• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Dragon Wariors (от Морис и Джонсън)

• 1
  • 1
18 Мар 2011 09:47
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Topic Author
Dragon Wariors (от Морис и Джонсън) #3975
Бъркаш само за едно, при критичен удар всяко оръжие пренебрегва бронята, така че риск има винаги ;).

Убиецът не е точно еквивалент на Тариката. Може да бъде, но ако избереш различно развитие, спокойно може и да бъде еквивалент на Хасан-ибн-Саббах или сина му :twisted: !

И накрая, кратка корекция от новото издание, защото книгата беше преиздадена. В самото начало авторите си признават, че е трябвало да направят система, която използва само шестстенни зарове. В ретроспекция смятат, че така е щяла да е както по-достъпна, така и да се намали прекаления авторитет на ГМ-а, който според тях е правилно да се нарича "рефер" :mrgreen: !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Мар 2011 10:36
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Dragon Wariors (от Морис и Джонсън) #3996

Радо писа: писа:
Аз точно за Хассан се сетих при убиеца. А Айкън е типичен Уорлок.
Аз първо се сетих за нинджите на мага Вил и чак после - за Каруназ и Хасан.
А Айкън мисля, че и системно е така ;). Според мен обаче щетите му в Кървав меч бяха прекалено високи, докато в Драконовите войни биха се балансирали.

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.

15 Апр 2011 16:53
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Dragon Wariors (от Морис и Джонсън) #9421
Системата звучи сякаш са взели всички по-слаби моменти на КМ и са ги обърнали на 180 градуса - силно еднаквите оръжия, стрелбата, броните, почти 100% удар. Ще чакам превода с нетърпение, много ми е интересно до какво е довел този експеримент.

15 Апр 2011 20:16
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Dragon Wariors (от Морис и Джонсън) #9463

Това означава че с кинжал например дори теоретично не може да нанесеш щети на тежка броня защото зара е четворка а бронята има стойност 5. (Ако обаче персонажа има огромна Сила като атрибут има бонус за пробиването на броня)
Пропуснал си само факта, че ако метнеш 1 за атаката, винаги удряш и си спестяваш проверката за бронята. Като опционално правило това може да води и до по-висока щета, но важното е, че тия 5% шанс да те ранят винаги ги има .
Апропо, има и опционално правило за променливи щети на оръжията .

22 Апр 2011 10:13
Raz
Командос
Командос
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Dragon Wariors (от Морис и Джонсън) #10519
Това е много хубаво и ДнД-ско, но мисля, че можем да модифицираме малко правилата като добавим бонус защита срещу стрели, ако персонажът има голям щит. :)

22 Апр 2011 12:37
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Dragon Wariors (от Морис и Джонсън) #10546
Почти съм сигурен, че има правила за бонус към защитата при прикритие. Ако щитът е достатъчно голям да се брои за прикритие, могат да се приложат.
Бъклърът не помага особено срещу стрели.

23 Апр 2011 01:10
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Dragon Wariors (от Морис и Джонсън) #10644

Специално в тези правила съм ги превел едно към едно - щит срещу стрели е като срещу всичко друго - хвърляш 1 и отбиваш атаката безопасно.
Пояснявам какво е Защитата според правилата - защитата е да се изплъзнеш изобщо без съприкосновение с оръжието на противника. Доспехите не играят абсолютно никаква роля в прибавяне на точки Защита. Щита действа като втори шанс за доспехи и позволява изобщо да се избегне поражение (още 17% шанс да избегнеш щета). Рицаря прочее има опция да увеличи този шанс като единствения който е специалист за бой със щит.
Правилата не различават малък щит от голям - казано е просто щит, но предполагам че може да модифицираме както си искаме :)

За D&D - не мисля че имат нещо общо - в D&D няма фиксирани щети а са на зарове, живота е съвсем различен, а доспехите също действат с друга концепция (дават директна защита) .

Напълно съм съгласен с горното.
Това, което не обясних, а май трябваше, е че ако щитът е достатъчно голям да действа като Прикритие, аз бих дал същия бонус на защитата на опонента при близък бой, щом го ползваш като подвижна стена!

Което не ми пречи да смятам, че щитовете в системата са подценени, но карай, пак не е лоша система, само е малко ретро !

19 Авг 2011 13:58
kalin.tsvetkov
Окото на Бога
Окото на Бога
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Dragon Wariors (от Морис и Джонсън) #25083
До модераторите: абе, защо не вземете да преместите тази тема, както и оная за картите на Легенда някак си по-нагоре. Малко е странно да има раздел за Легенда само с един под-форум, казващ се "Кървав Меч", а вътре в него да има теми не само директно свързани с КМ.

• 1
  • 1
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Time to create page: 0.057 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (27 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 21:22
    • Флууд (5578 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 21:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 19:28

За контакти