• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Стаята с черепите

Стаята с черепите

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
03 Апр 2011 10:30
Nichy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 18
Topic Author
Стаята с черепите #7266
Значи в първата книга има едно местенце, където може да се влезе в една стая с един череп....
Хм... Май като се вземе черепа в ръка и тогава се влизаше. И вътре има свитъци с които можеш да си прехвърляш точки от едно умение на друго. Ама не можеш да ги четеш вътре, а трябва да ги изнесеш....
Спомням си, че няколко пъти по този начин си правех бойното майсторство или психически умения (как точно беше тва за магиите) много високи за сметка на издържливостта. Всъщност почвах да правя на 99% всички удари успешни или всички магии, когато съм с магьосник и ставах голямо добиче. Даже помня, че чиитвах като изхвърлях почти всичко преди да взема черепа и после приемах, че пак съм си го прибрал след като изнеса 9 свитъка :)
Дребен момент, който няколко пъти ми обърна цялата игра нататък :)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

10 Апр 2011 19:18
mauris
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Стаята с черепите #8397
ей, и аз съм го правил този номер:) повишавах нюха на воина до 11, или псих. способности на мага до 18; специално мага така започва яко да "кърти" :mrgreen:

Сим: "Винаги съм искал да ме питат, вярвам ли, че всичките ми книги ще бъдат издадени? И отговарям, твърдо да, до една ще бъдат напечатани!"

10 Апр 2011 20:18
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Стаята с черепите #8416

mauris писа: писа:
ей, и аз съм го правил този номер:) повишавах нюха на воина до 11, или псих. способности на мага до 18; специално мага така започва яко да "кърти" :mrgreen:

На Война му трябва Бойно майсторство, а не Нюх

10 Апр 2011 21:39
Raz
Командос
Командос
Скрий Още
Стаята с черепите #8446
Абе точно Нюх си трябва. Най-малко колкото Тариката.

10 Апр 2011 21:47
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Стаята с черепите #8450
На сам Войн не му трябва Нюх, а Бойно майсторство

10 Апр 2011 22:02
Raz
Командос
Командос
Скрий Още
Стаята с черепите #8456
А, така може. :mrgreen:

10 Апр 2011 23:22
mauris
Трошача
Трошача
Скрий Още
Стаята с черепите #8487
бм на война си расте и без това с ранговете, а нюха не,
и за да може да удря пръв, понеже е с голям демидж,
може да му направиш нюха 10-11, а бм-то 13-14;
но рядко се налага да хвърляш повече от 2 зара,
така че бм повече от 12 общо взето не ти трябва, поне в Крарт...

Сим: "Винаги съм искал да ме питат, вярвам ли, че всичките ми книги ще бъдат издадени? И отговарям, твърдо да, до една ще бъдат напечатани!"

13 Апр 2011 22:22
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Стаята с черепите #8952
Сега за стаята с черепите, кратко и ясно! Наистина, съветът ми е да се ползва този маршрут и навремето често го правехме, особено при отборната игра. Само, че... това което чета по-горе - БМ да се направело на 12-13 и пр., струва ми се прекалено. Да - то е позволено от играта, защото можеш да вземеш общо 9 свитъка от стаята, но КОМУ Е НУЖНО още в началото да си направи БМ такова, че да успява при всеки удар? Лично за мен пеизвикателството от изпитването на шанса би се изгубило. Затова и според мен по-разумното е да се прехвърля по не повече от 1 точка към най-важното умение за всеки персонаж. Така хем позволено се засилваш, хем не убиваш удоволствието от играта. Да не говорим, че имаше и други полезни свитъци - с които можеше да се лекуваш и то по време на сражение, възстановявайки си 2 зара издръжливост. Това не е без значение, когато започнеш в Царство Уирд и противниците са все по-мощни.
Но...всеки решава за себе си, кой начин за игра най-добре ще го потопи в света на Кървав меч. Аз ви споделих част от моя. :) :mrgreen:

"Intellect is invisible to the man who has none".

13 Апр 2011 22:33
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Стаята с черепите #8954
Най-полезния свитък за отбор без Войн е "Невидимка", ще ми благодарите в Царство Уирд за този съвет 8-)

13 Апр 2011 22:47
Raz
Командос
Командос
Скрий Още
Стаята с черепите #8966
То всъщност бялата сфера вършеше същата работа. Май само срещу Седем-В-Един можеше да се използва по-нататък.

14 Апр 2011 11:56
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Стаята с черепите #9064

Zort писа: писа:
...

Зависи какво разбираш под "удоволствието от играта". Някои битки няма как да ги вземеш реално ако си соло (без 2-3 пъти преиграване поне). Стаята ти дава възможност да сглобиш боеспособен герой и да се пробваш срещу силните противници. Така ти се дава реален шанс в битката, а не хипотетичен. А иначе твоите разбирания са си отделно нещо. Аз примерно играех, като прехвърлях само между хюх, БМ и ПС - не ми се виждаше честно да използвам издръжливостта. Но авторите са го сложили, 100% са имали достатъчно акъл да съобразят дебалансирането, значи спокойно могат да се ползват - има си причина. Сега, ако си хардкор, можеш да играеш войн и да си изхвърлиш меча в началото, лошо няма... :mrgreen:

14 Апр 2011 22:18
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Стаята с черепите #9235
Джак, виждам, че не съм разбран много правилно. Какво разбирам под удоволствие от играта ли? Ами да има шанс и да се провалиш при хвърлянето на заровете, а не да мяташ само зарове за щети още в КМ 1 и 2! Изобщо аз съм голям почитател на заровете и шанса, защото той ни съпътства цял живот и без него, понякога макар и да си много подготвен... нищо не излиза! Но затова ще пиша сигурно в някоя от другите теми... ;)
Не съм съгласен, че почти нямало как да вземеш битките ако си соло. Вярно, може да се поозориш тук-таме, но когато аз играех - предимно с Воин, в 8 ранг имаш БМ 9, издр.,48 и щети 3D+1! Като прибавиш и точката към БМ от свитъците, стават 10. Ако вече имаш вълшебен меч и 11! С тях не съм срещал сериозни проблеми, освен срещу Скраймир, но тази битка е безпредметна, тъй като е най-добре да се реши въпроса чрез парченцето калиум. Не знам защо ти се е виждало нечестно да прехвърляш от издръжливостта - аз точно от там прехвърлях една точка и после с отварата на вещиците от моста пак си я възвръщах. :D И през ума не ми е минавало, че авторите са сглупили, дебалансирайки играта. Както писах вече, напълно е допустимо е да си направиш БМ и 12-13, както коментират и колегите по-горе. Но защо? Необходимо ли е на този ранен етап? Закъде ти са такива стойности? По-бих го разбрал ако се добави някоя и друга точка нюх, ама чак пък такова нагрухване с БМ... :rolleyes: А че хардкор не съм, не съм! Едно време и на Диаблото не бях, че беше тегаво.... И още нещо /макар и това да е донякъде за друга тема/, най-интересните книги са именно КМ 1 и 2, защото в тях тръпката е най-голяма - ще успееш ли да оцелееш или не. После всички знаят, че с покачването на рановете и разните му заобиколени чийтърски хакваници, в КМ3 и другите книги, не е кой знае колко страшно. Особено ако си сингъл плейър. :lol: Мисля даже, че участитето ти в битките става по-скоро формално в един момент.

П.С.Хубав ник имаш - приятна книга на великия майстор Р.Зелазни! :wink:

15 Апр 2011 13:19
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Стаята с черепите #9340
Май аз по-скоро съм бил неясен. Напълно разбирам съображенията ти за стаята. За мен тя не е направена да улеснява играта ти. Реално, за да се възползваш от нея, би трябвало да знаеш че я има и да изградиш стратегията си около нея. Сиреч силно невероятно да се случи от раз. Книгите без проблем се превъртат и без да минаваш през нея, това е факт. Несъгласието ми с теб идва от факта, че ти я отричаш почти напълно. Играеш с Войн, но пробвал ли си соло Магьосник? С +1 Психически реално няма да можеш да използваш нито едно от силните си 3аклинания до края на КМ1. Нямаш и танк, който да те пази. Общо взето трябва да избягваш 90% от схватките. Мъдрец (особено в отбор) трудно би използвал техниката на тоягата без да напомпа БМ (btw не признаваш стаята понеже дисбалансира, но тълкуваш техниката като стън - много интересно). Освен това далеч не съм съгласен, че има само 1 битка, където подобен войн би се озорил. Дори със 100% удар, битките със Смийборг Безсмъртния и огнените демони (не помня точно името, но имаха щети 6 зара + 2 ако не използваш леден камък или талисман) са потенциално фатални за войн, а битката със Скраймир е почти 100%. След като съм превъртял книгите, ми се иска да мина и през всички битки като победител. За много от тях стаята е единствен вариант - и то употребена в пълна мяра. Именно в тези случаи стаята връща удоволствието от играта - дава ти все пак някакъв шанс да успееш.

P.S. Мерси, книгата не ми е от най-любимите на Зелa3ни, но персонажът ме радва. :)

16 Апр 2011 05:00
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Стаята с черепите #9576
Моля, моля! Нито съм казвал /мислил/, че стаята дисбалансира, нито съм я отричал напълно. Тъкмо обратното, видно от постовете - започнах с препоръка към този маршрут. Естествено, че съм играл с всички персонажи, както и с едноличен отбор. Дадох пример с персонажа на Воина, който ми е до болка познат и чиито главни противници Ехидна и Айкън в КМ1, макар и опасни, не са чак толкова страшни, пред неговата сила в 8-ми ранг. Веднага се съгласявам, че стаята би била може би най-полезна за Мъдреца - да си понатрупа точки за техниката, защото иначе е смешно да я опитва. Тук противоречието за което намекваш, визирайки и поста ми относно stun-a, е само привидно. Такова няма! И не е вярно, че не признавам стаята - без нейната умерена употреба ще ти е бая по-трудно. Относно Смийборг и Скиапирите, трябва да се посочи, че това са криви маршрути-изключения, от които нищо не може да се спечели /специално от Скиапирите - Вж.еп.429 във вр.еп.223 от КМ1 :mrgreen:, същото е и дори при употебата на леден скъпоценен камък - еп.12 във вр.еп.223/, да не говорим, че Смийборг се призоваваше със свитък! Т.е. от теб зависи ще има ли битка или не. Да - има кой да ти се противопостави в битките като цяло в КМ 1, но затова и можеш да вземеш няколко свитъка лечение, за което също писах и така да се "класираш".
Абе изобщо голяма стая, голямо чудо се завихри! :D Нека всеки я ползва както намери за добре - позволено е, останалото е въпрос на лична преценка.

П.С.Относно най-любимите книги на Зелазни... считам за такива именно онези, които е писал в съавторство с Шекли - Донеси ми главата на принца, Ако с Фауст не успееш и Просто шеметен фарс. Връх във фентъзито! Макар, че съм чел и всичките му останали.

16 Апр 2011 16:09
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Стаята с черепите #9645
Значи грешката е моя, явно не съм те разбрал. Напълно съм съгласен, че ако използваш оптимален маршрут, стаята е ненужна и може да убие удоволствието.

P.С. Вкусовете ни съвпадат до голяма степен - трилогията с Шекли наистина е прекрасна.

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Стаята с черепите
Time to create page: 0.079 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Кой какво слуша в момента (1001 Мнения)
    • в Общи приказки / Музика
    • от Efix7
    • Today 19:43
    • Пъстра Никса 2022 (2 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от turbobobi
    • Today 09:57
    • Трошача (22 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от Вилорп
    • Yesterday 21:00

За контакти