• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Преиздават "Кървав меч" на английски

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
08 Юли 2014 22:00
vg's Avatar
vg
Победител в конкурс
Победител в конкурс
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Преиздават "Кървав меч" на английски #91944

kiril_ps писа: писа:
А бре не ви ли се струва твърде малка главата на човека...заострен като молив :-)
Нищо не е както трябва в тази корица.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Юли 2014 22:09
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Преиздават "Кървав меч" на английски #91946
Това е шлем, не е глава.

Избери своето приключение

08 Юли 2014 22:12
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 261
Topic Author
Преиздават "Кървав меч" на английски #91948

vg писа: писа:
Няма как да са със старите корици и илюстрации. Морис и с-ие притежават правата само върху текста.

Кориците ще бъдат нови, но илюстрациите са старите и отново ще са черно-бели:
"We'll have some samples of the new Blood Sword artwork soon. (Twitter folks may already have seen some.) I should stress that only the covers are changing; Russ's interior art is not going to be changed."

За изданията с твърди корици ще ги оцветят и ремастерират. Впоследствие излезе информация, че ще има и нови илюстрации от друг художник (Sebastien Brunet). За луксозните издания обаче все още нищо не е потвърдено официално. Явно, че чакат резултатите от инициативите около "Пътят на тигъра", а и предполагам искат да видят какви ще са продажбите на книгите с меки корици.

08 Юли 2014 22:14
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Преиздават "Кървав меч" на английски #91949
Ииииии... не успяха да избягат от модерната школа на кретеноидно-комиксов/аниме-WOW-ски арт. Сигурно продава добре, но част от чара на КМ си беше точно мрачното ранносредновековно усещане.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

08 Юли 2014 22:35
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Преиздават "Кървав меч" на английски #91952

Pe6ka_S_Mnenie писа: писа:

hameleona писа: писа:
Па ний мрънкаме, че Уейн рециклира. Той поне прави опити (сравнително успешни) да поправи стари грешки, тез пичове не се и опитват :D

Явно да се притопля пак старата манджа е привлекателно занимание за мнозина. :grin: Тук поне ни притоплят истинска, стойностна класика! :grin:

Направи ми впечатление едно мнение на Дейв Морис, в което казва, че за старите фенове не вижда смисъл в закупуването на новите издания (освен ако книжките им не са се разпаднали от четене).

И нещо, което беше потвърдено и със спирането на Destiny Quest. Авторите и издателите не печелят достатъчно, за да оправдаят създаването на нови книги-игри. Разбира се в случая става въпрос за качествени издания с хубави илюстрации, добро оформление, ползване на редактор и заплащане на автора. По думите му дори и от преиздаването на книгите не се печели (не става ясно дали това се отнася за авторите или за издателите). Реално надеждата му е в създаването на добра апликация и продаването на поне 15 хил. копия, което би било основа за по-сериозно обсъждане относно възможностите за написване и публикуване на нови книги-игри.

Точният цитат е:

I certainly don't think that anybody who has the original books needs to buy the new edition, David. We're not trying to milk our fans' wallets here. Though I do know a few people whose old copies have disintegrated from overuse - much like my old Dalek annuals.

The answer is, as ever, that until we find a new readership there is no way to justify the time and money spent writing, editing, illustrating and typesetting new books. To be honest, there's no profit in re-releasing old books either, but at least I can do it in my spare time. And we are hoping in the case of Blood Sword that we can find a developer to give these books a real tactical CRPG style makeover, as we think they would be the ideal gamebook series to do that with. If a Blood Sword or Fabled Lands app sold 15,000 units then there'd be a business case for doing loads of new books.

08 Юли 2014 22:48
psicho_lg's Avatar
psicho_lg
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 217
Преиздават "Кървав меч" на английски #91954
Ква е тая картинка кървав меч или трансформърс?

bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0% ... 0%B0%D0%BD

България над всичко

08 Юли 2014 22:49
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Преиздават "Кървав меч" на английски #91955
Небуларон си го представях нещо като онези смотаните летви с по четири ръце от Диабло 2

Избери своето приключение

09 Юли 2014 09:26
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Преиздават "Кървав меч" на английски #91970
Като картинка ми харесва, пича има една идея повече ръце де, ама няма да издребняваме.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

09 Юли 2014 09:44
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1273
Преиздават "Кървав меч" на английски #91972
Мисля да пропусна всичко, което преиздадат Мегара. Супер неприятни и дразнещи са ми тези пичове. Високи цени и ниско качество на изданията (включително и на колекционерските). Единствено ще си взема може би книга 7 от Пътят на тигъра от тях. Илюстрации на новия Път на тигъра са ужасни и подозирам, че и с Кървав меч ще е така. Сигурно ще пуснат книжките по на 40 евро което е безумно.

Мегара първо бяха обявили в кикстартъра, че бройки от преиздаването на Тигъра ще има само за участниците в него и евентуално единични бройки останали за свободна продажба от колеционерското издание. След това напускаха за по 4-5 евро обикновено издание, което според мен е много некоректно спрямо всичко участвали в проекта. Постоянно менкат цените на изданията си. Например, най-стойностният им продукт Arcana Agency наскоро му вдигаха цената с 10 евро отгоре поради големия интерес, въпреки че им е може би първата книжка и също имаше кикстартър за нея. Следя им и ФБ страницата където този там пича който ги издава е ужасно дразнещи наглъл тип, типичен търгаш.

Така че за момента съм снел доверието си от тях :-)

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

09 Юли 2014 10:14
alamo's Avatar
alamo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 20
Преиздават "Кървав меч" на английски #91974
Мисля само луксозните издания ще са с цени от около 40 евро и те ще излизат от следващата година, докато обикновените, според желанието и надеждата на Дейв Морис, ще излязат всички до края на тази като се започне от август и не би трябвало да са прекалено скъпи (особено за бг почитателите :-). А колкото до Небуларон и аз май си го представях по друг начин, любимия ми "лош" от Рововете, но обложката не е прекалено лоша все пак, а и май не е 100% краен вид. Ще дочакаме и ще видим.

Дали ще може да се организира нещо като "масова, обща поръчка" ? :D Предполагам все ще се намерят желаещи :-)

09 Юли 2014 10:30
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Преиздават "Кървав меч" на английски #91977
Напълно подкрепям за лошото качество на „луксозния” тигър.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

09 Юли 2014 10:32
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
Преиздават "Кървав меч" на английски #91978

alamo писа: писа:
Мисля само луксозните издания ще са с цени от около 40 евро и те ще излизат от следващата година, докато обикновените, според желанието и надеждата на Дейв Морис, ще излязат всички до края на тази като се започне от август и не би трябвало да са прекалено скъпи (особено за бг почитателите :-). А колкото до Небуларон и аз май си го представях по друг начин, любимия ми "лош" от Рововете, но обложката не е прекалено лоша все пак, а и май не е 100% краен вид. Ще дочакаме и ще видим.

Дали ще може да се организира нещо като "масова, обща поръчка" ? :D Предполагам все ще се намерят желаещи :-)

Дейв Морис беше написал в блога, че очаква цената да бъде около GBP 7.00 (17.00 лв.). Все пак изрично подчерта, че все още няма окончателна информация по въпроса.

Имайте предвид, че в Amazon UK почти винаги има намаление на книгите, а при премиерни издания то често достига до 20-30%. Доставката в рамките на UK е безплатна (при поръчка над GBP 10.00), така че бих ви посъветвал да ползвате посредник на чийто адрес в Англия да бъде изпратена книжката, а той да ви я достави до България. За София и Пловдив ви препоръчвам www.uktobg.com . Изключително коректни са, има възможност за проследяване на пратките и комисионата им е само 2.00 лв. на кг.

09 Юли 2014 10:35
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Преиздават "Кървав меч" на английски #91980
На мен ми харесва корицата, може би защото съм свикнал с УоУ стила :-).

Ако Морис не намира смисъл в издаването на КИ, в какво намира? Апликациите ли?

09 Юли 2014 11:20
Ейдриън Уейн's Avatar
Ейдриън Уейн
User is blocked
User is blocked
Скрий Още
Получени "Благодаря": 82
Преиздават "Кървав меч" на английски #91985

nixata писа: писа:
Мисля да пропусна всичко, което преиздадат Мегара. Супер неприятни и дразнещи са ми тези пичове. Високи цени и ниско качество на изданията (включително и на колекционерските). Единствено ще си взема може би книга 7 от Пътят на тигъра от тях. Илюстрации на новия Път на тигъра са ужасни и подозирам, че и с Кървав меч ще е така. Сигурно ще пуснат книжките по на 40 евро което е безумно.

Мегара първо бяха обявили в кикстартъра, че бройки от преиздаването на Тигъра ще има само за участниците в него и евентуално единични бройки останали за свободна продажба от колеционерското издание. След това напускаха за по 4-5 евро обикновено издание, което според мен е много некоректно спрямо всичко участвали в проекта. Постоянно менкат цените на изданията си. Например, най-стойностният им продукт Arcana Agency наскоро му вдигаха цената с 10 евро отгоре поради големия интерес, въпреки че им е може би първата книжка и също имаше кикстартър за нея. Следя им и ФБ страницата където този там пича който ги издава е ужасно дразнещи наглъл тип, типичен търгаш.

Така че за момента съм снел доверието си от тях :-)

Поначало не е бивало да им се доверяваш. Бяха ясни тези неща. Аз само като им видях "арта" и "преработените" оригинални рисунки и се изприщих. Абсолютни аматьори и много жалко, че най-добрите стари автори там нямат достъп до нещо по-добро. Жалка работа.

09 Юли 2014 12:19
Mayday
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Преиздават "Кървав меч" на английски #91991

И нещо, което беше потвърдено и със спирането на Destiny Quest. Авторите и издателите не печелят достатъчно, за да оправдаят създаването на нови книги-игри.

Да не става въпрос за Fabled Lands?

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 5
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg