• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета?

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
27 Фев 2015 01:38
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102542
Тъмната Страна на Земята за мен лично беше много добра като сюжет, не толкова като игра. Предполагам,че и за другите е било така. Другите ти книги-игри са били по-добри като игра, но не и като сюжет, според мен де. Но тази анкета съществуваше и е точно така както казвам. Не съм се намесвал в другите ви спорове за да седна да лъжа и да се занимавам с глупости. Истината е такава, анкетата съществуваше и първите три бяха именно тези които споменах в предишния си пост. Но това, че Тъмната Страна е загубила с много, вече не е вярно, разликата беше малка, няколко гласа.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

27 Фев 2015 02:48
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 462
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102543
В началото на януари 2011 на форума имаше 5 души и такава анкета нямаше. Анкетата я имаше на сайта, но не съм сигурен точно кога. Тъмната страна обективно погледнато е слаба книга - особено втора и трета част. Първа част обаче създава някаква магико-романтична хорър атмосфера, която навремето ме заплени. Прочетох я отново преди 1-2 години и не се разочаровах (от първа част). Харесва се книгата и това се вижда от анкетите.

27 Фев 2015 11:38
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102553

stalk писа: писа:
Имаше такава анкета. Седя близо половин година на сайта ако не и повече. Сега някви клоуни се опитват да овъртят и да твърдят, че не я били помнили.

Хехе, Сталк, както, сигурен съм знаеш общо-взето всеки идиот може да нарича хората клоуни или да "заплашва" да ги напсува. Истински трудното е да убедиш една интелигентна публика (каквато би трябвало да е публиката на форум за книги), че си прав с аргументи.

В тази връзка пак ще напомня, че ти не спориш с мен. Не е като да е моята дума срещу твоята - аз да казвам, че не помня анкетата, а ти пък да я помниш. В този спор имаме твоята дума срещу изцяло запазеното съдържание на сайта от 2011 г. Колкото и да истерясваш това няма да се промени. Ти твърдиш, че помниш анкета, която Wayback Machine-ата не показва - а тя няма как да бъде манипулирана.

Щях за втори път да призова към цивилизован разговор, в който да използваме аргументи, но не съм сигурен, че има смисъл. В крайна сметка опитът ми е, че хората обикновено започват да прибягват към обидите, чак когато са се уверили, че нямат какво да докажат по същество.

Отделно то това, Майндкрайм е напълно прав, че спорът е изцяло безсмислен. Той нито ще спре Уейн да продължава да си преувеличава избирателно, нито мнозинството да му се възмущава, нито пък ще донесе каквото и да било удоволетворение на който и да е от участниците в него.

27 Фев 2015 12:17
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 796
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102554

Anardil писа: писа:
изцяло запазеното съдържание на сайта от 2011 г.
Анардил, преди да пишеш такива изявления, си прочети това:

The archived webpages are meant to be a "snap shot" of past Internet sites. Please note that while we try to archive an entire site, this is not always possible.

archive.org/about/faqs.php#12.

knigi-igri.bg/shop/

27 Фев 2015 12:28
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 59
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102555
Това в съвсем нормален дисклеймър. Въпреки това, ако се разтършуваш из сайта, ще видиш, че всички страници ги има - например: Ексклузивно , Каталог (ето и подстраница на Каталог ), Зад кадър - Автори , Работилница и Фен зона (изключнието, нормално, е форумът). Та, покажи ми страница, която да не се отваря, преди да го караш наизуст :wink:.

27 Фев 2015 12:31
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102556
Анкетата беше на сайта, не на форума. Снощи бях малко подпийнал и затва използвах по-цветущ език, но честно казано не бих се извинил. На форума е това, което е извадено мисля. Но анкетата беше на сайта, спомних си с точност, за жалост сега началната страница е променена и в действителност, няма как да ти го потвърдя с факти. Но не мисля, че някога съм твърдял лъжи, че да седна да лъжа точно тук. Тано също помни анкетата и може да потвърди, смятам че и той не е познат като лъжец, освен това не е фен на Сина на Пустинята. Предполагам, че и други я помнят и биха потвърдили. Всъщност вече няколко души вече потвърдиха. В началото на януари 2011та не знам. Аз се регистрирах юли 2011 и тогава я имаше. Колкото до мнението ми за Тъмната Страна на Земята, за мен, е че си е страхотна книга-игра и то не само първата част ( аз даже харесвам повече 2рата част).

27 Фев 2015 13:00
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102557
Анардиле, снапшотовете от 2011г. не са в състояние да дадат пълната картина на сайта към всеки един момент - имам предвид, че не показва всички дати. Вярно - би било малоумно да се смята, че анкетата е прекъсвана за седмица, но не е невъзможно.

Да приемем, че уейбек машината, не може да бъде манипулирана.

Моите спомени са не по-различни от тези на Сталк, но и днес, толкова години по-късно се сещам, че анкетата си отвися поне едно 6 месеца, че и отгоре и вече почваше да ми втръсва - мислех си, тука няма ли какво друго вече да пуснат.
Ясно помня, че победи Синът на пустинята, забравил съм второто място, а на трето беше Замъкът на таласъмите за който гласувах. Изобщо помня случая, щото се надявах Замъкът да спечели, пък то не стана...

В нито един момент обаче не помня да е имало рязко откъсване на един от фаворитите пред другия. Какво остава да говорим за разлики от 200 гласа между вотовете, дадени само за една КИ. Това щях да го запомня поне! Тук става дума за преувеличение, мътен спомен или...по-лошо.

Впрочем единият от създателите на сайта - Ян, вече написа мнението си по случая. Вилиан търсил ли си го за да разберем и от него - модерирал ли е конкретната анкета за която се вдигна толкова излишен шум? Какви са били конкретните резултати от нея и към кой момент?
Така биха се изяснили доста неща. Пък човека ако помни-помни! Като не - здраве!

"Intellect is invisible to the man who has none".

27 Фев 2015 13:03
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102558
Сталк,
ако влезеш в архива на сайта през месеци 06/07/08.2011 ще видиш, че в анкетата Синът на пустинята стои на първо място.
Странното е, че подреждането от 01 до 04.2011 е едно и също. Не знам каква е причината.

knigi-igri.bg/shop/

27 Фев 2015 13:12
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102559
На второ място беше Тъмната Страна на Земята. Да разликата в гласовете беше малко, никоя книга не е спечелила с някакво огромно мнозинство. Разликата в гласовете между трите беше малка.
От 1 до 4, предполагам че ще рече от януари до април 2011, не знам тогава не съм бил регистриран. Регистрирах се юли 2011та.

27 Фев 2015 13:28
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102560
Ами значи спорът е решен - имало е анкета, в която е спечелила Синът на пустинята. Доколко представителна и надеждна е била тази анкета, е друг въпрос.

knigi-igri.bg/shop/

27 Фев 2015 13:32
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102561
Хората бяха повече от сега и доста хора са гласували в действителност. Ако това е доказателство за представителност.

27 Фев 2015 19:31
kiril_ps's Avatar
kiril_ps
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102594

Anardil писа: писа:
Та, покажи ми страница, която да не се отваря, преди да го караш наизуст :wink:.
Не, не говоря наизуст. Ти казваш, цитирам: изцяло запазеното съдържание на сайта от 2011 г, а аз казвам, че ако липсва дори една картинка, това твърдение е невярно. В случая за мен е проблем, че не мога да виждам резултатите от анкетите, което означава важна липса на съдържание. Капиши?

knigi-igri.bg/shop/

28 Фев 2015 09:31
gbm's Avatar
gbm
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 410
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #102616
Аз пък помня, че в една анкета с гласуване от сайта, може би тази, имаше възможност да се гласува повече от един път. Не съм сигурен дали точно за тази анкета беше, но със сигурност имаше такъв бъг, даже го използвах за някаква моя книга и като се убедих, че работи май писах на <!-- e --><a href="mailto:info@knigi-igri.net]info@knigi-igri.net[/url]<!-- e -->. Ако си пазят архива да проверят, аз не държа толкова стари писма... пък и едва ли е толкова важно.

По повод на самата тема. Много интересно е да се наблюдава как потребителите на форума, когато пишат точно в този форум, се връщат към буйните тинейджърски маниери. Нищо чудно да се окаже, че точно този форум има силен терапефтичен ефект и след време видни психоаналитици да започнат да го предписват като място за психическо разтоварване. Предлагам на сегашните собственици о'врме да се погрижат за всички патенти и разните там юредически въпроси. Както казва един герой от първия "Индиана Джоунс" - "след милиони години, това милиони ще струва" :grin:

04 Ян 2020 22:39 04 Ян 2020 22:46 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #133403
Понеже стана дискусия искам да обясня къде е най-големият недостатък на книгата. Това за мен са точките. Правена-недоправена работа
Наднкивам в ПРАВИЛА

Почти всички преговори в тази книга протичат под надслов „Схватка от Х ниво”, където Х е число от 0 до 16 вкл., отразявайки сложността и продължителността на битката. Взимайки решения ти ще получаваш наказтелни точки и когато те достигнат Х, ще преминаваш на т.нар. фатален епизод, носещ ти загуба на точки Издръжливост и указан в описанието....
Изключение са схватките от НУЛЕВО ниво, където всяка грешка е фатална. Тези правила важат и за преговорите....

На епизод 42 следват
ПРЕГОВОРИ от пето ниво (фатален епизод 262) – никъде не е указано колко са максималните точки с които разполагаш за 5 ниво,(предполагам че са пет, м това е мое предпооожение може да с десет!) и дали ти се зануляват точките от по-предни преговори. Такова нещо - дали се зануляват точките - няма и в края на тези преговори. Не става ясно ако събера 4 точка продължавам ли с тях на следващите преговори или започва ново броене.
следва

Избор – 52 епизод
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
– една наказателна точка – изшепетяваш на принцесата да е спокойна

72 –
две наказателни точки -затискаш устата на принцесата

62 – правилен избор
представяш се

Продължение 82 – избор
Играеш грубо – 92
Раздаваш го с хумор 102
– една наказателна точка

112 – продължаваш по същия начин
– една наказателна точка.

Отиваш на 122 – избор
Говориш директно за любовта 162 –
две наказателни точки

142 - казваш си името – Т
ри наказателни точки

Нямаш нито сребърна флейта, нито славейче-джуде, а тръгваш да говориш за пътешествия - 192 -
две наказателн точки

ВНимание - до този момент все още никъде не пише на колко наказателни точки имаш право. Т.е. ако мина през 72-102 - 142 мога да събера без проблем ШЕСТ наказателни точки на пето ниво и никъде не пише, че съм прескочил лимита, зщото лимит де факто няма? Тогава какъв е смсълът от точкте? да си ги събирам - и да с ги нося в джоба.
Като изключим това самият сетинг е интересен, пълен със забавни хуморески, много разходки по картата стил "Блонд" (има цели 6 карти). В най-добрият стил на тъмницолазите най-добре е да обикаляте по картите и да се набутвате на всяко възможно място. Някои от решенията като битката с пиратите по карта 4 са изключително интересни. Обирът в града също е интересно предаден, като в зависимост колко пари ви трябва нивото се усложнява. Като цяло книгата е готина, но несъвършент система за точкувне ми разваля кефометъра и давам 5/6. Сблъсъкът на края със сепаратистите е оформен интересно. Преговорите с фракциите са динамични и натоварени с интрига. В някаква степен книгата ми напомня за ПнТ - първите книги, но е много по-опростена.

Това определено не е от добрите книги на Блонд, но е над средното ниво.

Истината ще те направи свободен

05 Ян 2020 15:14
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
"Синът на пустинята" най-добра книга-игра според анкета? #133417
Липсата на мозък у читателя не е по вина на писателя!

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, morphy, lordbulb, ThufirHawat

• 1
  • ...
  • 3
  • 4
  • 5
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
Time to create page: 0.086 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Гримоар - вгледай се в очите на страхa (42 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Любомир Николов
    • от Der
    • Yesterday 20:39
    • Флууд (5566 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от Ал Торо
    • Yesterday 18:38
    • Февруарска форумна среща - да се преброим. (7 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Ал Торо
    • Yesterday 18:37

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg