• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
"Приказки от храма на чудесата"

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
14 Май 2011 16:29
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
"Приказки от храма на чудесата" #12969
Приказки от храма на чудесата - *pdf

В този под-форум има толкова още теми за пускане, че направо не е истина как се помайват феновете.

Това е втората от двете книги за Белегаст (първата е четвърта в силната начална серия на Боби), а пускам тема първо за нея, защото току що почнахме разиграването й (надявам се групово :roll: ) в Игрова зона: http://.net/index.php?option=com_jfusio ... f=72&t=759" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;

Така и не можах да си обясня как може да има такъв град отвъд тундрата, който хем да е аха на Северния полюс, хем да има лета като в Абу Даби - в пряк контраст със заобикалящата го тундра - но Боби се кефеше на тия неща. :mrgreen: Иначе уводът, който изчетох току що, след токова време, звучи доста приятно и познато. Сега като се замисля стилът на - късния - Блонд наистина се различава от Уейн/Блонд и клони към Богдан Русев. Но това е лесно обяснимо, предвид позицията им във времето.

Самата книга не я помня особено - което е добре за преиграването сега. :wink: Мисля, че така или иначе нямаше почти никакъв сюжет, а си беше само събиране на изпълнители. А може и тя да е била на три части като първата. Помня само, че в една от двете имаше Турнир "Снежната арена" (2рата част) и надхитряне с Боговете (3тата). Но ако и двете са били в "Приказки от 1001 Кули", какво остава за Храма?

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

14 Май 2011 19:20
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
"Приказки от храма на чудесата" #12977
В Храма в първа част набираш своя собствен цирк, във втора част пристига конкурентен цирк и се надпреварвате с него, а в трета вече се налага да се изправиш не само срещу Ингве/Гевин, ами и срещу останалите богове - Гнестра, богинята на смъртта, Гормендон - бога на разрушението и още един дето беше на болестите, пак с Г. Супер книжка е, все още не съм си я намерил.

16 Май 2011 16:36
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 84
Topic Author
"Приказки от храма на чудесата" #13098
Тъкмо ей сега се връщам от киното, където гледах "Вода за слонове" (красива циркова драма); пък и аз по принцип много си падам по циркове - още от малък. Така че нямам търпение да я врътнем пак книжката.

Сега като се замисля, следвайки логиката на любимите неща, може би третата книга в Белегаст - след кръчмата и цирка - трябваше да ти даде възможност да си направиш ЗООПАРК (с митични създания 8-) ). Все някой тук е чел Джералд Даръл. Много е готино. :D

16 Май 2011 17:12
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 38
"Приказки от храма на чудесата" #13110
Щеше да е страхотно!

Спомних си един от любимите моменти в Храма на Чудесата - дуелът между твоя хвърляч на ножове и този на противниковия цирк. КУЛТОВО.

22 Май 2011 23:37
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 598
"Приказки от храма на чудесата" #13757
Прочетох я днес, ден след "1001 кули". Системата в "Храма" е толкова счупена, че повече не може. Накрая на първа част, условието за успех е да имаш над 5000 сребърника. Аз имах 160 000. Наемът на цирка струва 8000 за месец, а моят седмичен доход стигна 55 000 на третата седмица. На всичкото отгоре трябваше да правя сметки от сорта на 55 000 - (15+10+20), като това в скобите беше разходът за артистите?! Чак не мога да повярвам. Ясно е, че първата част пропада тотално, понеже тя си е само сметки. Втората беше интересна - битка на селекциите, но сянката на първата пада и тук, понеже някакви съдбоносни избори изискваха 3000 сребърника и едва ли не се очакваше да е непосилно да ги имаш. Третата част беше аналогична на тази в 1001 кули, но по-кратка и някяк изтъркана. Стилът на Блонд е много приятен и поддържаше книгата за да мога да я завърша. Разочарован съм - разликата между двете е голяма.

23 Май 2011 00:45
grigorov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2
"Приказки от храма на чудесата" #13773

Meriadoc писа: писа:
Прочетох я днес, ден след "1001 кули". Системата в "Храма" е толкова счупена, че повече не може. Накрая на първа част, условието за успех е да имаш над 5000 сребърника. Аз имах 160 000. Наемът на цирка струва 8000 за месец, а моят седмичен доход стигна 55 000 на третата седмица. На всичкото отгоре трябваше да правя сметки от сорта на 55 000 - (15+10+20), като това в скобите беше разходът за артистите?! Чак не мога да повярвам. Ясно е, че първата част пропада тотално, понеже тя си е само сметки. Втората беше интересна - битка на селекциите, но сянката на първата пада и тук, понеже някакви съдбоносни избори изискваха 3000 сребърника и едва ли не се очакваше да е непосилно да ги имаш. Третата част беше аналогична на тази в 1001 кули, но по-кратка и някяк изтъркана. Стилът на Блонд е много приятен и поддържаше книгата за да мога да я завърша. Разочарован съм - разликата между двете е голяма.

Би ли споделил как по-точно постигна 160000? Това означава да си хвърлял само 6-тици за шанс -при определянето на "публика" .. и да не си наемал никакви актьори , освен тия в началото на борсата ( а това означава пълен провал в част 2) .

23 Май 2011 01:03
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
"Приказки от храма на чудесата" #13779
Шансът ми беше 27, от възможни 42.
Публика = (Шанс - Посещаемост) x Места
Публика = (27 - 7) x 400 = 8000

Седмични приходи = (Публика x Цена на билет) - Разходи за актьори
Седмични приходи = (8000 x 5) - (25+15+20+10) = 39 930

Това е за първата седмица. Без да са направени подобрения по цирка.

23 Май 2011 01:19
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
"Приказки от храма на чудесата" #13780
Аз пък харесвам "Храма" много повече от "1001 кули", втората част със състезанието между цирковете ми е любима.

23 Май 2011 01:25
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 184
"Приказки от храма на чудесата" #13781
Наистина Храма на чудесата е лесна книга игра, но няма проблеми с това, защото дозата забавление, което ти предоставя е огромно.
И аз като ВГ обичам втората част, тъй като е доста добре са описани моментите, по време на дуелите между цирковите актьори.

Избери своето приключение

05 Юли 2011 16:29
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1304
"Приказки от храма на чудесата" #18050
Днес си я взех от кожодерите на Славейков заедно с "Тайната на Зоро" и смятам да наваксам пропускането й. Обнадежден съм.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

17 Юли 2011 18:56
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
"Приказки от храма на чудесата" #19581

Meriadoc писа: писа:
Шансът ми беше 27, от възможни 42.
Публика = (Шанс - Посещаемост) x Места
Публика = (27 - 7) x 400 = 8000

Седмични приходи = (Публика x Цена на билет) - Разходи за актьори
Седмични приходи = (8000 x 5) - (25+15+20+10) = 39 930

Това е за първата седмица. Без да са направени подобрения по цирка.

Днес изиграх книгата и останах крайно разочарован от слабата икономика. Блонд е добър автор и съм му се кефил на оригиналните идеи, но само ако беше изпипал сметките - щеше да се получи супер страхотна книга. 1001 кули имаше малко драма в първите два месеца ако си взел слаба кръчма и после по време на турнира - дали ще си платиш лиценза, но тук просто убиваш с цифри от първия момент. Дори и да си наемеш най-скъпия цирк, инвестицията ти се избива на първия ден дето се вика.

17 Юли 2011 19:27
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
"Приказки от храма на чудесата" #19595
Нали? Ето още едно потвърждение. :P

17 Юли 2011 19:59
Moore
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
"Приказки от храма на чудесата" #19604
Най-култова сцена: купуваш най-скъпия цирк и се пазариш с човека за по-тънка цена. Сваляш от 10 бона на 8 и питаш:
- Устройва ли те?
- Да - казва онзи - имаме сделка.
- Значи сега това вече е мое?
- Да - потвърждава момчето - цирка е твой.
- АМИ ТОГАВА МИ СЕ РАЗКАРАЙ ОТ СОБСТВЕНОСТТА.

Бтв като се замислиш няма как да подобриш баланса в тази книга ако пипаш оценките на трупите. Играча ще прецени, че колкото повече инвестира в програми, толкова по-големи дивиденти ще има. Ако се въведат губещи трупи с лоши разходи за поддръжка, играча няма да ги наеме - такова нещо ще си личи от километри. Та в задачата се пита: как да усложним икономическия модел?

Същото се питам и за Пари и гангстери 1 и 3. Тези две книги още не мога да ги прежаля: можеха да са ГРАНДИОЗНИ ако имаше сложен икономически модел.

17 Юли 2011 22:14
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
"Приказки от храма на чудесата" #19611
Всичко може да бъде подобрено. В конкретния случай бих предложил към формирането на "публика" да се добави /5, да се увеличат значително цените за наем на цирка, както и условието за успех в първа част да се завиши. Много неща могат да се пипнат, имам чувството, че книгата е пусната без да се направи дори една тестова сметка.

18 Юли 2011 07:06
vanio_l
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 77
"Приказки от храма на чудесата" #19626
Амииии ... всички тия негативи за икономическата схема на играта дето ги пишете са верни всъщност, ама когато четох книгата така ми допадна, че хич и не ги забелязах. При препрочитането пак :) Чак по-късно се замислих - но важното е че книгата ми достави голямо удоволствие

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Токораз Исто? Дали си заслужава? (20 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 19:03
    • Мистерията Царичина: Операция „Слънчев лъч“ (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 09:32
    • Грешни препратки в "Отмъстител" (2 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Пътят на Тигъра
    • от snake_fang
    • Yesterday 00:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg