• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Въпрос?

Въпрос?

• 1
  • 1
07 Апр 2014 11:47
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Topic Author
Въпрос? #87723
Бихте ли ми препоръчали настолни игри за двама ...
Благодаря предварително!

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

07 Апр 2014 13:34
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2373
Въпрос? #87726
С висока сложност:
boardgamegeek.com/boardgame/1410 ... s-ancients
boardgamegeek.com/boardgame/2282 ... board-game

Въобще, можеш да разгледаш тази класация:
boardgamegeek.com/wargames/brows ... rank=42#42

Въпросът ти е доста общ, защото сигурно към 90% от настолните игри могат да бъдат играни от двама.

07 Апр 2014 13:41
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1208
Въпрос? #87727
Сантясе. Судената война също е за двама и май е най-доброто. Шах, и табла също важат...

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

07 Апр 2014 15:40
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 604
Въпрос? #87738
От 15-16 игри, които имам, за двама най ми харесва Smallworld. Всяка една от другите някак губи, ако се играе само от двама души, докато при Смал Уърлд не наблюдавам този ефект, поне осезаемо. Играта е много приятна като механика, а и артът е страхотен. Става и за хардкор геймъри и за тепърва навлизащи.

07 Апр 2014 16:12
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 263
Въпрос? #87739
Аз имах същата дилема. Прочетох много ревюта и класации, след което с твърда увереност се спрях на Twilight Struggle (2nd edition). Изненадващо за мен игра на подобна тематика (Студената война) заема първо място в общата класация на BoardGameGeek. Купих си я от Amazon UK за около 100 лв. След като я получих веднага я разопаковах, сортирах частите и... я прибрах в гардероба :oops:

Имам супер малко свободно време, а се оказа, че и никой от хората около мен няма желание за подобни игри. MrMoustache от форума предложи да пробваме, но аз все не мога да се организирам, fhristo също, но той пък ме респектира с огромния си опит и смятам, че само ще му загубя времето. Донякъде и аз си търся оправдание, тъй като закупуването май беше най-лесната част от цялото начинание...

Една игра продължава около 3-4 часа, а за хора без опит може да надхвърли 5. Това е страшно много време и е доста вероятно крайния резултат да бъде първа и последна игра. А доколкото четох са нужни поне няколко сесии, за да се усвоят правилата и да се стигне до ниво, от което се извлича максимално удоволствие. Идеята ми е, че ако предварително не си намерил приятели, които са мотивирани и имат интерес към подобно забавление, може да се окаже, че ще си хвърлиш парите за нещо, което никога няма да използваш. На моята игра дори не съм разопаковал картите.

07 Апр 2014 17:09
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Въпрос? #87740

Monevwww писа: писа:
Бихте ли ми препоръчали настолни игри за двама ...
Благодаря предварително!

Ще ти препоръчам стига да знам какви изисквания искаш, тъй като мога да ти забия поне 50 заглавия, които стават за двама души...

1. До колко часа да бъде игровото време;
2. Каква тематика да бъде - фентъзи, хорър, военни, студената война, президентски избори, фантастика, екшън, странна игра на карти, миниатури, пирати...
3. Каква механика да притежава - зарове, битки, избор на специфичен герой, движение по карта, адски много компоненти, адски малко компоненти.
4. Да бъде ли по някоя компютърна игра или не.

Избери своето приключение

07 Апр 2014 21:42
Monevwww's Avatar
Monevwww
Изпеченият крадец
Изпеченият крадец
Скрий Още
Получени "Благодаря": 797
Topic Author
Въпрос? #87763
Да ... стана ми ясно, че не съм бил конкретен. Мерси за отзивите.
Да отговоря:
1. До колко часа да бъде игровото време - час, два...
2. Каква тематика да бъде - фентъзи, хорър, военни, студената война, президентски избори, фантастика, екшън, странна игра на карти, миниатури, пирати...-- няма никакво значение
3. Каква механика да притежава - зарове, битки, избор на специфичен герой, движение по карта, адски много компоненти, адски малко компоненти. - ...избор на герой, много компоненти
4. Да бъде ли по някоя компютърна игра или не. - няма значение

07 Апр 2014 22:52
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Въпрос? #87768

Monevwww писа: писа:
Да ... стана ми ясно, че не съм бил конкретен. Мерси за отзивите.
Да отговоря:
1. До колко часа да бъде игровото време - час, два...
2. Каква тематика да бъде - фентъзи, хорър, военни, студената война, президентски избори, фантастика, екшън, странна игра на карти, миниатури, пирати...-- няма никакво значение
3. Каква механика да притежава - зарове, битки, избор на специфичен герой, движение по карта, адски много компоненти, адски малко компоненти. - ...избор на герой, много компоненти
4. Да бъде ли по някоя компютърна игра или не. - няма значение

Има игри, които са за повече от двама души, но не е проблем да се играят и от двама. Но да те предупредя, че въпросните игри понякога са прекалено тежки и могат да докарат яко главоцеп.
След като искаш да имаш избор на герой, както и да има доста компоненти, значи се спираш повече на ролева настолна игра.

1. Моят личен първи избор, като съвет е A touch of evil - играта е дълга, като имаш няколко варианта за игра - един срещу друг, кооперативна, както и разделяне на играчите в отбори, които да се мелят един срещу друг. Самата игра е базирана на хорър филмите, като базовата игра има четири главни боса - върколак, вампир, плашилото и конникът без глава. Самата история се разказва за прокълнато градче, което е изтормозено от въпросните гадове. Играчите пък си избират един персонаж, чрез който се пробват да спрат гадта да избие старейшините.
Играта за двама души продължава около два часа, когато сте един срещу друг и към час-час и половина, когато играете кооператив.

На тази игра без проблеми мога да предложа да я тестваш. Имам я. Но като се замисля, почти всички, които съм казал ги имам :D

2. Бих ти казал да изчакаш за играта Prophecy, която ще я пуснат в четвърто издание. Много лека игра с избор на герой, който е Воин, Маг или Рейнджър. Целта е да се спаси кралството от бандитите и демоните, които идват от другото измерение заради петте отворени портала. Във всеки портал има част от петте легендарни оръжия, които боговете дарили последният мъдър крал, но внезапната му смърт и последвалата война между синовете му, които в алчността си отварят въпросните пътища към селенията на демоните допринася не само тяхната смърт, но и загубата на предметите.
Играта предлага много преигравания, много оръжия, гадини за биене, различни вариации за комбинации с уменията.
За двама души играта е към 2 - 3 часа, като финалът е задължително PvP.

3. Return of the Heroes - отново избор на герой. Много куестове, много интересно развитие на героите и накрая голямата битка. Тук обаче играта си е към 3 часа. Не си спомням много от тази игра, освен безумно написаните правила и че играта беше адски красива и приятна за игра. Неусетно ми мина времето с нея.

4. Mage Knight - Една безумна игра на Влаада Шватил. Избор между 4 героя. Целта е да имаш повече точки за опитност, за да спечелиш играта. Механиката е много яка, тъй като играеш с тесте карти и в процес на играта дека ти става по-силен, заради някоя друга размазана от бой гадинка, която ти дава този бонус. Играта е страхотно дълга, но пък за сметка на това лично не съм съжалявал за нито една изхабена минута в тази игра.
Имаш няколко сценария, като имаш начално walkthrough, което ти помага по-бързо да научиш правилата. Една малка особеност, е че може да се играе и то сам човек.

Да преминем към другите ми предложения.

1. Dungeon lords - играта е от 2 до 4 души, но се играе без проблеми и от двама. Играта е на Влаада Шватил, който се слави като един от най-добрите мозъци в измислянето на игри, които придобиват винаги култов статус.
Та за какво се разправя тази игра - ние сме злото, което се таи в подземията... Да ние правим подземията и в края на годината идват героите да ни унищожат :D а ние им пречим, като се пробваме да ги унищожим. Всеки ход, който не успеем ни превзимат по едно поле от подземията, а това означава, че в края на играта ще спечелим по-малко точки.
А през останалото време трупаме храна, злато, импове, чудовища, строиме тунели, специални стаи, купуваме капани.

Около 1 час и половина е играта за 2 души.

2. Neuroshima hex - страшната пуцалка. Всеки си има своя база и свои войници. Базата има 20 точки за кръв. Целта е да смъкнеш кръвта на опонента преди да е сторил той това с теб. Стратегия, надлъгване и мнооооого болка.

Около половин час е играта за 2 души с гаранция за моментално преиграване клоняща към 90 процента.

3. 1960: The Making of the President - игра специално за двама души, като единият е Кенеди, а другият е неговият опонент Никсън. Годината е 1960 и предизборната кампания е в разгара си. Много интересна игра, която играх с интерес. Около час и половина е дължината й.

За сега само това се сещам...

22 Май 2014 23:31
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Въпрос? #89165
boardgamegeek.com/boardgame/1099 ... nt-meeples

Другото предложение е този малък шедьовър, който ме плени с простотата си и гениалният замисъл.
Истинско състезание в реално време, при който всеки играч се стреми да намери най-краткия път до целта, която се поставя на картата. Всяко миипълче си има своите умения, но ако веднъж някой играч достигне до целта с дадено човече, то той вече няма право да го използва до края на играта, докато другите могат да го движат до следващата цел, която се появи.

• 1
  • 1
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Въпрос?
Time to create page: 0.073 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• За ценообразуването на книгите-игри (32 Мнения)
    • в Сдружение книги-игри / Общи приказки
    • от dechoto
    • Today 18:57
    • 52. Софийски международен панаир на книгата 2025 (5 Мнения)
    • в Събития, конкурси и инициативи / Събития
    • от ringlas
    • Today 13:22
    • Коледното чудо на бат Коце (11 Мнения)
    • в Инициативи / Други инициативи и проекти
    • от ringlas
    • Today 11:11

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност