• Начало
  • Магазин
  • Материали
    • Новини
    • Статии
    • Ревюта
    • Интервюта
    • Зала на славата
  • Форум
  • Каталог
    • Автори
    • Илюстратори
    • Хронология
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене
  • Начало
  • Виж новите мнения
  • Правила на форума
  • Търсене

Вход

Забравена парола?
Забравено потр. име?
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
BATTALIA: The Creation

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
29 Сеп 2016 20:54
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Получени "Благодаря": 312
Topic Author
BATTALIA: The Creation #117022
Получава се тъпо, тъй като последните постове са все мои. Не искам да изглежда като спам, но наистина има нещо важно за тези, които имат интерес, но все още не са бекнали играта.

Разширението няма да бъде достъпно през магазинната мрежа или ако бъде, то ще е в много ограничени количества.

Т.е. за тези, които искат да се сдобият с него е добре да го направят сега. Честно казано си мисля, че ще има някакви копия в магазина на "Фантасмагория", но защо да изчаквате, ако смятате да взимате разширението? Сега ще получите и бонусите от отворените stretch goals.

Последна публикация от мен тук, освен ако някой не попита нещо или не се заформи дискусия.

Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.

29 Сеп 2016 20:58
SatanicSlayer's Avatar
SatanicSlayer
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 187
BATTALIA: The Creation #117025
Не е спам. Хората четат, а не пишат :)

Избери своето приключение

29 Сеп 2016 23:48
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1327
BATTALIA: The Creation #117032

comics_ross писа: писа:
Получава се тъпо, тъй като последните постове са все мои. Не искам да изглежда като спам, но наистина има нещо важно за тези, които имат интерес, но все още не са бекнали играта.
.

И аз следя. Даже съм бекнал. Ама имам усещането, че нещо тази кампания не се получава.... Постоянно някакъв надъхващ спам колко е яко да се участва. Едни дълги и многословни ъпдейти всеки ден... Всеки втори коментар в секцията за коментари е на Фантасмагория... Не знам... Споделям просто впечетленията ми спрямо други кикстартъри... Не искам да звучи като "хейт" ама има идва нкяка си.... досадно и леко дразнещо.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

30 Сеп 2016 08:48 30 Сеп 2016 08:49 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
BATTALIA: The Creation #117033

nixata писа: писа:

comics_ross писа: писа:
.

И аз следя. Даже съм бекнал. Ама имам усещането, че нещо тази кампания не се получава.... Постоянно някакъв надъхващ спам колко е яко да се участва. Едни дълги и многословни ъпдейти всеки ден... Всеки втори коментар в секцията за коментари е на Фантасмагория... Не знам... Споделям просто впечетленията ми спрямо други кикстартъри... Не искам да звучи като "хейт" ама има идва нкяка си.... досадно и леко дразнещо.

Ники, прав си. Основната причина е сериозното разминаване между очаквания и действителност. На практика кампанията е много успешна и най-вероятно ще надмина резултата на първата, което за експанжън е супер постижение. От другата страна е гледната точка на създателите, които са инвестирали страшно много усилия, време и финансови средства. За тях очевидно този резултат не е удовлетворителен и е далеч от очакванията. Бяха разработили stretch goals до 500 000 долара. Всеки един сме го тествали многократно, което на практика са стотици часове (сесии поне 2-3 пъти в седмицата). А и моделирането на фигурите е трудоемък и скъп процес. Не ми се мисли и илюстрациите колко са стрували.

Най-вероятно ще остане материал за още един голям експанжън. Неприятното е, че според мен на бекърите ще им повлияе факта, че можеха да получат всичко това безплатно. Ако не го знаеха щеше да бъде по-различно. А и честно казано не съм сигурен колко от хората имат нужда и биха платили за втори експанжън. Играта е супер мащабна и дори и само базисната е достатъчна за десетки сесии. С това разширение ще минат стотици часове преди да омръзне. Не знам колко са хората, които биха играли толкова много, че наистина да имат нужда и от допълнителен кънтент. Да, разнообразие е и е готино да го имаш, но едва ли ще са много бекърите, които да платят за него.

30 Сеп 2016 09:19
nixata's Avatar
nixata
Магьосник
Магьосник
Скрий Още
Получени "Благодаря": 1327
BATTALIA: The Creation #117034
Не разбирам от кикстартъри за бордови. Имам само наблюдения от тези, които беквам. Мисля, че може би трябваше част от това съдържание да намери място в базовата игра като strech goals и add-ons. Иначе съотношението цена-качество е невроятно изгодно. Играта все още не съм я играл и нямам идея дали ще ми допадне. Бекнах просто, защото и за експанжъна ми се видя изгоднa офертата. А и нямам разход за shipping:))). Забелязах обаче, че повече от една трета от събраните до момента пари са от "нови" хора, които са си взели базовата игра + експанжъна. Дано това да не означава, че тези които са си я взели в предната кампания сега не мислят, че имат нужда от експанжън, защото не им е допаднала основната.

С тези 500 000 долара мисля, че доста са се "надценили". Въпреки че никога не знаеш с тези кикстартъри какво ще се получи. Например, сега следя един кикстартър за една проста игричка с карти Endangered Orphans of Condyle Cove- при обявена цел от $4,097 са събрали до момента $223,628.

Горният пост беше заради "спама" от Фантасмагория. Получих два идентични мейла в рамките на 1 ден как този експанжън няма да го има в ритейла. Мисля, че всеки ден има мейли без значение дали е достигнат стретч или не. Отделно това раздробяване през 1000$ изглежда като някакъв.....как да го кажа..."отчаян ход" да ви дадем съдържание, което вече сме направили. Имаше и някакво перенареждане в движение на стречголовете, което също беше в този дух... Стискам им палци. Следващия път трябва хубаво да седнат и да обмислят предварително нещата преди пускането на кикстартър.

I've seen 'em come; I've watched 'em go,
Watched 'em rise, witnessed it and watched 'em blow.
Watched 'em all blossom and watched 'em grow.

It's all the same shit all across the globe.
I just sit back and watch the show.

30 Сеп 2016 09:46 30 Сеп 2016 10:02 от comics_ross.
comics_ross's Avatar
comics_ross
Таласъм
Таласъм
Скрий Още
Topic Author
BATTALIA: The Creation #117035
Според мен хората закупили експанжъна са супер много. До момента малко над 50% от подкрепилите базисната игра. И аз не съм специалист по темата, но съм чувал, че рядко разширението продава дори 20% спрямо основната. Разбира се има и такива, които са си я закупили от магазинната мрежа, но все пак специално тази цифра според мен си е успех и показателна, че базисната се е харесала от подкрепилите първата кампания.

Играта е много добра. Необходимо е време за навлизане, но след втората сесия вече всичко си идва на мястото. И да, съотношението на цената спрямо това, което получаваш е супер, но го има и моментът, че няма смисъл да се взима нещо, което само да стои на рафта. Поради тази причина подминавам много кампании, които предлагат супер атрактивни предложения, но за игри, които знам, че няма с кого да играя. Има хора, които бекват със спекулативна цел, но аз нямам времето и желанието за подобно нещо. В един момент се замислих, че имам толкова малко свободно време и играя толкова рядко, че просто трупането на кутии събиращи прах е абсолютно безсмислено. Продадох повечето на супер разумни цени и си запазих само тези, които наистина играем. От време на време правя импулсивни покупки, но все по-рядко.

Прав си и за другото – има безумни игри и кампании, които събират невероятни суми. Не знам какви са факторите и как го постигат. Предполагам, че понякога е плод и на щастлива случайност. Най-често обаче е въпрос на сериозна популяризация.

P.S. И аз се подразних от "спама". Прекалено много съобщения за едно и също. Реално получих съобщение и ъпдейт, като със сигурност ще има и нов в текущата кампания.

30 Сеп 2016 10:55
Meriadoc's Avatar
Meriadoc
Автор
Автор
Скрий Още
Получени "Благодаря": 638
BATTALIA: The Creation #117036
Аз следях с интерес развитието на Баталия, но в крайна сметка не я купих. Причината за това е сложността и дългата продължителност на играта. Вече все по-рядко сядам да играя твърде сложни игри, защото осъзнах, че повече ме изморяват, отколкото разтоварват. Особено предвид факта, че в моята група все аз съм човекът който прави сетъп, обяснява правила и следи за спазването им. Надявам се Фантасмагорията да кандисат след този експанжън и да се концентрират отново към локализациите. Например Кодовите имена се превърна в голям хит сред приятелите ми. Между другото, позволявам си да изразя силно съмнение, че експанжъна ще се продава ексклузивно през Кикстартър :)

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Форум
/
ОБЩИ ФОРУМИ
/
Общи приказки
/
Настолни и ролеви игри
/
Time to create page: 0.075 seconds
Създадено с Kunena форум

Чат към Книги-игри.БГ

Българският сайт за книги-игри!

Дизайн на RocketTheme

Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas

Последно от форума

• Коментари и въпроси относно Инициативата (509 Мнения)
    • в Инициативи / Нова книга-игра на М. Майндкрайм
    • от Mindcrime
    • Yesterday 17:10
    • "Луска" Изгубени пътеки част 6-та . (5 Мнения)
    • в Нови книги-игри / Други нови книги-игри
    • от Ал Торо
    • Yesterday 09:59
    • Какво четеш / прочете последно? А как го намираш? (534 Мнения)
    • в Общи приказки / Литература
    • от Count Monte Kristo
    • Yesterday 00:17

За контакти

Knigi-Igri.BG

info@knigi-igri.bg

Общи условия на ползване

Декларация за поверителност