• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ?

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
20 Юли 2011 16:58
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #20040
Рахвин, приемам подаръка.

Котаракът се разпространява единствено по реповете, през сайта и малко бройки в книжарница пингвините. Не е предлаган в ориндж въобще.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

20 Юли 2011 17:12
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #20045
Ами отскоро го изкарахме на Книжната Борса, откъдето би трябвало да се захранват ВСИЧКИ големи и малки книжарници? Така че? :?

20 Юли 2011 17:22
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #20046

Ейдриън Уейн писа: писа:
Ами отскоро го изкарахме на Книжната Борса, откъдето би трябвало да се захранват ВСИЧКИ големи и малки книжарници? Така че? :?
Нещо друго, което се опитвам да обясня и на теб, и на Ал Торо - на малките малко на моменти не им пука за този нов продукт, като отидат на борсата - каква ти е гаранцията, че ще вземат книгата оттам, а няма да я подминат? Виж, ако отидеш на крака и им обясниш за какво става дума, и вземат няколко бройки. Прекалено разчиташ на борсата - не й се предоверявай.

20 Юли 2011 18:03
Rahvin's Avatar
Rahvin
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 585
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #20049
Според мен има засилен интерес към книгата. Просто никой не знае за съществуването и...
Пожелавам успех в разпространението!

Във време, когато родният ни книжен пазар е узурпиран от пълчища бездарни занаятчии, готови на всичко, за да задоволят и най-ниските масови вкусове, Той не грачи в...

21 Юли 2011 23:42
Bloucester
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #20181
За всички, които не знаят - Ориндж и Пингвините са едно и също реално. За Стара Загора - пробвах да си купя "Котарака" и в Ориндж, и в Пингвините, след това в Ориндж в София, накрая си я поръчах от сайта и съм доволен, предполагам и авторът е по-доволен, отколкото през книжарница.

Ейдриън Уейн писа: писа:
Щото си знаем "матриала". ;)

22 Юли 2011 10:47
Branimer's Avatar
Branimer
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 27
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #20201

Bloucester писа: писа:
За всички, които не знаят - Ориндж и Пингвините са едно и също реално. За Стара Загора - пробвах да си купя "Котарака" и в Ориндж, и в Пингвините, след това в Ориндж в София, накрая си я поръчах от сайта и съм доволен, предполагам и авторът е по-доволен, отколкото през книжарница.

Абсолютно - а когато едните закъсат и не връщат пари и книги, се оправдават с другите, че са ги завлекли и лъжат, че не са под обща шапка.

10 Авг 2011 04:15
streetbard
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #23140
като гледам мненията малко сте се отклонили от заглавието на темата:)та за котарака.На мен ми я купиха от Казанлак,зашото нито в Стара Загора,нито примерно в Сливен я имаше.Така.По темата сега.
Има една поредица за Самотния Вълк на Жое Дивар.На бЪлгарски мисля,чe има издадени 4 книги.Аз поне сЪм чел само 4.На английски са 28.шели са да бyдат 32,но...
Поредицата е доста елементарна като битки,но показва един огромен свят, а и картите и описанията са на ниво.
p.s.izviniavam se za greshkite,no prevejdah na kirilica chrez edin ubit sait

Нощта ражда из мъртва утроба,вековната злоба на роба,своя пурпурен гняв величав.Дълбоко сред мрак и мъгла

10 Авг 2011 09:50
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #23150
Чел съм малко от Самотния вълк, по скоро се доближава до Битки безброй като качество, отколкото до Кървав меч. Единствено Пътят на тигъра може да е някаква алтернатива на меча. Поредицата Избери своето приключение (В бездната сред мъртъвците; зелена кръв, кълбото на омразата и още една, за която не се сещам.

На abandonia.com има скан на В бездната на английски

10 Авг 2011 16:35
streetbard
Асасин
Асасин
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #23276
чел съм въпросната поредица.наистина си заслужава.Колкото до Самотния Вълк хубавото е че книгите са свързани малко или много.И действат като серия.Битки Безброй има мноого добри книжки.Не съм ги чел всичките.Но естествено размахът на Кървав Меч е трудно достижим

Нощта ражда из мъртва утроба,вековната злоба на роба,своя пурпурен гняв величав.Дълбоко сред мрак и мъгла

10 Авг 2011 18:46
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #23305
Днес, след ровене в абандониа, попаднах на много обещаваща тетралогия - demonspawn. С много литература е. Даже си принтирах първата част. Като я изиграя може да споделя още.

11 Авг 2011 10:56
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #23453
Определено съм на мнение, че Демонспоон е най-близо до КМ. За съжаление, в момента е достъпна само за ползващите английски.

24 Авг 2011 15:51
Тарикат ХХ ранг's Avatar
Тарикат ХХ ранг
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #26006

Zort писа: писа:
Поздрави на всички приятели на тази поизгубила се общност - феновете на книгите-игри!Тъй като, това е пъвият ми пост тук, поздравявам всички модератори за добрата идея за възраждането на жанра и КРАЙНО НЕОБХОДИМОТО създаване и на български сайт на този вид интерактивни забавления.
А сега по темата...
Шайхири, предлагам на вниманието на публиката една поредица, която е от общо три книги. Поредицата се казва The Cretan Chronicles, като първото заглавие от нея е Bloodfеud of Altheus. Тази книжка я имам принтирана от нета. Мисля, че в ъндърдогс може да се намерят файловете за цялата поредица. Авторите на хрониките са John Butterfield, David Honigmann and Philip Parker. Първото "книжле" се състои от общо 620 епизода, оригинална бойна система, и як ъдърграунд в който се намесват самите ... олимпийски богове. Можеш да си избираш покровител от тях, което ти носи съответните бонуси и недостаъци. Книгата е издадена първоначално във Англия от Puffin books през 1985г. Илюстрациите са сносни и са правени от Dan Woods. Основните ти качества са Might, Protection, Honor, Fame. При бойната система имаш възможността да избираш между най-доброто ти оъжие, което се добавя към моментнатата ти сила, която пък зависи от здавословното ти състояние /Хммм, така май беше и във "Варварският бог" :geek: /. Съществуват статусите Healthy, wounded, srously wounded and dead! Литературно дейсвието впечатлява с богатия ъндърграунд, тип Кървав меч, но правя уговорката, че още не съм изиграл книгата докрай за да споделя по-точни впечатления. Ако имам време събота и неделя ще опитам и ще пиша допълнително. Въпеки това ми изглежа многообещаваща и заслужаваща вимание. Лично аз ако бях издател със сигурност щях да се заема със серизно проучване .... Според мен недостатък при издаването на книгите-игри преди, бе именно това, че се преведоха недостатъчно чуждоезични, на нивото на Кървав меч, което въпреки, че битуват различни мнения из форума, поне според мен остава недостижимо за всички останали. Ще се радвам ако поредицата ви заинтригува и накара форумците да я потърсят в мрежата! :D
До нови срещи - успех на сайта и на възраждането на книгите-игри у нас, от един от най-закоравелите им привърженици!

Да! Аз точно в момента я чета и всъщност даже я похвалих в темата за Ъндърдоге-то Критската хроника е страхотна, наистина.

"Под тях десетки метри мрак лежат.
Отдавна езикът на бурята шиба платната..."

Луд на шарено се радва

28 Авг 2011 17:23
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #27089
От всичките, дето ги има в abandonia, най-добрите според мен са книгите от поредицата Virtual Reality (четири от тяха излязоха в поредицата "Ново поколение книги-игри" на ИК Сова). Препоръчвам горещо Heart of Ice.

29 Авг 2011 03:25
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #27176

Тарикат ХХ ранг писа: писа:

Zort писа: писа:
Поздрави на всички приятели на тази поизгубила се общност - феновете на книгите-игри!Тъй като, това е пъвият ми пост тук, поздравявам всички модератори за добрата идея за възраждането на жанра и КРАЙНО НЕОБХОДИМОТО създаване и на български сайт на този вид интерактивни забавления.
А сега по темата...
Шайхири, предлагам на вниманието на публиката една поредица, която е от общо три книги. Поредицата се казва The Cretan Chronicles, като първото заглавие от нея е Bloodfеud of Altheus. Тази книжка я имам принтирана от нета. Мисля, че в ъндърдогс може да се намерят файловете за цялата поредица. Авторите на хрониките са John Butterfield, David Honigmann and Philip Parker. Първото "книжле" се състои от общо 620 епизода, оригинална бойна система, и як ъдърграунд в който се намесват самите ... олимпийски богове. Можеш да си избираш покровител от тях, което ти носи съответните бонуси и недостаъци. Книгата е издадена първоначално във Англия от Puffin books през 1985г. Илюстрациите са сносни и са правени от Dan Woods. Основните ти качества са Might, Protection, Honor, Fame. При бойната система имаш възможността да избираш между най-доброто ти оъжие, което се добавя към моментнатата ти сила, която пък зависи от здавословното ти състояние /Хммм, така май беше и във "Варварският бог" :geek: /. Съществуват статусите Healthy, wounded, srously wounded and dead! Литературно дейсвието впечатлява с богатия ъндърграунд, тип Кървав меч, но правя уговорката, че още не съм изиграл книгата докрай за да споделя по-точни впечатления. Ако имам време събота и неделя ще опитам и ще пиша допълнително. Въпеки това ми изглежа многообещаваща и заслужаваща вимание. Лично аз ако бях издател със сигурност щях да се заема със серизно проучване .... Според мен недостатък при издаването на книгите-игри преди, бе именно това, че се преведоха недостатъчно чуждоезични, на нивото на Кървав меч, което въпреки, че битуват различни мнения из форума, поне според мен остава недостижимо за всички останали. Ще се радвам ако поредицата ви заинтригува и накара форумците да я потърсят в мрежата! :D
До нови срещи - успех на сайта и на възраждането на книгите-игри у нас, от един от най-закоравелите им привърженици!

Да! Аз точно в момента я чета и всъщност даже я похвалих в темата за Ъндърдоге-то Критската хроника е страхотна, наистина.
Вярно, и е добре решено показателите за наранявания да са временни. Мисля, че и аз я похвалих.
Трета книга малко разваля впечатлението, но пак ставаше, а и след първите две, исках да видя дали ще стигна до края успешно :mrgreen: !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

29 Авг 2011 12:17
Тарикат ХХ ранг's Avatar
Тарикат ХХ ранг
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Има ли друга добра ПРЕВОДНА поредица като КМ? #27201
Между другото, къде точно да гледам в Abandonia за КИ?

Demonspawn също се оказа забавна, но Cretan Chronicles определено ми хареса повече.
Все пак - нито Demonspawn, нито Cretan Chronicles, нито дори Тигъра са чак толкова добри като КМ. Доколкото знам, има други игри от Дейв Морис, които се развиват пак в света Легенда (примерно в Елесланд), но не съм ги чел. Много съм любопитен към тях.

"Под тях десетки метри мрак лежат.
Отдавна езикът на бурята шиба платната..."

Луд на шарено се радва

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg