• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
"Шоу на смъртта"

"Шоу на смъртта"

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
23 Май 2011 02:39
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Topic Author
"Шоу на смъртта" #13790
Достига до вас благодарение на екип Дигитализация:
Шоу на смъртта - ipdf

Оригиналното заглавие беше "Отвъд решетките". Но от издателството го смениха с ужасяващо гадното (поне за мен) ШнС.

Rahvin писа: писа:
Дори в Шоу на смърта имаше доста и приятно четене и въпреки 50-те си епизода поне на мен и мойте ученически приятели ни достави супер голямо удоволствие.

Помните ли дали при едно минаване задължително се сблъскваш и с четиримата останали участници? (+още един бонус, който не е от състезанието :twisted: ) И кой от тях ви създаде най-много проблеми?
Прикачени файлове:
66_8300322e9c9e72e934124f20bec64a78.jpg

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Май 2011 09:38
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 45
"Шоу на смъртта" #13795
Много приятна книжка, но ми се струва, че авторите са взаимствали историята от филма/романа "Бягащият Мъж" ;)
Какво помня от нея.. като стил на писане и видове избори е добре издържана. Останалите участници имаха интересни прозвища и бяха нарисувани идейно - илюстрациите допълваха представата за тях. Нивото на трудност беше задоволително високо.
Изобщо как може в такъв малък обем да се създаде толкова интересно приключение, представа си нямам :) (Както и в първата за Валенс и в Последния убиец)

23 Май 2011 09:51
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
"Шоу на смъртта" #13799

Ейдриън Уейн писа: писа:
Помните ли дали при едно минаване задължително се сблъскваш и с четиримата останали участници? (+още един бонус, който не е от състезанието :twisted: ) И кой от тях ви създаде най-много проблеми?

Сблъскваш се най-много с двама плюс максимум един "бонус" от играта. На мен също ужасно ми допадна. Абе що ги зарязахте 40-епизодките, и Убиеца и Шоуто са уникални книжки! При Валенс малко сменихте концепцията, но изпълнението си остана много добро.

morphy писа: писа:
Много приятна книжка, но ми се струва, че авторите са взаимствали историята от филма/романа "Бягащият Мъж" ;)

Верно? :lol: :lol: :lol:

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

23 Май 2011 12:43
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 584
"Шоу на смъртта" #13821
Е помня до ден днешен, че първия тип един с къса коса ни трепеше от воле. В тая книга разбрах, че е възможно да срещнеш най - лошия батко в началото и ако го убиеш да претупаш всичко до края. Първата ми книга, която минах без да умра ни веднъж, бях много горд.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

23 Май 2011 14:55
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Шоу на смъртта" #13832

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:

morphy писа: писа:
Верно? :lol: :lol: :lol:
Само ви се струва. Просто излизат по едно време. '92-ра нямаше интернет, не знам дали помните, така че откъде да знаем за такъв филм/книга след като не са внасяни в бг? (Пък и както се оказва, той далеч не е първият с такава идея, просто най-известният.)

Пешка, сигурен ли си за схемата? Аз си мислех, че минаваш и през всичките. Мендоса и Осуалд отначало (+Ам Гъл :lol: ) и Кийт Гарет и Харви Рупърт после. Ако е така, както казваш, не е ли била ептен кратка? (Но пък е имала replay value.)

П.П.: Мерси за добрите думи иначе. Специално за тази книга има доволно полза от тях, щото точно за нея, както съм казвал, съм имал съмнения. :mrgreen: (Докато Принцът на Алкирия например аз си му бях най-големият фен поначало.) И за Сонора така, отне ми известно време докато осъзная колко много е допаднала на хората.

23 Май 2011 18:04
xenox
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 7
"Шоу на смъртта" #13844
както пише Майндкрайм - имаше и такъв разказ на Шекли.

23 Май 2011 18:39
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
"Шоу на смъртта" #13847
xenox, има и такъв роман на Стивън Кинг - "Бягащия човек". На Шекли има не само разказ, "Гладиаторите на Есмералда" пак е нещо подобно. Сигурен съм, че съм срещал сходен сюжет при още няколко автора. В крайна сметка идеята хора да изкупват престъпленията си на гладиаторски игри не е от вчера. Той Майндкрайм сън не го лови, ако пропусне да плювне, без значение дали има основание.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

23 Май 2011 18:46
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
"Шоу на смъртта" #13848
E то филма е по романа на Стивън Кинг, но няма нищо общо с това.
Просто си е един добър разказ игра.

Избери своето приключение

23 Май 2011 19:12
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Шоу на смъртта" #13853
Да, ами най-малкото при нас не играете с Арнолд, нали? :lol: Дето размазва противниците като мухи.

Точно това е интересното: че играеш с герой много близък до теб самия (като пораснеш), който се е оказал в кошмарна - но напълно реално описана ситуация - и трябва да се измъкне от нея с нокти и зъби. Нормален (и невинен) млад човек с голи ръце срещу изверги затворници - ами има си хляб в идеята. (А в Бягащият мъж дори не бяха затворници срещу затворници, ами срещу Ловците - доста голяма разлика.)

Хех, чак на мен ми се причете Шоуто. :mrgreen: Още повече не съм я поглеждал оттогава, нямам никаква бройка от нея. :rolleyes:

23 Май 2011 19:13
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
"Шоу на смъртта" #13854

Само ви се струва. Просто излизат по едно време. '92-ра нямаше интернет, не знам дали помните, така че откъде да знаем за такъв филм/книга след като не са внасяни в бг? (Пък и както се оказва, той далеч не е първият с такава идея, просто най-известният.)

Бе филма го въртяха по кабеларките някъде по онова време, ма беше толко тъп, че направо реших че сте решили да развиете идеята. :) Книгата не съм я чел честно казано (На Кинг). Имам спомен от филма обаче че се развиваха диаметрално различно нещата накрая обаче.

Пешка, сигурен ли си за схемата? Аз си мислех, че минаваш и през всичките. Мендоса и Осуалд отначало (+Ам Гъл :lol: ) и Кийт Гарет и Харви Рупърт после. Ако е така, както казваш, не е ли била ептен кратка? (Но пък е имала replay value.)

Спойлер:

В началото срещаш или Осуолд, или Мендоса (с Мендоса правите партия, той търси Рупърт с цел отмъщение), после е или Ам-Гъл (ако някой от двамата те хлопне по главата), или са Подземните Тигри (може да получиш пистолет ако си отворен). За финал - или попадаш на Рупърт, или на Прасето.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

23 Май 2011 19:20
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Шоу на смъртта" #13857

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:
Спойлер:

В началото срещаш или Осуолд, или Мендоса (с Мендоса правите партия, той търси Рупърт с цел отмъщение), после е или Ам-Гъл (ако някой от двамата те хлопне по главата), или са Подземните Тигри (може да получиш пистолет ако си отворен). За финал - или попадаш на Рупърт, или на Прасето.
Е, супер. Значи хем е реалистично (няма никва логика един от петимата, и то най-куция, да засече случайно и да очисти и четиримата други), хем спокойно може да се преиграе НАЙ-малко два пъти, по съвсем различен път - като в Принца и Бога, предишните ни две КИ, нищо че тази беше само 50 епизода. :mrgreen:

23 Май 2011 20:17
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
"Шоу на смъртта" #13867
Уейн, май не ме разбра. Не ви обвинявам в плагиатство, напротив. Една и съща тема/сюжет може да се пречупи през погледа на колкото ти душа иска творци, като всеки ще добави или извади по нещо.
По темата - "Шоу на смъртта" и историята на Белаур (нали така се казваше оня юнак с копието?) са единственото от Блонд и Уейн, което ме е оставило с усещането за кофти книга-игра. Малко и натрапени избори, твърде социални. Обемът не е проблем, колко съм се хилил на Змея, пък и тя е тъничка.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

23 Май 2011 20:30
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Topic Author
"Шоу на смъртта" #13869
Не, идеално те разбрах. Затова и онзи ми пост започва с "да", щото се съгласявам с вас. И аз съм на същото мнение за общите теми, просто личното ми предпочитание е към СИЛНО оригинални теми - затова ме е яд малко, че на Шоуто навремето не е била такава.

24 Май 2011 00:32
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 584
"Шоу на смъртта" #13882
Да ти кажа след години и аз го рабзрах, че има сума ти такива разкази, филми, сценарии всички от изброените съм чел... Но... шоуто... само там изпитах истинската драма мамка му. Като мигаха ония ми ти луминисцентни лампи... При бягащия човек примерно имаше напрежение, там страх, но това не е книга в която героят си ТИ.
А там като си ти героя, е мамка му... имаше си от всичко. Страх, параноя, изненада, гняв, ярост.... в мисля 50 монументални епизода и смея твърдо да заявя в най -малката КИ издавата накога, защото сякаш Ужас в петото измерение сякаш е по голяма с нейните 50 еп. Но дали е или не е, от бг автори тази и Последния убиец на дракони също е най - малката.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

03 Юни 2011 09:22
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
"Шоу на смъртта" #14997
Хм...
Е аз срещнах и Ам-гъл и братята. Подземните тигри май бяха ;)
Иначе книжлето е добро, макар че е твърде късо за да може да те грабне. :)

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
"Шоу на смъртта"
Time to create page: 0.095 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• "Сезон на тайни" - Радослав Апостолов (т... (23 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Meriadoc
    • Yesterday 22:29
    • Игрочетене в бар Абордаж - Пеледгатол: Последната ... (1 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от turbobobi
    • Yesterday 14:19
    • Професия Ченге (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от George-AL
    • 26 Ян 2023 12:21

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg