• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Къде да си намерим/как да си направим зарове

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
23 Мар 2011 11:59
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Получени "Благодаря": 140
Topic Author
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5038
Майкъл, самото наличие на групи, които ги играят в целия пост-съветски блок, те опровергава. Практически всички сме почнали след юношеска възраст, и определено не са ни научили родителите.
От поредиците ти определено беше най-силна тази за Хлапето.

Лисичков, не знам какъв е проблемът със заровете. Шестстенни зарове се продават навсякъде, а западни системи с тях има достатъчно и се правят нови. Не мисля, че на западняците проблемът им е бил да се снабдят със зарове, още по-малко пък в наши дни?

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.
"Хората със сходни добродетели се харесват, хората...

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

23 Мар 2011 14:19
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5058

Лисичков писа: писа:
Ами не знам, защо е останало в моето съзнание усещането, че проблемът със заровете е едва ли не галактически. И то в късни години. Това от го съдя от твърденията на аквариус и Ян. как нямало зарове, колко скъпи били те, как ги разменяли, как сами сиги изработвали. Примитивна работа. Факт, че по - скоро се смея на тия неща.
И аз не знам защо си останал с такова впечатление, тогава. Дори особено скъпи не са, един комплект е по-евтин от една книга. В момента многостенни се продават поне на две или три места в София.
Разбира се, ако някой го влекат ръчно изработените, да си прави. Аз имам двуцифрено число многостенни и пак ползвам системи с 6-стенни зарове. Всъщност, с шестстенни зарове са половината базови механики, които харесвам.
А ако толкова някой не може да намери многостенни зарове, му остават на разположение "само" Traveller, Tunnels and Trolls, Dragon Age, GURPS, Celestial Warriors, Barbarians of Lemuria, Diaspora, Spirit of the Century, Strands of Fate, Dresden Files, Action! System, Wushu, Jaws of the 6 Serpents (PDQ), Risus, Shadowrun, Fuzion, Icons и Fireborn, които до една се играят с шестстенни зарове. Според мен са напълно достатъчни, но кажи искаш ли още, че има достатъчно 8-) !

Радо писа: писа:
Това е защото те говорят за двайсетстенния зар който се използва в D&D. По онова време нямаше развито онлайн пазаруване и нямаше как да се сдобиеш лесно с такъв зар (то е комплект де но конкретно 20стенния беше зора).
Четох, че някои хора са имали такива проблеми. Много ми беше странно, защото аз съм почвал точно по същото време и това не го помня!
Преди 11 години, когато започвах да се занимавам с РИ, не беше проблем да се емулират математически точно вероятностите на 4, 8, 10,12 или 20-стенен зар с 2 до 3 броя 6-стенни зарове. Сигурен съм, че още не е, освен ако вероятностите са си променили формулите ;). Разбира се, не го правих дълго, но смених системата не заради това, а защото други системи ми пасваха повече.
Проблем имах няколко години по-късно заради шепите 10-стенни зарове, които ми трябваха за The Riddle of Steel, а по-късно влязоха в употреба и за Exalted, но тогава вече имаше онлайн-пазаруване, колкото и да не ми се занимаваше с него.
Като добавим и системите с 6-стенни зарове, продължавам да не знам какъв е бил проблемът. Лично аз си обичам 6-стенните зарове още от времето на книгите-игри.

Май последните три поста са за нова тема - заровете и Ролевите игри :mrgreen: !

"Читавите хора искат само от себе си, недорасляците изискват всичко - от другите" - Конфуций, осъвременен вариант.

23 Мар 2011 14:27
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5065
Хаха Асене, на мен тези неща са ми понятни, просто акцентирам на това как Аквариус и Ян в разговорите си с представителя на Уизърдс и създател на Еберон /?!, ако не бъркам, че не ми се проверява/постоянно изтъкват какъв голям проблем са били тия пусти зарове. Което е несериозно.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

23 Мар 2011 15:15
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1188
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5070
Несериозна е за Софиянци, но пробвай да намериш нейде в провинцията многостенни зарове. Ян примерно е от Разград, а там и шестстенните не ги продават на повече то две места, когато бях последно преди месец.

пп. Да някой мод за сцепи темата.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

23 Мар 2011 16:01
Лисичков's Avatar
Лисичков
Свръхразум
Свръхразум
Скрий Още
Получени "Благодаря": 87
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5075

Вилорп писа: писа:
Несериозна е за Софиянци, но пробвай да намериш нейде в провинцията многостенни зарове. Ян примерно е от Разград, а там и шестстенните не ги продават на повече то две места, когато бях последно преди месец.

пп. Да някой мод за сцепи темата.

Хаха, не е така. Питай Ян - той по това време е в София, а Аквариус си е софиянец, а точно те разказват за тези проблеми.

We Are Motörhead And We Play Rock & Roll!

23 Мар 2011 18:35
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5106

Лисичков писа: писа:
Хаха Асене, на мен тези неща са ми понятни, просто акцентирам на това как Аквариус и Ян в разговорите си с представителя на Уизърдс и създател на Еберон /?!, ако не бъркам, че не ми се проверява/постоянно изтъкват какъв голям проблем са били тия пусти зарове. Което е несериозно.
Не бъркаш с кого, но иди да видиш във форума на Искейпист какво опровержение стои. После сравни никовете и ще разбереш съгласен ли съм с теб ;).

Радо, какви зарове не си успял да намериш, че май само комплектите десетостенни да са проблем от всичко, което съм търсил?

24 Мар 2011 02:25
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5180
Човеко, не те питах кога, а какви зарове си търсил, защото аз проблем съм имал, някога, само с големи количества 10-стенни ;)!

24 Мар 2011 02:35
SecondShoe
Суперагент
Суперагент
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5181
/offtopic
Хора, живеем в XXI век. В eBay има и от пиле мляко. Освен това е евтино и доставят до България. Има каквито искате зарове, а сигурно и видове, за които никога не сте чували. Аз пазарувам там още от 2004 година. Не е сериозно да търсите подобни стоки в магазините. Ето един линк да разгледате: shop.ebay.com/?_from=R40&_trksid ... Categories

24 Мар 2011 14:10
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5269
В София има най-малкото в Magic Worlds и Palladium Games ;). Сигурен съм, че нямат само един комплект, защото някъде по това време си взех резервен комплект.
Това без да говорим за поръчките по Интернет, емулациите на зарове и системите, които не изискват специални зарове, които вече споменах :mrgreen: !

24 Мар 2011 15:20
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5291
Нещо ми говори, че ако минеш през посочените от мен места днес, ще откриеш такива комплекти ;).

24 Мар 2011 15:31
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5294
За 97-98 вариантите наистина са били само поръчка по Интернет, донасяне от роднина, или използване на система за емулация. 2000-та ние правехме последното и както казах, нямаше проблем.

А 2001 вече ползвахме други системи и съвсем нямахме проблем 8-) !

24 Мар 2011 21:00
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5386

Това са напълно истински зарове !

26 Мар 2011 06:01
Асен
Лорд Дракон
Лорд Дракон
Скрий Още
Topic Author
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5669

Радо писа: писа:
Вече почна да тролиш - казахме че говорим за комплекта d20.
b.t.w. не знам какво сте емулирали но вариантите за два зара са точно 36 - нито може да ги разделиш на 20, нито на 10, нито на 8.
А аз казах защо комплектът не е нужен, дори играта да ползва въпросните зарове. Също така дадох и пример със системи, които не изискват подобни екстри.

Емулацията се постига, като имаш 3 зара, които можеш да различаваш, които хвърляш заедно. За доста неща ти стигат и само 2 от тях, но за д20 и д8 мяташ и трите.

Хайде, понеже сме се разписали, да ти пусна една система. Не е тази, която аз съм ползвал, но все там.

Аз ползвах почти същото, но вместо монети мятам различни зарове. Нечетното действа като ези в долното, четното - като тура.

Andras писа: писа:
Три монети, зар и ползваш различни техни комбинации, като монетите участват само на принципа на двоична бройна система. Зарът някой път иска прехвърляне на шестиците, за да се симулира д5.

Впрочем ей ти го цялото:

д4. Хвърляме две монети - голяма и малка. Ези на малката е 2, тура 1. Ези на голямата 2, тура 0. Сумираме. Получаваме числата от 1 до 4

д8. Хвърляме три монети, голяма, средна и малка. Малката и средната действат като преди. Голямата на ези дава 4, на тура - нула. Сумираме и получаваме числата 1 до 8

д12. Хвърляме зар и монета. На ези на монетата добавяме 6 към зара. На тура - нула.

д10 Хвърляме зар и ако стойността му е 6, прехвърляме. После хвърляме монета. Ако е ези, добавяме 5, ако е тура- 0.

д20. Хвърляме зар и ако стойността му е 6, прехвърляме. После хвърляме две монети. Ези на малката дава +5. Ези на голямата - +10
Ок, моята система ме мързи да я пиша, като мога да копирам, макар че нещата се смятаха различно ;) .

26 Мар 2011 09:39
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5674
Пробвай да нямаш полихидрони и ще видиш, че всъщност не е лоша :P

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

26 Мар 2011 09:51
hameleona
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 10
Къде да си намерим/как да си направим зарове #5680
Абе, Асен беше посочил най-якото - зарометачка на телефона и забравяш :) Но преди години беше много по-различно, а и сега до известна степен е същото в провинцията.

Only the ladder is real. The climb is all there is!

The Warden: Elves have strange powers.
Sten: Being easily conquered does not constitute a "power".

• 1
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2
  • 3
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Time to create page: 0.076 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Всички грешки в книгите-игри на 1 място (111 Мнения)
    • в За заглавията от първата вълна / No Exit?
    • от Вилорп
    • 10 Юли 2025 16:04
    • Поредица "Приключенията на Лорън" (2 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Дигитални книги-игри
    • от Count Monte Kristo
    • 08 Юли 2025 13:35
    • Fighting Fantasy от 80те на Puffin и други (25 Мнения)
    • в Книжна борса / Продавам
    • от banskidedo
    • 07 Юли 2025 15:22

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност