Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
- Едната е с по-опростени правила и е с работно заглавие: "Спамери" - пак казвам не си правя майтап. Прилича на играта със Сайлоните - /скритите спамери провалят форум/. Има и "Модератор на цикличен принцип с ограничени права" + няколко "натрапени епизодични роли": "Хейтър", "Мажоретка" (това го отмъкнах от SilverWolf и Jane Undead) и "Форумен Трол"...
Въпрос към местния Шериф: В кой раздел да си открия тема? Общи приказки / Други игри или Любителски и не само книги-игри.
- Втората е малко (не много малко) по-сложна и ще се впише в определението "социална бордова игра". Работното заглавие (специално за Ro#i#) е: "Свещенници срещу Демони". Разликата е, че и двете групи са "скрити". Играе се в някоко етапа и се изпълняват конкретни мисии ориентирани към едната или другата страна. Ще са необходими помощни материали.
Можем ли и ние да откраднем идеята за "Форумния Трол"?- Едната е с по-опростени правила и е с работно заглавие: "Спамери" - пак казвам не си правя майтап. Прилича на играта със Сайлоните - /скритите спамери провалят форум/. Има и "Модератор на цикличен принцип с ограничени права" + няколко "натрапени епизодични роли": "Хейтър", "Мажоретка" (това го отмъкнах от SilverWolf и Jane Undead) и "Форумен Трол"...
Имате официално разрешение.... Можем, ли и ние да откраднем идеята за "Форумния Трол"?
Да има някаква размяна.
Това си е идея за бордова или ролева игра. При "социалните" схемата на игра е различна. Ама доколкото всяка групова игра е социална не се отклоняваш от идеята.За демонолози срещу свещеници имам идея за много сложен вариант със статистики на героите, тактическа система за битки, куестове и строеж на сгради. Не знам дали не е твърде голямо отклонение от социалната идея.
Човек. Играта по Батълстар си се казва Батълстар. Саботьорът е нещо друго. Това, което каза, е все едно, ако си християнин, аз да ти съобщя, че съм чел Библията, но в моя вариант главният герой е бил Пипи Дългото чорапче.Пробвал съм игра с почти същите правила, май "Саботьор" се казваше. Сюжета е по "Бойна звезда Галактика" - играят хора и сайлони (вместо граждани и мафиоти или селяни и върколаци).
Ама не се впрягай толкова де! Очевидно е, че не помня името, затова съм писал, че може би е "Саботьор". Тогава играхме няколко игри и в тая дето споменавам Сайлоните проваляха "мисии". Това, за което говорите с SatanicSlayer е някаква друга игра. Тая дето играхме нямаше "инженери" и "адмирали". Въобще нямаше обособени герои. Само разпределението Сайлон или човек, гласувахме явно кой да "иде на мисия" и после имаше още едно тайно гласуване в самата мисия + няколко карти с разни екстри. Танер по-добре знае. Да каже коя беше играта.Включвам се само за да коригирам следното изказване:
Човек. Играта по Батълстар си се казва Батълстар. Саботьорът е нещо друго. Това, което каза, е все едно, ако си християнин, аз да ти съобщя, че съм чел Библията, но в моя вариант главният герой е бил Пипи Дългото чорапче.Пробвал съм игра с почти същите правила, май "Саботьор" се казваше. Сюжета е по "Бойна звезда Галактика" - играят хора и сайлони (вместо граждани и мафиоти или селяни и върколаци).
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas