• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Правили ли сте си изроди?

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
11 Мар 2012 12:13
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Правили ли сте си изроди? #49979
И голям плюс е ако набараш някой с ниски показатели на Пс. сп. за да му източиш кръвта с Магията на Вампира.

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

11 Мар 2012 12:32
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Topic Author
Правили ли сте си изроди? #49985
До втора книга евентуално някоя битка от трета... Оттам нататък повечето правят такива щети, че по- добре да не си правиш такива експерименти. Може да се окаже с негативен резултат.

12 Мар 2022 01:33 12 Мар 2022 01:42 от Elan Morin Tedronai.
Elan Morin Tedronai's Avatar
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Правили ли сте си изроди? #139811
Да. Тъй като съм голям фен, наистина играех като безсмъртен и съм ги превъртал по всякакви начини, но с 2 приключенеца е най-приятно. Тарикат и Магьосник. Така съм я превъртал с приятели и солово.
1 книга: Убиваш и Скраймир и с Емблемата разделяш 600 точки опитност и ставаш VI Ранг.
2 книга: Разделяш 500 точки между двамата, но и успяваш да издържиш процесията, като Тарикатът записва +1 Бойно Майсторство и ставаш VIII Ранг.
3 книга: Горделивиш нарочно и избираш 2 желания от джина за качване на физическите ти способности на двамата ти приключенеца. (+1 Бойно Майсторство, Нюх и Психически Способности, заедно с 10 точки издръжливост и 1 точка доспехи.) Отново 500 точки на приключенец и ставаш X ранг.
4 книга: Докосваш Стикс 2 пъти за гарантирани 33% неуязвимост. Тарикатът печели 4 зара срещу защита и Магьосникът използва само 1 зар като прави заклинание, защото ставаш легендарен герой. Отново поделяш 500 точки опитност за двамата. + Кървавият Меч. Ставаш 12 ранг. Може би дори 13. Имаше май допълнителни награди при Небуларон и Онака.
5 книга: Със сигурност се противопоставяш на дракона Фафниро и му взимаш съкровищата, защото порталът те е оставил гол като пушка. Взимаш Митрилови доспехи клас 4 за двамата ти героя. Още 1 меч, който е магически с 2 точки към Бойното Майсторство.
Равносметка:
______
Тарикат (с Кървавият Меч)
XIII Ранг
Доспехи: Клас 5
Бойно Майсторство: 13
Нюх: 10
Психически Способности: 10
Издръжливост: ~90
Щети: 7 зара

Магьосник (С Магически Меч)
XIII Ранг
Доспехи: Клас 5
Бойно Майсторство: 10
Психически Способности: 13
Нюх: 10
Издръжливост: ~80
Щети: 4 зара
________

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Yann Gamgee

12 Мар 2022 09:44
Efix7's Avatar
Efix7
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1112
Правили ли сте си изроди? #139812

Elan Morin Tedronai писа:
наистина играех като безсмъртен

Това, което си описал, звучи интересно, но като смъртен, превъртал ли си я поредицата?

Редактор - 21 произведения
Автор - 17 книги (6 издадени)
Дигитализатор - 32 iPDF книги-игри
Организатор - "Вълшебен зар" 2018-2022
Популяризатор - "Панаир на книгата" 2019-2022

12 Мар 2022 23:58
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Правили ли сте си изроди? #139816
Да, разбира се. С нея съм започнал все пак. Постарал съм се да я мина и по честен начин, но още тогава играех с 2 приключенеца и знам почти всичко за играта. Ти постарал ли си се да минеш всички книги-игри от Първата Вълна по най-честен възможен начин? Съмнявам се. Гледам на тях и като на литература освен игра. Специално "Кървав Меч" е една от най-добрите в това отношение. Питаха дали сме си правили "Супермен" с други думи? Да: и по честен начин, и по нечестен маниер. Обаче наистина с приятели и приятелки съм я превъртал честно за играта с 2 приключенеца. Не сме пипали Стикс повече от веднъж: коя да е игра. Но и заради уменията ни на табла: знаем как да метнем 6 или 5 от 6-стенен зар първият път. Шегувам се, но не и трудно. Такова е и условието: метни 5 или 6 и получаваш частична неуязвимост. Следващият път: трябва да метнеш само 6, което е доста по-трудно. До трето "топване" не се стига, защото умираш на момента. Когато излизаш от Шеол: получаваш тези завишени възможности. Тарикатът трудно може да бъде ударен с 3 зара и дори 4: ако се защитава. Магьосникът използва само 1 зар за заклинания, което на практика прави кастването по това време: без да хвърляш нищо, защото заклинанията не са с повече от 6 трудност, а ти имаш поне 12 на Психически Способности. Тактиката срещу драконът: пускаш Тарикатът отпред, за да се защитава, но и за сигурни поражения, докато Магьосникът реди отзад Мълнии на Немезида през 2 хода. Доста лесно го сваляхме.
Чаво

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.

28 Мар 2022 14:50
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Правили ли сте си изроди? #139858
Дори ще върна: ако се включи Дамян "Yann Gamgee" ще е много приятно. В "Бойните Ровове..." доколкото си спомням имаше много интересна врътка. Оставяте Варварите да убият Убийците на Вил и после май Онака ги убива, но Онака е смъртно ранен и с Магът и Тарикатът: просто го довършвате и взимате точки опит за хитростта. Сериозно. По спомени. Не мога да вадя епизод по епизод. После имаше такова нещо с Небуларон. Буквално без битка. Имаше други поборници, които по този начин ги премахвахте. Скитритите и харпиите, които са нарисувани и не са много лицеприятни за Легендалницата също бяха отслабени и избити накрая. Наистина си заслужава пак да ги изиграя. Много са приятни. После убивате и Скраймир със златният огнен камък в сърцето му. Извинявам се. Ако някой ме опровергае. Дамян "Yann Gamgee" да каже. Единствената сериозна битка може да се окаже, че е с Айкън и тогава дори сте 4 ранг, а и той е 4 ранг и доста добре му опонирате. Втората като че ли е най-трудна. Ясно, че взимаш супер-сили с двама герои в третата с джина. Поне аз така ги играех, а и с приятелката ми така ги играехме. Не искам да се карам с никого. Обаче със сигурност в "Бойните Ровове..." взимаш най-щедри бонуси освен 1000 точки опитност. Ако изхитриш и Онака и Небуларон и премахнеш почти всички поборници по този начин? Получаваш бонуси. Както и със Скраймир е така. Помни ли някой друг? Дамяне? Има ли такова нещо в другите книги?
Чаво

28 Мар 2022 15:07
Yann Gamgee's Avatar
Yann Gamgee
Дракон в мазето
Дракон в мазето
Скрий Още
Получени "Благодаря": 161
Правили ли сте си изроди? #139859
Първо, благодаря на Чаво, че ми задава персонален въпрос и то по най-любимата ми поредица.

Ще се опитам да отговоря на Чаво така:

Ключови за изродоски левел за 3: 1/ да убиеш Небуларон, което дава реален опит; 2/ Да убиеш Великана в края, което мисля, че даваще още 200 опит; 3/ да спечелиш още 1000 точки от турнира > което прави над 1250 точки със сигурност в края, което ти ПОЗВОЛЯВА да минеш не с +4, а +5 нива, ако си започнал с един герой от 8-мо ниво, което дава на практика 13 Ниво след актуализацията, а това е повече от стандафртното 12-то, ако само вземеш 1200, които НЕ ти достигат без Небуларон.

Обръщам само внимание върху още нещо - горната схема "работи" само за 1 самотен герой от 8-мо ниво към 13-то. Ако героите са повече, опитът (дори 1250!) няма да стигне, тъй като се поделя на 2 (за 2ма играчи), на 3 (за 3ма играчи, или на 4 за 4ма и така остатъкът от +250 няма да стигне за нищо, така че - само за 1 герой!

Това се сещам на този етап и благодаря отново на Чаво за предизвикателството, макар че се сещам засега само за "Рововете", а при другите ми е мъгла...

Ваш Ян

Игри, както никога досега. И няма да спрем!
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Elan Morin Tedronai

28 Мар 2022 15:38 28 Мар 2022 15:39 от Elan Morin Tedronai.
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Правили ли сте си изроди? #139860
Да, бе, Ян. И от Небуларон и от Скраймир, и от Емблемата взимаш поне 1500. Разделяш на 2 приключенеца. Аз така го играх. 750 поне поделяш. 7 Ранг. Втората книга има опасност да не вземеш повече от 1000 както и останалите. 13 Ранг както съм писал. 4 зара щети с Магьсника. Имаше и Вода на Хаоса за допълнителни точки Бойно Майсторство. Сега ги разглеждам. Със сигурност в "Бойните Ровове..." взимаш най-много. Обаче бъркам: само 1 Приключенец може да избере желание от джина. Извинявам се. В "Демонски Нокът" с приятелката ми го играехме, че Магьосникът се нагърбва с "мълния на Немезида" да укроти джина. Но и с всички бонуси: толкова в 13 ранг ще има и Тарикатът. Особено като играем с двама приключенеца, а и за Историята и литературата в поредицата книги-игри.
Чаво

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Time to create page: 0.057 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg