Хауът, моля. Туфир Хауът.Хават, синко...
Странно...навремето все някак намерихме правилния епизод.книгата имаше грешни препратки ли какво... по онова време нямаше ни джиесем ни интернет, то имаше ама форума Ян го започна след десет години някъде... тъй че имаше проблем с информацията. В пета книга също се нанизваш с грешките в нея и се отчайваш напълно.
Емблемата на победата е в Първа книга - Бойните ровове на Крарт. Ако говорим за Царство Уирд - за звънчето ли ми говориш, или за знамето на Селентянския легион?Във втора емблемата на победата.... и сгрешения епизод отново.
А аз знам, че и печатарите са хора...Просто аз никога не съм подготвен да има съзнателно сгрешен епизод... не го очаквам, просто. И се лутам, и се бия, и умирма.
Кой от всичките великани, егати? Точно в Пета книга да кажеш "Великана" - все едно нищо не си казал. То и ходещите брони са описани като великански, и тревясалият е великан, и леден рицар-великан има... сигурно има и още някои, за които не се сещам!Великана в Пета книга пада, гадината с бой от воин и тарикат....
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Мисля, че дори и днес си спомням, че там единствената грешка беше вместо да минеш на 300, да минеш на 306 (или обратното). Утре може да проверя и в книгата, че сега не ми се става.Знамето вярно. Туфир.
А, тревясалия...Великана Снорид май оня дето спи в блатцето и му масажираш гърба с ботушките.
Точният цитат от новите издания, по-специално Kickstarter изданието на 5-та книга:
"Defend: This makes you harder to hit. For one full round (ie until your turn next round) any opponent trying to hit you must roll three dice instead of the usual two."
Или иначе казано, защитата трае до хода ти в следващия рунд. В старите издания на английски и на български, мисля, че не става ясно какво са имали предвид авторите.
Мисля, че беше обяснено, че тези типове не са истинските магове, а просто самозванци, които използват имената и богатствата останали от времето на господарите си.
Призракът на магът Зин, книга първа - той нарича настоящите магове "самозванци" - но пък в книга пета се реферира за срещата (на героя) с Калюджън (там Калуген) като за среща с някогашната Звезда на чумата... Иди че разбери как са го мислели сюжета.
Не съм 100% сигурен дали Балхазар е точно наследник на Червената смърт. Ще забележите, че сред Петте няма наследник на Вил, освен ако в небето няма шест звезди, от които едната не се забелязва, защото е черна. По-вероятно е обаче да е един от "отпадналите меломани" (фенове на Музиката на Сферите).
Мисля, че беше обяснено, че тези типове не са истинските магове, а просто самозванци, които използват имената и богатствата останали от времето на господарите си.
Призракът на магът Зин, книга първа - той нарича настоящите магове "самозванци" - но пък в книга пета се реферира за срещата (на героя) с Калюджън (там Калуген) като за среща с някогашната Звезда на чумата... Иди че разбери как са го мислели сюжета.
Би трябало да е ясно - Истинският маг Калюджън е този, дето се е превърнал в Звездата на чумата, и ние се изправяме срещу него и четиримата му колеги в Книга №5. Онзи малоумник, дето го срещаме в Книга №1 и се лигави с нас, е наследник (вероятно пра-пра-пра... внук, или нещо от сорта) на някакъв миньон на истинския маг, който навремето, след Взривяването на Спайт, се е възползвал от патакламата и си е присвоил не само земите, но и името и цветовете му - в случая, някакъв вариант на зеления цвят. И да - съдейки по червения цвят, вероятно сегашния Балхазар пък е далечен потомък на някой слуга на Истинския маг, който се е превърнал в Червената смърт (и вероятно също се е казвал Балхазар - истинският Балхазар).
Мисля, че някъде беше споменато, че единственият сегашен маг, който е кръвен потомък на истинския, е магът Тор. Също така, оказа се че "магът" Уру всъщност е "фата" - женският вариант на сегашен маг (измежду Истинските едва ли е имало жени)... За фата Уру в бойните ровове се състезаваше не кой да е, а Айкън (Айкен).
Точният цитат от новите издания, по-специално Kickstarter изданието на 5-та книга:
"Defend: This makes you harder to hit. For one full round (ie until your turn next round) any opponent trying to hit you must roll three dice instead of the usual two."
Или иначе казано, защитата трае до хода ти в следващия рунд. В старите издания на английски и на български, мисля, че не става ясно какво са имали предвид авторите.
Да, точно така е също и в правилата в новите издания на английски (от 2014 г.) на книги №1 и №2, които аз си купих. Много важно уточнение.
В тази връзка: Някой може ли да ми каже, за да знам дали има смисъл да си поръчвам от Амазон също и книги №4 и №5, новите издания - в тях има ли достатъчно поправени грешки и подобрения спрямо старите? (Книга №3 я имам на английски старото издание, онази дребничката, така че нея няма да си я купувам от новите...)
...
Не съм 100% сигурен дали Балхазар е точно наследник на Червената смърт. Ще забележите, че сред Петте няма наследник на Вил, освен ако в небето няма шест звезди, от които едната не се забелязва, защото е черна. По-вероятно е обаче да е един от "отпадналите меломани" (фенове на Музиката на Сферите).
Би трябало да е ясно - Истинският маг Калюджън е този, дето се е превърнал в Звездата на чумата, и ние се изправяме срещу него и четиримата му колеги в Книга №5. Онзи малоумник, дето го срещаме в Книга №1 и се лигави с нас, е наследник (вероятно пра-пра-пра... внук, или нещо от сорта) на някакъв миньон на истинския маг, който навремето, след Взривяването на Спайт, се е възползвал от патакламата и си е присвоил не само земите, но и името и цветовете му - в случая, някакъв вариант на зеления цвят. И да - съдейки по червения цвят, вероятно сегашния Балхазар пък е далечен потомък на някой слуга на Истинския маг, който се е превърнал в Червената смърт (и вероятно също се е казвал Балхазар - истинският Балхазар).
Мисля, че някъде беше споменато, че единственият сегашен маг, който е кръвен потомък на истинския, е магът Тор. Също така, оказа се че "магът" Уру всъщност е "фата" - женският вариант на сегашен маг (измежду Истинските едва ли е имало жени)... За фата Уру в бойните ровове се състезаваше не кой да е, а Айкън (Айкен).
Но предвид огромният първоначален брой на Истинските Магове - със сигурност е имало няколко, които са ползвали различни оттенъци на червеното...все пак е основен цвят ! Лично аз мисля, че всъщност е далеч по-вероятно магът Тор да е наследник на Червената смърт... замислете се само кои му бяха поборниците в Бойните ровове на Крарт!
За Уру е далеч по-вероятно да си прав, защото бялото е с доста по-малко оттенъци, принципно. А за Калюджън без съмнение е вярно !
Аз обикновено играех с Балхазар, обаче.
В 5-та книга знам, че има оправени повече неща (точно в този дух, който ти посочи като пример със знамето), тя отне по-дълго време да се преработи от останалите и направиха за нея специален Kickstarter.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas