Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
И аз не знам защо си останал с такова впечатление, тогава. Дори особено скъпи не са, един комплект е по-евтин от една книга. В момента многостенни се продават поне на две или три места в София.Ами не знам, защо е останало в моето съзнание усещането, че проблемът със заровете е едва ли не галактически. И то в късни години. Това от го съдя от твърденията на аквариус и Ян. как нямало зарове, колко скъпи били те, как ги разменяли, как сами сиги изработвали. Примитивна работа. Факт, че по - скоро се смея на тия неща.
Четох, че някои хора са имали такива проблеми. Много ми беше странно, защото аз съм почвал точно по същото време и това не го помня!Това е защото те говорят за двайсетстенния зар който се използва в D&D. По онова време нямаше развито онлайн пазаруване и нямаше как да се сдобиеш лесно с такъв зар (то е комплект де но конкретно 20стенния беше зора).
Несериозна е за Софиянци, но пробвай да намериш нейде в провинцията многостенни зарове. Ян примерно е от Разград, а там и шестстенните не ги продават на повече то две места, когато бях последно преди месец.
пп. Да някой мод за сцепи темата.
Не бъркаш с кого, но иди да видиш във форума на Искейпист какво опровержение стои. После сравни никовете и ще разбереш съгласен ли съм с теб .Хаха Асене, на мен тези неща са ми понятни, просто акцентирам на това как Аквариус и Ян в разговорите си с представителя на Уизърдс и създател на Еберон /?!, ако не бъркам, че не ми се проверява/постоянно изтъкват какъв голям проблем са били тия пусти зарове. Което е несериозно.
А аз казах защо комплектът не е нужен, дори играта да ползва въпросните зарове. Също така дадох и пример със системи, които не изискват подобни екстри.Вече почна да тролиш - казахме че говорим за комплекта d20.
b.t.w. не знам какво сте емулирали но вариантите за два зара са точно 36 - нито може да ги разделиш на 20, нито на 10, нито на 8.
Ок, моята система ме мързи да я пиша, като мога да копирам, макар че нещата се смятаха различно .Три монети, зар и ползваш различни техни комбинации, като монетите участват само на принципа на двоична бройна система. Зарът някой път иска прехвърляне на шестиците, за да се симулира д5.
Впрочем ей ти го цялото:
д4. Хвърляме две монети - голяма и малка. Ези на малката е 2, тура 1. Ези на голямата 2, тура 0. Сумираме. Получаваме числата от 1 до 4
д8. Хвърляме три монети, голяма, средна и малка. Малката и средната действат като преди. Голямата на ези дава 4, на тура - нула. Сумираме и получаваме числата 1 до 8
д12. Хвърляме зар и монета. На ези на монетата добавяме 6 към зара. На тура - нула.
д10 Хвърляме зар и ако стойността му е 6, прехвърляме. После хвърляме монета. Ако е ези, добавяме 5, ако е тура- 0.
д20. Хвърляме зар и ако стойността му е 6, прехвърляме. После хвърляме две монети. Ези на малката дава +5. Ези на голямата - +10
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas