• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Молба за прИпоръкЪ

Молба за прИпоръкЪ

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
07 Юни 2012 23:35
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 6
Topic Author
Молба за прИпоръкЪ #55691
Утре вече ше съм вземал. Но това с пъзлите определено беше полезно инфо.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

08 Юни 2012 00:07
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2430
Молба за прИпоръкЪ #55700
Добро хрумване на Танер, Игра на Тронове я играем с 5 човека и пак сме убедени, че не е особено добра така, трябват си 6.
Същото мога да кажа и за Катан, тя е точно за 4, защото иначе борбата за територии няма нищо общо. Stone Age въпреки 10/10 оценката на Танер за мен също влиза в това число - най-добра с четирима.

По-отворени като брой играчи са Каркасон - наистина добро предложение и Ел Гранде - изчистена игра с малко правила и много мислене и интеракция между иргачите (второто е дори прекалено много по някои вкусове, също като в троновете).

08 Юни 2012 00:13
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Молба за прИпоръкЪ #55703
Торо, Каменната епоха съм го играл и с двама, и с трима. Въобще не се губи от играта. Дори при двама души играта придобива страхотни шахматни измерения, тъй като само една фигурка поставяш на едно място.

Ел Гранде не я препорчвам, тъй като за мен това е доста скучна и суха игра. Но това си е мое лично мнение нали.

Избери своето приключение

08 Юни 2012 11:59
fhristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Молба за прИпоръкЪ #55713
За двама от разискваните игри препоръчвам най-много Каркасон, като те съветвам да вземеш с базовата игра и поне първия експанжън, защото без него играта за мен е доста по-слаба.

Ел Гранде за мен е доста добра игра, въпреки суховатата тема, но така или иначе тя е добра с поне трима играчи.

Stone Age e много добра с 3-4.

08 Юни 2012 16:35
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Молба за прИпоръкЪ #55719
"Каркасон" нямала тираж, а "Катан" нещо така и не ме грабна като визия/карта, пък и и пишеше от трима нагоре, а търся да има и за двама. В тоя ред на мисли бих предпочел да дам още 20 лв и да взема "Троновете".

Нещо запецнах с тоя "Каркасон", така се бях надъхал... :(

08 Юни 2012 23:30
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Молба за прИпоръкЪ #55755
Троновете наистина не става за игра с двама. Може да вземеш един туистър и да падаш стратегически когато се наложи. =)
Каменната ера наистина е добра Малък свят също го бива доста.
Може да й вземеш Аксиом16 и да й водиш на мацката, хем ще играете каквото на вас ви е кеф =)

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

08 Юни 2012 23:56
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 533
Молба за прИпоръкЪ #55768
Аз пробвах War of the Rign, тя е точно за двама. Но една жена може да я намери за "прекалено агресивна", оттам разваляща отношенията. Щото все пак армии си разменят удари.
Иначе е страхотна за всеки, който харесва трилогията на Толкин. Трябва да изиграете поне десетина игри, преди да разберете доколко е балансирана, и то ако сте добри играчи. На мен ми изглежда като да е чудесно забавление за хора, които могат да играят достатъчно често, за да не забравят правилата. Понеже правилата са доста.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

09 Юни 2012 00:00
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Молба за прИпоръкЪ #55772
[offtopic]

Mindcrime писа: писа:
Но една жена може да я намери за "прекалено агресивна", оттам разваляща отношенията.
Такова изказване не го очаквах от някой, когото уважавам... [/offtopic]

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

09 Юни 2012 02:46
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 533
Молба за прИпоръкЪ #55780
Съжалявам, ако съм те засегнал, Мария, но в скромния си опит като играч на бордови игри съм виждал два типажа, които са ми лазили по нервите:
- жени, които са се засягали, понеже са губели - при тях проблемът е, че приемат действието на другите играчи като насочено срещу тях, а не като част от стратегия за победа. А пък то няма как някой да не те прецаква от време на време.
- мъже, които се изживяват като големи мъжкари - те не спират да приказват големи приказки и да внасят напрежение. Без значение дали са добри играчи или хвалипръцковци, неприятно е да се играе с тях.
Играл съм не повече от стотина игра в рамките на последните десет години. Никога не съм виждал мъж да прави първото или жена второто. Сигурно има изключения, но със сигурност това са типажите.
И понеже човекът попита за игра, която да играе с жена си, честно беше да споделя и това.

Мъжете нямат проблем да губят. Или го приемат, или спират да играят с този противник. Не се сърдят и не прецакват нещата по начина, по който една жена може да го направи с гадже или с близък приятел. Не знам защо става така, но това са неща от разликите между половете. Човек трябва да ги осъзнава и да внимава.

И не съм казал, че жените само това правят, нали? Човекът си познава жената, може да прецени дали има опасност да се прецака нещо. Играта е със зарчета, има битки и късмет, от опит знам, че това може да доведе до проблем. Особено когато единия хвърли два поредни добри зара и се изкефи, а другия е хвърлил два лоши и е загубил войници.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

09 Юни 2012 03:59
Anardil
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 67
Молба за прИпоръкЪ #55781
[offtopic]Mindcrime, Toro, веднъж не поканихте сериозни играчи - нали - като мен :mrgreen:. Страхът от поражение е голяма работа, а?!? :D[/offtopic]

Сериозно, на мен ми подариха миналия месец Discworld Ankh Morpork играта. Без да имам претенции, че разбирам от ролеви игри - супер яка е - доколкото съм наясно струва под 100 лв., но определено над 60. Играчите са между двама и четирима и мисля, че за двама е супер - особено, ако сте фенове на Пратчет.

Другата, с която имам някакви някакъв опит (аз не разбирам много от настолни игри, де - предполагам това ме поставя в една категория с жена ти) е Каркасон - 40 лв. за оригинала. Проблемите тук са: първо, че има нещо като 8 експанжъна и, ако тя се зариби, повярвай, ще иска да ги пробва, и второ, че това просто не е игра за двама според мен.

Преди години ми подариха шах с чашки - губиш фигура и пиеш съответните 50 мл. на екс. Не знам от колко време сте заедно, но това е перфектната игра да накараш момиче да се държи разчупено с теб (разбира се, жените са тези, които решават, така че в момента, в който момиче се навие да я играете, значи вече си късметлия)...

С което опитът ми с бордовите игри общо-взето се изчерпва :mrgreen:.

П.С: и Анкх Морпоркската, и Каркасон, и още разни други (включително Игра на тронове) ги внася един много добър приятел, така че, ако си харесаш нещо категорично, пишеш ми и се окаже, че го предлага, мога да го питам за отстъпка! ;)

09 Юни 2012 08:59
SilverWolf
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Молба за прИпоръкЪ #55799
[offtopic]

Mindcrime писа: писа:
Мъжете нямат проблем да губят. Или го приемат, или спират да играят с този противник. Не се сърдят и не прецакват нещата по начина, по който една жена може да го направи с гадже или с близък приятел. Не знам защо става така, но това са неща от разликите между половете. Човек трябва да ги осъзнава и да внимава.
Явно съм играла с някакви извънземни тогава... Повечето мъже мразят да губят, особено от жена. За това говори дългогодишния ми опит като любителка на шаха. Цупенето, мрънкането и правенето на стойки може да са по-характерни за жените, но когато ги прави мъж се добая и наглото извъртане в стил "ми тя е мацка за това й играх по-слабо". А това е адски дразнещо.[/offtopic]

Anardil писа: писа:
Сериозно, на мен ми подариха миналия месец Discworld Ankh Morpork играта. Без да имам претенции, че разбирам от ролеви игри - супер яка е - доколкото съм наясно струва под 100 лв., но определено над 60. Играчите са между двама и четирима и мисля, че за двама е супер - особено, ако сте фенове на Пратчет.

Ankh Morpork е велика игра. Там буквално всеки си има мисия и всеки е срещу всеки. Различноте роли обаче, според мен имат различна трудност. С Хризопрас никога не успявам да спечеля, а с Ваймс ми се е случвало 2 пъти, но само защото заблудих противниците, че целта ми е друга.

Бих препоръчала личният ми фаворит "Mage Knight" - има си фигурки, карти с умения, голяма сглобяема карта за движение, токънчета... с една дума ВСИЧКО. Но за съжаление правилата са доста сложни (Танер ги разучава седмица преди да пробваме да я играем), а и мисля, че бройките в България са вече изчерпани и ако се поръча сега няма да дойде в близките няколко дни, а доколкото разбрах има повод. Цената също май надвишаваше 100 лв.

Arbitrium vincit omnia
"Съвършеното владеене на оръжието поправя несъвършеното законодателство...."
"Спокойният, добре нахранен и общо взето доволен от живота хищник е...

09 Юни 2012 10:32
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Молба за прИпоръкЪ #55805
Игра на тронове бих препоръчал горещо, само ако останалите играчи не се връзват и умеят да оставаят личните си чувства извън играта. Защото в нея основната цел е да накараш някой да ти вярва, за да можеш да му забиеш нож в гърба, когато му е най-трудно. Жена ми така се фръцна веднъж и оттогава отказва да играе с нас.

За хора, които приемат нещата твърде лично е най-добре да играят кооперативни, а не конкурентни игри. За тях е добър избор нещо на Dungeons and Dragons. Аз имам Castle Ravenloft и Legend of Drizzt. Може да се играе от 2 до 5 човека (пише, че може и сам, ама не е кой знае, колко интересно). Подземията се редят на случаен принцип, има възможност за роъл-плей, гадинките и събитията по време на приключението също са рандом. Можете да си измисляте собствени куестове, когато изиграете всички сценарии. Една игра трае от 40 минути до няколко часа. А ако ви хареса и си вземете други игри от поредицата се сглобяват наистина мащабни подземия, с още по-богат избор на герои и чудовища.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

09 Юни 2012 10:49
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Молба за прИпоръкЪ #55807
Майк, Лачданан - въпросните игри струват над 120 лева. Партци иска нещо около до 60 лева.
Всеки може да му препоръча например WoW - Teh big board game нали?

Избери своето приключение

09 Юни 2012 11:09
Lachdanan
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 11
Молба за прИпоръкЪ #55808

SatanicSlayer писа: писа:
Майк, Лачданан - въпросните игри струват над 120 лева. Партци иска нещо около до 60 лева.
Всеки може да му препоръча например WoW - Teh big board game нали?

Партци спомена, че е лепнал някое кайме отгоре, колкото за троновете - 80 кинта. Аз Рейвънлофт го видях в един варненски мол за 90.

Уейн поискал от мен извинение. Аз предлагам да му дам удовлетворение.

09 Юни 2012 13:05
partci's Avatar
partci
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Topic Author
Молба за прИпоръкЪ #55809
^ Реално бех лепнал "некое кайме", но понеже си бях правил сметката за Каркаса си купих някои други неща и леко "запекох". В този ред на мисли ще пиша едно лично на Анардил. ;)

По-принцип имаме навик да играем различни настолни (скрабъл, Не се сърди човече и т.н.) със сестра и и нейния приятел, но си мисля, че няма да е лошо някаква такава играда има и за от двама да се играе, нали... :geek:

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/