• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
"Шоу на смъртта"

"Шоу на смъртта"

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
21 Ян 2022 11:08
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2007
"Шоу на смъртта" #139609
Заповаядай - 39-40 реални епизода, прилична разклоненост спрямо обема, най-сериозна в предфиналния сблъсък.

Deathshow.png
Прикачени файлове:
Deathshow.png

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

21 Ян 2022 11:35
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
"Шоу на смъртта" #139611

ze BG писа:
Спомням си, че ми беше харесала много навремето. Още не бях гледал/чел "Бягащият мъж" и идеята ми се стори много интересна. Напълно възможно е все пак идеята да не е крадена, а просто да им е дошла в главата - има доста книги с подобен сюжет. Като автор често ми се случва да сравняват мои неща с други, които никога не съм чел.
Те книгата не са чели а са гледали филма с Арнолд...

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

21 Ян 2022 22:31 21 Ян 2022 22:32 от spidy.
spidy's Avatar
spidy
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
"Шоу на смъртта" #139620

Ал Торо писа:
Заповаядай - 39-40 реални епизода, прилична разклоненост спрямо обема, най-сериозна в предфиналния сблъсък.

Deathshow.png

Благодаря. Супер е схемата.
Само една малка забележка - липсва епизод 4. до него се стига от епизод 13 (от 13 може до 4 или 7) и после на 9. Всичко друго е перфектно.
Беше ми интересно да я изиграя и после да прегледам всички възможни схеми. Припомних си детството.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Ал Торо

21 Ян 2022 23:33 21 Ян 2022 23:33 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Шоу на смъртта" #139621
Да, вярно, от 13 на 4 и от там към салама 11, 9.
Пропуснал съм я при бърз преглед, защото е насредата на епизод 13. Винаги съм считал за лоша практика (участниците в ПГ добре знаят това) игрални инструкции, било то преход или промяна на статистика, които са в средата на епизодите, защото се пропускат лесно при бързо разиграване или преглед, а една книга-игра за мен трябва да е подходящо оформена за това - част от удоволствието е да ги разкости човек (естествено, само за някои читатели).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Stayfun, spidy

22 Ян 2022 10:38
spidy's Avatar
spidy
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
"Шоу на смъртта" #139623
Офф топик - салам - когато епизодите са един след друг, без разклонения? Правилна ли е логиката ми? Всички КИ ли имат схеми и има ли място където са събрани?

22 Ян 2022 12:20 22 Ян 2022 12:22 от Ал Торо.
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
"Шоу на смъртта" #139626
Салам като жаргонен термин е преход, който би могъл да бъде избегнат. Това означава две неща - от първия епизод да няма къде да се иде, освен към втория, както и до втория епизод да няма откъде да се дойде, освен от първия.
Например на 19 можеш да отидеш само на 21, но това не е салам, понеже до 21 можеш да стигнеш от три други места, което изключва възможността 19 и 21 да са на един епизод.

За мен саламите са допустими (но не необходими или задължителни) когато има някаква много сериозна разлика в сцената, един вид почваш нова "глава" и не искаш да е в същия епизод. Ползват ги много често българските автори за да не плашат с размера на епизодите (с мисълта че читателите не се кефят да знаят, че не им предстои избор скоро), а понякога просто да си докарат бройка епизоди, което според мен е съвсем ненужно. В "Шоу на смъртта" примерно лесно могат да се отделят големите салами във "Въведение" и "Епилог". Това, което ми харесва в салами като началния 1-2-3, е че поне са в последователни епизоди и не се разкарва читателя излишно по страниците, така че от този салам на практика няма вреда.

Няма ги схемите на книгите-игри, трудоемко е да се свалят и няма особена необходимост. Моите повечето са на хартия, по-удобна е за мен от всеки софтуер в определни отношения, особено като си говорим за големи обеми. Мисля че само на Българ 3 ми е изцяло дигитална.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee, lordbulb, spidy

05 Ян 2023 22:34
Radko's Avatar
Radko
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 158
"Шоу на смъртта" #141349
Подхванах "Шоу на смъртта" поради малкия ѝ обем, а може би и защото гледам да до/препрочета всичко от авторите, за да си дозатвърдя мнение към творчеството им.

Четейки книжлето не ме остави съмнението за позната история (не като вече четена, защото я бях забравил). Още преди да отворя темата във форума и да изчета дискусията проверих в нета за роман/филм с подобно съдържание и попаднах на гореспоменатите. Освен тях се сетих и за играта Manhunt, която в още по-голяма степен се доближава до книга-игра. :evil:

То няма много какво да се добави по този въпрос, освен една малка добронамерена спекулация. Много от книгите-игри на Бонд са взаимствани от филми, които не задължително е гледал, а са му били разказани. Това той сам признава за Пустинен огън (и Tank girl), а пък сетне направи книги-игри по още филми и анимации. С други думи отдава му се преразказът. В тоя ред на мисли идеята за "Шоу на смъртта" е дотолкова оригинална, доколкото е просто добре написана в ония години при липса на масово разпространение на оригиналите. :silly:

Но за самата игра ще кажа, че ми хареса. Кратка, имаше съспенс до края и някак логично закономерна, макар и твърде садистична, та дори садомазохистична. Какво ли не си потроши нашия герой, за да стигне до успешен завършек. Корицата естествено няма почти нищо общо с наратива, а тая цифра там ми бърка съзнанието. Не мога да разбера обсесията от започване на поредица в поредицата. Инсепшън бифор ит уъз куул... :blink:

Би-бийп!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Ал Торо, turbobobi, BERSERK

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Блонд и Уейн
/
"Шоу на смъртта"
Time to create page: 0.181 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (20 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от kiril_ps
    • Today 20:18
    • Пролетна форумна среща на йеденйе и пийенйе! (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Форумни срещи
    • от Вилорп
    • Today 11:21
    • Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Yesterday 19:43

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg