели. Ясно ми е че ви е яд, че "великия" ви кървав меч не стигна дори и трето място в тази анкета но тва е положението, колкото и да го хвалите и да твърдите че е велик, не е нищо особено. И е много далеч от Сина на Пустинята която беше на първо място, Тъмната Страна на Земята която беше на второ място и Замъка на Таласъмите която беше на трето място в онази анкета дето гласуваха наистина много хора, не знам дали са били 200 души както твърди Уейн, но в действителност бяха бая повече от сега!

27 Фев 2015 01:31
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 576
Re: Синът на пустинята #102541
Сталк, не сме кой знае какви приятели с Юри/Анардил. Аз го уважавам заради онова, което съм виждал от него.
Юри не е почитател на Кървав меч. Не вярвам, че би излъгал, за да изкара Уейн лъжец. В случая не му е в способностите да ви излъже. Или анкетата е била на сайта през 2010г., или анкетата е била на форума, а резултати са се публикували на сайта. Това показва машината на времето, а тя е безпристрастна.

Няма значение кой на кое място е бил. Не е на хубаво, когато човек започне да спори за величието на миналото си, вместо да утвърждава величието на настоящето си или да подготвя бъдещото си величие.

Кой от кого е по-обичан е субективно нещо и да се спори за него не е нищо повече от излишно чесане на езици. Аз помня и ценя други неща. Когато Пепи Станимиров основа МЕГА, покани мен и Любо Николов за редактори и основни автори. Когато Хермес решиха да издават книги-игри, направиха ми отделна колекция. Когато БАРД решиха да се конкурират с тях, опитаха се да откъснат първо мен. Не помня вече какво съм си мислел навремето за тези факти. Знам как ги тълкувам сега, понатрупал знания за логиката на бизнеса.

Извинявам се на всички, които смятат Тъмната страна на Земята за добра книга. Мен ме е срам от тази книга. И анкета, в която тази книга е в челната тройка, е някаква особена анкета. В случая, имаше значимо влияние на носталгията. Чувал съм сума ти обвинения срещу мен. Не може да ми се отрече, че бях на светлинни години напред в подбора на темите. И Тъмната страна е поредното доказателство. Стихчетата и юношеския романтизъм попаднаха точно на място.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: snake_fang

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
Time to create page: 0.107 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Проклятието на меча (21 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Джордж М. Джордж
    • от Elan Morin Tedronai
    • Today 01:40
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Etom
    • Yesterday 22:43
    • ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ (25 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 22:25

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност