• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Недостатъци на бойната система КМ

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
18 Апр 2011 10:37
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Недостатъци на бойната система КМ #9860
При грипа от 4-ма 8-ми ранг е резонно да се дали опита, но при 4-ма мърши разделиш ли опита те пак са мърши. Или трябва да отпадна ограничението за нисък ранг при повече герои (което ще значи по-восоките нива да изискват повече ТО за да се качи ниво) или да отпадне делението на опита между всички в групата.

Иначе накрая прехвърляте на един герой всички ценни предмети и се самоубивате, той взема всичкия опит, а във следващата книга почвате с нови герой който са вече едно две нива по-високо и просто им връщаш предметите на играчите.

Прав е пешката за недомислиците.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

18 Апр 2011 14:20
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Недостатъци на бойната система КМ #9897

Вилорп писа: писа:
Иначе накрая прехвърляте на един герой всички ценни предмети и се самоубивате, той взема всичкия опит, а във следващата книга почвате с нови герой който са вече едно две нива по-високо и просто им връщаш предметите на играчите.
Което означава, че в следващата книга е останал само един герой, който е на по-ниско ниво, отколкото ако беше почнал сам. Не, към групата не се присъединяват нови персонажи, такова нещо не е споменато никъде в правилата!
А правила какво да правите при загуба на персонаж има специални, така че щяха да са споменати там, ако се появяват между книгите!

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

18 Апр 2011 14:41
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Недостатъци на бойната система КМ #9901
Всяка книга може да се играе отделно, а може и да си пренесеш героя от предишната. Тъй че си пренасяш героя и заедно с него пускаш нови 3 за попълване на групата до 4.

Цвят за модериране

18 Апр 2011 15:25
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Недостатъци на бойната система КМ #9908

Всяка книга може да се играе отделно, а може и да си пренесеш героя от предишната. Тъй че си пренасяш героя и заедно с него пускаш нови 3 за попълване на групата до 4.

Това да не е Мустафата.. пускаш жетонче и влизаш по време на битката с боса :))

18 Апр 2011 16:08
despite
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Недостатъци на бойната система КМ #9916
Интересно е как всеки си е допълнил правилата по някакъв начин. Първо се започна със замразяваща техника на тоягата, а сега и с нови герои за всяка книга. :)

Аз играех като Асен и ако някои от героите умреше направо започвах книгата от началото. Това е и минусът на многото герои - кекави са и мрат лесно. Плюсът е, че имаш повече умения за справяне със ситуациите и по-голям инвентар.

Да си попълваш отбора с нови герои ми се струва като да имаш 4 живота, когато играеш с 1 герой и да си го съживяваш ако нещо стане и вземе, че умре. Не е съвсем точно сравнението, но не ми се струва редно. Разбира се всеки си играе както си реши.

Ако нямаш някоя книга просто си разпределяш 1000 точки между играчите в отбора, все едно си я завършил, и продължаваш със следващата.

18 Апр 2011 16:22
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Недостатъци на бойната система КМ #9918
Деспите видя ли заглавието на темата? Иначе мъртвия герой си е мъртъв и до края на приключението не участва, но като започнеш нова книга/приключение си вземаш нов спътник. Забовно ми е как в 4-то книга ти умира териката и ти започваш поредицата то начало, щото видиш ли териката, не се казва Гошко и си толкова сантиментален, че няма да си вземеш нов човек да допълни отбора в 5-та книга.

Цвят за модериране

18 Апр 2011 16:44
despite
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Недостатъци на бойната система КМ #9920

Деспите видя ли заглавието на темата? Иначе мъртвия герой си е мъртъв и до края на приключението не участва, но като започнеш нова книга/приключение си вземаш нов спътник. Забовно ми е как в 4-то книга ти умира териката и ти започваш поредицата то начало, щото видиш ли териката, не се казва Гошко и си толкова сантиментален, че няма да си вземеш нов човек да допълни отбора в 5-та книга.
Не съм чел 4-та част и не мога да я коментирам. :) Скарабеят от първата част или едното кълбо от втората част(забравих му името но имаше шанс 1:6 да ти съживи мъртъв герой) могат ли да се използват в случая?

Ако смъртта на тариката не може да се избегне и читателят се е привързал към него, то може да си добави новия тарикат и тогава да ди разпредели опит-а вместо да си самоубива героите и да си доизмисля правила.
Ако вземаш целия опит за един играч и си допълваш отбора би ми се видяло честно умрелите герои да не качат ранг от едната книга в другата, т.е. ако са умрели ранг 3 и в следващата книга да са ранг 3.

С първото изречение съм съгласен - можеш да си избереш да си пренесеш героите ИЛИ да започнеш с нови герои.

Аз поне не виждам проблем в системата с опита. Като си с един играч ти е кофти когато неможеш да правиш дефенз със тариката и да ги млатиш с другите или да си пълниш кръвта с мъдреца и да удряш мълния на Немезида постоянно, а когато си с повече ти умират млади и зелени.

18 Апр 2011 17:47
morphy's Avatar
morphy
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 47
Недостатъци на бойната система КМ #9929
А как се справяте с върколаците от лагера, във втората книга? Без мъдрец в отбора е изключително трудно, особено за самичък магьосник.

18 Апр 2011 18:22
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 235
Недостатъци на бойната система КМ #9933
Не съм съгласен с това "лоудване" на нови герои на мястото на вече убитите. Това не следва по никакъв начин от оригиналните правила!
КОГАТО СИ УБИТ
...Но ако играеш в отбор и някой от участниците бъде убит, другите играчи продължават прикючението. Сега групата им е по-маломощна пораи загубата на един от героите, но все още имат възможност да победят.

Всъщност когато пукнат някои от съотборниците ти, това означава и повече точки за опитност от премията която получаваш в края на играта. Тогава ще можеш да качиш заветните няколко ранга по-бързо. Помня как накрая в Книга 2, оцелях само аз и то на 1 точка издръжливост и получих цялата премия! Съответно в останалите книги, твоите съотборници могат да участват, хърляйки заровете на чудовищата. Вярно, че не в това се заключава удоволствието от истинската отборна игра и е най-добре да се рестартира "левела", но такъв е бил замисълът на авторите. Според мен. Поблемът по-скоро се свежда до друго - недостатъчен е броят на мини куестовете чрез които отборът може да си осигури точки за опитност. Следвало е да се предвидят повече такива и посредством тях да можеш да си осигуриш по-добри харакеристики, а не чрез разни чийтваници.
Ясно обаче става и друго - съгласен съм с Деспайт, че всеки си е донапасвал правилата както дойде! Може би лошо и в това няма, та нали говорим за ролеви настройки един вид. ;)

"Intellect is invisible to the man who has none".

18 Апр 2011 18:23
Jack of Shadows
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Topic Author
Недостатъци на бойната система КМ #9934

morphy писа: писа:
А как се справяте с върколаците от лагера, във втората книга? Без мъдрец в отбора е изключително трудно, особено за самичък магьосник.

Там е песен - в самото начало е и преиграването не отнема много... :mrgreen:

18 Апр 2011 18:30
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Недостатъци на бойната система КМ #9935
Относно върколаците...
Ами Морфи какво да ти кажа, ... Воин в 13 ранг... Биех ги като кучета, ясно? :lol: За сам Магьосник си е клизма, изобщо на него не му се кефех именно заради това, че наобиколят ли го повече врагове и няма ли кой да го пази, е първият с летален изход. Мълнията /на емезида и Кълбовидната/ не винаги могат те отърва.... :D

18 Апр 2011 18:45
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Недостатъци на бойната система КМ #9940

Радо писа: писа:
Хора как тълкувате правилата за кастване на магия - в правилата пише че при неуспешно кастване имаш право да извадиш 1 точка от опита за следващо хвърляне на зара. Въпроса е след като кастнеш успешно магията - пак ли се почва за следващ опит с припомняне или вече с води че ти е припомнена и освен това ако вече е припомнена пак ли се почва със стандартната и комплексност при опита за каст или си продължавате докъдето сте стигнали с минусите. В правилата това изобщо не е обяснено но съдейки по битки с врази - казва се че пак трябва да си припомниш магията .

Винаги съм го играл със започване на целия процес отначало, след успешно изречено заклинание. Иначе магьосникът ще стане гати картечницата. Преди битка го подгряваш за мълнии на Немезида и после ги плюе, като хлъзгави тиквени семки.
Колкото до върколаците, загубата на рундове не беше ли само ако искаш да си облечеш доспехите? И тук има интересен казус, може ли магьосникът да е спал с припомнено заклинание :rolleyes: ?

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

18 Апр 2011 20:20
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 137
Недостатъци на бойната система КМ #9955
Припомнянето беше веднъж на битка. Имаше опция да си държиш готово заклинание, но ти намаляваха прихическите способности с по една точка на бройка.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

18 Апр 2011 20:58
despite
Нещо, някакво, такова
Нещо, някакво, такова
Скрий Още
Недостатъци на бойната система КМ #9960

However, each spell that you have in mind temporarily reduces your Psychic Ability by one until it is cast.

Щом след пускането на магията Психическите способности се възстановяват ми се струва логично, че магията трябва да се припомни наново, което отнема 1 рунд.

Едит: Радо ме изпревари. :)

19 Апр 2011 00:55
Zort's Avatar
Zort
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Недостатъци на бойната система КМ #9991
Напротив при кастването на магии вичко е много ясно, даже и пример са дали. Психическите ти способности се намаляват временно с толкова точки, колкото заклинания си си припомнил. Смисъла да си припомнил заклинание е, че го кастваш мигновено /съобразно точките ти за нюх де/, а не губиш един рунд за припомняне. Кофтито е, че си с намалени психически спообности при това хвърляне, но ако си се нагушил в "стаята на тайните/черепите", едва ли ще имаш проблем. Относно въпроса може ли магьосника да е спал с припомнено заклинание? Е как не?! Нали си е намалил псиическите способности с 1! Събужда се и почва да спелва...
Изобщо тук се заформи нещо като група на блъдсуордистите. :twisted:

• 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 10
Форум
/
Книги-игри
/
За заглавията от първата вълна
/
Кървав меч
/
Time to create page: 0.085 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (522 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Yann Gamgee
    • Yesterday 14:37
    • P(L)AY THE GAME: Залози с живота (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Yann Gamgee
    • 14 Юли 2025 11:44
    • Бележки от Саракт (77 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от Count Monte Kristo
    • 13 Юли 2025 20:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност