• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Конкурси
    • Златна никса
    • Пъстра Никса
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Игра на тронове БГ Издание

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 11
07 Ян 2012 19:52
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 189
Игра на тронове БГ Издание #41106
[offtopic]Ами Христо ти имаш по-добрата визия. Аз ще намеря камера и трябва да видим на коя игра ще правим обзор :D

ПП Galactic Trucker все още в тебе ли е?[/offtopic]

Избери своето приключение

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Ян 2012 02:47
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 654
Topic Author
Игра на тронове БГ Издание #41142

fhristo писа: писа:
Много приятно бях изненадан от това първо по рода си видео ревю на настолна игра на български. Получило се е много добре! Дано има и следващи епизоди с ревюта на други игри.
Благодаря за добрите думи :) Може в обозримо бъдеще да пусна и друго, ама гледам, че и вие ще правите - ще станем конкуренция :lol:

Ей сега се връщам от 9+ часов маратон на играта. Играхме четирима човека и просто няма такава забава - като свършихме последната игра, всички искаха да играем още, а часът беше 2:00. Аз пръв направих сметката колко време сме играли и на въпрос към другите, отговорите бяха: "ами 3 часа", "не повече от 4", "със сигурност между 3 и 4 часа" - правете му сметката...

08 Ян 2012 08:19
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1214
Игра на тронове БГ Издание #41150
Това само за една игра ли?

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

08 Ян 2012 08:44
fhristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Игра на тронове БГ Издание #41152

SatanicSlayer писа: писа:
[offtopic]Ами Христо ти имаш по-добрата визия. Аз ще намеря камера и трябва да видим на коя игра ще правим обзор :D

ПП Galactic Trucker все още в тебе ли е?[/offtopic]

[offtopic]Може да участваме и двамата подобно на Miami Dice поредицата ;)

Galaxy Trucker още я имам и от доста време ми се е доиграла[/offtopic]

08 Ян 2012 12:05
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Игра на тронове БГ Издание #41161
Хм, вчера възникна един казус. Ако Ланистър играе Тирион Дяволчето, а Тирел играе Дебелия Мейс Тирел, какво се случва?

А) Дяволчето премахва Мейс и Тирел тегли нова карта.

Б) Тирел унищожават една бойна единица на противника и чак тогава Мейс напуска бойното поле.

Щеше да е ясно, ако на картата на Тирел я нямаше думата "незабавно". Може би трябва да се определи от реда за трона? Или понеже става дума за битка от реда за Васалните владения? Мери, дай акъл!

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

08 Ян 2012 14:43
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Игра на тронове БГ Издание #41174
Тирион маха Мейс преди да са се реализирали ползите му.

08 Ян 2012 19:49
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #41203
Не трябва ли царя да реши в този случай?

Цвят за модериране

08 Ян 2012 21:08
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Игра на тронове БГ Издание #41213

Вилорп писа: писа:
Това само за една игра ли?
3 игри.

Вилорп писа: писа:
Не трябва ли царя да реши в този случай?

В този случай - не ;)

09 Ян 2012 13:05
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #41317
А какво стана с Таргариен? В страницата на играта беше обявен Таргариен, даже имаше две от картите на дома - Драконовата Кралица и Сивия Червей. След, като я пуснаха, ревюто беше прередактирано. Та за експенжън ли се готвят, че оставиха един от домовете за после?

09 Ян 2012 13:34
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Игра на тронове БГ Издание #41322
Това не съм го виждал... И мен ме е яд, че ги няма, доста хора искат да играят с тях. В момента се получава така, че много хора не са чели книгите, а в сериала за сега са представени само Ланистър, Старк и Баратеон и всеки иска да играе с тях. Непрекъснато се пита "дай тогава на мен Таргариен с драконите" и аз почвам да обяснявам, че ги няма. Ако си ги видял обявени, значи или са ги оставили за експенжън или нещо по баланса с тях не е проработило и са ги изрязали.

09 Ян 2012 13:57
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #41325
Те таргариените са вихрят на съседния остров нямам работа във войната на тронове.
Всъщност чак в последната книга един от тях се връща във вестерос.

Цвят за модериране

10 Май 2012 15:39
noob
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Игра на тронове БГ Издание #54129
Хора, някой може ли да ми каже дали е играл игра в която Старките да са били претенденти за първото място. Ние играхме 3 игри с по 4 човека и те изглеждат най беззъбите. Дали е заради грешна стратегия на човека който играе с тях или просто са си много прецакани. И ако найстина не са толкова зле кажете някаква стратегия защото сега се пада на мен да играя с тях и не искам цяла игра да ям "лабут". За играта мога да кажа, че е много добра 9/10.

И два въпроса за играта:
1. Когато поставя толкън с който запазвам територията си след напускане на армията ми при завръщане в това поле мога ли да си взема толкъна или той си остава там докато някой не завземе съответната територия.
2. Дадена войска е разгромена и се изтегля в легнало положение, ако никой не атакува тази зона (и унищожи разграомената вече войска) кога се изправят тези войски за да могат да се използват по предназначение.

Благодаря.

10 Май 2012 17:54
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #54139

noob писа: писа:
Хора, някой може ли да ми каже дали е играл игра в която Старките да са били претенденти за първото място. Ние играхме 3 игри с по 4 човека и те изглеждат най беззъбите. Дали е заради грешна стратегия на човека който играе с тях или просто са си много прецакани. И ако найстина не са толкова зле кажете някаква стратегия защото сега се пада на мен да играя с тях и не искам цяла игра да ям "лабут". За играта мога да кажа, че е много добра 9/10.

И два въпроса за играта:
1. Когато поставя толкън с който запазвам територията си след напускане на армията ми при завръщане в това поле мога ли да си взема толкъна или той си остава там докато някой не завземе съответната територия.
2. Дадена войска е разгромена и се изтегля в легнало положение, ако никой не атакува тази зона (и унищожи разграомената вече войска) кога се изправят тези войски за да могат да се използват по предназначение.

Благодаря.

1. Не можеш да вземеш символа на властта обратно, дори когато се върнеш с армия във владението. Единствен начин да се махне оттам е, ако друг играч превземе зоната, тогава символът се поставя в купчината с използваните.

2. На следващия ход са росни-пресни.

За мен най-благодатните места са Баратеон и Мартел. Това не значи, че Старк не могат да седнат на трона. Играта е не толкова до водене на сражения, колкото до дипломация. Веднъж спечелих игра без да проведа нито едно сражение, само подклаждайки дрязгите между останалите и подкрепаяки или отказвайки подкрепа.

Старк могат да започнат по следния начин:

Кораб едно поле надолу (играта не е при мен и не мога да кажа, как се казваха зоните). Пехотинец и рицар на полето с пехотинеца. Тримата заедно към замъка граничещ южно със Зимен Хребет. На следващия ход подкрепа от кораба и с атака +1 към Орлово гнездо, ако ще натискат към Баратеон. Ако главен опонент ще са Грейджой, то е ясно, че ще струпат армия към тях. Т.е. всичко е до прееби другарче. Насъскай Ланистърите срещу Грейджой и изплющи Баратеоните. Естествено винаги съществува възможност Ланистърите да те прецакат. Приятна игра :).

18 Юни 2012 01:54
sycamore_bright's Avatar
sycamore_bright
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 228
Игра на тронове БГ Издание #57272
Моята лично предпочитана стратегия, когато играя със Старк, е да рекрутирам войска още първия ход с армията в Уинтърфел. На пехотинеца в White Harbor му давам команда "атака +0", а на кораба "атака +1".
Тъй като Баратеон са на ход преди теб, ги изчакваш да се решат какво да правят с корабите си.
- Ако тръгнат на юг или останат на място - супер.
- Ако тръгнат на север към теб - кофти, но не е болка за умиране.
- И в двата случая местиш кораба си веднага на юг ("атака +1"). В първия случай ще можеш да блокираш морския път от страната на Баратеон, а във втория ще ти се наложи да влезеш веднага в битка. Тъй като обаче ти си с атака +1, силите ще са изравнени.
- Ако Баратеон се изхитри и мести първо рицарите и пехотинците си и чак след това корабите си, ще те нападне той теб с +1, което е наистина кофти, но ти все още имаш шансове за победа. Ако победиш с малко късмет или с Еддард Старк - браво! Иначе друг вариант тук е да играеш веднага картата The Blackfish, за да оставиш Баратеон да си изиграе най-силната карта, а ти да не си изгубиш кораба, който можеш да оттеглиш обратно и да изчакаш по-удобен момент.
- Както и да завърши ходът на/битката с Баратеон, рекрутираш 2 кораба от Уинтърфел. Единият поставяш в морето от страната на Грейджой, другият от страната на Баратеон. По този начин блокираш абсолютно всякакъв достъп по вода до теб (т.е. от тук нататък тези кораби получават основно заповедта "pillage") и едновременно с това си осигуряваш мост по вода за пешите ти войски, които сега могат да стигнат доста бързо до центъра на картата. Този мост ти дава възможност да атакуваш (понякога доста изненадващо) по който си избереш от двата фланга (а защо не и по двата, ако имаш достатъчно армия) в паралел с центъра.
- Ако Баратеон те е нападнал по вода още първия ход и си загубил (виж по-горе), отново използваш прясно рекрутирания кораб откъм неговата страна, за да го "pillage"-ваш постоянно, а същевременно строиш още един кораб в пристанището на White Harbor, за да можеш да го атакуваш след 1-2 хода (special pillage от едната страна, атака от другата). Пази White Harbor на всяка цена, защото ако завземе града, корабът ти, който се намира в пристанището, ще стане негов.
- Тук идва и ролята на пехотинеца в White Harbor. Ако нямаш проблеми с Баратеон, го премести, използвайки корабен мост, в Karhold, за да изкарваш от там пари. В бедната северна земя парите и supply-а са прекалено ценен ресурс, за да се лишиш от тях! Ако обаче си изгубил битката с Баратеон, остави пехотинеца в White Harbor, за да го защитаваш.

Всичко това описва някои размишления най-вече относно първия ход на играта. След това ходовете зависят до голяма степен от това как се развият взаимоотношенията между останалите къщи (например дали Ланистър ще завладеят Ривъррън, а Грейджой ще ги нападнат още през първия ход точно там, за да ги изтласкат обранот към Ланиспорт). А и това е само моя предпочитана стратегия, далеч не смятам, че е най-добрата - сигурно има и други, но и аз все още разигравам различни варианти.

Приятна игра на тронове - in the game of thrones you win or you die :)

18 Юни 2012 09:13
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Игра на тронове БГ Издание #57275
След десетина игри...
Имам чвуствато че при четирима и 5-ма играчи Баратон са доста по-силни, главно защото могата да се разширяват безпрепятствено на юг, докато в северозапада става мътно и кърваво между Ланистър Грейнджой и Старк. Дали не е по добре Грейнджой да е 6-тия дом влизаш в играта вместо 4-тия.
Така ми се струват, че нещата биха придобили малко по-читав баланс от към територии...

Иначе за стратегията - От Зименхребет не можеш да вадиш кораби в тясното море (източното), там можеш да вадиш флота единствено от Бял пристан и то само по един кораб. Силно препоръчително е да вземеш това море ако играеш със старките. Препоръчително е и да го вземеш преди Баратон, защото в началото на играта хората се замислят дали да си направят враг с битка още от първия ход.

Самия Баратон задължително първо трябва да си мести рицарите от острова, защото придвижи ли корабите армията му остава блокирана поне два хода. Добра тактика е да вземе замъка над Кралския чартог първия ход и да придвижи едния кораб в залива пред двореца, така на втория ход може да взема самия чертог, който подсигурява доволно количество гербове и позволява да вадиш армия направо на сушата.

Допълнителния модул - „обрати в двубоя” внася жестоки промени в битките и много емоции в играта, без него играта е твърде предвидима.

Цвят за модериране

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • ...
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 11
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Time to create page: 0.093 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

📚

Пълна хронология

Книги-игри в България, 1991–днес

502 Заглавия
35+ Години
80+ Автори
Топ автор: Колин Уолъмбъри — 48 издания
Рекорд: 1997 & 1998 — по 59 заглавия
Начало: „Огнена пустиня", дек. 1991 г.
Виж пълния списък →
📚 Хронология ‹

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Проклятието на меча (21 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Джордж М. Джордж
    • от Elan Morin Tedronai
    • Today 01:40
    • Юбилеен конкурс - 35 години книги-игри в България (4 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Конкурси
    • от Etom
    • Yesterday 22:43
    • ЗЛАТНИЯ ОРАКУЛ (25 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / Майкъл Майндкрайм
    • от Elan Morin Tedronai
    • Yesterday 22:25

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност