Получени "Благодаря": 140
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Аз първо се сетих за нинджите на мага Вил и чак после - за Каруназ и Хасан.Аз точно за Хассан се сетих при убиеца. А Айкън е типичен Уорлок.
Пропуснал си само факта, че ако метнеш 1 за атаката, винаги удряш и си спестяваш проверката за бронята. Като опционално правило това може да води и до по-висока щета, но важното е, че тия 5% шанс да те ранят винаги ги има .Това означава че с кинжал например дори теоретично не може да нанесеш щети на тежка броня защото зара е четворка а бронята има стойност 5. (Ако обаче персонажа има огромна Сила като атрибут има бонус за пробиването на броня)
Специално в тези правила съм ги превел едно към едно - щит срещу стрели е като срещу всичко друго - хвърляш 1 и отбиваш атаката безопасно.
Пояснявам какво е Защитата според правилата - защитата е да се изплъзнеш изобщо без съприкосновение с оръжието на противника. Доспехите не играят абсолютно никаква роля в прибавяне на точки Защита. Щита действа като втори шанс за доспехи и позволява изобщо да се избегне поражение (още 17% шанс да избегнеш щета). Рицаря прочее има опция да увеличи този шанс като единствения който е специалист за бой със щит.
Правилата не различават малък щит от голям - казано е просто щит, но предполагам че може да модифицираме както си искаме
За D&D - не мисля че имат нещо общо - в D&D няма фиксирани щети а са на зарове, живота е съвсем различен, а доспехите също действат с друга концепция (дават директна защита) .
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas