• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
"Кървав меч"

"Кървав меч"

• 1
  • ...
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
01 Ян 2020 21:36
ThufirHawat
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
"Кървав меч" #133306

Rahvin писа: писа:
Хават, синко...
Хауът, моля. Туфир Хауът.

книгата имаше грешни препратки ли какво... по онова време нямаше ни джиесем ни интернет, то имаше ама форума Ян го започна след десет години някъде... тъй че имаше проблем с информацията. В пета книга също се нанизваш с грешките в нея и се отчайваш напълно.

Странно...навремето все някак намерихме правилния епизод.

Във втора емблемата на победата.... и сгрешения епизод отново.

Емблемата на победата е в Първа книга - Бойните ровове на Крарт. Ако говорим за Царство Уирд - за звънчето ли ми говориш, или за знамето на Селентянския легион:)?

Просто аз никога не съм подготвен да има съзнателно сгрешен епизод... не го очаквам, просто. И се лутам, и се бия, и умирма.

А аз знам, че и печатарите са хора...

Великана в Пета книга пада, гадината с бой от воин и тарикат....

Кой от всичките великани, егати? Точно в Пета книга да кажеш "Великана" - все едно нищо не си казал. То и ходещите брони са описани като великански, и тревясалият е великан, и леден рицар-великан има... сигурно има и още някои, за които не се сещам!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Ян 2020 00:59 02 Ян 2020 11:39 от ringlas. Причина: Премахнат offtopic
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
"Кървав меч" #133309
Знамето вярно. Туфир.
Великана Снорид май оня дето спи в блатцето и му масажираш гърба с ботушките.
...
така и не разбрах защо винаги като печатарите си гледат през пръсти на работата.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

02 Ян 2020 01:42 02 Ян 2020 12:07 от ThufirHawat.
ThufirHawat
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 34
"Кървав меч" #133311

Rahvin писа: писа:
Знамето вярно. Туфир.
Мисля, че дори и днес си спомням, че там единствената грешка беше вместо да минеш на 300, да минеш на 306 (или обратното). Утре може да проверя и в книгата, че сега не ми се става:).

Великана Снорид май оня дето спи в блатцето и му масажираш гърба с ботушките.

А, тревясалия...
Е, че за какво да го биеш него? Само за да загубиш поне един член на отбора? (Без да загубите поне един, няма как да стигнеш до тази битка! А след това от нея губиш и още точки за живот, освен това хабиш лечебни еликсири или други умения...накратко, чисто безумие, особено ако си бил предупреден - или ако знаеш приказката, на която е базирана).
Премахнат цитат към изтрит off-topic.

21 Ян 2020 11:57
berov81
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
"Кървав меч" #133766
Здравейте, има едно нещо, което винаги е ми е било ясно в системата на битките на КМ и то е Отбраната. При условие, че действията вървят според точките Нюх на героите в битката, това означава ли, че можеш да се отбраняваш само срещу противници с по-малък нюх от твоя?

21 Ян 2020 12:08
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1114
"Кървав меч" #133767
Краткия отговор е: Да.
Вариант е да приемеш че действията не се нулират в края на рунда и ако си последен и обявиш защита ще се защитаваш докато пак ти дойде ред, ама това вече са интерпретации на правилата. Ако ни е нисък нюха гледай да си далече от фронта или да имаш достатъчно живот та да ти дойде реда.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

21 Ян 2020 14:26
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
"Кървав меч" #133774
Дългият отговор е "както е написано, е силно неясно, затова винаги сме приемали, че действията се обявяват в началото на рунда, а се изпълняват по реда на Нюха". Което може да е или да не е каквото авторите са имали предвид, но определено помага да не се стига до нелогични ситуации... B)

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

21 Ян 2020 14:49
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 855
"Кървав меч" #133775
Точният цитат от новите издания, по-специално Kickstarter изданието на 5-та книга:

"Defend: This makes you harder to hit. For one full round (ie until your turn next round) any opponent trying to hit you must roll three dice instead of the usual two."

Или иначе казано, защитата трае до хода ти в следващия рунд. В старите издания на английски и на български, мисля, че не става ясно какво са имали предвид авторите.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Лисичков, Асен, ze BG, berov81

03 Фев 2020 00:58 03 Фев 2020 01:27 от Christomir.
Christomir
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
"Кървав меч" #134034

ringlas писа: писа:
Точният цитат от новите издания, по-специално Kickstarter изданието на 5-та книга:

"Defend: This makes you harder to hit. For one full round (ie until your turn next round) any opponent trying to hit you must roll three dice instead of the usual two."

Или иначе казано, защитата трае до хода ти в следващия рунд. В старите издания на английски и на български, мисля, че не става ясно какво са имали предвид авторите.

Да, точно така е също и в правилата в новите издания на английски (от 2014 г.) на книги №1 и №2, които аз си купих. Много важно уточнение. :)

В тази връзка: Някой може ли да ми каже, за да знам дали има смисъл да си поръчвам от Амазон също и книги №4 и №5, новите издания - в тях има ли достатъчно поправени грешки и подобрения спрямо старите? (Книга №3 я имам на английски старото издание, онази дребничката, така че нея няма да си я купувам от новите...)

Защото, напимер, в новата версия на Книга №2 открих, че леко са я доизпипали на едно място - вече има начин да оцелееш (макар и трудно) дори без знамето на селентянския легион - стига да имаш пулчетата за дама, омагьосани от краля на елфите, ти дават да се пробваш само с тях (елфите) срещу армията от скелети.

03 Фев 2020 01:25
Christomir
Асасин
Асасин
Скрий Още
"Кървав меч" #134036

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:

morphy писа: писа:

Мисля, че беше обяснено, че тези типове не са истинските магове, а просто самозванци, които използват имената и богатствата останали от времето на господарите си.

Призракът на магът Зин, книга първа - той нарича настоящите магове "самозванци" - но пък в книга пета се реферира за срещата (на героя) с Калюджън (там Калуген) като за среща с някогашната Звезда на чумата... Иди че разбери как са го мислели сюжета.

Би трябало да е ясно - Истинският маг Калюджън е този, дето се е превърнал в Звездата на чумата, и ние се изправяме срещу него и четиримата му колеги в Книга №5. Онзи малоумник, дето го срещаме в Книга №1 и се лигави с нас, е наследник (вероятно пра-пра-пра... внук, или нещо от сорта) на някакъв миньон на истинския маг, който навремето, след Взривяването на Спайт, се е възползвал от патакламата и си е присвоил не само земите, но и името и цветовете му - в случая, някакъв вариант на зеления цвят. И да - съдейки по червения цвят, вероятно сегашния Балхазар пък е далечен потомък на някой слуга на Истинския маг, който се е превърнал в Червената смърт (и вероятно също се е казвал Балхазар - истинският Балхазар).
Мисля, че някъде беше споменато, че единственият сегашен маг, който е кръвен потомък на истинския, е магът Тор. Също така, оказа се че "магът" Уру всъщност е "фата" - женският вариант на сегашен маг (измежду Истинските едва ли е имало жени)... За фата Уру в бойните ровове се състезаваше не кой да е, а Айкън (Айкен).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, Monevwww

03 Фев 2020 10:51 03 Фев 2020 10:52 от Асен.
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
"Кървав меч" #134041

Christomir писа: писа:

Мисля, че беше обяснено, че тези типове не са истинските магове, а просто самозванци, които използват имената и богатствата останали от времето на господарите си.

Призракът на магът Зин, книга първа - той нарича настоящите магове "самозванци" - но пък в книга пета се реферира за срещата (на героя) с Калюджън (там Калуген) като за среща с някогашната Звезда на чумата... Иди че разбери как са го мислели сюжета.

Би трябало да е ясно - Истинският маг Калюджън е този, дето се е превърнал в Звездата на чумата, и ние се изправяме срещу него и четиримата му колеги в Книга №5. Онзи малоумник, дето го срещаме в Книга №1 и се лигави с нас, е наследник (вероятно пра-пра-пра... внук, или нещо от сорта) на някакъв миньон на истинския маг, който навремето, след Взривяването на Спайт, се е възползвал от патакламата и си е присвоил не само земите, но и името и цветовете му - в случая, някакъв вариант на зеления цвят. И да - съдейки по червения цвят, вероятно сегашния Балхазар пък е далечен потомък на някой слуга на Истинския маг, който се е превърнал в Червената смърт (и вероятно също се е казвал Балхазар - истинският Балхазар).
Мисля, че някъде беше споменато, че единственият сегашен маг, който е кръвен потомък на истинския, е магът Тор. Също така, оказа се че "магът" Уру всъщност е "фата" - женският вариант на сегашен маг (измежду Истинските едва ли е имало жени)... За фата Уру в бойните ровове се състезаваше не кой да е, а Айкън (Айкен).
Не съм 100% сигурен дали Балхазар е точно наследник на Червената смърт. Ще забележите, че сред Петте няма наследник на Вил, освен ако в небето няма шест звезди, от които едната не се забелязва, защото е черна. По-вероятно е обаче да е един от "отпадналите меломани" (фенове на Музиката на Сферите).
Но предвид огромният първоначален брой на Истинските Магове - със сигурност е имало няколко, които са ползвали различни оттенъци на червеното...все пак е основен цвят :)! Лично аз мисля, че всъщност е далеч по-вероятно магът Тор да е наследник на Червената смърт... замислете се само кои му бяха поборниците в Бойните ровове на Крарт!

За Уру е далеч по-вероятно да си прав, защото бялото е с доста по-малко оттенъци, принципно. А за Калюджън без съмнение е вярно ;)!

Аз обикновено играех с Балхазар, обаче.

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Christomir

03 Фев 2020 11:09
ringlas's Avatar
ringlas
Поддръжка
Поддръжка
Скрий Още
Получени "Благодаря": 855
"Кървав меч" #134044

Да, точно така е също и в правилата в новите издания на английски (от 2014 г.) на книги №1 и №2, които аз си купих. Много важно уточнение. :)

В тази връзка: Някой може ли да ми каже, за да знам дали има смисъл да си поръчвам от Амазон също и книги №4 и №5, новите издания - в тях има ли достатъчно поправени грешки и подобрения спрямо старите? (Книга №3 я имам на английски старото издание, онази дребничката, така че нея няма да си я купувам от новите...)
...

В 5-та книга знам, че има оправени повече неща (точно в този дух, който ти посочи като пример със знамето), тя отне по-дълго време да се преработи от останалите и направиха за нея специален Kickstarter.

Компютърни и мобилни книги-игри от Прайм Геймс
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен, Christomir

03 Фев 2020 14:35 03 Фев 2020 14:54 от Christomir.
Christomir
Асасин
Асасин
Скрий Още
"Кървав меч" #134052

Асен писа: писа:

Не съм 100% сигурен дали Балхазар е точно наследник на Червената смърт. Ще забележите, че сред Петте няма наследник на Вил, освен ако в небето няма шест звезди, от които едната не се забелязва, защото е черна. По-вероятно е обаче да е един от "отпадналите меломани" (фенове на Музиката на Сферите).
Но предвид огромният първоначален брой на Истинските Магове - със сигурност е имало няколко, които са ползвали различни оттенъци на червеното...все пак е основен цвят :)! Лично аз мисля, че всъщност е далеч по-вероятно магът Тор да е наследник на Червената смърт... замислете се само кои му бяха поборниците в Бойните ровове на Крарт!

За Уру е далеч по-вероятно да си прав, защото бялото е с доста по-малко оттенъци, принципно. А за Калюджън без съмнение е вярно ;)!

Аз обикновено играех с Балхазар, обаче.

За магът Тор мисля, че също е ясно. Аз имам една електронна книга (PDF) със сетинга и част от правилата на ролевата игра "Dragon Warriors", която е базирана в същия свят и по същото време. Там пише: "The Tor magi were also a powerful line. The current Magus Tor, Laglor, is a true descendant of the ancient lineage; whereas most of the magi slain in Spyte left only apprentices to assume their place, Magus Tor's wife had already given him an heir. The inner arcana of the family rituals were lost, but the magical power is strong in Laglor's blood and he is an accomplished sorcerer."
А всички знаем, че Истинският маг Тор е "синият" - този, дето от книга №2 до книга №5 си имаме вземане-даване с него под името "Синя луна" (в КМ2 се "запознаваме" първо с него и се опитва да ни очисти със Столкъра си, а съответно в КМ5 се самоопределя като "най-старият ни враг" и се опитва да ни атакува, под формата на илюзия, дори когато сме прекъснали ритуала навреме и сме попречили на него и четиримата му авери да слязат от небето и да се материализират... Общо взето - мега упорито копеле. :) )

BTW, от това, че собственото име на сегашния е "Лаглор", става ясно, че тези имена - Тор, Калюджън, Балхазар, Вил, Бил, Уру, Лим - са фамилни, или по-скоро - нещо като аристократчни титли (първо на Истинските магове, а после и на самозванците, които навремето са им заграбили властта, земите и въпросните фамилни имена).

Така както например в историята на реалния ни свят имаме "херцог Бъкингам", но името му всъщност е било Джордж Вилърс, а не "Джордж Бъкингам". ;)
За фата Уру (женския маг) пише, че собственото й име било "Джани"; и че искала да се омъжи за Лаглор Тор, за да сложи начало на мощна династия, но я отрязали ^_^

Но за Балхазар си прав - няма как да сме сигурни, че е наследник на името и земите точно на онзи Истиснки маг, който се е превърнал в "Червената смърт", и сътветно - че онзи се е казвал "Балхазар". Може да има други, ползващи за свой "марков" цвят нюанси на червеното. А истинските маговете са били много, не само 5.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Асен

03 Фев 2020 14:44
Christomir
Асасин
Асасин
Скрий Още
"Кървав меч" #134053

В 5-та книга знам, че има оправени повече неща (точно в този дух, който ти посочи като пример със знамето), тя отне по-дълго време да се преработи от останалите и направиха за нея специален Kickstarter.

Благодаря! :)

А можеш ли да се сетиш (или ако я имаш - да разгледаш и да ми ги кажеш) конкретни неща, които са променени? Извинявай, че те занимавам с това, но ще съм ти още по-благодарен, ако можеш, защото това ще ми помогне да реша дали да я купувам от Амазон. (Заедно с транспортните разходи от чужбина, става доста скъпичко...)

04 Фев 2020 12:01
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
"Кървав меч" #134083
Да, аз също имам Dragon Warriors...И допълнителните книги за сетинга, и старото издание съща имам. Но мисля, че няма много за Спайт (макар че е повече, отколкото за Батубатан, Ямато и Мунгода).
Трябва да прегледам.

И да, прав си за Мага Тор, епизод 45 на пета книга го доказва. Странно, бях напълно убеден, че той е Червената смърт, сигурно заради името!

17 Фев 2020 00:55
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 586
"Кървав меч" #134492
Имам интерес към този пдф файл, пе Легенда ми е интересна.

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

• 1
  • ...
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
"Кървав меч"
Time to create page: 0.080 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Metal Heroes and the Fate of Rock (1 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Чуждоезични книги-игри
    • от Ал Торо
    • Today 14:29
    • Първи конкурс “Зар и Петле” 2023 (41 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Cliff_Burton
    • Today 08:59
    • Продавам книги-игри на Английски език (1 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 29 Ное 2023 16:30

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg