Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Значи отсвирваш Д&Д и си купуваш Ролева система за 10 долара + (колкото е доставката от Амазон(, при това със същото качество. С нея можеш да играеш не само фентъзи, впрочем.За съжаление действителността е такава. Но за разлика от преди сега е 5% по-добре, тъй като все пак вече се намират магазини за продажба на артикули за DnD.
Цените обаче са солени ако тръгнеш да ги купуваш от нашите магазини. Точно така се убиват мераците в зародиш на новобранците, които искат да пробват нещо наистина стабилно.
И точно затова аз твърдя, че няма проблеми с намирането на играяи било за ролеви игри, било за друго. Въпросът е да избереш правилния подход, и правилните хора. А, и да го представяш като забавление за нърдове, освен ако знаеш, че играчът се интересува от такива.Жалко. Тия неща са десет пъти по-смислени от компютърните - най-малкото са по-социализиращи. Преди няколко месеца за първи път играх най-обикновен "Катан" с приятели и си беше щур кеф. Купих играта на племенника си и момчето се опитва да зарибява цялата рода и класа си с нея. Ми тия неща са си увлекателни.
Като ученици сами си измисляхме игрите на хартия - карта, моливи, зарове, фишове, някакви примитивни бойни системи. Петимни бяхме да си измисляме такива работи. За D&D само бяхме чели от книжката по "Извънземното".
SatanicSlayer написа:За съжаление действителността е такава. Но за разлика от преди сега е 5% по-добре, тъй като все пак вече се намират магазини за продажба на артикули за DnD.
Цените обаче са солени ако тръгнеш да ги купуваш от нашите магазини. Точно така се убиват мераците в зародиш на новобранците, които искат да пробват нещо наистина стабилно.
Значи отсвирваш Д&Д и си купуваш Ролева система за 10 долара + (колкото е доставката от Амазон(, при това със същото качество. С нея можеш да играеш не само фентъзи, впрочем.
А ако те мързи да се разправяш с доставки от Амазон, или си я вземаш за 8$ като ПДФ, или сваляш една от безплатните със същото качество и инвестираш в разпечатването, вместо в доставка!
Какъв е проблемът? Ако искаш да плащаш за "марката", просто играй WoW, че и по-лесно ще намериш група! А ако просто искаш да играеш Ролеви Игри, D&D далеч не е единственият избор, и определено е един от скъпите, от което се оплакваш.
Човеко, погледни първия линк в мнението ми. Няма го в това, което си цитирал, защото си копирал, вместо да натиснеш "цитирай"
SatanicSlayer написа:За съжаление действителността е такава. Но за разлика от преди сега е 5% по-добре, тъй като все пак вече се намират магазини за продажба на артикули за DnD.
Значи отсвирваш Д&Д и си купуваш Ролева система за 10 долара + (колкото е доставката от Амазон(, при това със същото качество. С нея можеш да играеш не само фентъзи, впрочем.
А ако те мързи да се разправяш с доставки от Амазон, или си я вземаш за 8$ като ПДФ, или сваляш една от безплатните със същото качество и инвестираш в разпечатването, вместо в доставка!
Какъв е проблемът? Ако искаш да плащаш за "марката", просто играй WoW, че и по-лесно ще намериш група! А ако просто искаш да играеш Ролеви Игри, D&D далеч не е единственият избор, и определено е един от скъпите, от което се оплакваш.
Асене нямам предвид цената, която се продава из целия свят. Имам предвид оскъпяването, което тука му удрят за да извлекат 150-200% в повече от малцината, които искат всичко да им е точно така, както трябва да бъде, с книгите твърда корица, гланцираните листа, жестоките илюстрации, а не да бъдат принтирани на черно бяла хартия, която след време от многото разгръщане в папката вече не прилича на нищо.
Заровете, които са неизменна част от DnD също са със стабилно оскъпяване.
Жалко. Тия неща са десет пъти по-смислени от компютърните - най-малкото са по-социализиращи. Преди няколко месеца за първи път играх най-обикновен "Катан" с приятели и си беше щур кеф. Купих играта на племенника си и момчето се опитва да зарибява цялата рода и класа си с нея. Ми тия неща са си увлекателни.
Като ученици сами си измисляхме игрите на хартия - карта, моливи, зарове, фишове, някакви примитивни бойни системи. Петимни бяхме да си измисляме такива работи. За D&D само бяхме чели от книжката по "Извънземното".
Аз пък не съм съгласен, че "не ставаме за ролеви игри". Смятам, че ти даваш пример с две игри, при които се очаква персонажите да са висококвалифицирани бойци, магове или каквото и да е, и това са още стартовите персонажи! Или мислиш, че оптимизацията не е неделима част от играта на Запад? Да ти пратя ли линк към оптимизаторските форуми на D&D, известни с опитите си да счупят системата?
Жалко. Тия неща са десет пъти по-смислени от компютърните - най-малкото са по-социализиращи. Преди няколко месеца за първи път играх най-обикновен "Катан" с приятели и си беше щур кеф. Купих играта на племенника си и момчето се опитва да зарибява цялата рода и класа си с нея. Ми тия неща са си увлекателни.
Катан и аз играх за първи път преди две седмици, щур кеф е. Въобще това важи за почти всеки борд гейм. Аз от страстен видео геймър сега съм точно обратното. Настолните ролеви, бордови и книги-игри са ми в пъти по-интересни от паткането по клавишите. Даже мисля да си продам конзолата и да си вземя някой други бордови игри
На темата. Съгласен съм, че май не ставаме за ролеви игри. В сми, опитът ми е скромен, но мисля, че вече си имам изградено мнение. От малкото D&D и Еxalted, сесии, които съм играл с хора ми прави криво впечатление, че всеки играе в името на единната цел - да си направи възможно най-добре оптимизиран герой, който да няма грам слабости (да не може да бъде, отровен, стъннат и тн.) и кажи речи, да може да смаже каквото му се изпречи на пътя. Еми сори хора, някак си тъпичко ми става един момент. Рядко ми се случва да се намери парти, в което поне един, освен мен, да разиграва неоптимизиран, алтав герои, които трудно би убил и орк, но пък за сметка на това да бъде забавен и неделима част от групата.
Това, което описваш, си работи прекрасно за тези, които му се кефятИмаш право.
Просто си споделих опита и казах какво не ми харесва и защо не работи според мен. Досадно ми е роулплея да отсъства напълно и да се говори само за брони, правила и оптимизация. ЗТова, което исках да кажа е, че всичко се играе на максимум и никой не си оставя героя да има поне една слабост, ей така за фън. За Екзалтед да, то е ясно, че трябва да си машина (зависи какви екзалтирани играете де), но пак дотъпява страшно ако никой от вас няма слабо място. За това си предпочитам игра с драконокръвни. Там поне има някакъв о социален елемент, който ви крепи заедно , за разлика от другите където всеки търчи да се оптимизира, че даже се случва и бой в групата.
За това според мен е яко да се играе с новаци. Те се забавляват истински, а не се чудят преди първата сесия как да излъжат водещият, че да им позволи да вземат чармове с които не можеш да ги пипнеш.
Май пак изговорих една камара глупости, така че, по-добре да се върнем обратно в топика.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas