• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Отборна бордова игра

Отборна бордова игра

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
02 Мар 2015 17:24
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 611
Topic Author
Отборна бордова игра #102786
Дайте предложения за бордови игри, в които играчите се разделят на отбори един срещу друг - 2:2 или 3:3. Отдавна ми се е доиграла такъв тип игра, но не съм срещал подходящи. Не ме интересуват игри от типа няколко играчи срещу един, който контролира играта или такива със скрити предатели ала Батълстар и Шадоус овър Камелот. Играе ми се на нещо като Игра на тронове, ама без неприятните изненади в съюзите :-)

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

02 Мар 2015 17:30
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2425
Отборна бордова игра #102788
Такива игри наистина са рядкост, доминират тези всеки за себе си, 1:1, един срещу всички и всички срещу играта. Ако някой препоръча нещо интересно за 2х2 и аз бих го пробвал.
Мери, може да пробвате старкрафт 2:2, играе се съвсем приятно, аз допълнително си дописах модул със съюзни правила и се получава доста интересно. Друго не се сещам какво да ти препоръчам. Може би Цивилизацията може да се играе 2:2 сравнително смислено също.

WoW отговаря много точно на описаното от теб, два отбора, в които всеки играч управлява един герой и най-общо казано е състезание по наяждане с малък елемент на конфронтация между тимовете. Но може и да ви допадне, като цяло играта е доста комплексна.

02 Мар 2015 17:35
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
Отборна бордова игра #102789
Биткаджийска PvP ли търсиш или Area control?

Избери своето приключение

02 Мар 2015 17:45
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 611
Topic Author
Отборна бордова игра #102794

Ал Торо писа: писа:
Такива игри наистина са рядкост, доминират тези всеки за себе си, 1:1, един срещу всички и всички срещу играта. Ако някой препоръча нещо интересно за 2х2 и аз бих го пробвал.
Мери, може да пробвате старкрафт 2:2, играе се съвсем приятно, аз допълнително си дописах модул със съюзни правила и се получава доста интересно. Друго не се сещам какво да ти препоръчам. Може би Цивилизацията може да се играе 2:2 сравнително смислено също.

WoW отговаря много точно на описаното от теб, два отбора, в които всеки играч управлява един герой и най-общо казано е състезание по наяждане с малък елемент на конфронтация между тимовете. Но може и да ви допадне, като цяло играта е доста комплексна.
Старкрафта има ли си по дифолт опция за отборна игра или си си го нагодил? Щото аз си мислех, че мога да нагодя Троновете, но някак не ми е кеф, когато играя по правила, които аз съм създал. Не се чувствам задоволен, когато спечеля.

SatanicSlayer писа: писа:
Биткаджийска PvP ли търсиш или Area control?
Area control предпочитам.

02 Мар 2015 17:52
Pe6ka_S_Mnenie's Avatar
Pe6ka_S_Mnenie
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 138
Отборна бордова игра #102795
Може да пробвате с Мънчкин на отбори. Не е съвсем по оригиналната агенда, но подозирам че е възможно.

"Много се размножихме..."

- Гадняр към Главния Гадняр в един филм.

02 Мар 2015 18:07
Ал Торо's Avatar
Ал Торо
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 2425
Отборна бордова игра #102797
Старкрафт има team play заложена игра, страница 42 и 43 от правилата, наречена Team Play variant - не се получава лошо. House rules добавката надгражда над простата идея, че не можете да си влизате в териториите на мааалко по-сложна да можете да го правите, без да си нанасяте поражения и да се биете заедно ако някой друг стъпи в обща територия. Иначе понякога много се блокирате, а и не можете да си помагате - просто не се биете.

Няма нищо общо в Game of Thrones (макар и игрите да са подобни в много отношения), където много от механиките и въобще цялата концепция на играта разчита на това, че сте всеки за себе си. Като цяло за мен SC е много по-качествена като игра, GoT бързо я оставихме заради слаб баланс и хаотичен геймплей, освен това SC е доста по-комплексна.

P.S. Мънчкина е Ад :-) Не става за сериозна игра ама хич, не й е и това идеята.

02 Мар 2015 18:38
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Отборна бордова игра #102800
Много са малко добрите игри, които са Area control и да стават за тиймплей, за сметка на здравите игри с миниатури, които пък могат да писнат след някоя друга игра и да започне неотложното закупуване не експанжъни.

Подчертавам, че не съм играл тиймплей ареа контрол игри, въпреки че повечето подобни игри сключваме бързо пактове за да не се нападаме. Пакт, който не трае и три хода :D
Това, което ще предложа съм чувал от други играчи, че играта е доста добра - War of the ring.

02 Мар 2015 23:47
geniusloci
Котарак
Котарак
Скрий Още
Получени "Благодаря": 0
Отборна бордова игра #102900
Rex: Final Days of an Empire - не е за 5-ма, но с 4 и 6 човека е добра игра, в която може да сключите истински съюзи.
Galaxy Trucker - има правила за team play по двойки с малък туист :-)
Inkognito - в играта трябва да откриеш съотборника си.
Star Wars: X-Wing Miniatures Game - за 4-ма или 6-ма, макар че за второто ще ви е трудно да се поберете.
Dungeons and Dragons: Conquest of Nerath - нямам представа наистина, но май има някакво обединяване на добрите и злите сили.

Николай Цеков

02 Мар 2015 23:58
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Отборна бордова игра #102907
Галакси тръкър тийм плей? Това с експанжън ли става, че нещо не се сещам в базовата игра да го имаше като опция.

03 Мар 2015 08:51
Вилорп's Avatar
Вилорп
Premium Member
Premium Member
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1211
Отборна бордова игра #102948
Андор - играчите срещу играта, като тя си се движи сама.
Смърт през симата - играчите си имат някакви тайни миси, но ако изключиш саботирането става отборна - първия й сценарии е такъв.
Игра на тронове - има поне два сценария с определени отбори, Бунта на Робърт и Въздигането на железния крал. Не знам дали не ги бях пускал в тукашната тема за играта.

Цвят за модериране
Линк към каталога с дигитализирани книги
knigi-igri.bg/forums/digital-gamebooks/4...italni-proizvedeniya - нови книги

03 Мар 2015 11:25
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Отборна бордова игра #102961
boardgamegeek.com/boardgame/9424 ... ion-canada

Мери това е играта. Ареа контрол, мощен тийм плей. Играта е доста стабилна, играх я два пъти и останах адски доволен.

08 Мар 2015 14:41
geniusloci
Котарак
Котарак
Скрий Още
Отборна бордова игра #103525
Аз съм много анти Андор, най-препродаваната игра евър, може да си а намериш за 40 лева във фейсбук Нърдника, да я пробваш два-три пъти (колкото май ще отнеме да се наситиш) и да я продадеш за 40, което е големия кяр в нея :-)

Dead of Winter хич не е отборна, понеже уж правите нещата заедно, но реално всеки си има задачка и понякога това я прави много "неотборна", въпреки, че уж гоните обща цел. Същото важи и за Homeland, агентите се състезават помежду си.

SatanicSlayer писа: писа:
Галакси тръкър тийм плей? Това с експанжън ли става, че нещо не се сещам в базовата игра да го имаше като опция.
Доколкото чувам - някъде на последната страница има параграф. Никога не съм го виждал и аз, честно казано :grin:

Тези дни отворихме (но още не сме играли) [redacted] - шпионска игра ала 007, в която с 4 играча има отборна игра. Всъщност то сценариите са различни за 2-ма, 3-ма, 3-5 и 4, като май само един е отборен вариант (този с 4-ма).

Николай Цеков

16 Мар 2015 15:07
geniusloci
Котарак
Котарак
Скрий Още
Отборна бордова игра #104038
Днес обърнах внимание, че Small World + 6-player Board всъщност е отборна игра за 6 човека (3 отбора по 2-ма).

Николай Цеков

23 Мар 2015 13:46
fhristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Отборна бордова игра #104337
Отборните игри наистина са рядкост. Една, която мога да препоръчам и също така е area control е 1775: Rebellion - boardgamegeek.com/boardgame/1289 ... -rebellion

Подобна е на 1812: Invasion of Canada, която Танер препоръча.

23 Мар 2015 13:50
fhristo
Духът на Прерията
Духът на Прерията
Скрий Още
Отборна бордова игра #104338
Също така в един от експанжъните на Ticket to Ride - Asia, има отборна игра, която ми звучи доста интересно, но още не я пробвал!

• 1
  • 2
  • 1
  • 2
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Отборна бордова игра
Time to create page: 0.083 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Колко книги-игри ще излязат на хартия през 2025г.?... (17 Мнения)
    • в Работилница / Анкети
    • от Efix7
    • Today 17:17
    • САЩ`94 (14 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Efix7
    • Today 13:47
    • Лед и цвете (4 Мнения)
    • в Списание Книги-игри / Всичко за списанието
    • от Efix7
    • Today 13:46

За контакти