• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
Приказки от 1001 кули

Приказки от 1001 кули

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
14 Юни 2012 01:48
stalk
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 8
Приказки от 1001 кули #56846
Персонажите в турнира наистина са много готини. На мен най ми харесваше Триона. Но и останалите персонажи си ги бива.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Юни 2012 22:38
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Приказки от 1001 кули #58224
И на мен "Приказки от 1001 кули" страшно много ми харесва. Сега искам да я прочета, но не знам къде съм я забутал. Може навремето да съм правил някакви бартери с нейно участие. Все пак си я свалих дигитализирана и ще я играя от компютъра.
Кръчмарския бизнес в част 1 е много готина. За турнира във втора част е 10 от 10 точки. Гонката с изчадието в трета част завършва книгата по чудесен начин. Чел съм я поне 5 пъти навремето и сега се зарибих отново. Ако някой има излишно копие или иска да се раздели с тази книжка да ми драсне едно съобщение :)

29 Юни 2012 22:56
Greed
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Приказки от 1001 кули #58225
Има я дигитализирана - защо не я изтеглиш?

29 Юни 2012 23:10
Безсмъртен's Avatar
Безсмъртен
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 3
Приказки от 1001 кули #58226
Изтеглих я и даже вече си наех кръчмата, сложих табелата и започнах да бърша тезгяха (или "тизгяа" както казваше прадядо :lol: ).

09 Ное 2014 18:48
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1998
Приказки от 1001 кули #98331

Meriadoc писа: писа:
Освен кулите и "Храма на чудесата" има ли други книги за Белегаст?
Вълшебната арфа не е ли в същия свят?

Прочетох Кулите днес на събуждане. Мнението ми по-скоро се различава от другите тук. Аз харесах най-много първата част, която е най-уникална и идейна, същевременно и най-добре развита. Да, вярно е, че играта не представлява прекалено предизвикателство, но за сметка на това е увлекателна, а изборите и ситуациите са готини и добре развити. Въобще въртенето на кръчмата ако беше разгънато в цялата книга с малко повече ситуации и една "дясна ръка" с повечко роля, за мен щеше да е най-добре.
Втората част не можах да я разбера - нещо като модно ревю на герои, които правят своето камео и изчезват - без връзка с историята и определено без игра. Имаме един избор на дясна ръка при мен с 0 ефект, един избор за 300 пари и после някакви писания и произволи, от които зависеше дали ще спечеля по 3 парички повече или по-малко на следващия кръг - нито имаше финансова интрига, нито избори. Тази част директно бих я изкарал за отделна книга, в която има някакъв смисъл от тези 10-тина героя (няколко copy paste-нати има), игрови или литературен.
Третата част е "добре, поиграхте с кръчмата, я сега да направим едно мини приключение от Валенсианските хроники". Не беше лошо, изборите, гатанките и героите определено ми харесаха много повече от Белскейдските. Въпреки това определено това не е частта, която ме впечатлява и никак не пасва на първата част, нито като настроение, стил, игра, въобще не й е тук мястото.

Та, в крайна сметка, не случайно съм запомнил Кулите като "книгата-игра, дето развиваш фентъзи кръчма", мисля че другите две части отново ще ги забравя бързо, но пък първата си ми беше забавна и свежарска.

03 Юли 2017 01:37
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 762
Приказки от 1001 кули #122922
Може би любимата ми книга на Блонд - просто атмосферата е много добра. Като игра има какво да се желае.
Книгата е разделена на три части - първа и втора от по 100 епизода, а третата 88.
В първата трябва да наемеш кръчма и да я управляваш успешно и на печалба, като всяка седмица идват приходи, а се и случва нещо, което може да се случи на кръчмар във фентъзи свят :) Сега проблемът е, че системата е много, ама много лесна, всичко е измислено, но просто не затруднява по никакъв начин играча...дори с всяка следваща седмица нещата стават още по-лесни.
Втората част се провежда боен турнир - тук готината част са представянето (и евентуалната победа) на 16-те участника в турнира, имаш вече и помощник, ако си избрал жена, накрая и предлагаш брак (детското ми съзнание дълги години помнеше Зелма) - финансовата част пак е твърде лесна и не добре изпипана...
Третата част е решаване на гатанки :), но много вълнуващо и приятно преживяване, особено като трябва да спасиш жена си...ако си играл добре във втората част е много лесно ;)
Като цяло едно от много добрите и приятни неща според мен!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: harlequin, George-AL

14 Окт 2019 19:04
Ray_Light's Avatar
Ray_Light
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 14
Приказки от 1001 кули #132201
Няколко пъти съм играл "Приказките" и винаги ми е била интересна. И моят екземпляр е поразлепен :lol: Може би първата част с кръчмата ми беше най-интересна, но и третата със загадките не е никак лоша. По-нагоре прочетох едно мнение, че втората част с турнира е било по-добре да е като отделна книга. Не се бях замислял върху това досега, но сякаш има резон, защото ще може да се обърне много повече внимание на всички бойци и да се развие още повече историята. Определено едно много добро приключение.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: George-AL

18 Юни 2021 01:23
gishena
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Приказки от 1001 кули #138485
Има ли причина защо нямаше трета книга след Кръчмата и Цирка?

Много приятни бяха за четене!

18 Юни 2021 10:47
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1097
Приказки от 1001 кули #138493
Блонд публикува след това неинтерактивната си книга Приказки от Белегст, та има още какво да се прочете от тоя свят.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги
Следните потребител(и) изказаха благодарност: gishena

18 Юни 2021 16:14 18 Юни 2021 16:15 от George-AL.
George-AL's Avatar
George-AL
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 590
Приказки от 1001 кули #138500
Приказки от 1001 кули е доста свежарско изпълнение, едно от добрите неща на Блонд. Разделена е в три части, представя възможно най-пълно сетинга

В първата част трябва да развиеш кръчма. Имаш връзки (които представляват връзки с подземният свят), слухове и пари.
Особено важни са първото и третото. Парите се развиват бързо, ако инвестираш разумно е почти невъзможно да фалираш а приходите се увеличават постоянно.
Връзките са колкото плюс толкова и минус и водят до няколко смешни ситуации.
Като цяло първата част има преиграваемост не е без значение веднага ли ще си платиш за разрешителното, или ще отваряш без разрешително, кой ще те рекетира- нинджите, сребърните мечки или сам ще се пазиш, как ще се справиш с Кинрод Лудия.
Втората част се състои от две части - игрова и икономическа. Игровата представя кратко интро на бойците, поставя твоята разсъдливост на изпитателност (дори само по външият вид на Рон следва да се досетиш, че е пират и не е добре да го взимаш) като обикновено ако вземеш Зелма или Рома съответно Бика не те убива, при възможна свада. Характерите на Зелма и Рома са разгърнати първата е умна красавица, макар и донякде златоръсачка, втора е чаровна, разсъдлива и прагматична.
Ада е по-свелнлива. ИГрата като цяло може да бъде още по-симпатична ако не зависи от силата на групите кой ще бъде шампион, защото така да речем Янис винаги ще има предимство пред Ния, така че този елемент не е балансиран. Просто не виждам как Ния или Фокс ще победят някой от пиратите или от монасите. Все пак последната дума кой да бъде шампион е твоя.
след което идва отново елементарна икономика - трябва да си на плюс.

Третата част започва с Ингве, който е разгърнат като герой. Ингве се появява като НИП във втората част, като имаш право на няколок пъти да му задаваш по един въпрос. Сега се оказва възлово какво знаеш за него и коя е жена ти.

Сетигнга е приятно развит, а за моя радост няма сложни механики.

Много ще се радвам ако някой който има неинтерактивната част на Белегаст я публикува тук.

Истината ще те направи свободен

19 Юни 2021 01:53
gishena
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 16
Приказки от 1001 кули #138513
Имаш предвид, че написаното е просто литературно, а не книга-игра?

Би било интересно да се прочете! Има ли го някъде из сайта?

21 Юни 2021 14:27
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1097
Приказки от 1001 кули #138543

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

21 Юни 2021 17:40
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 584
Приказки от 1001 кули #138546

Вилорп писа:

Съществено спадане на количеството и качеството на Блонд.
Книгата е много яка ако сте кака с мустак или младеж в рокля като взимането на опитати за да разберете смисъла е явно насърчително.

Блонд е чел всичко за Фафърд и Сивия мишелов и сега това е един опит да пресъздаде техния свят....

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

21 Юни 2021 18:00
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1998
Приказки от 1001 кули #138547
Съгласен съм с Рахвина тук, 12-те приказки от Белегаст са скучни и трудночетими.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

24 Юни 2021 10:29
Stayfun's Avatar
Stayfun
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 102
Приказки от 1001 кули #138580

gishena писа:
Имаш предвид, че написаното е просто литературно, а не книга-игра?

Би било интересно да се прочете! Има ли го някъде из сайта?

Имам някъде въпросните приказки от Белегаст, мога да я потърся, ако все още проявявате интерес да я прочетете?
Следните потребител(и) изказаха благодарност: gishena

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
Приказки от 1001 кули
Time to create page: 0.120 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (23 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Meriadoc
    • Today 22:29
    • Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Today 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • Yesterday 12:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg