• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Снорид

Снорид

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
11 Апр 2011 11:50
mauris
Трошача
Трошача
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Topic Author
Снорид #8547
и за това не се бях сещал)

Сим: "Винаги съм искал да ме питат, вярвам ли, че всичките ми книги ще бъдат издадени? И отговарям, твърдо да, до една ще бъдат напечатани!"

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

12 Апр 2011 02:11
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Снорид #8656

SatanicSlayer писа: писа:
Хамелеоне не взимаш ботушите и не се биеш. Или взимате ботушите и си ги слагате в раницата, и след това си ги обувате, след като се върнете.
Стари ботуши чиста съвест.
Явно не само аз съм се сетил, че мога да сменя ботушите като вляза в замъка и изколя охраната !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

12 Апр 2011 13:06
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Снорид #8703
Скарабеите от KM 1 ги забравете. В края на 4та изрично се казва, че при връщането си от Шеол играчите губят цялата си екипировка с изключение на Кървавия меч. В 5та книга имаше един скъпоценен камък, който прибавя призрачен войн към бойния ред за битка. Използвах го като чийт, да носи обувките. Реален вариант за убийството на Снорид няма - 20 зара щети, над 900 издръжливост, 11 БМ и Психически способности, Доспехи 11. Не помня беше ли имунен на Робско омaйване, ако не е - молиш се да хвърлиш 12 и това е. Това се потвърждава и от факта, че нямаш никаква награда при победа.

Pavel писа: писа:
Ами Радо е дал най-добрата тактика според мен - тази с така наречения в MMORPG-та "kite" (размотаване) с Тариката, само че ще трябва да е с нюх 12, за да може да се премества без Снорид да го атакува. През това време Магьосникът сипе Мълнии на Немезида и така докато го бутнете.

Не знам, нямам ясен спомен за правилата, но имаше май приоритизиране на целите. Тоест ако един бяга, а друг пържи с мълнии, то чудовището атакува този, който го напада. В противен случай абсолютно всеки неимунен на магии противник може да бъде разбит.

12 Апр 2011 14:21
mauris
Трошача
Трошача
Скрий Още
Topic Author
Снорид #8712

В 5та книга имаше един скъпоценен камък, който прибавя призрачен войн към бойния ред за битка. Използвах го като чийт, да носи обувките.

бре, това е най-якия чийт, за който съм чувал :idea:
но с тия 20 зара щети просто...

Сим: "Винаги съм искал да ме питат, вярвам ли, че всичките ми книги ще бъдат издадени? И отговарям, твърдо да, до една ще бъдат напечатани!"

12 Апр 2011 17:58
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Снорид #8747
Значи ще стане. В такъв случай интересно би било дали някой би могъл да убие Снорид, ако играчите са се възползвали от опцията някой вече умрял да действа от негово име.

12 Апр 2011 19:48
Pavel
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Снорид #8770
Снорид има Доспехи клас 10, стрелите са безполезни ... :cry:

12 Апр 2011 20:06
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Снорид #8776
Хм, сега ми хрумва, воинът и останалите от дружината могат да блъскат Снорид един рунд и магьосникът да ги премести с незабавно спасение - това при условие, че всички имат по-висок нюх от Снорид или мъдрец винаги го полага с тоягата за нюх 1.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

13 Апр 2011 11:18
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1104
Снорид #8826
Мъдрец с бойно майсторство 18 и 12 нюх държи гиганта в пат и винаги има успех, всъщнос с такива показатели битките с един противник можеш да ги смяташ за спечелени автоматично, друг е въпросът че не знам възможно ли е това. Евентуално повече мъдредци с по-ниско бойно майсторство и нюх 12...

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

13 Апр 2011 18:01
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 5
Снорид #8913

Вилорп писа: писа:
Мъдрец с бойно майсторство 18 и 12 нюх държи гиганта в пат и винаги има успех, всъщнос с такива показатели битките с един противник можеш да ги смяташ за спечелени автоматично, друг е въпросът че не знам възможно ли е това. Евентуално повече мъдредци с по-ниско бойно майсторство и нюх 12...
Да де, ама пак стигаме до дилемата може ли Мъдрец да прави стън-лок или не.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

26 Юли 2011 13:21
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Снорид #20725
Да видиме..... Как е стратегията да го претрепеш.
Воинът ни е Танк, който носи Омагьосаният щит, който отразява всички щети на 1 и поне веднъж се е потопил в Стикс, и при 6 не понася никакви щети. Бронята му е 5 + 1 от Джина. Той ще се пробва да се защитава, което значи че Снорид ще хвърля срещу него с три зара.
Тариката в първия рунд нищо няма да прави, но ще използваме неговото бързо мислене и ще се втурне да го тресне с един удар в края на рунда.
Мъдреца ще се пробва да го погне с тоягата.
А Мага ще се пробва с Мълния на Немезида или с Тигрово око да увеличи качествата на бандата.

Но пък може и Тариката да го треснеме като Танк, тогава Воина става First Class DPS, който пуца с два меча, като вторият меч съвсем случайно се казва Сайлекс(пета книга не е при мене поправете ме ако греша).
Снорид има 11 за нюх, което означава че удря пръв, което е предимство. Пръв той ще удари, а след това всички останали ще действат. Стига да не удари наистина, че 20 зара за щети някак си не е много хубаво.
Обаче всички след това действат.
Първата работа на мага е да цъкне Тигрово око на мъдреца за да му повиши Бойното Майсторство за да може да приложи с една идея по-успешна атака с Техниката на тоягата.
Така ще помогне на групата един рунд да удря, а на следващия рунд да се изнася назад, за да остави Тариката да се жертва в името на каузата.
Мага след Тигровото око ще праска яко Мълнии по Снорид, а когато изтече времето на Тигровото око веднага трябва да го припомни и да го каже за да продължи Мъдреца своята система.

Накратко казано
Воина удря - два пъти - щетите са му от ранга на 14 зара - не си спомням толкова ли беше
Тариката - защита +1 удар, от бързата мисъл
Мъдреца техника на тоягата за да може да направи нюха 1 за да стане тактиката удряй и бягай
Мага - Тигрово око + разни там магиики

Избери своето приключение

31 Авг 2011 03:14
Тарикат ХХ ранг's Avatar
Тарикат ХХ ранг
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 4
Снорид #27619
Привеждането на Стикс е чийт: в текста ясно е упоменато, че играчът направо загива, а не - че трябва да понесе еди-какви си щети (от каквито евентуално би могъл да се измъкне, ако се е топнал в Стикс и му се падне щастлив зар).

Медальонът от Бойните ровове е на практика неизползваем: най-късно в края на Четвърта книга отборът губи цялата си стара екипировка. А и това за размазването на кървава каша е напълно вярно.
Впрочем, чисто процедурно е възможно съживеният да оцелее при моста с водопадите от Бойните ровове. Там текстът не е формулиран така, че Имрагарн непременно да загине.

"Под тях десетки метри мрак лежат.
Отдавна езикът на бурята шиба платната..."

Луд на шарено се радва

31 Авг 2011 04:00
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 183
Снорид #27621
Хм.
Е ако направо загива, тогава си слагаме ботушките в раницата и когато преминеме като пичове през него тогава си ги нахлузваме на краката.

Избери своето приключение

21 Юни 2013 15:05
zhekspire
Тарикат
Тарикат
Скрий Още
Снорид #74051
Техниката на тоягата не е стън и това си го пише съвсем ясно в правилата... всякакви глупости за незабавно спасение и телепортиране са смешни, защото по правилата с него само се бяга от сражението. Снорид има 11 за Б.М,нюх, ПС има 900 кръв т.е. победата е невъзможна... предлагам ви вариант с така нареченото магическо усилване- еп 156, което се прави върху робско омайване... идеята е следната- щом това усилване прави максимално силно дадено заклинание ( справка мълния на Немезида със щети 49 точки- 7зара 6-тици + 7) бихме могли да счетем, че правим робско омайване, за което е нужно съперникът да има 12 за ПС за да се противопостави( максимално силният вариант на робското омайване)... за мен това е единственият начин да победиш Снорид без лъжа... Основният въпрос тук е- Кога заклинанието робско омайване е с максимална сила? Ако отговорът е- Когато на съперникът е необходимо да има 12 за ПС за да се противопостави(което за мен е така) Снорид е победен :)))).
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Christomir

09 Сеп 2022 15:41
Elan Morin Tedronai's Avatar
Elan Morin Tedronai
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 32
Снорид #140614
Знам за талисмана от "Бойните ровове на Крарт", но мисля че и при това положение победата на практика е невъзможна. Снорид нанася 20 зара щети и е с 900 кръв. Единствено, мисля че срещу дракона преди това има възможност (при това голяма) като с бившата ми приятелка като Тарикат и Маг сме се разправяли без особени проблеми с него. Тарикатът се защитава, докато Магът хвърля само 1 зар при правенето на заклинания и с достатъчно Психически Способности (>10-11) на всеки 2 ход удряхме с Мълния на Немезида. Обаче да върна: освен да се чийтва е на практика невъзможно да се победи Снорид. Като "битката" с Ангвар (Тор) от предишната книга: невъзможно е да го победиш.

Всеки ден, във всяко едно отношение, положението става все по-добро и по-добро. Винаги гледай напред.
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Rahvin

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Снорид
Time to create page: 0.088 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Най-слабият български автор. (51 Мнения)
    • в За книгите-игри / За авторите и художниците
    • от ringlas
    • Yesterday 17:40
    • Размисли в-у Сим и Прокълната(та му) Земя (87 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Сим Николов
    • от LethianDreams
    • Yesterday 10:52
    • Търся да купя Ледената Цитадела (3 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от logus
    • 20 Мар 2023 17:31

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg