Необходим е Вход или Регистрация, за да се включите в темата.
Да ама преди това водих три сесии по ДнД, после онова с Акробатите, после Фантастика и накрая Lachadan води по крими сюжет.Джордж, Джордж... стари друже, къде ме върна ти с този пост!
Мен, ако питаш, трябваше да разкажеш историята докрай - аз наистина ти анулирах брака и всички НЕ-дънжън и дракон неща...
Прав си!
Но това, което реално после се случи - че ти ми прати ЕДИН ОГРОМЕН ФАЙЛ с твоя собствена система и ми каза, че искаш да ВОДИШ по нея - и аз спрях играта по D&D, за да водиш на играчите ми после само ТИ!
Така е, ама друго е да знаеш какви карти държиш в ръката си.
Задаваш интересни въпроси, на които отговарям в движение, импровизирайки...
1) Да, използваме стандартно тесте с карти, като махнем двата жокера т.е. 52 карти. Значи имаме 4 бои по 13 карти. От тях имаме 9 числови карти, J, Q, K и А. Единият вариант е, картите с картинки да са 11, 12, 13 и Асото да е 14. Другият вариант е, те да са със специални действие (бонус), предварително заложени от Водещия. Според мен това опира до него.
2) Точно така - ротация на едно тесте! Който каквото е играл, събираме купчина с играни карти и като свършат, размесване наново. Така някой може да "брои" картите, както в блекджека и да знае какво е по-вероятно да му бъде раздадено следващия път.
3) Уточняваме - 1 общо тесте, което стои при Водещия, а играчите имат по Х карти раздадени по тях. Относно това, кой на кого да може и да не може да гледа картите, става малко tricky ...
4) Да, боите са качеството, а стойностите по тях - количеството. Дефиниране на взаимодействието следва да се направи от Водещия, всъщност, ти имаш ли някакви идеи?
5) ДА! И най-важното, играчите да се комбинират помежду си като така постигат синергичен ефект т.е. 2+2=5. С други думи единична игра на 7 Спатия и единична игра на 2 Каро да имат 7+2=9 точки ефект, примерно, но комбото между тях да прави 7*2=14 точки ефект.
6) Да, в ролева игра - може изцяло да замести зарчетата, според мен.
Не, не искам да е Magic - подобни игри ги има много.
Българският сайт за книги-игри!
Дизайн на RocketTheme Разработен от Victor Atanasov a.k.a. ringlas