• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Стратегии за битки

Стратегии за битки

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
08 Апр 2011 18:11
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Стратегии за битки #8282

Lachdanan писа: писа:

Raz писа: писа:
Е, да. Но поне да даваха някакво възнаграждение в точки, че си кривнал от пътя и си си направил труда да избиеш елитните гадинки.
То вярно, че ти даваха хубави предмети, които бяха равни на вдигане на ниво. :lol:
Липсата на бонус си беше разочароваща. Тъкмо се бях научил от Небуларон и Скраймир, че има кирия, пък после...

Няма много общо - Скраймир и Небуларон можеш да пречукаш лесно и с предмет. Най-тежките битки по принцип не дават нито опит, нито предмет. Остава ти само удовлетворението, че си изкормил гадината. Освен това не можеш да вземеш схватката с нещо от инвентара. Според мен са ги сложили просто зa най-върлите фенове.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

09 Апр 2011 10:19
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 116
Стратегии за битки #8317
В интерес на истината номера беше да ги пречукаш с предмет. :mrgreen: В интерес на истината в никоя друга книга няма други бонуси към ХР-то. Само допълнителни perk-ове от трета и четвърта част, но без бонус.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

10 Апр 2011 02:42
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Стратегии за битки #8343
Има предмет, който спестява битката с Язир и останалите. Нарича се "ключът на Фатима" !

А има ли причина да искате да пребиете всички опоненти, или просто е навик от компютърните игри?

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

10 Апр 2011 10:08
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Стратегии за битки #8347

Асен писа: писа:
Има предмет, който спестява битката с Язир и останалите. Нарича се "ключът на Фатима" !

А има ли причина да искате да пребиете всички опоненти, или просто е навик от компютърните игри?
Да бе, за Небуларон има камъче с драконов дъх, за Скраймир - калиум, за царя на Уирд - камбанка и т.н. ама пусти кръвожаден импулс. Стигнал съм до финала и какво? Вадя нещо от джоба си и край. Неее, искам епично сражение. И да Асене, има един хак-и-слаш инстинкт, да изколя всичко по пътя :D.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

10 Апр 2011 11:08
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Стратегии за битки #8349

Да бе, за Небуларон има камъче с драконов дъх, за Скраймир - калиум, за царя на Уирд - камбанка и т.н. ама пусти кръвожаден импулс. Стигнал съм до финала и какво? Вадя нещо от джоба си и край. Неее, искам епично сражение. И да Асене, има един хак-и-слаш инстинкт, да изколя всичко по пътя :D.

Добре, обаче пребиеш ли царя на Уирд, взимаш по-малко точки за Опитност в края на втора книга :)

10 Апр 2011 11:42
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Стратегии за битки #8352

Pavel писа: писа:

Добре, обаче пребиеш ли царя на Уирд, взимаш по-малко точки за Опитност в края на втора книга :)
Аха, за него правя изключение и разклащам камбанката :mrgreen: .
Сега се сещам за едно говедо от пета книга, дето е с 1000 живот и го разбуждаш, като го трамбоваш по шкембето с подковани обувки. Имаше някакъв чийт да се бие и да останете четирима.

10 Апр 2011 11:53
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Стратегии за битки #8353
Това е Великанът Снорид и има следните показатели(според БГ изданието):
Бойно майсторство:11, Психически способности:11, нюх:11, Доспехи клас:10, Щети:20 зара, Издръжливост:950
Няма начин да не смачка играч от отбора преди да стартира битката, може да се побегне преди битката или в нея, успех :!: :twisted:

10 Апр 2011 11:57
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Стратегии за битки #8354
Пета книга съм играл най-малко, но нямаше ли там предмет, с който да съживиш паднал играч? Или да призовеш леден воин, който временно да броиш за първи играч в бойния ред?

10 Апр 2011 12:16
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Стратегии за битки #8356
Има предмет - възкресяваща огърлица, която обаче се взима след това от стаята на Звездата на чумата и възкресява като зомби. Призрачният войн, призован от син скъпоценен камък, се взимаше от едно Чудовище на миражите и се използва за помощ в битка, а великанът смачква играч, обут в ботуши, преди да стартира боя с него, мисля, че пак не става тактиката. :neutral:

10 Апр 2011 20:54
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1106
Стратегии за битки #8430
Како аз другата тема още в първа книжка има огрълица за възкресяване на поне четирима играчи която взимаш от един скелет в клетка, ако минеш през Калюджан =Р

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

10 Апр 2011 21:11
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Стратегии за битки #8434
Смятам, че да пишем в две теми за тъпия великан няма смисъл, но все пак съм отговорил там относно медальона на Озирис 8-)

11 Апр 2011 03:09
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Стратегии за битки #8515

Вилорп писа: писа:
Како аз другата тема още в първа книжка има огрълица за възкресяване на поне четирима играчи която взимаш от един скелет в клетка, ако минеш през Калюджан =Р
Същата си я загубил в края на четвърта книга, заедно с всички останали предмети, освен Меча на живота и новополучените брони и обикновени оръжия !

Играй "Дестини куест", или "Сенките на мрака", или "Майстори на меча", а и някои стратове ще ти харесат! "Кървав меч" обаче съвсем очевидно има за цел да те стимулира към избягване на битките!
Защо смятам така?
    Битките са опасни, но изрично не е предвидено да чийтваш, защото има правила за играчи, чиито герои са умрели.
    Битките зависят от шанс, като имаш ограничени ресурси за всичките.
    Повечето битки могат да бъдат избегнати с предмет или бягство.
    Ако избягваш битките, имаш достатъчно ресурси да превъртиш играта с всяка една комбинация от персонажи, без да чийтваш.[/list:u]
    Предвид горното, оплакването, че не можеш да победиш без загуби в някоя битка, означава само, че системата работи както е предвидено 8-) !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

15 Апр 2011 13:51
mauris
Трошача
Трошача
Скрий Още
Стратегии за битки #9344
и аз се чудя, защо Язир, Азидахака и Назу, и Снорид са с такива показатели...
а то било за да не се биеш с тях :mrgreen:
то наистина няма друго обяснение за толкова завишени параметри.
може би това е единствения недостатък на серията Кмеч.
Съгласен съм с казаното по-горе, за хак-ен-слаш инстинкта.
Цяла книга "чешеш" разни обикновени противници, накрая стигаш до босовете и се оказва, че авторите не са преценили добре възможностите на героите и/или умишлено ги "саботират" и им "замазват очите" с разни ключоне на Фатима, маймунки и прочие нелепости, които литературно се връзват и разнообразяват сюжета, но откъм игрови елемент водят до чувството за пропуски.
Дай на хората бой, кютек, мечове да се въртят, магии да плющят, да се хвърлят по четири-пета зара с всяка ръка, нали затова играеМЕ... а не за камбанки и за скачане от тераси от с кървави мечове под мишница :mrgreen:

Сим: "Винаги съм искал да ме питат, вярвам ли, че всичките ми книги ще бъдат издадени? И отговарям, твърдо да, до една ще бъдат напечатани!"

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Стратегии за битки
Time to create page: 0.065 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Юбилеен конкурс 30 години книги-игри в България (27 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от harlequin
    • Yesterday 21:22
    • Флууд (5578 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Общи приказки
    • от ringlas
    • Yesterday 21:05
    • "Патрул за Ада" (20 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Блонд и Уейн
    • от Radko
    • Yesterday 19:28

За контакти