Шансът е равен! Второто хвърляне води до камбанна крива, ако заровете са равностойнии се събират. Те неслучайно изпълняват различни функции.Тази система с петорни хвърляния не се струва много удачна.
Това което аз намирам за нормално е с 1 (едно) хвърляне да може да се определи резултат от 1 до 20 с равен шанс.
Всяко второ хвърляне вече измества шанса.
Сега кой троли? Специално писах нагоре, че си купувах многостенки, когато реших да играя системи с шепи зарове! В д20 обикновено се мята по един зар.Най големия проблем с тези системи че почва да се губи много време в мятане вместо както е предвидено в игра.
Трудно ще ме е убедите че е едно и също за темпото да метнеш десет зара в Exalted системата и да метнеш десет пъти един зард.
И в d20 e същото - мяташе 2-3 бързи и виждаш резултата срещу половин часово мятане и смятане кое какво прехвърля и на кое съотвестваше.
Зарометачака също посочих, но казах какво правехме края на 90-те и към 2000-та . Всъщност, зарометачката е много подходяща за Екзалтед, дори да имаш зарове, особено ако брои успехите.В момента има далеч по добра опция - интернет зарометачка със всички възможни коминации
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Да, изненадващо ми е как две малки групи хора са се справили поотделно, че и са намерили по няколко решения, а по-голямата група се е мъчила. Още не мога да си го обясня, признавам !Целия спор е от това че се изненадал от това че голяма група хора не са успели да си направят математическа система за емулация.
И б.т.в. не си говори за мързелашката - точно обратното - търсехме нещо по-сложно, на по-високо ниво от Кървав меч (който б.т.в винаги ми се е струвал адски ограничен откъм опции за развитие и тактика в боя). Обвиълси единственото за което се носеха легенди по онова време беше D&D защото друго просто нямаше откъде да видиш.
С навлизането на масовия интернет се ограмотихме .
Те дори на Запад не се намират лесно, доколкото знам. За сметка на това се правят от нормални шестстенни с точки, а и аз винаги съм ги мятал без даже да рисувам специално по тях .Някой наясно ли е дали и от къде в България (София) мога да се сдобия с Fudge зарове? Не че не мога да си направя/поръчам, но все пак...
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas