• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Star Wars X-Wing

Star Wars X-Wing

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
24 Окт 2013 18:50
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 512
Star Wars X-Wing #80730
Турнирните битки ми се струват добро начало, после сигурно ще ми писне, но пък ще съм направил контакти с играчи.

Турнирите се провеждат в неделя от 12 в клуба на Крум Попов.
Плаща се 10 лева такса за участие. После има награди, които не са интересни.

Ако работиш, трудно ще играеш по друго време в клубчето. През седмицата затваря в 8 вечерта.
През уикенда си представям, че става лудница от меджик.

Играе се на квадратно поле с армии от по максимум 100 точки.
Не можеш да комбинираш кораби от двете фракции.
Играеш с една армия през целия турнир, така че е напълно възможно да се сблъскат две армии на Тъмната страна, да речем.

За мен смисълът на турнирите е да си намериш играчи на твоето ниво, които имат интерес към играта. После намирате къде да играете без турнирни правила.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

28 Окт 2013 19:57
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
Topic Author
Star Wars X-Wing #80942
Все повече започва да ми се струва, че корабите без щит са ощетени. Критичните попадения решават играта твърде често.

28 Окт 2013 20:13
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Star Wars X-Wing #80948
Ми, добре. Ела някой път с ескадрила с щитове, да ти нашокаме ряпата :lol:

Аз нямам опит, засега съм изиграл шест турнирни и две приятелски срещу. Твърде малко е, за да имам сериозно мнение. От каквото си пострадал, от него се оплакваш... отнема време да изчистиш идеята си, а после пък ще се оплаквам от лош късмет, вероятно.

Не съм си играл да смятам относителната стойност на отделните екстри. Но вярвам на гейм-дизайнерите, че са го свършили вместо мен.

Спечелих първия си мач срещу човек с Хилядолетния сокол, управляван от Чубака. Сокола има 8 корпус и 5 щит, а Чубака е с умение "не можеш да нанасяш критикъл хитс на кораба". На практика, стават 13 щита. Не помогнаха на човека.

Hater
A label that some people apply to anyone who disagrees with them on any subject. Such name calling is designed to discourage critical and independent thinking, and prevent full inspection of bogus ideas and beliefs. Use of the term hater is rampant on the internet.

28 Окт 2013 22:15
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Star Wars X-Wing #80956
Абе сигурно някакви много способни хора дълго време са бистрили баланса по играта, докато я докарат в комерсиален вид, сигурно са и успели. Аз обаче считам за свой дълг да се оплача, щото в две поредни игри си губех тай файтър без изобщо да има шанс да стреля Сигурно съм карък. Аз и затова не обичам игри с късмет. Тази ме кефи, обаче, концепцията е оригинална.

28 Окт 2013 22:45
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1204
Star Wars X-Wing #80957
Липсвал му е R2D2 та да му регенерира щитовете.

дописка: на сокола

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

28 Окт 2013 22:56
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Topic Author
Star Wars X-Wing #80960
То със Сокола има ли въобще някаква игра - това е един танк с много живот и щитове, стреля на 360 градуса, почти няма шанс за ивейд? Какво може да се прави има при игра с него, освен да хвърляш заровете и да се молиш на Аллах?

29 Окт 2013 06:21
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Star Wars X-Wing #80972
Спасимире, не стига че ми модерира безобразно темата за твоето участие в сборника (разбрах от разговор в чата снощи, че не се брояло за книга-игра, ако ще да вкараш 300 епизода на 200 страници в ПГ, но тетрадките са си книги-игри) и не си признаваш грешките в схемата, ами се намесваш грубо и в обичаната от мен игра. Само два кораба имат възможност да използват услугите на R2-D2 и YT-1300 не е от тях. Има си много добре написани правила тази игра, не е като вашите форумни умотворения.

Корабът си е хищник. Да стреляш на 360 градуса е сериозен бонус. Вярно, не е маневрен, за сметка на това има доста възможности за ъпгрейд на защитата:
- от елитните пилоти можеш да вземеш Elusiveness.
- Crew members: Chewbacca (предотвратява 1 critical hit и възстановява 1 щит) и Flight Instructor.
- Title Millenium Falcon ти дава възможност да слагаш evade token всеки ход.
Можеш да сложиш и модификация за още един щит или още 1 за корпус.

Корабът е много як и ако му сложиш Gunner почти сигурно нанасяш щета всеки ход. Да, и на теб ти нанасят щета, ама имаш 5 щит (може 6) и 8 корпус. Ако те е страх от critical hits, вземи си Chewbacca за пилот.

Ако играеш с два кораба YT-1300 и се научиш да ги пилотираш добре, Ландо ще дава допълнително действие на другия кораб всеки ход. Това действие може да е да слагаш evade token.

Та, вярвам, че не е като да няма игра с един, та даже и с два такива танка, които покриват бойното поле и всеки ход вкарват 6-9 зара атака. Но трябва да го пробвам в битка. Чакам си втория такъв кораб.

В играта има толкова интересни комбинации, а аз имам малко време, така че имам за месеци, ако не и за години напред план за комбинации, които е интересно да се пробват.

Не се сещам за игри, в които няма късмет. В шаха при равностойни противници или биеш с късмет, или се превръща в игра 3х3 с кръстчета и нули. Това ли е игра за пример? В бриджа разпределението решава (след като ми беше изнесена лекция за перспективата, надявам се сега да не се намери някой да ме осведоми за имповите таблици), на турнир пък късмета с коя противникова двойка разиграваш дадена специфична ръка често е рещаващ.

Когато сте повече хора в играта, има взаимодействие между играчите. При равностойни играчи, чист късмет е кой ще реши да те прецаква и дали ще извади късмет.

В X-wing човек има много какво да учи: от разполагането на астероидите, през пилотирането на собствените си кораби, до отгатване на маневрите на противника. Добавям простото удоволствие от комбиниране на кораби, пилоти и картички за ъпгрейд, което е първа стъпка към овладяване на играта, освен ако не си "хитрец" и не си прецакаш удоволствието, ровейки из мрежата за печеливши комбинации.

Hater

30 Окт 2013 12:36
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Star Wars X-Wing #81181
Вчера играхме две игри в извънтурнирна обстановка, получи се много добре.
Играхме Light Side vs Dark Side.
2-0 за интерсепторите. Невероятно маневрени са с всичките си екстра ходове. Не съм много сигурен, че и двете победи не бяха подарени, трябват повече тестове.

В първата игра аз вкарах два интерсептора и совалка и помлях съпротивата на HWK-290, B-Wing & X-wing. Още в края на първия ход със стрелба имах категорично предимство, може би и заради грешка на противника да си запази торпедо, което така и не използва. Унищожих X-wing, после се разправих с другите с цената на совалката. Интерсепторите ми останаха недокоснати.
Мисля, че и моята, и противниковата ескадрила бяха далеч от оптималното, вероятно и двата ще направим промени за по десетина точки, освен това и стратегиите ще се сменят.

Втората игра моите HWK-290, B-Wing & X-wing срещнаха два интерсептора и два файтъра. Имах ужасен късмет още с първите хвърляния. Макар да се защитава с 2 или 3 зара и да има 1 щит и 4 корпус, HWK-290 падна на първи ход без да даде изстрел. За момента не мога да обявя комбинацията за губеща или интерсепторите за прекалено силни, точно заради този карък.

Игрите се проточиха. Играхме от 7 до 12. Като махнем приказките, чистото игрово време беше малко над 200 минути. На турнир такова нещо не може да се случи, ограничението е 70 минути на игра.

Втората игра стана много яка, понеже се вкарахме из астероидите и имаше много драма, много пилотски умения. Особено на вражеските интерсептори...

Интерсепторите стреляха винаги първи заради пилотска оценка 9, след което с допълнителни движения се изместваха от обсега на противника. Уникално се получи.

Hater

30 Окт 2013 16:26
fhristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Star Wars X-Wing #81232
Да, много добра игра се получи! Интерсепторът е новият ми любим кораб! :)

04 Ное 2013 19:20
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Star Wars X-Wing #81671
Я някой да ме светне:
Навигатора ти дава да направиш още една маневра?
Тежкия лазер ти дава да си смениш кричните щети които си нанесъл в редовни?

Цвят за модериране

05 Ное 2013 00:19
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Star Wars X-Wing #81706
Heavy Laser Cannon

Attack: Attack 1 ship. Immediately after rolling your attack dice, you must change all of your Critical Hit results to Hit results.

Тежкият лазер не ти дава да сменяш критичните щети на нормални, а те задължава да го направиш.
Далаверата е, че винаги стреляш с 4 зара (най-високата оценка за атака на основно оръжие е 3 и скача до 4 само в стрелба отблизо).
Ако можеш да го инсталираш на кораб с висока защита и единица за атака, супер. Или да го съчетаеш с някакви умения за вторични оръжия. Не се сещам в момента за добри комбинации и от двата вида, но това не означава, че няма. Ако примерно има ъпгрейд или пилот, който ти дава умение твоите нормални щети да не могат да бъдат предотвратявани, свойството на тежкия лазер се превръща в добро качество, иначе си е наказание.
Цената на този ъпгрейд е доста висока, цели 7 точки. Не ми е хрумвало да го използвам досега.

Navigator

When you reveal a maneuver, you may rotate your dial to another maneuver with the same bearing.
You cannot rotate to a red maneuver if you have a stress tokens.

Всяка маневра се отличава с три неща:
1. Скорост, която се измерва от 0 (совалката на Вейдър може да остава на място) до 5 (примерно, интерсепторите могат да се придвижат до 5 напред).
2. Сложност - зелена (сваля 1 точка стрес от изпълняващия я пилот), бяла (неутрална по сложност) и червена (сложна, добавяща 1 точка стрес и невъзможна за изпълнение, ако пилотът вече има поне 1 точка стрес).
3. Посока и завой - корабът може да се движи право напред, да се движи право напред и в края на маневрата да се обърне на 180 градуса, да завие под ъгъл 90 градуса или да направи по-плавен завой (нещо междинно между остър завой и да караш направо).
Навигаторът ти дава възможност, да промениш в последния момент скоростта и посоката, не можеш да променяш само завоя. Ако си избрал остър завой, правиш остър завой. Но вместо наляво със скорост 1, можеш да го направиш надясно със скорост 2 (стига да имаш право да изпълняваш такава маневра с твоя кораб).

Hater

05 Ное 2013 09:24
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Star Wars X-Wing #81712
Благодаря!

Цвят за модериране

19 Окт 2014 23:24
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Star Wars X-Wing #97415
От близо година нито 1 мнение в темата. Хората спряха да играят или какво?

Аз тъкмо се върнах в БГ и няма с кого да играя :-) (Варна). То верно че и няма с какво да играя :-) само 1 стартов пакет имам. Сега мисля да вземам втори заради зарчета, маньовър темплейти (вече успях да загубя 1) и пр.
После съм се насочил към Imperial Aces, TIE Interceptor и 2-3 бунтовнически кораба (нз кои точно)
Бая пари трябват и за това хоби обаче

20 Окт 2014 02:26
Mindcrime's Avatar
Mindcrime
Автор
Автор
Скрий Още
Star Wars X-Wing #97419
Ами... позагубихме се вСофия. Имаше турнири, вече няма и ще трябват усилия,за да се възродят. В София сме сигурно 7-8 човека с достатъчно корабчета за игра.

Hater

20 Окт 2014 15:34
garich
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1
Star Wars X-Wing #97430

Mindcrime писа: писа:
В X-wing човек има много какво да учи: от разполагането на астероидите, през пилотирането на собствените си кораби, до отгатване на маневрите на противника. Добавям простото удоволствие от комбиниране на кораби, пилоти и картички за ъпгрейд, което е първа стъпка към овладяване на играта, освен ако не си "хитрец" и не си прецакаш удоволствието, ровейки из мрежата за печеливши комбинации.

Видях в турнирните правила, че играчите избират съвместно как да разположат астероидите. Чудех се каква роля играе разположението на астероидите на картата. Или може би те внасят разнообразие в игрите?

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Star Wars X-Wing
Time to create page: 0.101 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Нинджа! (Книга 0 от „Пътят на тигъра“) (38 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Radko
    • Today 05:50
    • "Връх на стрела", из „Полетът на гарвана... (18 Мнения)
    • в Работилница / Проекти
    • от Radko
    • Yesterday 13:28
    • Ледената цитадела (+ Пътуващият цирк) - общи комен... (223 Мнения)
    • в от ИК "Книги-игри" / Книги-Игри Класика
    • от stnmrmnv
    • 04 Дек 2025 21:39

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност