• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Kickstarter за бордовата игра Conan

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
20 Мар 2017 15:31
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1048
Kickstarter за бордовата игра Conan #120723
продължението:
Белиз излезе от колибата точно за да види как Хадракус се изпарява яко дим оставяйки три много ясодани Пикстита.
Пук. Хадрикус се появи размествайки въздуха в някаква просторна колиба с под покрит с ракита широка панорамна дупка на мястото на едната стена, някакъв див задъхан варварин с брадва и някакъв жрец с лице покрито с пиърсинг ракитови трески. „Аз, такова, смятам да си ходя!” Оповести жрецът и хукна през завесата служеща за врата на това което беше останало от колибата му. „Това не беше ли...?” варваринът кимна. „Ние не трябваше ли...?” варваринът кимна отново. „Е ти как така... абе, знаеш ли какво аз ще поседна...” огледа се наоколо и довърши „... постоя прав ей тукинка да поодъхнеш малко а?”
Конан изгледа кръвнишки магьосника, мразеше магьосници още от забавачката когато един от тях му обясняваше коклко прости било: „Ако ти имаш една ябълка и аз имам една ябълка, а ти ми дадеш твоята ябълка колко ябълки ще имам аз? Никакви! Май не ми следиш мисалта, аз имам една и ти ми давш твоята... Никакви! Конан земе и твоята ябълка!”. Този болезнен спомен го ядоса още повече и за де се разсее то отиде до еднисвената остнала здраве мебел в колибата - голям обкован с желязо сандък с три заключалки, бронзова, стоманена и сребърна. Конан обмисли какви са сансовете му да се справи с ключалките и след като не успя да ги пресметне дори от третия опит реши че са добри. Разравяйки с брадвата си остатъците от сандъка той намери това от което се нуждае всеки Варварин - лък*. Макар Конан да не бе впечатлен, на хадракус му потекоха лигите - оръжие с което не е нужно да доближаваш врага и при това по яко от неговата чикийка за мандарини...
Белиз излезе от колибата точно за да види как Хадракус се изпарява яко дим оставяйки три много ясодани Пикстита. Излизането и привлече вниманието им, но почти веднага след това от колибата зад тях изскочи на скорост някакъв дрипав жрец, изглеждащ така ве едно самия кано му е бил на гости и за да са още по розови нещата още една ок колибите избухна изхвърляки извън нея змия с размерите на мамут и със зъби почти речи същия размер. Белиз опита да преглътне на сухо, приглади новата си плетена ризница която вече не изглеждаще толкова велика и подвикна: „Момчета, малко помощ тук?”.
Ключалката изщрака и капака се отвори сам. На дъното на сандъка рижшливо увита във вълнено чиле лежеше чистак бърсак С300. Широка демонична усмивка изпълзя по лицето на Шаватас разкривайки всичките му зъби.
Тряс. Тежкия удар с чук попиля повечето от зъбите на мавъра по пода, но това едва ли беше голям проблем за него при условие, че освен зъбите той загуби и половината си глава. „Мноо мраза да ме крадът!” - щеше да каже пиктсито размазало главата му ако можеше да говори.
Конан и Хадракус изкочиха от колибата на вожда или каквото беше останало от нея, хедракъс някак си се беше сдобил с дълаг съставен елфически лък, а Конан скептично разглеждаше новата си чикийска за мандарини. „Да го фанем!” викна Хадракас и направи крачка назад. Тъй като Конан не хукна напред след вожда магът изпуфтя „Добре де, се аз трябва да върша работата!” вдигна ръце високо във въздуха проинесе четири думи с повече съгласни отколкото човек може да си представи че има в азбуката и накрая добави едно драматично „Казам!”. няма нужда да описвам, че небето се разцепи и върху жрецът и змията по нещастно съвпадения в същата зона се изля божият гняв, под формата на две мълнии. Хадракас пристипи напред и вдигна обгорената глава на жрецът: „Педесе процента успех, къде каза че е принцеската?” понечи да си тръгне мамутозмията го беше хванала за кракът. „Добре че никога не нося бельо!” каза си магът и се телепортира при** Конан. Едрите пиктсита погледанаха Белиз, погледнаха Конан и оная мишка зад гърба му и решиха, че те все пак представляват някакво предизвикателство затова се хвърлиха отгоре му му с бойни викове. Белиз използва момента за да хукне към зоната на селото където Шаватас трябваше да претърсва. Влетя в една голяма колиба, видя принцесата обградена от пиктсита, а в другия край това което бе останало от Негъра. „Негрите винаги умират първи.” - тъжно заключи тя и с боен вик се засили към тялото му, пиктсита я последваха и намериха болезнената си смърт. Намериха я, защото Белиз преди това намери в отворения сандък С300-то. И тогава в селото и колибата нахлу глутница хиени. „Сериозно ли?” попита неопределено кой момата.
„Пичове днеска три пъти не можа да ми върже зара, ако разбирахте малко от математика, щяхте да знаете че сте жестоко загазили” - каза Конан или щеше да го каже ако имаш дар слово, в место това той оголи съби и изръмжа „Аз Конан! Вие много мъртви!”. „Аз викам да ви чакам в хана!” сподели Хадракус преди да изчезне от битката оставяйки малко вакум на място си и може би постопи добре, защото конан завъртя брадвата зассичаки двуеташното пиксти със се бронята пръдъжи удара си към следващото намалявайки височината му на половина и завърши в главата на третото където брадвата или изгуби от енерцията си или главата на представителя на коренното население се оказа твърде дебела.
Змията прецени, че е по разумно да ходи в другия край на селото да пази принцесата отколкото да прави компания на варварина с брадвата и си плю на опашката. Конан обаче беше на друго мнение и хукна след нея.
„Добре, само четири хиени, едва ли е толкова страшно” рече си Белиз точно преди хиените да се нахвърлят отгоре й. зъби и нокти задраската по новата броня на жената превръщайки я в дрипа, но пък оставяйки момата вътре почти без поражения. „А сега е мой ред да ви бибипам...” ухили се зловещо та тя задъханите животники, когато в колибата влетя Големата змия задръствайки изхода. „Ти сериозно ли?” попита неопределено кого жената и опита на два пъти да ръгне змията, но и двата пъти копието й само продраска дебелата броня.
Дрън!
Една двуръчна брадва влетя колибата удряйки змията по главата. Лошото бе че я удари с дръжката.
След брадвата влетя и Конан и плъзгайски се по пода докопа брадвата си. Изрева нещо от сорта на „Ей сега ви бибпах бибипаните задници”, което прозвуча като: „Аз Конан! Вие карантия!”. Влагайка цялата си чудовищна сила дивият варварин развъртя брадвата си срещу змията бавно превръщайки я в суши, но на края на атаката му по колибата имаше повече поражения отколкото по змията.
„Аз вярвам в теб!” извика Белиз и всякаш с това върна времето на зад.
Влагайка цялата си чудовищна сила дивият варварин развъртя брадвата си срещу змията бавно превръщайки я в суши и когато довърши последния си замах парчета змия се смесвапха с парчета хиени, останалите три гадинки се опитваха да се измъкнат тихомълком през вратата.
„Грабвай пронцесата и бягай от тук” каза си Белиз, защото знаеше, че и Конан би казал същото ако имаше на разположение час-два, за да подреди думите в нухната последователност, а и да ги измисли преди това. Последва съвета си грабна припадналото момиче и пробивайки си път през задръстилите пътя ѝ хиени хукна към изходът от селото.
Малко по късно поемайки си дъх се натъкна на завръщащите се бойни отряди на пиктститата, някой ги беше излъгал, че в съседното село имало дискотека, и сега се връщаха доста ядосани и само си търсеха повод и цел върху която да излеят яда си. За жалост белиз и принцесата бяха единствените на около, ако не броим станалия в селото Конан.

FIN

* Всеизвестно е че диетата на варварите се състои от три основни хранителни групи: печено месо, овъглено месо и сурово месо, а тетивата на лъка е много подходяща за махане на гадните парченца месо които са се заклещили между зъбите и не искат са бъдат погълнато колкото и да смучеш и да ги буташ с език.
** При или зад гърба му, няма да издребняваме сега.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Апр 2017 20:24 02 Апр 2017 20:30 от nixata.
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1193
Topic Author
Kickstarter за бордовата игра Conan #121052
Днес успяхме да разцъкаме два сценария. Този от предния път, като дори самият Танер се включи играейки с Конан. Аз отновя бях лошият overlord, но загубих буквално с кош в последната секунда, измъквайки ми принцесата + главата на шамана точно под носа, Ама поне преди това успях да гътна както магьосника, така и Belit. Стана добра игра, като този път изчистихме неяснотите от предния път.

Преди това изиграхме и един пиратски сценарий. Там отново загубих, но сам съм си виновен.Мислех, че единственият начин "добрите" да спечелят е да удържат до 8 ход да не убия Belit, но се оказа, че печелят и ако преди това убият пиратския капитан + лошия магьосник. След като бях вкарал капитана в центъра на мелето сбивайки го със самия Конан, сглупих да самоубия магьосника и да го превърна в огромен крилат демон с голямо движение, живот и атака. Оказа се, че това се брои за смърт на магьосника за целите на сценария и Конан + негъра натиснаха пиратския капитан и го убиха. Но този морския сценариий плаче за преиграване - особено с тези приятни проверки за скачане от кораб на кораб, където можеш да паднеш и да те изядат акулите.:)))

20170402_125556.jpg

20170402_125548.jpg

20170402_125540.jpg

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.
Прикачени файлове:
20170402_125556.jpg
20170402_125548.jpg
20170402_125540.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Вилорп, Mindcrime, comics_ross

10 Апр 2017 10:57
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Kickstarter за бордовата игра Conan #121230
Вчера изиграхме два пъти сценарий правен по разказа "Сенки в Замбула".
Герои:
Конан Наемника - въоръжен само с меч. (Ивайло)
Амбула - пиратски капитан, черен та чак син - само с пиратска сабя (Весо)
Таурус - необичайно дебел като за роуг - с метатални ножове и кинжал, който може да парира. (Надя)
Пелиас - наглед силен магьосник - с пръстен, който може да пуска три атакуващи магии, едната от която с area effect Lighting storm (Данчо)

Цел: Героите трябва до края на 8 ход да открият в коя от трите килии е капитана, да го освободят и да избяга поне един с него.
Сценарият е доста приятен. Наглед има много врати, които са с висока трудност на отваряне (4), но пък ако някой от единиците на оувърлорда премине през врата, тя се маха от картата. Също така ако героите убият удушвача Баал Птеор, то вземат от врата му ключ, който отваря всички врати.
В първата игра героите ръшнаха през коридора, където не е удушвача, на късмет още в първата килия освободиха капитана и побягнаха обратно към изхода. Там обаче допуснаха грешка капитана да е напред и попадна право на Баал Птеор, който с две поредни активации го уби.
Във втората игра (вече с Данчо дреднайта като оувърлорд) добрите тръгнахме към Баал Птеор, но магьосника и негъра изядоха голям бой. Все пак негъра даде всичко от себе си (изхаби цялата си мана) и разби с един удар главата на здравеняка взимайки ключа. Тъкмо освободихме капитана и се прецакахме. И магьосника и негъра умряха, а само те двамата имаха умение Leadership, а само с него може да се активира ally (капитана). Така че… всичко приключи за героите.
Та като цяло доста интересен сценарий, в който обаче трябва да изчистим някои неща като: дали имаш line of sight през едни решетки, дали поемането на щетата от един единица е приложимо при магия, която поразява цялата зона, дали капитана може да бъде активиран 2 пъти в един ход (и от двамата герои, които имат Leadership).

Прикачени файлове:
005-Scenario-The-Zamboula-Strangler-1.jpg
20170409_155528.jpg
Следните потребител(и) изказаха благодарност: Mindcrime, harlequin

19 Апр 2017 19:30
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Topic Author
Kickstarter за бордовата игра Conan #121335
Благодарение на Торо се уточниха някои неясни неща, както и някои, за които се оказа, че сме имали грешно разбиране.

Абе друго си е, когато играеш с професионалист. :)

• 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Time to create page: 0.129 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Търся / Разменям / Купувам книги-игри и стратове (54 Мнения)
    • в Книжна борса / Търся / Разменям / Купувам
    • от Teo
    • Yesterday 15:33
    • Код за достъп (12 Мнения)
    • в ОБЩИ ФОРУМИ / Лично творчество
    • от kartacha
    • Yesterday 15:33
    • Ще отговаря ли Любо на въпроси? (190 Мнения)
    • в За книгите-игри / Въпроси към автори и художници
    • от Rahvin
    • Yesterday 14:26

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg