• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
"Приказки от храма на чудесата"

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
15 Авг 2011 09:37
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
"Приказки от храма на чудесата" #24347
Най-накрая си я намерих и си я врътнах два пъти с голям, голям кеф. Само да споделя какво направих при второто изиграване (свързано е с икономиката) - внимание, спойл!

[offtopic]Наемам най-големия цирк и въпреки че мога да избера само една от три трупи - Нина, Брата и Марио, наемам две - тази на Брата и на Марио, целите без изключение. После още допълнителни три артиста, нъл тъй. Накрая на първа част финансите ми надхвърлиха 100 000 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/offtopic]

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

31 Ян 2013 19:01
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
"Приказки от храма на чудесата" #66471
Най-после я изчетох. Еми впечатленията са ми... Страхотна, Невероятна, Велика!!! Блонд е истински майстор!!!
С тази книга напълно се утвърди като най-любимият ми автор, въпреки че напоследък ме беше разочаровал с една, две книжки. Първата част беше супер - цирка, наемането на трупата,не-изпипаните сметки дори. Съгласен съм за тях, лесни са и са малко досадни, но въпреки това- невероятният стил, страхотната история, готините герои и всичко останало са достатъчни да не обръщам внимание на проблеми с разни сметки. А, ако толкова искате да ви е трудна играта, защо сами не си увеличите нивото на трудност, просто си представете че накрая трябва да имате по-голяма сума, сложете една примерна сума която да е трудна за достигане и сте готови.
Втората част- чувствах се все едно в действителност се състезавам, толкова напрегната битка се получи, че сърцето ми биеше почти до пръсване дали ще победа или не. И в много от номерата имаше тактически решения, което за мен е супер. Аз почнах да ги водя с много, после изведнъж ме настигнаха, че даже и задминаха. Във вторият кръг изравних и отново ги поведох, малко към края му почти ме достигнаха. И от последният номер зависеше кой ще победи, нямах жонгльор и аз се състезавах срещу "Котката" в тоя номер и го победих. Резултата накрая бе 33 на 26 за Храма на Чудесата срещу Животинският Цирк. Невероятно беше, страхотно преживяване.
Третата част - Ами нищо изтъркано не видях. Много ми хареса, почти буквално ме пренесе в друг свят. Беше изключително приятна.
и накрая Епилога - страхотен завършек, велико обяснение което ми повлия много. Последното изречение - За вас остава да се върнете там където сте хвърлили нещо- за мен да ви чакам. Замислям се, че съм тук в този форум и отново чета книги-игри, защото хвърлих нещо навремето в тези книжки- хвърлих емоции и част от себе си в тях. И отново съм с тях, макар вече да не съм дете. Е това, че на Блонд му остава да ни чака вече не е много вярно, поне не и относно книгите игри, за което ме е яд, особено след тази книга. Но щом така си е преценил...
Дали тази е по-добра или Кулите не мога да преценя, за мен и двете са страхотни. Сега мисля да преиграя и Кулите. Белегаст е велико място, вълшебно и прекрасно. И макар, че мога да бъда там само на книжка и във фантазията си, за мен не е малко :).

Искам да спомена, че в третата част има малко реклама на "тревата", не че имам чак толкова против нея, но понеже много се говореше за морал, а вече във втора книга на Блонд попадам на нещо подобно... Е, явно не само в Хлапето е имало такива неща. Нямам лично мнение по въпроса доколко е разумно да има такива неща в книгите-игри. Мисля си, че едва ли биха повлияли на някого, но пък кой знае?

Също искам да кажа, че в действителност цирка не е толкова хубаво място, като дете ми харесваше и наистина изглеждаше изпълнено с магия. Но действителността е, че тези животни които играят, биват подлагани на голям тормоз и купища унижения за да могат да постигат номерата си. След изчитането на една книга на Джек Лондон - "Майкъл братът на Джери", вече не съм много за цирковете. Но това не ми попречи тази книга-игра да ми допадне страшно много :).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Добромир

31 Ян 2013 21:54
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
"Приказки от храма на чудесата" #66479
"Приказки от Храма на чудесата" е една от любимите ми книги-игри. Сега виждам, че преди съм казал твърде малко за нея, а и като цяло не е от най-обсъжданите. А уж бяхме изприказвали всичко за всички по-забележителни стари заглавия.

Първата част от играта е нещо като въведение в света на цирка и подготовка за същинското изпитание. Финансовите решения са лесни, но пък някои от изборите
Внимание: Споилер! [ Click to expand ] [ Click to hide ]
(на актьори)
могат да имат съществено значение за развоя на втората част. Тези избори също така са предпоставка за няколко преигравания.
Това с какви номера разполага циркът ти задава различни варианти в основния етап от играта.
Възможности да се провалиш още в началото все пак има, но те не са точно от финансово естество.

Втората част е по-дълга. Тя предлага едно необичайно и вълнуващо приключение, което крие и смъртоносни запалахи. Бих казал, че състезанието с Животинския цирк е по-разнообразно и по-напрегнато от повечето спортни надпревари и битки в книгите-игри. Играчът разполага с изобилие от тактически избори и възможни комбинации. Изходът от всяка ситуация може да бъде определящ за крайния успех или неуспех. Или поне усещането е такова, когато не знаеш колко елементи от съревнованието предстоят и колко би могъл да спечелиш в тях. Тази част от играта е основната и е много по-добра от общо взето лишената от избори втора част на "1001 кули", която иначе е приятна книга.

Третата част ми напомня на мрачна приказка от северен фолклор. Играта е пределно опростена (без система), но за сметка на това може би всички избори са съдбоносни. Тази част донякъде напомня на по-ранните кратки и литературно издържани книжки на Блонд и Уейн, но книгата като цяло се доближава най-много до първата за света на Белегаст, "Приказки от 1001 кули".
И тук е спазена поредицата финанси, състезание, "мистика" в трите части на играта.

Книгата има чудесна атмосфера. Освен на приказния свят, това се дължи и на авторовите обръщения към читателя между частите. За жалост загатнатото в края бъдещо завръщане в Белегаст не се е случило в книга-игра и няма изгледи това да стане.

Любопитно е, че "Храмът" предалага едновременно добри възможности за преиграване и изчитане на близо половината текст в книгата. А поне на теория обикновено се изчита най-много една трета.

Изводът: една от най-добрите книги-игри изобщо. Ако не ви допадне, най-вероятно стилът на Блонд по принцип не ви е по вкуса.

01 Фев 2013 23:21
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
"Приказки от храма на чудесата" #66530
Понеже има някакви сравнения между двете книги, мисля да си кажа моето мнение по въпроса. Ами мисля, че до голяма степен съм съгласен с вг, Храма на чудесата е по-добра. Стила е по-силен, много по-увличащ отколкото в първата, втората част в действителност изобилства от тактически решения, докато втората част в първата книга почти всичко си беше основано на шанс. Е аз обичам турнири де, а и героите в "Снежна Арена" бяха страхотни, затова и втората част на "Кулите', също ми харесва много, но това не променя факта, че имаше прекалено много шанс. Храма на Чудесата остава голямо място за преиграване, докато в първата книга, не чак толкова.
Все пак и "кулите" има качества, които според мен, са над "храма" - икономическият момент е по-добър, малко, но по-добър, но това е защото сметките са доста по-малки. И там не е особено изпипан де, но поне не е толкова досаден и толкова лесен, колкото е в "Храма". Другото което е, ами мисля си че наистина втората част на "Храма" е много по-силна от "кулите" като игра, но третата в "Кулите" е по-силна от третата в "Храма" пак като игра, а може би и като история.
Но най-силен във втората книга е именно стила, сякаш е с три класи отгоре, в тази книга Блонд е писал три пъти по-увлекателно. Личи си, че се е постарал.
Заключението ми е, че и двете са страхотни. "Храма" е малко по-добра, поне за мен, но и "Кулите" е върховна.

06 Фев 2013 23:00
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
"Приказки от храма на чудесата" #66681
Интересно ми е дали книгата може да се мине и с трите трупи? Ще пробвам де, но ако някой вече го е направил, би ми било интересно да си каже своите впечатления.

16 Юли 2014 23:27
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
"Приказки от храма на чудесата" #92788
Понеже почти всичко е казано за тази книжка ще се присъединя само към това, че икономическият модел е много слаб, иначе историята е супер.

17 Юли 2014 02:57
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
"Приказки от храма на чудесата" #92813
Чудя се ако някой пусне сега толкова счупена система какво ли би се случило на форума... А едно време номерът е минавал безпроблемно.

17 Юли 2014 03:06
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
"Приказки от храма на чудесата" #92815

Meriadoc писа: писа:
Чудя се ако някой пусне сега толкова счупена система какво ли би се случило на форума... А едно време номерът е минавал безпроблемно.
Ще бъде нахулен и размазан. Но пък не можем да отречем, че гейм дизайна е в разцвета си от тогава насам.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

17 Юли 2014 03:10
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 472
"Приказки от храма на чудесата" #92816
Абе то бива бива, ама чак такъб дисбаланс... Аз да си съчиня някаква схема без да я тествам и един път, сигурно ще излезе по-добра от тази. Като си прочетох стария пост със сметките и ми стана лошо.

17 Юли 2014 09:08
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
"Приказки от храма на чудесата" #92828
Добавил съм линка към дигитализираната версия в първия пост. Ето го и тук:
library.knigi-igri.bg/Prikazki_o ... desata.pdf

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

15 Дек 2021 20:47 15 Дек 2021 20:47 от Etom.
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
"Приказки от храма на чудесата" #139447
Странно е, че тая книжка я прочетох и изиграх 22 години след като е излязла. Историята е оригинална за нашите ширини, героите и образите са запомнящи се, а литературата е на много добро ниво. Може би Блонд като талант в писането и създаването на светове и герои е най-добрия автор както в старата вълна, така и в новата. От друга страна икономическия модел и геймдизайна са много зле, което ако днес се появи такова заглавие ще бъде яко оплюто от всеки фен. Като сюжет и литература бих му дал 5 от 5, геймдизайн 1 от 5, илюстрации 4 от 5.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет

15 Дек 2021 21:43 15 Дек 2021 21:45 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
"Приказки от храма на чудесата" #139448
Колкото хора - толкова и вкусове. Аз пък съм доволен точно от простата икномика. имаш ужасно много пари, инвестираш ги и се сдобиваш с още повече пари. Ако исках игра със сложна икономика, щях да си взема Данъчно-осигигурителният кодекс, а не книга-игра.

Книгата е страхотна има хумор характерен за Блонд, и е пряко намигане към другата книгата за Белегаст. Например в началото на едната книга се появява кръчмаря, от първата другата книга, заедно с Марк и съпругата му. Отново срещаш и Телмар.

Любимият ми разказ е вторият, в който има спортно съревнование и удари под кръста. Третият разказ отново е на митологично ниво.

Истината ще те направи свободен
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

15 Дек 2021 22:08
Etom's Avatar
Etom
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 209
"Приказки от храма на чудесата" #139449
То икономика няма. Излизаш на плюс от раз. В 1001 кули икономиката беше доста по-интересна особено за пубер. Според мен книгата не е тествана преди да се даде за печат.
Но като си тръгнал да правиш книга-игра с икономика в нея и още повече, че това ти е 32-рата книга-игра не е сериозно да поднесеш на феновете си такова нещо. Майндкрайм затова го уважавам, защото си изпипваше игровите механики. Май само той от цялата първа вълна го правеше.

"Винаги си избирай по-голям враг. По-лесно се улучва."
Тери Пратчет
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Stayfun, MurderInc

15 Дек 2021 22:36
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 103
"Приказки от храма на чудесата" #139450
Не съм разпарчетосвал книгите за Белегаст, но споменът ми за тази е, че математиката е напълно счупена, няма никакъв шанс за фалит, мисля, че в 1001 кули също е така, но там нещата изглеждат една идея сякаш има някаква интрига.
Колкото до илюстрациите за мен не са удачни за книгата и не бих ги оценил въобще. Историята не впечатлява особено. Просто една от любимите ми на Блонд е Приказки от 1001 и тази просто сякаш е бледа нейна сянка.

15 Дек 2021 22:45 15 Дек 2021 23:17 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 591
"Приказки от храма на чудесата" #139451
То това е хубавото - че няма шанс за фалит. Поне според мен.
Интригата е във втората част, когато трябва да се изправиш срещу конкуретния цирк, а накрая и да имаш достатъчно приходи, за да си платиш. Тук се иска от една страна да имаш добра програма, от друга да си наясно с мръсните номера на конкурентите, а ти самията да играеш честно. Необходимо е да знаеш, че екзотичното се цени, а материалното впечатлява повече от нематериалното.

Да имаш хвърляш на ножове или укротител на змии е възлово, защото се пробват да те убият със змия. А най-важно е да имаш клоун, защото най-много точки можеш да загубиш ако нямаш. То е малко като разликата да имаш Патрик Юинг или да го нямаш.
Има и други номера.

Eдит - във втората част има шанс за фалит. Например иска ти 700 жълтици,аз съм оставал с 560 след всички разходи

Истината ще те направи свободен

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (54 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от LethianDreams
    • Today 11:01
    • Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (14 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от kiril_ps
    • Yesterday 16:57
    • Кой какво слуша в момента (1000 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от nixata
    • 22 Мар 2023 23:12

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg