Щом се отказвате за ден или два без развитие- да, ще бъде трудно начинание. Форумните игри се точът дълго и има дни без някой да пише
Цитирам си един пост от фейсбук:
Ще се опитам да дам простичък списък (в никакъв случай изчерпателен) на това което бих водил с удоволствие и да видим дали ще има желаещи за игри:
Исторически и псевдо-исторически сетинги:
-Древна Елада/Египет/Месопотамия
-Кръстоносни походи (и от двете страни)
-Средновековна Визанитя
-Пирати (по-исторически от модните)
-Френските религиозни войни
-Тридесет годишната война
-Сетинга на "С огън и меч" на Сенкович
-Наполеонови войни ("ала-Шарп")
-Първа световна
-Втора световна и Втора Сино-Японска война
-Шпионски игри по време на Студената война- било то в Берлин, Никарагуа или другаде
-Войната Ирак-Иран, Индо-Пакистанските войни, Израело-арабските конфликти и тн.
-"Човекът от високия замък" и "Мисисипи Блитцкрик/Банзай"
Фантастика:
-Лека, "пълп" и космическа опера
-Сериознa военна фантастика
-Уархамър 40К
-Уархамър Фентъзи роуплей
-"Тетминатор"
Зомби (апокалипсии или не):
-Класики/Ромеро
-Псевдо-исторически реалности със зомбита (Червения Барон и неговия Летящ цирк- зомбита, като пример)
-Изчанчени и нетипични сетинги със зомбита
Лъвкрафт
Модерни:
-по света на сериала "Ейнджъл" (и "Бъфи- убийцата на вампири")
-съвременни вещици и магове (по "Уичкрафт")
Алтернативни:
-Don't rest your head и Don't lose your mind (игра със сънища и кошмари)
-Поларис- крайно нестандартна френска ролева игра, леко по едноименния разказ на Лъвкрафт
-Параноя- микс между 1984 и Стар Трек, в настроениетo на филмите "Бразилия" и "THX1138", пародийна.
Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Кой с каквото е свикнал, предполагам.Хами, за мен точно това е Ендивал 1. Полето за импровизация е infinite ;d
Първо. За да просъществува една дълга кампания, трябва играчите да се разберат кой кога е свободен за игра. По този начин всеки ще си направи план за точно този ден или дни в седмицата, в които може да се отдаде на забавления със създаденият от него персонаж.
Второ. Когато обясняваш, дори за новобранци, тези новобранци трябва да знаят дали човека, който е написал всичко това познава материята до болка. Трябва да покаже колко години е играл, дали е бил играч, бил ли е водещ, кои системи е играл, какви системи предпочита. По този начин, тези новобранци ще преценят дали, авторът написал този пост заслужава внимание или не.
Трето. Ако толкова много се затормозяваш за некачествени водещи, когато науча, че някой от моите хора търси играчи за дълга сесия ще ти пиша и ако пак не ти харесва, тогава може би проблемът не е във водещия. Например - имах група от петима души, които искаха да тестват. Нямах проблеми с тях, но двама от тях имаха проблеми с мен. Причината беше, че те си представяха ролевите, че са като Диабло и че ходиш и мелиш постоянно. Бях ги предупредил в началото да не очакват някакви масови мелета и че битки ще има, но те ще са малко, но трудни, те все пак пожелаха да играят при мен. Резултатът беше, че постоянно пречеха на останалите трима играчи с мрънкането си, че нищо не се случва и че им е скучно като цяло.
Но и аз като водещ ми е писвало и съм убивал цяла група, защото постоянно правеха невероятни глупости.
Четвърто. Ролевите игри не са само биткаджийски.
ПП. Водих и четири пробни сесии по Братя Грим. Много добре се получи. Проблемът е, че нямам време за ролеви игри. Нито като играч, нито като водещ. Предпочитам настолните, защото сам мога да си определя деня в който да играя.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas